۳۷۵۶۶۹
۱۱ نظر
۵۴۱۴
۱۱ نظر
۵۴۱۴
پ

۸ مورد عجیب زندگی ایزاک نیوتن که نشنیده‌اید

ایزاک نیوتن فرزند یک کشاورز بی‌سواد و کاشف نیروی گرانش بود. او انسانی گوشه‌گیر بود و در مورد آثارش اکثرا پنهان‌کاری می‌کرد. در این مقاله می‌خواهیم از علایق او در مورد کیمیاگری، و از شغلی که او را وارد کرد چندین نفر را پای چوبه‌دار بفرستد، آگاه شویم.

وب‌سایت گجت نیوز: ایزاک نیوتن فرزند یک کشاورز بی‌سواد و کاشف نیروی گرانش بود. او انسانی گوشه‌گیر بود و در مورد آثارش اکثرا پنهان‌کاری می‌کرد. در این مقاله می‌خواهیم از علایق او در مورد کیمیاگری، و از شغلی که او را وارد کرد چندین نفر را پای چوبه‌دار بفرستد، آگاه شویم.

زندگی ایزاک نیوتن و 8 مورد عجیبی که احتمالا نشنیده‌اید

۱. در کریسمس سال ۱۶۴۲ نیوتن در انگلیس متولد شد. چند ماه قبل از تولد او پدرش از دنیا رفته بود. در سن سه‌سالگی مادر ایزاک نیوتن با کشیش ثروتمدی به نام باناباس اسمیت «Barnabas Smith» ازدواج کرد، اما این کشیش فرزندی او را نپذیرفت و سرانجام نیوتون به خانه‌ی پدر و مادر‌بزرگش، رفت.
در دوران نوجوانی، او لیستی از گناهانی که در گذشته انجام داده بود را در دفترچه‌ای یادداشت کرد. در بین نوشته‌هایش این آرزو بسیار به چشم می‌خورد: آقای اسمیت و مادرم را آتش می‌زنم و خانه را روی سرشان خراب می‌کنم. او در بزرگسالی مشغول کار خود بود، هیچ سرگرمی و تفریحی نداشت، و هرگز ازدواج نکرد.

۲. در دوازده سالگی، اسمش را در مدرسه‌ای در گرنتم نوشتند. چون راه خانه تا مدرسه زیاد بود، نیوتن در منزل یک داروفروش اقامت گزید. سه سال بعد، مادرش از او خواست مدرسه را ترک کند و به خانه برگردد، چون برای بار دوم بیوه شده بود.
مادرش می‌خواست ایزاک کشاورزی کند، اما او اصلا کشاورزی را دوست نداشت. سرانجام با پادرمیانی مدیر مدرسه، نیوتن همان‌جا ماند و به درسش ادامه داد. او در سال ۱۶۶۱ پس از پایان تحصیلات مقدماتی، به دانشگاه کمبریج رفت و برای همیشه از شر کشاورزی رها شد.
زندگی ایزاک نیوتن و 8 مورد عجیبی که احتمالا نشنیده‌اید

3. در 1669 هنگامی که 27 سال داشت، به عنوان استاد رشته‌ی ریاضیات دانشگاه کمبریج انتخاب شد. کمبریج یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های جهان است که تاسیس آن به 1209 میلادی برمی‌گردد. نیوتن با این که حدود 30 سال در این دانشگاه بود، چندان علاقه‌ای به درس دادن نداشت و بیشتر سرگرم کارهای پژوهشی خودش بود. او کار چندانی با دانشجویان نداشت و معمولا سخنرانی‌هایش با اقبال کمی مواجه شد.

4. در سال 1696، نیوتون رئیس ضراب‌خانه‌ی سلطنتی شد که سکه‌های رایج انگلستان در آن ضرب می‌شد. او تا زمان مرگ در آن شغل باقی ماند. نیوتن در دوران تصدی‌اش، مسئولیت جمع‌آوری سکه‌های قدیمی رایج را به عهده گرفت تا سکه‌های جدید و معتبرشان را جایگزین‌شان کند. طی این روند، پی‌گیری ماجرای جعل سکه‌ها را نیز به او سپردند که در این گیرودار، ناچار شد چند نفر را به چوبه‌ی‌دار بسپارد. اتفاقی که تاثیر منفی بزرگی روی روحیه‌اش گذاشت.

5. نیوتن علاوه بر تلاش‌های علمی‌ای که بیشتر شهرتش را مدیون آن‌هاست، به کیمیاگری بسیار علاقه داشت و هدفش پیدا‌کردن اکسیری بود تا بتواند فلزات کم ارزش مثل سرب و آهن را به طلا تبدیل کند. او در مورد تجربیاتش پنهان کار بود و بیشتر دست‌آوردهایش را به شکل رمز می‌نوشت یا هرگز آز آنها سخن نمی‌گفت.

6. او از سال 1689 و 1690 به عنوان نماینده‌ی دانشگاه کمبریج به مجلس می‌رفت. دراین مدت، اصول کلی منشور حقوق شهروندان از تصویب مجلس گذشت. این قانون اختیارات سلطنت را محدود می‌کرد و اختیارات بیشتری به مجلس می‌داد.
از قرار معلوم نیوتن نقش موثری در مجلس نداشت و می‌گویند فقط یک بار حرف زد. آن هم از کسی خواست تا پنجره‌ای را ببندد، چون سردش بود! نیوتن یک بار دیگر (از سال 1701 تا 1702)، دوباره به مجلس رفت و مثل دفعه‌ی قبل نقش چندانی ایفا نکرد.

7. وقتی پای رقبا در میان بود، نیوتن حسود و کینه‌توز می‌شد. در میان کسانی که با او خصومت داشتند، نام ریاضی‌دان آلمانی گوتفرید لایب‌نیتس «Gottfried Leibniz» هم به چشم می‌خورد. این دو، در مورد ابداع حساب دیفرانسیل با هم بگومگوها داشتند. نیوتن در دهه‌ی 1660، روش خود از حساب دیفرانسیل را ارائه کرد، اما آن را به چاپ نرساند.
سال 1674 بود که لایب‌نیتس کار روی حساب دیفرانسیل را آغاز و شیوه‌ی حساب دیفرانسیل خود را در سال 1684 منتشر کرد. پس از آن، نیوتن ادعا کرد دانشمند آلمانی دست به سرقت علمی زده است. او می‌گفت لایب‌نیتس توانسته به نوشته‌های او که برای انجمن سلطنتی خلاصه شده بود، دسترسی پیدا کند.
زندگی ایزاک نیوتن و 8 مورد عجیبی که احتمالا نشنیده‌اید
سرانجام لایب‌نیتس برای دفاع از حقوق خود شکایتی به انجمن سلطنتی ارائه کرد. در سال ۱۷۱۲ نیوتن که ریاست این انجمن را بر عهده داشت، موافقت کرد یک هیات‌مصنفه به این پرونده رسیدگی کنند. او نه فقط هیات‌منصفه را پر از طرفدارانش کرد، بلکه متن گزارش هیات را نیز خود نوشت و نتیجه ماجرا را به نفع خود رقم زد. هر چند امروزه شیوه‌ی حساب دیفرانسیل لایب‌نیتس همه جا کاربرد دارد.

۸. در سال ۱۷۰۵ نیوتن لقب «سر» گرفت. آن موقع دو اثر مهم او چاپ شده بودند؛ کتاب «اصول ریاضی فلسفه طبیعی» (۱۶۸۷) و «اپتیک» ( ۱۷۰۴). ۲۲ سال بعد و در سال ۱۷۲۷ نیوتن در ۸۵ سالگی درگذشت و او را در صومعه‌ی وست مینستر به خاک سپردند. جایی که بعدا افراد سرشناس دیگری مثل چارلز داروین و چارلز دیکنز نیز در آن جا آرمیدند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    جالب بود، مرسی

  • sara

    جالب بود .

  • بدون نام

    اصلا جالب نبود

  • msn

    سلام.عالی بود.نیوتن از چشمم افتاد

  • بدون نام

    دوست عزیز msn چرا از چشمت افتاد؟ حالا من بهت می گم... چون همه ما عادت کردیم که افرادی که به درجات بالایی می رسند مثل نیوتن یا هرکس دیگه ای رو تا حد یک قدیس یا فرشته یا معصوم بالا ببریم. باورمون نمیشه که اونا هم ادم هستند و میتونن پر از عیب و ایراد باشن. فیلمها هم مقصرند چون فقط یک تمثال از خوبیها و دانش رو به ما نشون میدن نه یک ادم معمولی رو.

    پاسخ ها

    • dr.m.ch

      لایک داری

  • ادريس

    بسيار عالی

  • dr.m.ch

    میدونید که تو تموم دنیا کشیک ها حق ازدواج ندارند نیوتن هم به خاطر ازدواج مادرش با یک کشیک نه تنها از مادرش بلکه از تمام زن ها نفرت پیدا کرد حتی ملکه انگلیس تنها به خونه نیوتن رفت تا مهربونی دلگرمی بهش نزدیک بشه و اون نفرتو از بین ببره ولی نیوتن اونو پس زد و از خونه رفت بیرون حتی وقتی میخواست با یک خانمی صحبت کنه یا یک حرفی رو بهش بگه از یک مرد میخواست که حرفش رو به اون خانمه بگه.
    این نفرت نیوتن از زن ها و ادمایی مثل لایب‌نیتس باعث شد نیوتن در هنگام مرگش همهی اسناد و مدارکی که کشف کرده بود رو تو شومینه خونه ش بسوزونه بجز چنتا دست نوشته که باقی مونده بودن .
    زود قضاوت نکنید شاید اگه ماها هم جای نیوتن بودیم برای ملتی که قدر دانشمند عصر خودش رو نمیدونه بدتر از نیوتن رفتار میکردیم.

    پاسخ ها

    • کامی

      کشیش صحیح است و نه کشیک یکم مطالعه داشته باشیم بعد نظر بدیم

  • نیوتون

    تعجب نکنید چرا اینقدر تعصبی بود اگه ما هم تو این شرایط بودیم حتی از نیوتون هم بدتر می شدیم

  • Dr.pooria

    عالی بود واقعا بیستر از قبل از نیوتو خوشم اومد چون واقعا تو سختی ستاره شده

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج