فرانک لمپارد، آقای پروفسور
کم پیش میآید بازیکنی به موفقیت در تیمش برسد و مقابل وسوسه تیمهای دیگر دوام بیاورد، قید درآمد و رقمهای نجومی را بزند، با سرسختی مربی بجنگد و در تیم بماند. ولی فرانک لمپارد این کار را کرد.
وقتی به دنیا آمد که تیمهای بزرگ دنیا داشتند برای رسیدن به فینال جام جهانی آرژانتین میجنگیدند. تیم کشورش تنها بهخاطر چند گل، نتوانسته بود راهی این جام شود و این یعنی فرانک لمپارد وقتی چشمهایش را به این دنیا باز کرد، شاهد ناکامی انگلیس بود.
دوران جدید برای فرانکی یک سال بعد و با حضور در چلسی شروع شد. هافبک شماره هشت آبیپوشها، از همان روزهای اول نشان داد که برای گلزنی میشود روی او هم حساب کرد، آن هم با شوتهایی ۲۰ متری. دو سال بعد آبراموویچ باشگاه را به دست گرفت تا با ثروتش روزهای خوبی برای آبیپوشها بسازد. لمپارد روند گلزنی را ادامه داد و هر فصل آمار گلهایش را بالاتر میبرد؛ از هفت گل در اولین فصل حضورش آغاز کرد و در سال ۲۰۰۵ به مرز ۲۰ گل رسید. شوتهای سنگین راه دورش تورها را میشکافت و پاسهای کوتاه و بلندش گلسازی میکرد. فرانکو زولا درباره آن روزها میگوید: «فرانک همیشه پس از پایان تمرینات هم میماند و تمرین میکرد.
اما عجیب است که حتی وقتی در باشگاه بهترین روزها را ورق میزد، در تیم ملی اوضاع طور دیگری پیش میرفت. جام جهانی ۲۰۰۲ را مانند جرارد که مصدوم بود، از تلویزیون نگاه کرد که چطور رونالدینیو تیم رویاییشان را حذف میکند. بازیهای یورو ۲۰۰۴ میتوانست خاطره خوبی برایش باشد، آن هم وقتی در بازی مقابل فرانسه تیمش را پیش انداخت. ولی ادامه جام برای او مانند گلهای وقت اضافه زیدان به انگلیس بود. سهشیرها از گروه صعود کردند، ولی یک بار دیگر ضربههای پنالتی برای آنها تلخی به همراه داشت.
ترکیب و تاکتیک آقای خاص فوتبال، به نظر جایی برای فرانکی نداشت. اسطورهای که به بازی در تیم دیگری فکر هم نمیکرد، کنار گذاشته شده بود. جادوی شوتها برای تغییر دیدگاه مورینیو موثر نبود. البته پیش از ترک چلسی، او یک رکورد عجیب و غریب از خودش به جا گذاشت، که نه مورینیو و نه هیچکس دیگر قادر نخواهد بود کمترین خدشهای به تصویر شماره هشت آبیها وارد کند. سال 2014 با دو گلی که به استون ویلا زد، هم برد تیمش را جشن گرفت و هم شکستن رکورد گلزنی بابی تمبلینگ را. با زدن 203 گل، بهترین گلزن تاریخ باشگاه چلسی شد. تا پایان مدت حضورش این عدد را به 211 رساند تا کار نفر بعدی را سختتر کند. بیش از 40 گل را از پشت محوطه جریمه با قدرت شوت فوقالعادهاش زد که در نوع خود رکورد دیگری محسوب میشود. وقتی این اعداد و ارقام را میخوانید، یادتان باشد پست لمپارد، هافبک بوده!
پس از ۱۳ سال بازی با پیراهن چلسی، درحالیکه هیچکس انتظارش را نداشت، به نیویورک سیتی رفت، و از آنجا بهطور قرضی راهی منچستر سیتی شد. این انتخاب یعنی ناچار دیر یا زود در لیگ برتر باید مقابل تیم سابقش میایستاد. بازی رفت استرس زیادی داشت، هرچند میدانست هوادارها بهراحتی او و نقش مهمش در تاریخ باشگاه را فراموش نمیکنند. اینکه برخیها از او ناراحت باشند، طبیعی به نظر میرسید و در بازی رفت تعداد کمی از طرفداران تیفوسی باشگاه، او را «بیشرم» خواندند، اما لمپارد وقتی وارد زمین شد، صدای آواز و تشویق هوادارانش را شنید. بااینحال برای او سخت بود درست مقابل تیمش بایستد و مانع پیروزی آنها شود.
او هم مانند جرارد خارج از تیمش چندان دوام نیاورد و تنها یک فصل برای نیویورک سیتی بازی کرد. پایان بازیهای ملیاش هم با خاطره خوبی همراه نشد. شکست از اروگوئه و ایتالیا و حذف در مرحله گروهی، یکی از بدترین نتایج انگلیس در جامهای جهانی را رقم زد. لمپارد پانزدهم بهمن ماه کفشهایش را آویخت و برای همیشه از دنیای فوتبال خداحافظی کرد. فرانکی درباره این تصمیمش گفت: «با اینکه پیشنهادهای زیادی برای ادامه دادن به دوران بازیگریام دریافت کردم، در سن ۳۸ سالگی احساس میکنم که دیگر زمان آغاز کردن فصلی دیگر در زندگیام است.»
* فرانک لمپارد دارای IQ بالای 150 است و به همین دلیل، بازیکنهای چلسی به او لقب «آقای پروفسور» را داده بودند.
نظر کاربران
عشقه عشق عشق
با اینکه طرفدار بایرن مونیخ هستم اما هنوز اون گل زیبایی که به الیور کان زد رو فراموش نمیکنم.
بازیکنی که منو عاشق فوتبال کرد