من بچه معروف هستم، پس هستم!
در بین بچه هایی که به واسطه تهیه کنندگی پدر یا مادرشان پا به عرصه بازیگری گذاشتند برخی بودند که از این فرصت استفاده و با بروز توانایی ها و استعدادهایشان، جای پای خود را به عنوان یک بازیگر مستقل در سینما و تلویزیون سفت کردند.
روزنامه هفت صبح: حضور بچه های تهیه کننده ها و فامیل های دور و نزدیک آنها در پروژه های مختلف، اتفاق تازه ای در سینما و تلویزیون ایران نیست. اصلا خیلی ها تهیه کننده یا سرمایه گذار شدند که فیلمی با جیب خودشان بسازند که در آن بچه یا فک و فامیلشان بازی کند. در بین همه بچه هایی که به واسطه تهیه کنندگی پدر یا مادرشان پا به عرصه بازیگری گذاشتند برخی بودند که از این فرصت استفاده و با بروز توانایی ها و استعدادهایشان، جای پای خود را به عنوان یک بازیگر مستقل در سینما و تلویزیون سفت کردند و برخی دیگر هم که فاقد استعداد و خلاقیت بودند، نتوانستند جز آثار پدر و مادرشان در فیلم سریال های دیگری بازی کنند. این شب ها سریال بچه های نسبتا بد به کارگردان یسیروس مقدم از شبکه یک در حال پخش است. سریالی به تهیه کنندگی سید کمال طباطبایی که یکی از نقش های اصلی آن به علی طباطبایی پسر این تهیه کننده واگذار شده است. البته سیروس مقدمدر گفتگویی که چندی پیش با روزنامه هفت صبح داشت درباره انتخاب علی طباطبایی برای این نقش گفته بود: «شک نکنید اگر علی به نقش «رهی» نمی خورداو را انتخاب نمی کردم.»
در هر حال به بهانه حضور این بازیگر در سریالی به تهیه کنندگی پدرش بی مناسبت ندیدیم تا مروری کنیم بر حضور بچه های تهیه کننده ها در پروژه های مختلف سینمایی و تلویزیونی. از بین یک لیست 10-9 نفره، بچه های پنج تهیه کننده شناخته شده را انتخاب کردیم. البته در این پرونده به مجتبی رجبی معمار پسر مجید رجبی معمار یکی از مدیران تلویزیون هم به عنوان مورد ویژه اشاره کرده ایم.
پگاه آهنگرانی که این روزها به عنوان یکی از بازیگران مطرح سینما شناخته می شود، فرزند منیژه حکمت است و اصلا اولین بار به واسطه مادرش، توانست به عنوان بازیگر قدم به سینما بگذارد. او اما بعد از مدت کوتاهی، استعدادش را در عرصه بازیگری نشان داد و بدون اتکا به اسم منیژه حکمت، توانست در پروژه سایر تهیه کنندگان هم موفقیت های خوبی کسب کند.
- ورود به بازیگری: پگاه آهنگرانی، سال 69 و در سن 7 سالگی با فیلم «گربه آوازه خوان» کامپوزیا پرتویی برای اولین بار به عنوان بازیگر حضور پیدا کرد، در آن فیلم، منیژه حکمت، مادرش، منشی صحنه بود.
- مسیر بازیگری: سال ۷۸ با بازی در «دختری با کفش های کتانی» به کارگردانی رسول صدرعاملی و تهیه کنندگی مادرش، به شهرت رسید. بلافاصله بعد از آن در «زندان زنان»، اولین فیلم منیژه حکمت بازی کرد و یک بار دیگر موفقیتش را تکرار کرد. بعد از بازی در این دو فیلم به عنوان بازیگر مطرح شناخته شد و به طور مستقل از خانواده اش، وارد عرصه فیلمسازی شد اما بار دیگر در «سه زن»، «صداها» و «ورود آقایان ممنوع»، در فیلم هایی به تهیه کنندگی مادرش بازی کرد.
- همکاری با دیگران: آهنگرانی بعد از «زندان زنان»، در ۱۶ فیلم سینمایی دیگر با کارگردان هایی مثل سامان مقدم، ابوالحسن داودی، عباس کیارستمی، علی رفیعی، رامبد جوان، احمد امینی، پرویز شهبازی و ... بازی کرد و فقط تهیه کننده سه تا از آنها مادرش بود.
- افتخارات: او به خاطر بازی در «دختری با کفش های کتانی»، از جشنواره کودک و نوجوان اصفهان، جشنواره فیلم قاهره و برلین جایزه گرفت. او سال ۸۰ موفق شد برای بازی در فیلم «زندان زندان» از جشنواره فیلم لوکارنو هم جایزه بگیرد. آهنگرانی سال ۸۷ برای فیلم «زادبوم»، کاندیدای دریافت سیمرغ بلورین نقش دوم زن شد و نهایتا سال گذشته، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم زن را به خاطر فیلم «دربند» گرفت.
باران کوثری، دختر جهانگیر کوثری و رخشان بنی اعتماد هم از آن دسته بازیگرانی است که به واسطه نسبت خانوادگی اش با این تهیه کننده و کارگردان سینما، توانست وارد این عرصه شود. او اما بعد از مدتی توانست خودش را به عنوان بازیگر، تثبیت کند و در ادامه مسیر، بدون کمک آنها هم بازیگر موفقی باشد.
- ورود به بازیگری: سال ۷۰ با بازی در فیلم «نرگس» به کارگردانی مادر و تهیه کنندگی پدرش به سینما راه پیدا کرد.
- مسیر بازیگری: باران کوثری اوایل راه با فیلم های مادرش مطرح شد؛ فیلم هایی که در بیشتر آنها از جمله «بانوی اردیبهشت» و «زیر پوست شهر»، پدرش هم تهیه کنندگی کار را به عهده داشت. او از زمان بازی در فیلم «زیر پوست شهر» به عنوان بازیگری مطرح شناخته شد و بعد از آن وارد جریان حرفه ای در بازیگری شد.
- همکاری با دیگران: بعد از «زیر پوست شهر»، باران کوثری در بازیش استقلال پیدا کرد و برای اولین بار در «برگ برنده» سیروس الوند بدون حضور پدر و ادرش بازی کرد. کوثری از سال ۸۳ تا الان در سینما و تلویزیون با کارگردان هایی مثل حسن فتحی، محمد حسین لطیفی، فریدون جیرانی، عبدالرضا کاهانی، ابوالحسن داودی و ... همکاری کرده.
- افتخارات: او سال ۸۵ به خاطر فیلم «خون بازی»، دیپلم افتخار بهترین نقش آفرینی را از جشنواره بیست و پنجم گرفت و به خاطر همین فیلم، کاندیدای بهترین بازیگر زن از جشنواره آسیا پاسیفیک استرالیا شد. کوثری سال ۸۷ در بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم «حیران»، کاندیدای بهترین بازیگر نقش اول زن شد و سال ۹۰ بار دیگر نامش به عنوان کاندیدای نقش اول برای فیلم «بغض» به ثبت رسید.
علی طباطبایی، فرزندسید کمال طباطبایی، تهیه کننده سینما و تلویزیوناست. او کارش را با سینما شروع کرد اما با«آشپزباشی» محمدرضا هنرمند تا حدی برای مخاطبان شناخته شد. او این امکان را داشت تا در «قلب یخی ۳» خودی نشان دهد و از این وضعیت به نفع خودش استفاده کند که چنین اتفاقی هم نیفتاد. او حالا در سریال «بچه های نسبتا بد» مقدم بازی داترد.
- ورود به بازیگری: سید کمال طباطبایی، سال ۸۳ برای اولین بار پسرش علی طباطبایی را به عنوان بازیگر با خودش به فیلم «سالاد فصل» آورد و یکی از نقش های فرعی فیلم را به او داد.
- مسیر بازیگری: علی طباطبایی، به طور کلی در هفت فیلم و سریال بازی داشته که تهیه کننده پنج تا از آنها پدرش بوده. او علاوه بر «سالاد فصل» در «آماده باش»، «ساعت ۲۵»، «قلب یخی ۳» و «بچه های نسبتا بد» به واسطه پدرش به کارگردان هایی مثل بهرنگ توفیقی، مسعود آب پرور، سامان مقدم و سیروس مقدم معرفی شد و در آنها بازی کرد.
- همکاری با دیگران: این بازیگر با وجود اینکه تات سال ۸۸ در چهار فیلم و سریال به عنوان بازیگر حضور پیدا کرده بود اما تا زمان پخش «آشپزباشی» به تهیه کنندگی جواد نوروزبیگی و کارگردانی محمدرضا هنرمند، چهره شناخته شده ای نبود. البته او سال قبل از بازی در «آشپزباشی»، نقش کوتاهی در «ترانه مادری» حسین سهیلی زاده هم ایفا کرد که چندان در ذهن کسی نماند.
- افتخارات: بعد از «سالاد فصل» که جیرانی، نقشی فرعی به علی طباطبایی داد، این بازیگر در سینما کار خاصی انجام نداد ودر هیچ یک از جشنواره های تلویزیونی هم افتخاری به دست نیاورد.
فریدالدین سماواتی که این روزها با فیلم «دربند» برای مخاطبان سینما به چهره ای شناخته شده تبدیل شده، پسر امیر سماواتی، تهیه کننده و کارگردان سینماست. نکته قابل توجه اینجاست که تا به حال فقط در فیلم های پدرش بازی داشته. البته برای قضاوت کردن روی کارهای او خیلی زود است و احتمالا تازه از «دربند» به بعد، فعالیت هایش وارد مرحله جدیدی می شود.
- ورود به بازیگری: فریدالدین سماواتی، اولین بار سال ۸۸ در فیلم «باغ قرمز» به کارگردانی و تهیه کنندگی پدرش حضور پیدا کرد. نکته قابل توجه اینجا بود که سماواتی، پسرش را به شیوه فیلم های قدیمی در تیتراژ آن فیلم معرفی کرد و به جای نوشتن اسم و فامیلی کامل او، در انتهای اسامی بازیگران نوشت: «با معرفی فریدالدین»
- مسیر بازیگری: فریدالدین در چند سالی که از حضورش در عرصه بازیگری می گذرد، غیر از «باغ قرمز»، در فیلم «دربند» پرویز شهبازیان و «ساکنین طبقه وسط» شهاب حسینی هم بازی کرده؛ فیلم هایی که همگی به تهیه کنندگی امیر سماواتی ساخته شده اند. او در «دربند» در نقش پسر طلبکار پگاه آهنگرانی ظاهر شد و در چند سکانس بازی داشت. بعید است در فیلم شهاب حسینی هم نقش چندان پر رنگی داشته باشد. البته این احتمال وجود دارد که او در فیلم های دیگری هم نقش آفرینی کرده باشد اما در سرچ گوگل، غیر از این سه فیلم اطلاعات دیگری درباره او به دست نمی آید.
- افتخارات: این بازیگر هنوز به طور رسمی وارد فعالیت حرفه ای در سینما نشده. تا همین حالا به خاطر «باغ قرمز» و «دربند»، افتخار خاصی نصیبش نشده. درباره افتخارآفرینی او در فیلم «ساکنین طبقه وس» هم فعلا نمی شود اظهارنظر خاصی کرد.
کیمیا بابائیان، دختر داریوش بابائیان هم از آن دسته بازیگرانی است که به واطه فعالیت های تهیه کنندگی پدرش وارد این عرصه شد. البته با وجود بازی در ۸ فیلم و سریال، هیچ وقت به چهره شناخته شده ای برای مخاطبان سینما و تلویزیون تبدیل نشد. او البته از اوایل دهه هشتادا، غیر از بازیگری، به عنوان منشی صحنه، برنامه ریز و دستیار کارگردان هم فعالیت کرده.
- ورود به بازیگری: داغریوش بابائیان سال ۸۳، برای اولین بار دخترش کیمیا را به عنوان بازیگر سر سریال «من نه منم» به تهیه کنندگی خودش و کارگردانی بهروز خلجی آورد. کیمیا در آن سریال در کنار بازیگرانی مثل حسن پورشیرازی، لادن طباطبایی، لاله صبوری، نیما فلاح و همایون ارشادی قرار گرفت و اتفاقا بازیش خیلی خوب هم دیده شد.
- مسیر بازیگری: او با اینکه بعد از «من نه منم> می توانست حضورش را به عنوان یک بازیگر تثبیت کند اما تا سال ۸۸ عملا اتفاق خاصی در کارنامه بازیگریش نیفتاد سال ۸۸ در «محله من» محسن ربیعی به تهیه کنندنگی برادرش کیان بابائیان بازی کرد و بلافاصله بعد از آن در فیلم «فوتبالی ها» به کارگردانی عباس خواجوند و تهیه کنندگی پدرش بازی کرد.
- همکاری با دیگران: کیمیا بابائیان در همکاریش با کارگردان ها و تهیه کنندگان دیگر هم موفق نبود. او در فیلم های غیرشاخصی مثل «بی دل»، «تفکر»، «کباب غاز» و «ردپای نی لبک» بازی کرد اما در هیچ کدام به شهرت نرسید.
- افتخارات: او با اینکه می توانست از موقعیت پدرش به بهترین نحو استفاده کند و مثل خیلی از بازیگران هم رده اش، موفقیت خاصی در بازیگری پیدا کند اما در یک دهه ای که از زمان شروع بازیگریش می گذرد، افتخاری به دست نیاورد.
مجتبی رجبی معمار، موقعیتش با بازیگران دیگری که ازشان اسم بردیم فرق داترد. او زمان مدیریت پدرش مجید رجبی معمار در شبکه تهران، به عنوان بازیگر معرفی شد و در چند فیلم و سریال مختلف بازی کرد. او در طول ۶-۵ سالی که از حضور پدرش در تلویزیون می گذرد، توانست به چهره ای آشنا برای مخاطبان تبدیل شود اما هیچ گاه موفقیت خاصی در کارنامه اش دیده نشد.
- ورود به بازیگری: مجتبی رجبی معمار، تابستان سال ۸۷، در دوره ای که پدرش مدیر شبکه تهران بود به عنوان یکی از بازیگرانه اصلی «عملیات ۱۲۵» به این مجموعه وارد شد و با بهروز افخمی همکاری کرد. اصلا یکی از دلایل شناخته شدن این بازیگر حضور در همین مجموعه بود؛ مجموعه ای که به فصل دوم و سوم رسید.
- مسیر بازیگری: او بلافاصله بعد از بازی در «عملیات ۱۲۵»، در سریال «شب می گذرد» راما قویدل که باز هم از محصولات شبکه تهران بود، بازی کرد. بعد از این دو سریال، تا حدی شناخته شد و در فیلم ها و سریال هایی مثل «سرقت ادبی»، «در انتهای کوچه زمستان»، «انتقاد»، «گمشده» و ... هم به عنوان بازیگر حضور پیدا کرد. رجبی معمار در چند اپیزود از «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد» شبکه تهران هم بازی کرد و در سری دوم و سوم «عملیات ۱۲۵» بار دیگر کنار همین گروه قرار گرفت. همکاری او با شبکه تهران البته به این سریال ها محدود نشد و دو سال پیش در سریال «سایه روشن» این شبکه هم حضور پیدا کرد. فصل سوم «عملیات ۱۲۵» تا همین اواخر روی آنتن شبکه تهران بود.
- افتخارات: او در طول این پنج سال، با وجود بازی در چند فیلم و سریال، افتخار خاصی در هیچ یک از جشنواره های تلویزیونی به دست نیاورد.
نظر کاربران
هزار ماشا الله.اینهمه اشتباه تایپی تو 4 خط گزارش؟؟؟؟؟
به جز عده معدودي بقيشون بازيگر هاي به نامي نيستند اما فرق هنر اينه كه اگه حتي توش پارتي بازي بشه باز هم مردم خودشون مي تونن خوب رو از بد تشخيص بدن و مثلا ادمي مثل امير جعفري رو بازيگر لايق تري ميدونن تا بازيگر هايي كه به واسطه 1ول و چهره به اين عرصه اومدن.
خیلی ها دیگر که معروف تر بودند ذکر نشد.
مثال:گلشیفته و شقایق فراهانی
برزو ارجمند و ...
پاسخ ها
اگه اول مقاله رو بخونی متوجه میشی اینا فقط بچههای تهیهکنندهها هستن. موضوع مقاله هم همینه.
ولی علی طباطبایی خیلی باحاله.
اصلانم معلوم نیس موهای باران کوثری سانسور شده
کسی میدونه شایان احدی فر فامیل کیه تو فیلمهای مهران مدیری
پاسخ ها
تا جایی که من شنیدم خواهرزادهی خود مهران مدیری هستش!
خواهرزاده تهیه کننده سریال پاورچین که اسمش یادم نیست.
حمید آقا گلیان داییشه
چه بامزه غیر دوتا اولی بقیه هیچ سوء استفاده ای نتونستن از موقعیت اشون بکنن(((((((((((((:
خیلییییییییییییییعلی طباطبایی رو دوس دارم
عاشق علی طباطباییم چند بارم باهاش از طریق اینترنت حرف زدم خیلی بامرامه اصلا غرور نداره برعکس بقیه بازیگرا, بهم میگه ابجی واقعا اقاعه منم بهش میگم داداش خعلی مهربونه
پاسخ ها
خدا رحمتش کنه