۴۴۵۱۷۷
۵ نظر
۵۱۴۷
۵ نظر
۵۱۴۷
پ

نگاهی به زندگی و آثار «جان اشتاین بک»؛ نویسنده محرومین

یکی از برجسته‌ترین و عالی‌ترین نمایندگان ادبی جنبشی که شاید بتوان آن را «سوسیال رئالیسم امریکایی» نام داد، بی شک «جان اشتاین بک» (۱۹۶۸ -۱۹۰۲) متولد «سالیناس» در کالیفرنیا است.

روزنامه اعتماد: یکی از برجسته ترین و عالی ترین نمایندگان ادبی جنبشی که شاید بتوان آن را «سوسیال رئالیسم امریکایی » نام داد، بی شک «جان اشتاین بک » (۱۹۶۸-۱۹۰۲) متولد «سالیناس » در کالیفرنیا است. باید متذکر شد آنچه که این جنبش خاص را از دیگر انواع سوسیال رئالیسم های نظری و ستیزه جویانه متمایز می کند، اهمیت تاثیر شگرف متقابل آن ، بر ادبیات معاصر خود است.
نگاهی به زندگی و آثار «جان اشتاین بک»؛ نویسنده محرومین
اشتاین بک از همان اولین داستان های کوتاهش مصمم به جانبداری و حمایت از طبقات ضعیف و ناتوان است . یادآور می شود که در ایالات متحده سال های پایانی دهه بیست میلادی که درگیر ورشکستگی عظیم اقتصادی و نابسامانی های حاد اجتماعی بود شمار افرادی که هیچ نداشتند بسیار پرشمار بود و بخش انبوهی از این طبقه را کارگران فصلی مزارع تشکیل می دادند.
جان اشتاین بک در اولین کتاب مجموعه داستان های کوتاه خود به نام «دشت های سبز آسمان » که در سال 1932 به چاپ رساند، به تشریح شرایط سخت و طاقت فرسای جماعتی از زارعین مزدبگیر جنوب کالیفرنیا می پردازد.
با همین کتاب است که او پرسوناژها و لحن خاص خود را در بیان ساده و تاثیرگذار زندگی و راز بقای این قشر ضعیف از جامعه می یابد. سه سال بعد در 1935 «ذرت داغ » را منتشر کرد که شهرت ناگهانی را برایش در پی داشت .
نگاهی به زندگی و آثار «جان اشتاین بک»؛ نویسنده محرومین
در سال ۱۹۳۹ بود که به زعم بی شماری از منتقدین و صاحبنظران ادبی ، برجسته ترین رمان خود، «خوشه های خشم » را عرضه کرد، رمانی که اکنون جزو چهل اثر کلاسیک ادبی قرن گذشته محسوب می شود. رمان ماجرای سفر طولانی خانواده «جاد» از اکلاهاما تا کالیفرنیا در جست وجوی به دست آوردن زمینی برای خودشان است ، مزرعه یی که بر روی آن کار کنند.
این رمان به کارگردانی جان فورد به روی پرده سینما رفت و به این ترتیب هم رمان و هم فیلم با ماندگارترین آثار کلاسیک جهان در محکومیت بی عدالتی و ستایش همبستگی انسان ها بدل شدند.
اشتاین بک در سال ۱۹۵۲ «شرق عدن » را منتشر ساخت که نسخه سینمایی آن نیز به موفقیت و فروش چشمگیری دست یافت . اما او که در ۱۹۶۲ برترین افتخار ادبی جهان یعنی جایزه نوبل در ادبیات را به خود اختصاص داد، لحظه یی نقش خود را به عنوان بازگوکننده شرایط وخیم زندگی مردمی که صدایشان به جایی نمی رسید، فراموش نکرد.
نگاهی به زندگی و آثار «جان اشتاین بک»؛ نویسنده محرومین
از سویی دیگر او مستقیما با دنیای سینما به همکاری می پرداخت و در این وادی نیز در مقام نویسنده فیلمنامه ، همانند رمان هایش تاثیر شایانی در جامعه بر جا نهاد. در 1939 «موش ها و آدم ها» را با بازی به یاد ماندنی «لون چانی » در نقش «لنی » به نمایش در آورد و یک سال بعد جان فورد «خوشه های خشم » را بر روی پرده عریض سینما و با بازیگری خیره کننده «هنری فوندا» جان بخشید.
«ذرت داغ » هم که با انتشارش شهرت را برای اشتاین بک به ارمغان آورده بود توسط «ویکتور فلمینگ » کارگردان بزرگ سینما به روی پرده رفت . این نویسنده شهیر در نوشتن و تنظیم فیلمنامه «مروارید» که در سال ۱۹۴۷ به کارگردانی «امیلیو ایندیو فرناندس » ساخته شد نیز همکاری داشت .
اشتاین بک همچنین از روی یکی از موفق ترین داستان های خود «پونی سرخ » فیلمنامه یی نوشت که در سال ۱۹۴۹ به نمایش در آمد.
اما همکاری بی نظیر و پرثمر وی در عرصه سینما، نوشتن دیالوگ های قوی فیلم «زنده باد زاپاتا» به کارگردانی «الیا کازان » بود، فیلمی که با بازی فوق العاده «مارلون براندو» در نقش رهبر انقلابی و شورشی مکزیکی در حافظه تاریخی سینما ماندگار شد.
اشتاین بک همچنین بر کار تنظیم رمان «شرق عدن » برای ساخت فیلمی به همین نام ، با هنرمندی جاودانه «جیمز دین » در نقش شخصیت اصلی داستان که اولین حضور او در یک فیلم بلند محسوب می شد، نظارت داشت .
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    مرسی

  • صبا

    این شبها برای بار ان ام مشغول خواندن خوشه های خشم هستم

  • مهدیه

    خوشه های خشم بسیار تاثیر گذاروفوق العاده زیباست.مروارید هم داستانی کوتاه و اندوهناکه.
    عاشق نوشته های جان اشتاین بک هستم

  • زمین

    جان اشتان بک واقعا یه نابغس و میشه گفت پیغمبر نویسندگانه. مردی با مغزی که حسادت هر کسی رو بر می انگیزه. کاش یه ذره از قدرت تحلیل و درکش رو داشتم.

  • لعنت برسانسور

    خوشه های خشم
    یکی از تاثیر گذارترین کتاب‌هایی که خوندم
    بند به بند نوشتها ها، فریاد ... نیست یاری گری که مرا یاری کند ...... از زبان ضعیف ترین و مظلوم ترین قشر جامعه است .
    قسمت پایانی داستان رو هرکی خوانده، مطمئنم اگر گریه نکرده باشه با بغض تمامش کرده

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج