۴۲۱۱۳۱
۶۵ نظر
۵۰۰۸
۶۵ نظر
۵۰۰۸
پ

یک هفته ۷ چهره؛ از خیزش ترامپ تا لوسیِ علی ضیا

ترامپ به کاخ سفید رسید. بر خلاف غالب پیش بینی های رسانه ها و لابی های قدرتمند سیاسی...

برترین ها - ایمان عبدلی:
دونالد ترامپ یا (رئیس جمهور هفته)
ترامپ به کاخ سفید رسید. بر خلاف غالب پیش بینی های رسانه ها و لابی های قدرتمند سیاسی و وقتی چیزی خلاف پیش بینی رسانه های مسلط به دنیا و بنگاه ها اقتصادی حمایت کننده ی آن ها اتفاق می افتد می شود؛ شگفتی! در مورد ترامپ در اینجا مختصر می نویسیم و بعدتر یادداشتی کامل و همه جانبه تر در سایت منتشر خواهیم کردیم، منتهی چون بعد از پیروزی ترامپ سیل اظهار نظر های گوناگون از گروه های تلگرامی خانوادگی تا تلویزیون و تاکسی و...شنیده می شود، نمی شد که بی اعتنا باشیم.
نکته ی اول در مورد ترامپ این که این یک انتخاب اعتراضی بود برخلاف شرایط موجود، یک انتخاب ساده از طبقه متوسط خسته ی آمریکایی مثل همان شکل انتخاب بریتانیایی ها در جدایی از اتحادیه اروپا، انتخاب هایی خلاف وضع موجود برای مردمی که در تنگنا قرار دارند و از پشت پرده ها و لابی های سازمان یافته سیاسی و اقتصادی خسته شده اند، ترامپ ساده حرف می زد و مهم تر این که وعده تغیر می داد. حرف های خلاف جریان احزاب و رسانه ها. نظم تثبیت شده موجود از قدرتمند ترین احزاب سیاسی تا ستارگان هالیوود او را نمی خواستند، چون مسیر آن ها یکی نبود. ولی مردم طبقه متوسط آمریکا او را می خواستند چون از شرایط فعلی که توسط همین رسانه ها و لابی ها رقم خورده بود راضی نبودند و اصلا به این فکر نمی کردند که وعده های مثل خروج کامل مهاجران چقدر عملی خواهد بود.
یک هفته 7 چهره؛ از دونالد ترامپ تا عباس جدیدی

نکته ی دوم در مورد ترامپ که برای ما مهم تر خواهد بود، شکل تصمیم گیری او در سیاست خارجی و حوزه دیپلماسی است. لطفا وعده های عجیب و غریب او را که برای آرام کردن و جلب افکار عمومی مخالف سیاست های توسعه طلبانه آمریکا صادر می شد را فراموش کنید. مطمئنا دایره قدرت تصمیم گیری و تصمیم سازی ترامپ در حوزه ی دیپلماسی کوچکتر از مسائل داخلی خواهد بود. به این معنا که در مورد مسائل دیپلماسی در ساختار سیاسی آمریکا فرد در جایگاه پائینی قرار دارد و سیستم سیطره کامل خواهد داشت. البته این بدان معنا نیست که نقش ترامپ و اوباما فرقی با هم نداشته باشد، اما اگر تفاوتی هم دارد کم و ضعیف است. ترامپ نهایتا در مسیر سیاست های کلی تعریف شده حوزه دیپلماسی ایالات متحده می تواند سنگ اندازی کند، اما مسیر کلی تغییر نخواهد کرد، مثل اوباما که تسهیل می کرد واما جهت کلی را نمی توانست تغییر دهد.

نکته ی سوم اما بعد عمیق تری از ماجرا است و آن جاذبه ی ملی گرایی است، که خلاف جهت شعارهایی مثل دهکده ی جهانی در حرکت است، پز و افه ی دهکده ی جهانی وقتی با منافع اقتصادی مردمان مختلف گره می خورد تسلیم شده و مستاصل خواهد بود. مردم درهر جایی از جهان در وهله ی اول نیاز به یک رفاه اولیه دارند و وقتی این رفاه اولیه به خطر بیفتد، هر شعار و اراده ای را کنار می زنند و دهکده ی جهانی و سیل مهاجرت های اقصی نقاط دنیا اگر وضعیت بومیان را به مخاطره بیاندازد از آستینش ترامپ در خواهد آمد. البته که این قسم پدیده ها موقتی اند و مردم آمریکا احتمالا چندی بعد به دامان همان ساختارهای حزبی شان بر خواهند گشت، اما به هر حال چه کسی پیش بینی پیروزی ترامپ را می کرد؟

آخرین نکته در مورد صف بندی گروه های داخلی است؛ این انتخاب در انتخابات سال آینده ی ایران اهرم فشاری برای گروه های افراطی تر اصولگرا خواهدبود که مهم ترین دستاورد دولت روحانی را زیر سئوال ببرند و همین طور هم خواهد شد. اما مساله ی اساسی این است که از یک کشور در حال توسعه تا آمریکا، آن چه که در انتخاب یک نفر به عنوان رئیس جمهور تاثیر گذار تر است، وعده هایی در بهبود اوضاع داخلی است، پس انتخابات سال آینده ایران هم درصد کمی از آمدن ترامپ و تحت فشار قرار گرفتن توافق هسته ای تاثیر خواهد گرفت و بیشتر متاثر از مسائل داخلی خواهد بود.

علی ضیا یا (لوس هفته)

حضور علی ضیا در برنامه دورهمی و مواجهه او با موقعیت های زیرکانه ای که مهران مدیری ایجاد می کرد، لایه های درونی تر از وجود یک مجری معمولی را پیش رویمان گذاشت. آن قدر معمولی و سطحی که در برخی از لحظات مثل خنده های بی ملاحظه و جواب های مبتدیانه اش ما به جای او خجالت زده می شدیم و عرق می ریختیم. اما این که چرا یک فوق معمولی در تلویزیون متروکه ایران ستاره می شود، دلایل زیادی دارد که جای همه اش اینجا نیست اما مهم ترین دلیل شاید غلبه ی رابطه است.

یعنی استخدام یک مجری مثل خیلی از عرصه های دیگر بر مبنای شایستگی نیست و مدیران از فرصت ها و آدم ها برای خلق ارتباطات بیشتر استفاده می کنند و وقتی رابطه بر ساختار غلبه می کند، کل روند از تخصص گرایی خالی می شود. این گونه است که مجری گری کار ساده ای است؛ کمی و بیشتر از کمی رو می خواهد و با مقادیری چهره مکش مرگ ما! اصلا آن تعریف کلاسیک که مجری را فردی مسلط به ادبیات همراه با بیان و زبان بدن مناسب می خواست که الزاما باید دایره اطلاعاتی گسترده و عمیقی داشته با این شرایط به فراموشی سپرده می شود.
یک هفته 7 چهره؛ از دونالد ترامپ تا عباس جدیدی

البته تنها رسانه مقصر نیست، از آن طرف مخاطبانی هم داریم که از رسانه تخصص نمی خواهند و رسانه ها به مثابه آدامس چشم ها می شوند، مخاطب همین که یک جوان قد بلند خوش پوش را مقابل چشمانش داشته باشد برایش کافی است. این بده بستان دیالکتیک وار ادامه پیدا می کند. مخاطب معمولی از رسانه معمولی، آدم معمولی طلب می کند و تلویزیون به همین شکل تنزل پیدا می کند و محصولی سطحی بیرون می دهد.

علی ضیا ویترین چنین اوضاعی است. اوضاعی که وقتی غیر منتظره مقابلمان قرار می گیرد، خجالت آور است. در واقع ما با دیدن رفتار دم دستی او از خودمان خجالت می کشیم، از آن بخش های از خودمان که سطحی و آسان گیر است. حکایت افت سلیقه ی ما در این سال ها بیشتر از هر کس به مذاق مدیران فرصت طلب خوش می آید. آن ها می تواند آدم های خنثی و بی خبری را مقابل دوربین بگذارند و مجری ها را تبدیل به یک اجرا کننده صرف می کنند. مجری در این قالب هیچ وجه سمپاتی ندارد و تاثیر گذار نیست چون تئوری ندارد و به همین دلیل برای ابراز وجود یک روز باید کری بخواند، یک روز سر بتراشد یا مثل آن یکی بغض کند که...مساله ی نقد این شیوه های بدیع اجرا مساله شخصی نیست، مساله فقط اشباحی است که گاه جای واقعیت اشتباه میگیریم و همین.

عباس جدیدی یا (ورزشکار نه سیاستمدار هفته)

عباس جدیدی چند روز قبل از فوت منصور پورحیدری به ملاقات آن مرحوم می رود و عکسی در کنار او می گیرد که کلی حاشیه و جنجال ایجاد می کند. منتقدان جدیدی معتقدند او نیت تبلیغاتی داشته وگرنه که ثبت تصویری از پورحیدری با آن شرایط نا مساعد نه تنها وجه همدردی ندارد، بلکه حتی انسانی هم نیست.

به هر حال عباس جدیدی از دنیای ورزشکاران آمده، دنیایی که ظرافت هایش هم محدود به فیزیک و جسم است. یک ورزشکار به طور معمول به پرورش جسم خود می پردازد و اصلا مشروعیت و وجودش(به عنوان یک فرد شناخته شده) از قابلیت های جسمی اش است و طبیعتا نه فرصت و نه توقعی از بالندگی ذهنی یک ورزشکار است. صفحات اینستاگرام سلبریتی های ورزشی را که مرور کنید بهتر در می یابید، دنیای ورزشکاران آن ها به طور معمول و نه همیشه تا چه محدود است(در قیاس با یک فرد سیاسی). آن ها غالبا هیجانی و ساده واکنش نشان می دهند و نه تنها قدرت تاثیر گذاری وجریان سازی ندارند، بلکه کاملا تحت تاثیر جریانات روز هستند. جدیدی هم خب یکی از همان هاست، با بی نهایت ظرافت های جسمانی و تقریبا کم بهره از ظرافت های روانی، حالا او وارد دنیای سیاست شده، دنیایی که اتفاقا نیاز به ظرافت های ذهنی زیادی دارد(البته باز هم به طور معمول، وگرنه کلی سیاستمدار بدون ظرافت داریم!) و طبیعتا نمی شود با همان شرایط دنیای قهرمانی در شورای شهر ادامه داد.
یک هفته 7 چهره؛ از دونالد ترامپ تا عباس جدیدی

جدیدی به درستی تشخیص داده که حیات یک سیاستمدار با حضور و پرسه در کنار سوژه هایی است که در تیررس رسانه ها هستند و او خودش را کنار پورحیدری رسانده، چون تصویر سازی اکسیژن یک سیاست مدار است. تا اینجای کار هیچ ایرادی ندارد هم انتخاب درستی کرده و هم در وهله ای اول آن کاری که باید را کرده، مشکل از آن جایی شروع می شود که او با نیرنگ های یک سیاست مدار آشنا نیست و فوت آخر را یاد نگرفته! همین جور می شود که ژستی فاتحانه در کنار پیکر نیمه جان اسطوره استقلال می گیرد و حتی نمی تواند موقعیت را تحلیل کند و واکنش مخاطبان را حدس بزند. بدتر این که اشتباهش را توجیه می کند و حتی شناختی نسبی از فضای مجازی ندارد (فضایی که در غیاب فضاهای واقعی و اصیل و زنده این روزها خوراک می سازد و در بن بست بحث های جدی و راهگشا به دلیل انسداد و هزار دلیل دیگر مخاطبان را به سمت سوژه هایی از این قبیل می کشاند) سوژه ساخته می شود در عرض چند ساعت تیتر یک می شود و همه مشارکت می کنند، چون خلا همنشینی و پاتوق و گفتمان در فضای عینی جامعه کلی کامنت را به سمت فضای مجازی سرازیر می کند و این کامنت ها همیشه قربانی می خواهد. دنیای مجازی هم سریع و بی بازگشت است، زیست سلبریتی هوش و درایت و ذکاوت می خواهد، گاهی شاید اولین اشتباه آخرینش باشد جهان پهلوان!

پیمان حسینی یا (سانسور هفته)

دروازه بان تیم ملی فوتسال مهمان برنامه فرمول یک بود که علی رغم وعده ی مجری برنامه مبنی بر حضور او، فرصت به او نرسید و تلویزیون یک بار دیگر یک گل به خودی غیر قابل بخشش وارد دروازه کرد.

رسانه ای که واقعیت مردم و جامعه اش را نپذیرد، تحت هر شرایطی با هر رانت و سرمایه ای رو به فنا است. تلویزیونی که نمی تواند موی بلند مهمان برنامه اش را تحمل کند، باید خیلی چیزها را تحمل کند. رشد قارچ گونه تلویزیون های اینترنتی جولان بی توقف تلویزیون های ریز و درشت ماهواره ای و هر قالبی از تکنولوژی که رسانه های فراگیر شده اند و هر روز تلویزیون و صدا و سیمای عریض و طویل را به حاشیه می برند.
یک هفته 7 چهره؛ از دونالد ترامپ تا عباس جدیدی

بله، افراد زیادی در خارج از کشور خیر خواه مردم نیستند و شبکه هایی ایجاد کرده اند که منافع گردانندگانشان مطلوب ما نیست. ما در تلویزیون داخلی محدودیت هایی داریم که خیلی هاشان خواست مردم نیست. امکانات برنامه سازی ما از جریان روز دنیا عقب افتاده، همه ی این ها مورد قبول است و پذیرفتنی، اما تلویزیون از هیچ کدام این ها ضربه نمی خورد، اصل داستان چیز دیگریست؛ مگر همین مردم سال ها قبل دلبسته ی تلویزیون نبودند؟ مگر هفته به هفته برای تماشای سریال هایش انتظار نمی کشیدند؟ آن روزها که رنگ و لعاب برنامه ها کمتر بود، نه دکورهای آن چنانی نه چشم و ابروهای دلبر، مردم مسابقه هفته و دیدنی ها را به چشم می کشیدند. یک هفته منتظر پدر سالار و عروس یاغی اش بودند. این که رسانه نبود و مردم حق انتخابی نداشتند قبول! اما چرا همان برنامه های دور یا حتی آثار چند سال قبل مدیری در قالب کلیپ در همین روزهای کثرت رسانه بارها باز نشر می شود و دیده می شود؟

حالا که حق انتخاب هست. حالا که «من وتو»، «جم» و اینستاگرام و..مردم همیشه و در همه حال خواهان آن چیزی هستند که بازتاب وجودشان باشد. آن روزها با همان برنامه های ساده مردم خودشان را تماشا می کردند و تلویزیون را از خود می دانستند هنوز اعتماد از ابین نرفته بود، تلویزیون از جایی غریبه شد که مردم چیزهایی در جعبه جادو دیدند که شباهتی به خودشان نداشت فضای رسمی چیزی بود و زندگی مردم چیز دیگری! پیمان حسینی مثل خیلی های دیگر موهای بلند دارد و یا با یک مدل عکس می گیرد، این واقعیتی جزئی از یک سبک زندگی است که صدا و سیما نمی خواهد بپذیرد و آن را انکار می کند، مگر می شود سبک زندگی مردمی را انکار کنی و بعد در پی جلب همان مردم باشی؟

دانشجوی سیل زده یا (غرق شده هفته)

سیلی که در خرم آباد آمد و دختری دانشجو را با خودش برد، ویدئویی که از این اتفاق در فضای مجازی پخش شد، تصویری از عدم مداخله مردم برای نجات دختر را نشان می داد که باعث جریحه دار شدن افکار عمومی شد و یک بار دیگر نشانمان داد که ما از مردمی مسئولیت پذیر به مردمی نظاره گر تبدیل شده ایم، اما چرا؟ چه بلایی بر سرمان آمده؟
یک هفته 7 چهره؛ از دونالد ترامپ تا عباس جدیدی

در مورد اتفاقی که در خرم آباد افتاد نمی شود به راحتی قضاوت کرد ما دقیقا از کم و کیف ماجرا آگاه نیستیم، اما می شود حدس هایی زد و بر مبنای حدس و گمان سیطره ی نگاه نظاره گر جماعت را نقد کرد، این که اصرار بر ثبت فیلم و عکس دارند و بازتولید حادثه در مقام تماشاچی را به مداخله و مسئولیت پذیری ترجیح می دهند. تغییری که ریشه در ساختارهای قدرتمند حمایتی دارد. چنین اتفاقی اگر در قلب اروپا بیفتد مردم می توانند با تکیه بر نهادهای حمایتی و با یک تماس تلفنی از وقوع اتفاقات تلخ پیشگیری کنند چون ساختار روشن است و اطمینان بخش، نیروهای حمایتی در کمترین زمان ممکن حادثه را پوشش می دهند واصلا نیازی به مداخله ی مردم نیست، اما در ایران این گونه نیست، اینجا نهادهای حمایتی لنگ می زنند و هشت هایی دارند که گرو نه است. مردم هم بر حسب تجربه یاد گرفته اند سری که درد نمی کند را دستمال نبندند. از کجا معلوم که مداخله کنند و به یک دردسرعظیم نیفتند؟ پس تماشاچی می شوند و ثبت می کنند و اما نقشی نمی گیرند، چون دایره ی مسئولیت پذیری مبهم است معلوم نیست تا کجا و به چه اندازه درگیر ماجرا خواهند شد.

این ها را بگذارید در کنار میل به جالب انگیز جلوه کردن و نوعی از خود نمایی مجازی که ترجمه اش می شود؛ «من هم آن جا بودم» و این آن جا بودن و به رخ کشیدن حضور در قلب حادثه (فرقی نمی کند تشییع جنازه مرتضی پاشایی و یا سیل و زلزله) تفاخری دارد که این روزها تقدم دارد بر اثر گذاری. میل به برتری به دیگری و تجمل گرایی که در جوامع چند پاره بیشتر به چشم می آید. وقتی چسب های متحد کننده مردم یک جامعه از کار بیفتد با بی شمار «من» هایی مواجهیم که «ما» شدن را بر نمی تابند. این ها همه نجات دختر دانشجو را بعید می کند و اتفاقاتی می افتد که در بازبینی متوجه عمق فاجعه اش می شویم.

حسن روحانی یا (شعار زده هفته)

روحانی در افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات به مانند سال های گذشته حرف های قشنگی در باب آزادی مطبوعات زد و از تحدید رسانه های انتقاد کرد، روز بعد رئیس قوه قضائیه از توصیه های رئیس جمهور مبنی بر تحدید نشریات گفت و دو گانگی ایجاد شده شناخت روحانی واقعی را دشوارتر از پیش کرد.

در روزهایی که منتهی به انتخابات بود این جنس حرف های حسن روحانی جالب توجه و جذاب به نظر می رسید، کاندیدای آن روزها و رئیس جمهور امروز از آزادی رسانه ها می گفت و قرار گذاشته بود که عرصه کتاب و مطبوعات تکان جدی بخورد، مردم برای روزنامه ها صف ببندند، دولت آبادی ممنوع الکار نباشد، کتاب فروشی ها رونق بگیرد. روحانی رئیس جمهور شد و مدتی گذشت و دیگر وقت کارنامه و پاسخگویی بود، روحانی اما همان حرف های سابق را می زد، حرف هایی که از دهان خیلی های دیگر هم می شنویم، با این تفاوت که نیازی نیست به آن خیلی ها رای بدهیم. یک تحلیلگر تلویزیونی هم همین ها را می گوید، او می گوید و رئیس جمهور هم فقط می گوید، پس چه تفاوتی میان این دو است؟
یک هفته 7 چهره؛ از دونالد ترامپ تا عباس جدیدی

سال دوم و سوم هم به همین منوال گذشت؛ مطبوعات کم رمق و رنگ پریده و خط قرمزهای تعریف نشده، در روی همان پاشنه ی قبلی می چرخید. روحانی اما از اوضاع نا بسامان مطبوعات می گفت: این که باید این مشکلات رفع شود و این که رسانه های باید آزاد باشند و عده ای رانت خبری دارند و...حالا در سال آخر روحانی اوضاع مطبوعات همان گونه است که بود.

شگفت این که رئیس جمهور همان گونه حرف می زند که در مناظرات انتخاباتی حرف می زد. او به طرز حیرت آوری از خودش سلب مسئولیت می کند. انگار که هیچ دخلی به این فضای نا به سامان ایجاد شده ندارد. انگار نه انگار که آمده بود کمی این فضا را تکان بدهد، تکان داد اما نه در سطح شعارهایی که شنیدیم. سال چهارم فعالیت یک دولت سال به ثمر رسیدن است، نه سال ایجاد توقع و وعده و وعید. مطمئنا مردمی هم که سال بعد پای صندوق می روند به نتیجه نگاه می کنند و این شعارها تا زمانی و تا اندازه ای کاربرد دارد.

فضای فرهنگی دوره روحانی البته که بهتر از دوره ی قبل بود، اما هیچ نسبتی با شعارهایش نداشت و از رئیس جمهوری که ندای تدبیر سر می دهد، این حجم از شعارهای پوپولیستی توقع نمی رود یا این گونه بنویسیم که شاید آقای روحانی فراموش کرده که بخش قابل توجهی از آن هایی که به او رای دادند خسته از شعار و عوام گرایی بودند! تکرار آن روش قبلی آن بخش قابل توجه را گریزان می کند، به فکر آن ها نیستید لااقل به فکر تمدید ریاست جمهوری خود باشید.

توران میرهادی یا (افسوس هفته)

توران میرهادی یکی از موسسان شورای کتاب کودک، استاد ادبیات کودکان و پژوهشگر و محقق درگذشت.

توران میرهادی و امثال او یادآور نگاهی هستند که بیش از شش دهه به دنبال تربیت و فکر سازی بود. نگاهی بلند مدت و با حوصله که تغییرات را یک شبه و دفعتی نمی خواست. میرهادی سال ها و دهه ها در ادبیات و فرهنگ کودکان غور و تحقیق کرد و با نگارش آثاری که انسان ساز است در حقیقت نسل تربیت کرد. نگاه او و هم مسلکانش توسعه فرهنگی را به درستی مقدم بر و مقدمه توسعه سیاسی و اقتصادی می دانست. توسعه ی فرهنگی در حقیقت پروسه ای زمان بر است که در گذر نسل ها نتیجه اش دیده می شود. نگاهی که با طبع میان بر پسند و راحت طلب ما سازگار نیست و اصلا این همه دگرگونی های سیاسی کلان (نه در عمق، بلکه در سطح) طی یکصد سال گذشته تاریخ ایران ما را به این نکته می رساند که انگار گریزی از نهاد سازی و تحقیق در جهان پیرامون نیست.
یک هفته 7 چهره؛ از دونالد ترامپ تا عباس جدیدی

باید از میراث میرهادی ها مراقبت کرد و با ارتباطی ظریف از آن همه انباشت تجربی و کار فکری که ثمره سال هاست استفاده کرد. آن ها با مدیران مختلف در دوره ها و دولت های مختلف با عقاید و مسلک های متفاوت مدارا کردند تا شاید چرخ انسان سازی و فرهنگ سازی هر چند کُند، بچرخد. تشخیص درست اولویت ها و ارجحیت فکرسازی برای کودکان به هر مساله ی دیگری، گوشه ای از طرز فکری است که باید به همه ی ایران و همه خانه ها تعمیم پیدا کند. این عقب گردها و آن حرکات هیجانی که دائما ما را در یک دایره ی عذاب آور به نقطه ی اول بر می گرداند، در حقیقت هربار حقانیت مسلک فکری امثال میرهادی را نشانمان می دهد. باید این ها را دید دائما، مادربزرگ فرزندان ایران رفت، میراثش را پاسدار باشیم. روحش شاد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بیننده

    آقای منتقد دیگه خیلی جو گرفتت میدونی مشکل مملکت ما چیه مشکل ما اینکه امثال جنابعالی که خودشان را عقل کل می دانند و بی رقیب و استاد همه چی دون فقط نشستند و حرف می زنند و حرف می زنند و حرف می زنند و... ولی دریغ از عمل شما که اینقدر ادعای سواد و همه چیز دانی داری چرا یه برنامه نمیسازی تو تلوزیون ایران که به جای بغض و خنده واین حرفا به قول خودت سطح فرهنگ و توقع مارو بالا ببره اونم تو تلوزیون بسته ای که پر از ممیزی است درضمن شما اینقد چشم بسته می نویسید که حتی به اسم برنامه هم توجه نکردید اسمش فرمول یکه نه صبح بخیر ایران من خودم به شخصه سادگی و لوس بودن علی ضیا رو به صدتا مجری که با لفظ خرمی کنن آدم و در پشت هزار رو هستن ترجیح میدم در ضمن شما برای رفع سوزشتان از حضور علی ضیا در دورهمی پماد سوختگی بزنید

    پاسخ ها

    • بدون نام

      افسوس ار این دیدگاه و طرز فکر.همیشه هم درمان سوزش پماد سوختگی نیس!!!!!!

    • بدون نام

      تو انگار بیشتر سوختی
      ضیا یک مجری کاملا بیسواده کاملا مشخصه

    • بدون نام

      علی ضیا رو دوس دارم چون پرسپولیسیه

    • پدر دوستاره

      دمت گرم واقعا گل گفتی...ایول بیگ لایک

  • باران

    واقعا از صمیم قلبم با نظراتتون درباره ی اقای ضیا موافقم
    یک مرد هوچی گرو به منصب مجری گری رسوندن که کار بزرگی نیست , ایشون دارن تمام تلاششونو میکن از صدا و سیما ابرو ببرن !! موفق هم شدن ...

  • باران

    شمایی ک با اسم بیننده کامنت گذاشتید
    حستون به علی ضیا یک هیجان زود گذره چند روز دیگه که یخ میکنی خجالت میکشی سرتو اینور اونور بلند کنی بگی من طرفدارش بودما

  • مخاطب

    برای اولین بار با همه مطالب یک هفته هفت چهره موافقم..مخصوصا بویژه در مورد ترامپ..علی ضیا هم واقعا برنامه هاش غیرقابل دیدنه لوس و بدون تحلیل اما درمورد اونیکه بغض میکنه فکر میکنم با غرض صحبت میکنید گرچه مجری کاملی نیست اما تا جاییکه برنامه هاش دیدم ادبیات همراه با بیان و زبان بدن مناسب داره ...

  • فرزانه

    در مورد علی ضیا دوست دارم حرف بزنم....
    دقیقا از روزای اولی که این آقا به عنوان مجری اومد صدا سیما با هر اجراش من حرص خوردم..با هر رفتار زننده ای که به مهموناش داشت من شرم کردم و عرق ریختم...
    این آقا گستاخه...علم نداره...و فقط بخاطر چشم و ابرو و قد رعناش طرفدار داره...
    متاسفم که اجرای برنامه مهم صبحگاهی به ایشون واگذار شده

    پاسخ ها

    • بدون نام

      همون قیافه هم نداره الکی گندش کردن

  • فرزانه

    بنظرم آقای روحانی میخاد که شعاراش در حد شعار باقی نمونه ....

  • بدون نام

    تیکه تون به بغض مجری خیلی جالب بود منتظر الفاظ خوش طرفداراش باشین به قول صادق هدایت زبان فارسی هیچ امر دیگه ای هم نداشته باشه فحش ابدار زیاد داره و گفته که فحش یکی از اصول تعادل ادمیزاد هس {البته تو جریمه خوب جواب میده ادم اروم میشه خخخ}

  • سپیده

    کاملا با نظرتون درباره ضیا موافقم

  • بدون نام

    ینی اخر همه مقاله هات باید ربط بدی به افراطیون و فلان. خب اینکه نظر شخصی شما بود که راجع به انتخابات سال اینده و تاثیر ترامپ نوشتی.اما واقعیت اینه که خیلیم خوب شد ترامپ رای اورد. ما در سالهای اتی شاهد نابودی شیطان بزرگ به دست شیطان خواهیم بود.و اینکه کاملا هم روی انتخابات ما تاثیر داره که یک رییس جمهور مقتدر رو انتخاب کنیم نه دیپلماسی لبخند و.....و امثال شما بیان لیست لیست کنن و اخرش هم بشه این. لطفا منتشر کن خودم سانسورش کردم.

  • بدون نام

    من درباره علی ضیا نظری نمیدم ولی انسان به اصطلاح منورالفکری مثل شما فکر نمیکنم درست باشه راجع به ادما انقد صریح و نامودب قضاوت کنه. کسی که تا هفته پیش مینالید از بی ادبی به بابای گلشیفته خانم

  • بدون نام

    "باید از میراث میرهادی ها مراقبت کرد"

  • بدون نام

    چه عجب, مطلبتون راجع به روحانی خوب بود.و کاملا بدون غرض.

  • بدون نام

    روحانی یک تخریب کننده بود و دیگر هیچ. بالاترین فروش نفت در دوره ایشون بود,اختلاس و حقوق نجومی هم که خودتون قضاوت کنین. بعد همش میگفت خزانه خالیست دولت قبل اخ است بد است. والا همون دولت قبل باز یه مسکن مهر و فناوری و موشک و اینا رو ساخت. از نظر علم و هسته ای که این دوره اصلا نابود کرد علم و دانشمون رو.رهبری هم بهشون میگفت چوا علم پیشرفت نمیکنه هوای جوونا رو داشته باشید, در جواب مغلطه میکردن.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      مطمئنی بالاترین حقوق نفت تو دوره ایشون بووووود؟؟؟؟؟؟؟
      یکم بیشتر به مخت فشار بیار

    • بدون نام

      نمیدونستی بدون الان دوبرابر احمدی نژاد نفت میفروشن و چون نصف قیمت میفروشن پولش همونه

  • بدون نام

    واقعا خنده هاى ضيا خيلى ضايع بود :/
    خوبه ادم كتابى و خشك نباشه ولى در اين حد لوس و ننر هم خيلى بده :|
    مجرى فقط احسان كرمى و بس!

  • بدون نام

    12:18 امثال شما و نویسنده خودکشی کردتون صادق هدایت که تو هرخط کتابش یک فحش ناموسی داره باعث شدین شاهد این الفاظ رکیک زیر پست عالم و ادم باشیم.تازه عقیده دارین فحش لازمه؟ بعد همین شما روشن فکرا میاید انتقاد میکنید از بد دهنی.ینی من نمیدونم چی بگم واقعا. فقط شما رو به ادب دعوت میکنم.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      شما هم خونسردیتو حفظ کن .ایشاللا که شما تنها ادمی باشین که بگین من تا حالا اصلا فحش ندادم اگه این جوریه خوش به حالت ، عزیز رو شنفکر شما میتونین باشین در اصل بدو ن نام امین بهترین لقبتون میتونه باشه

  • بدون نام

    مردم فقیر امریکا به ترامپ رای دادن چون از جناح دموکرات و نظام سرمایه داری هیچ خیری ندیده بودن.اما روی انتخابات ماهم تاثیر میزاره. به قول یکی از کاربران به یک رییس جمهور مقتدر نیازمندیم.

  • بدون نام

    "زبان فارسی هیچی نداشته باشه فحش ابدار زیاد داره"
    واقعا همچین عقیده ای دارید؟ پس احتمالا چیزی از زبان های دیگه نمیدونید. تن قردوسی تو گور لرزید....

    پاسخ ها

    • بدون نام

      قر دوسی !!!!
      چه جوری؟

    • بدون نام

      انگلیسی و عربیمم بد ک نیس...حالا منو به فکر انداختی چه جوری میشه تو گور لرزید .ا؟در ضمن جواب سوالتم باید مرحوم صادق بگه من به شخصه موقع جریمه دو سه تا رو مبام .شما تکرار نکنین بد اموزی داره خصوصا وقتی بچهی 18 ماه پیشتونه!!!!!!!!

  • بدون نام

    با نظرتون در مورد ضیا کاملا موافقم ولی همون طور که در ادامه تحلیل تون اوردین این نقد بیشتر از اینکه به شخصیت ضیا وارد باشه به سیستم رسانه و سلیقه عوام مربوط میشه که متاسفانه و متاسفانه از این دست افراد به راحتی در خود جای دادن و موندگار شدن

  • saharnaz

    مطالب این هفتتون عالی بودمرسی که انتقادپذیربودین ومطالب رو ساده تروقابل فهم ترنوشتین.

  • بدون نام

    عالی بود مخصوصا در مورد آقای ضیا ایشون واقعا لوس و کم سوادن .

  • رضا

    انقدر که توی نوشته های شما و از نظر شما تلوزیون به حاشیه رفته من فکر می کنم الان باید دیگه تلوزیونی وجود نداشته باشه که شما بخوای ازش حرف بزنی.پس جواب شما خیلی واضحه.تلوزیون به حاشیه رفته چون شما اینجور فکر می کنی یا اینجوری دلت می خواد ولی واقعیت اینه که اگه تلوزیون به حاشیه رفته بود شما الان در موردش مطب نمی نوشتی.و اینجوری شما هم خودت به خودت گل به خودی زدی.قشنگم زدی

  • بدون نام

    کلا علی ضیا رد شستید و چلوندید و انداختید رو بند تا خشک شد!!!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      گیره بزنین باد نبردش !

  • بدون نام

    اين بار به نظرم خوب بود ساده و قابل فهم و بدور از توضيح اضافه. البته فعلا فقط قسمت ترامب و جديدي و ضياء رو خوندم

  • بدون نام

    درمورد مطلبتون درباره ی روحانی...بدون متهم شدن به طرفداری از ایشون باید متذکر بشم که آیا شما درمورد میزان اختیارات ریس جمهور اگاهی دارین و میدونین که یک تصمیم باید از چه سطوحی رد بشه تا بشه عمل؟
    به نظر من هممون قضیه رو خوب میدونیم که یا نمیخوایم صریح باشیم یا اینجوری راحت تریم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      محدوده اختیارات رئیس جمهور اینه که چند سال حقوق های نجومی پرداخت بشه و بعد از رسانه ای شدن موضوع بگه از قبل بوده و ما نمیدونستیم تا حالا

  • محبوبه

    مطلبتونو درباره علی ضیا قبول دارم . علی ضیا اتفاقا خیلی هم با سواد و تحصیلکرده و آدم خوبیه . فقط به درد مجری گریه درجه یک نمیخوره . خیلی بی نمک و همون لوسه . اما درباره بغض اینجا زیاده روی میکنید حداقل برنامه هاش ثابت کرده پربیننده ست و اتفاقا من اصلا بغضی نمیبینم!!! درباره ترامپ من بخاطر صداقتش حس بهتری دارم تا نسبت به مادر داعش!!!

  • حسن

    مطلبتون درباره روحانی درسته .روحانی خیلی هارو از خودش نا امید کرده از جمله معلمارو.

  • دراكولا تا به تا

    محبوبه منظورش از بغض احسان عليخاني بود

  • بدون نام

    اين پیمان حسيني كه ميكي همون نويسنده ي مقاله مختصر و مفيد در مورد هيتلره؟ :دي

    پاسخ ها

    • zahra

      دروازه بان فوتبال ساحلیه

  • بدون نام

    تو رمان نویسی جای نظر نوشتن استادن بعضیااااا

  • بدون نام

    بعد از مدتها مقاله ای نوشتید که کیفیت سابق رو داشت و ملاحظات در اون جایی نداشت

  • مهیار

    تبریک میگم به نویسنده متن واقعا لذت بردم . خسته نباشید و خدا قوت به نویسنده محترم این مطلب زیبا

  • بدون نام

    این لوس مامان دیگه اخرشه .بیچاره خانوادهی دختر دانشجو و خودش .وای به حال مسئولان...

    پاسخ ها

    • سحر

      مردم وایسادن تماشا کردن چه ربطی به مسئولان داره؟

  • بدون نام

    درباره ی اون دختری که غرق شد خیلی باهاتون موافقم یه زمانی,اگه دعوا می شد همه می دویدن جدا میکردن حالا همه نگاه می کنن اما خیلی عجیبه که یکی به خاطر فیلم گرفتن نمیره کمک که احتمالا این فیلم رو نشون بده و بگه مسوولان بی مسولیت اند و کاری نمی کنند !!!!!!!!

  • بدون نام

    به قول سعدی
    چو کاری براید به لطف و خوشی چه حاجت به تندی و گردنکشی ؟
    هیچ فکر کردید مامان علی ضیا این انتقاد تخریب کننده رو درباره ی پسرش بخونه چقد دلگیر میشه ؟نمیشد با ملاحظه تر می نوشتید و منظور رو میرسوندید ؟

  • محبوبه

    میدونم تا به تا جان . منم منظورم اینه که درباره احسان علیخانی اشتباه میکنه . اون مجریه قوی هست حداقل تو این زمان صدا و سیما . و این بغضی که میگه رو اخه من اصلا نمیبینم تو رفتار احسان علیخانی.شاید اوایلش بوده. نمیدونم چرا انقدر همه این قضیه رو میگن . چرا از قدرت اجراش نمیگن . از صداقتش

  • Mزهرا

    آقای عبدلی عزیز در مورد تکان خوردن عرصه مطبوعات و صف بستن مردم برای روزنامه ها باید نکته ای رو براتون بازگو کنم که شاید هم خودتون اون رو بدونید و اون اینکه نه روحانی و نه هیچ شخص دیگه ای قادر به انجامش نمی باشه چون مطبوعات چاپی و روزنامه ها در تمام دنیا در مرحله زوال از چرخه حیات خودشون قرار دارن و براساس تعاریف علم بازاریابی مرحله زوال مرحله ایه که به دلایلی مثل پیشرفتهای تکنولوژیکی (شبکه های اجتماعی و مجازی و خبرگزاری های اینترنتی) تغییر در ذائقه و سلیقه مصرف کنندگان و تشدید رقابت( همون دلایلی که در مورد صداوسیما خودتون بهشون اشاره کردید) و... اتفاق میافته و فروش و استقبال از اونها کاهش پیدا میکنه و ممکنه به صفر برسه و یا سالها همچنان در همون سطح پایین باقی بمونه. و در عین حال متاسفانه هیچ کدوم از فعالان عرصه مطبوعات حرکت ویژه ای و یا جذابی برای مخاطب انجام نمیده و سالیان سال که به همان منوال سالهای قبل از شبکه های مجازی که هیچ حتی قبل از رادیو و تلویزیون حرکت میکند و یا اسیر جناح بازی های هستن که برای مردم گرفتار مشکلات اقتصادی رغبت انگیز نیستند و از اونها آبی براشون گرم نمی شه. روحانی از خودش سلب مسئولیت می کند چون همه زورشو زده و دیده که نمیتونه با رانت خبری عده ای مقابله کنه ، همونهای که همه ازشون شاکین و او به نمایندگی از همه ازشون گله میکنه و لاریجانی به عنوان آتو بهش اشاره میکنه اما در واقع نشان دهنده همت روحانیه.
    در مورد سیل شهرمون و غرق شدن هم دانشگاهی عزیزم گرچه خوب نوشتید ولی کاش منصفانه عمل میکردید و به جوانمردی که دختر غرق شده دیگه رو به سختی نجات داده و بخاطر وجود ترافیک مسافت طولانی اونو به دوش میکشه تا به بیمارستان برسونه و از مرگ نجات بده اشاره میکردید.

  • بدون نام

    چه قد مغزضانه درباره علی ضیا نوشتید.. خیلی کارتون زشته من تاجایی که میدونم رابط ایشون برا به اینجا رسیدن جدشون بوده؛ و شخصا اجراشون و حتی لوس بودنشون و دوست دارم دلش پاکه اجراش به دل من میشینه حداقل ؛و اینکه اطلاعاتش خیلی زیاه بهتره چندتا برنامشون و ببینید و اینجوری بنویسید:-(

    پاسخ ها

    • بدون نام

      کاش هوای اطرافیانتونم عین ضیا داشتین اون وقت دنیا گلستون میشد.نه خانهی سالمندی بود نه قهر برادر با برادر فرزند با پدر مادر .. ...

  • نهال

    چه قدر راحت قضاوت میکنین. واقعا شده یه لحظه خودتونو بذارید جای همه این کسایی که دارید ازشون خیلی تند انتقاد میکنید و بعد بنویسید؟؟

  • بدون نام

    لطفا با واقعیات بسنجید نه با افکار مغرضانتون.بله بالاترین فروش نفت زمان روحانیه که رکورد هم زده. ایشون صبح تا شب میگن خزانه خالیست.

  • بدون نام

    درمورد روحانی خوب بود. امیدوارم در دوره بعد دقت کنیم. الان دیگه ما نیاز به رییس جمهور قدرت مند دعریم که جلوی قدرتهای زورگو بایسته.

  • بدون نام

    ما ایرانیا خدای انتقادیم ولی خودمون از درون پوچیم

    پاسخ ها

    • zahra

      هزاران لایک

  • گندم

    ایمان عبدولی؛ مسعود فراستی هفته!

  • سحر

    متن های مغرضانه ی مسخره.تو از ضیا خوشت نمیاد دلیل نمی شه لوس باشه.توران میرهادی رو هم عمرا اگر شبکه های اجتماعی نبود می شناختی پس الکی ژست نگیر.
    تو اینترنت همه دوتاچیز رو خوب یاد گرفتن:یکی بد و بیراه گفتن به احمدی نژآد،یکی هم نفی رسانه ملی!ولی نمی دونم چرا همینا یکسره نشستند پای تلویزیون.دوست نداری نبین خب.

  • بدون نام

    تو اخرش از دست احسان دق می کنی ببین من کی گفتم خخخخخخ

  • بدون نام

    تلویزیون ما برنامه هایی داره که مثل ملازمان حرم ، از لاک جیغ تا خدا و برنامه های ارزشی دیگه که از نظر رسالت هنر و هدف و محتوی هر یک قسمتشون برابری میکنه با هزاران کار مثلا هنری که هدفی جز ابتذال ندارن . لطفا کمی تلویزیون ایران رو هم ببینید و بعد نقدش کنید . من مخاطب تلویزیون جمهوری اسلامی ایران هستم و طوری تربیت شدم که خیلی از برنامه هایی که شاید خیلیها راحت و حتی خانوادگی نگاه میکنن حتی یک ثانیه نمیتونم نگاه کنم و بنظرم فاجعه هستن. شاید خیلیا درکی از این حرفها نداشته باشن.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      از نظر مذهبی برنامه هاش حرفی نداره که کم و بیش خودمون بلدیم .منتهی تنوع می خواد که نداره همش گریه ناله.سریال شبکه دو رو هم 90 درصد به خاطر یلدا و فرزین میبینن.ایشونم نگف برنامه نداره گفت برنامهی باب میل نداره.

  • بدون نام

    نقد مغرضانه

  • ghazaleh

    واقعا عالی بود, مخصوصا بخش دختر دانشجو و اقای روحانی, ما ادمای تماشاگری شدیم که بقول شما حوصله دردسر نداریم, میگیم مگه فقط من تو این مملکتم یکی دیگه یکاری بکنه , فک نمیکنیم که بابا اخر باید ا ی جا شروع کنیم دگ, فقط شعار میدیم, افتخارمون شده تمدن 2500 سالمونو کوروشو حرفای قصارش, ولی در عمل پاش بیفته زیر عکسای مردم فحاشی میکنیم فقط چون از قیافشون خوشمون نمیاد یا صداش از صدای ما بهتره, یا چون موفق تره, ما نیاز به یه تغییر بزرگ داریم ولی افسوس که تغییر از خودمون شروع میشه و ما توقع داریم دیگران کاری برامون بکنن, افسوس....

  • فاطمه قارزی

    علی ضیا لوس نیست چون داخل برنامش بگو بخند داره معلومه دوست داره برنامش مثل خودش شوخ باشه
    اگه به لوس بودنه رامبد جوان که همش بالا پایین میپره پس چی بگه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج