۸ مورد عجیب زندگی ایزاک نیوتن که نشنیدهاید
ایزاک نیوتن فرزند یک کشاورز بیسواد و کاشف نیروی گرانش بود. او انسانی گوشهگیر بود و در مورد آثارش اکثرا پنهانکاری میکرد. در این مقاله میخواهیم از علایق او در مورد کیمیاگری، و از شغلی که او را وارد کرد چندین نفر را پای چوبهدار بفرستد، آگاه شویم.
۱. در کریسمس سال ۱۶۴۲ نیوتن در انگلیس متولد شد. چند ماه قبل از تولد او پدرش از دنیا رفته بود. در سن سهسالگی مادر ایزاک نیوتن با کشیش ثروتمدی به نام باناباس اسمیت «Barnabas Smith» ازدواج کرد، اما این کشیش فرزندی او را نپذیرفت و سرانجام نیوتون به خانهی پدر و مادربزرگش، رفت.
۲. در دوازده سالگی، اسمش را در مدرسهای در گرنتم نوشتند. چون راه خانه تا مدرسه زیاد بود، نیوتن در منزل یک داروفروش اقامت گزید. سه سال بعد، مادرش از او خواست مدرسه را ترک کند و به خانه برگردد، چون برای بار دوم بیوه شده بود.
3. در 1669 هنگامی که 27 سال داشت، به عنوان استاد رشتهی ریاضیات دانشگاه کمبریج انتخاب شد. کمبریج یکی از قدیمیترین دانشگاههای جهان است که تاسیس آن به 1209 میلادی برمیگردد. نیوتن با این که حدود 30 سال در این دانشگاه بود، چندان علاقهای به درس دادن نداشت و بیشتر سرگرم کارهای پژوهشی خودش بود. او کار چندانی با دانشجویان نداشت و معمولا سخنرانیهایش با اقبال کمی مواجه شد.
4. در سال 1696، نیوتون رئیس ضرابخانهی سلطنتی شد که سکههای رایج انگلستان در آن ضرب میشد. او تا زمان مرگ در آن شغل باقی ماند. نیوتن در دوران تصدیاش، مسئولیت جمعآوری سکههای قدیمی رایج را به عهده گرفت تا سکههای جدید و معتبرشان را جایگزینشان کند. طی این روند، پیگیری ماجرای جعل سکهها را نیز به او سپردند که در این گیرودار، ناچار شد چند نفر را به چوبهیدار بسپارد. اتفاقی که تاثیر منفی بزرگی روی روحیهاش گذاشت.
5. نیوتن علاوه بر تلاشهای علمیای که بیشتر شهرتش را مدیون آنهاست، به کیمیاگری بسیار علاقه داشت و هدفش پیداکردن اکسیری بود تا بتواند فلزات کم ارزش مثل سرب و آهن را به طلا تبدیل کند. او در مورد تجربیاتش پنهان کار بود و بیشتر دستآوردهایش را به شکل رمز مینوشت یا هرگز آز آنها سخن نمیگفت.
6. او از سال 1689 و 1690 به عنوان نمایندهی دانشگاه کمبریج به مجلس میرفت. دراین مدت، اصول کلی منشور حقوق شهروندان از تصویب مجلس گذشت. این قانون اختیارات سلطنت را محدود میکرد و اختیارات بیشتری به مجلس میداد.
7. وقتی پای رقبا در میان بود، نیوتن حسود و کینهتوز میشد. در میان کسانی که با او خصومت داشتند، نام ریاضیدان آلمانی گوتفرید لایبنیتس «Gottfried Leibniz» هم به چشم میخورد. این دو، در مورد ابداع حساب دیفرانسیل با هم بگومگوها داشتند. نیوتن در دههی 1660، روش خود از حساب دیفرانسیل را ارائه کرد، اما آن را به چاپ نرساند.
۸. در سال ۱۷۰۵ نیوتن لقب «سر» گرفت. آن موقع دو اثر مهم او چاپ شده بودند؛ کتاب «اصول ریاضی فلسفه طبیعی» (۱۶۸۷) و «اپتیک» ( ۱۷۰۴). ۲۲ سال بعد و در سال ۱۷۲۷ نیوتن در ۸۵ سالگی درگذشت و او را در صومعهی وست مینستر به خاک سپردند. جایی که بعدا افراد سرشناس دیگری مثل چارلز داروین و چارلز دیکنز نیز در آن جا آرمیدند.
نظر کاربران
جالب بود، مرسی
جالب بود .
اصلا جالب نبود
سلام.عالی بود.نیوتن از چشمم افتاد
دوست عزیز msn چرا از چشمت افتاد؟ حالا من بهت می گم... چون همه ما عادت کردیم که افرادی که به درجات بالایی می رسند مثل نیوتن یا هرکس دیگه ای رو تا حد یک قدیس یا فرشته یا معصوم بالا ببریم. باورمون نمیشه که اونا هم ادم هستند و میتونن پر از عیب و ایراد باشن. فیلمها هم مقصرند چون فقط یک تمثال از خوبیها و دانش رو به ما نشون میدن نه یک ادم معمولی رو.
پاسخ ها
لایک داری
بسيار عالی
میدونید که تو تموم دنیا کشیک ها حق ازدواج ندارند نیوتن هم به خاطر ازدواج مادرش با یک کشیک نه تنها از مادرش بلکه از تمام زن ها نفرت پیدا کرد حتی ملکه انگلیس تنها به خونه نیوتن رفت تا مهربونی دلگرمی بهش نزدیک بشه و اون نفرتو از بین ببره ولی نیوتن اونو پس زد و از خونه رفت بیرون حتی وقتی میخواست با یک خانمی صحبت کنه یا یک حرفی رو بهش بگه از یک مرد میخواست که حرفش رو به اون خانمه بگه.
این نفرت نیوتن از زن ها و ادمایی مثل لایبنیتس باعث شد نیوتن در هنگام مرگش همهی اسناد و مدارکی که کشف کرده بود رو تو شومینه خونه ش بسوزونه بجز چنتا دست نوشته که باقی مونده بودن .
زود قضاوت نکنید شاید اگه ماها هم جای نیوتن بودیم برای ملتی که قدر دانشمند عصر خودش رو نمیدونه بدتر از نیوتن رفتار میکردیم.
پاسخ ها
کشیش صحیح است و نه کشیک یکم مطالعه داشته باشیم بعد نظر بدیم
تعجب نکنید چرا اینقدر تعصبی بود اگه ما هم تو این شرایط بودیم حتی از نیوتون هم بدتر می شدیم
عالی بود واقعا بیستر از قبل از نیوتو خوشم اومد چون واقعا تو سختی ستاره شده