۳۱۳۷۳۶
۵۰۱۰
۵۰۱۰
پ

گفتگویی افشاگرانه با وزیر ورزش (۲)

پس اینکه مثلا رادیو اعلام می کند فلان قانون تصویب شد و ... اینگونه نیست که حتما اجرایی بشود. پس قانون باید تنفیذ شود و نفوذ پیدا کند. حالا یک مکانیزمی هم هست که اگر روسای جمهور سر باز زدند برگردد مجلس تا رییس مجلس آن را ابلاغ کند.

ویژه نامه کیهان ورزشی - حمید ترابپور، محمود محمدی: ورزش ایران در سال ۹۴ اتفاقات پر سروصدایی را به چشم دید اما در این سال که رشته های مختلف و به ویژه المپیکی ها سرگرم آماده سازی خود بودند، یک رشته ورزشی توجهات زیادی را به خود جلب کرد؛ رشته ای که نه المپیکی شد و نه در بعد نتیجه گیری عملکرد قابل توجهی داشت؛ فوتبال.

داستان فوتبال که وزارت ورزش و شخص وزیر سعی داشتند خود را دخیل با اتفاقات آن نکنند ناخواسته - شاید هم خواسته - پای وزارت ورزش و جوانان را به مسائل خود کشاند و موضوع مهم انتخابات پیش روی ریاست فدراسیون فوتبال، در آخرین روزهای سال نیز، کلیات و جزییات این رشته را به برنامه های پیدا و پنهان وزارت گره زد که هنوز نیز این ماجرا ادامه دارد.

بحث دیگر به اساسنامه فعلی فدراسیون فوتبال برمی گردد که برخی می گویند به تصویب هیات دولت رسیده و برخی نظر دیگری دارند. اخیرا هم که رییس کمیته ملی المپیک سندی رو کرد که اساسنامه تصویب شده است.

- سند که نبود؛ مطلب یک سایت بود. ببینید، قوانینی که در مجلس به تصویب می رسد و یا مصوبات دولت که موقتا حکم قانون را دارد، اینها باید فرآیندی را طی کنند تا به مرحله اجرا برسد. در مجلس وقتی قانون تصویب شد می رود شورای نگهبان و تایید که شد، برمی گردد مجلس و مجلس از طریق رییس قوه مقننه ارجاع می دهد به دولت. ظرف ۱۵ روز رییس جمهور ملزم است تا این را ابلاغ کند و از لحظه ابلاغ لازم الاجرا است. ابلاغ نکند لازم الاجرا نیست.

پس اینکه مثلا رادیو اعلام می کند فلان قانون تصویب شد و ... اینگونه نیست که حتما اجرایی بشود. پس قانون باید تنفیذ شود و نفوذ پیدا کند. حالا یک مکانیزمی هم هست که اگر روسای جمهور سر باز زدند برگردد مجلس تا رییس مجلس آن را ابلاغ کند. ما بحث های مختلفی را در کمیسیون دولت مطرح می کنیم و به تصویب می رسد اما معنایش این نیست که به قانون تبدیل شده است. از کمیسیون دولت می رود به خود صحن دولت و در آنجا ممکن است تصویب کنند و آن هم باز قابلیت اجرا ندارد. هر گاه رییس جمهور امضا کرد و ابلاغ کرد، آن می شود مصوبه.

مطلب مرتبط:

گفتگویی افشاگرانه با وزیر ورزش (2)

اساسنامه کنونی فدراسیون فوتبال این شرایط را دارد؟

- من نمی دانم اما سازمان بازرسی از دو مأخذ پرس و جو کرده است. هر مصوبه ای می رود قوه مقننه و آنجا کمیسیون لوایح دارند و تنقیح قوانین دارند. این را می برند و با قوانین اصلی و مادر مطابقت می دهند و اگر مغایر باشد، رییس مجلس اشکال می گیرد و باز می رود در دولت و اگر اشکالی نداشت می گوید صحت دارد و به دولت برمی گردد و ابلاغ می شود. برای مصوبات باید این فرآیند طی شود. احتمالا اساسنامه فوتبال این مسیر را طی نکرده است. ما نباید اصرار داشته باشیم که: نه، این طی شده است. چون قوه قضاییه به راحتی می تواند از کمیسیون های مختلف مجلس استعلام بگیرد که این اساسنامه از طرف دولت آمده است یا خیر. از دولت که استعلام شده گفته اند چنین چیزی از دولت خارج نشده به عنوان مصوبه دولتی.

با این تفاسیر در انتخابات سال آینده چه اتفاقی خواهد افتاد؟

- می شود داستان همان بچه که دو مادر داشت!

از حرف های شما اینگونه برداشت می شود که اساسنامه قبلی یعنی همان اساسنامه سال ۸۱ را رسمی می دانید.

- بازرسی کل کشور این را به ما می گوید.

فدراسیون فوتبال می گوید اساسنامه قانونی همین اساسنامه فعلی مربوط به سال ۸۶ است و این به محل مناقشه بدل شده است؛ سوال این است که برای وزارت ورزش و جوانان دقیقا این دو اساسنامه چقدر تفاوت داشته و در انتخابات آینده چه تاثیری دارد؟

- خیلی فرق دارد و در انتخابات آینده تاثیر زیادی خواهد داشت. ببینید، این اساسنامه سال ۸۶ تعداد اعضایش تقریبا دو برابر اساسنامه قبلی است. ضمنا در اساسنامه سال ۸۱ رییس مجمع رییس سازمان تربیت بدنی و یا وزیر ورزش و جوانان است اما در اساسنامه ۸۶ رییس مجمع، رییس فدراسیون فوتبال است. در اساسنامه ۸۱، وزیر ورزش و جوانان حق عزل دارد اما در اساسنامه دوم وزیر ورزش یک رأی دارد به عنوان عضوی از مجمع که دوستان خیلی تلاش کردند تا در ژنو این دو رأی وزیر و معاون قهرمانی وزیر ار هم حذف کنند۱ در واقع اساسنامه ۸۶ هیچ حقی برای دولت و حاکمیت قائل نیست و اساسنامه قبلی این حق را قائل است.

حالا اگر به این نتیجه قطعی برسید که اساسنامه قانونی و تصویب شده، اساسنامه سال ۸۱ است؛ انتخابات بر مبنای همان اساسنامه برگزار می شود.

- ببینید، ما تعیین کننده نیستیم. اینجا برخی آقایان سیگنال هایی را داده اند به ای اف سی که اگر دولت اساسنامه قبلی را لحاظ کرد شما بیایید ما را تعلیق کنید و ما هم با شما هستیم. این اسمش خیانت است. نان جمهوری اسلامی را بخورید؛ در این نظام رشد کنید و مسئولیت بگیرید و رانت داشته باشید و بعد هم بروید از این کارهای ناشایست انجام دهید. این همان داستان بچه و نامادری است.

پس اگر بحث تعلیق مطرح شود امکان دارد که وزارت ورزش و جوانان عقب نشینی کند؟

- ما اصلا جلو نرفته ایم که بخواهیم عقب نشینی کنیم. ما ورود نکردیم. بازرسی کل کشور ورود کرده است. ما یکسری ملاحظات را در نظر می گیریم. فقط یک حرفی معاون ورزشی ما زده است که طبق اساسنامه باید دوره یک رییس که تمام می شود فدراسیون با سرپ رست اداره شود. خب آقایان خلاف قوانین جمهوری عمل می کنند. ما فقط یک حقی برای مان وجود دارد آن هم اینکه برویم بگوییم یک قانون شکنی وجود دارد و علیه او اعلام جرم کنیم. مناسبات ناصحیح با ای اف سی و فیفا در پایان به یکسری شیطنت ها می رسد. حالا شما بیایید جای من بنشینید و ببینید باید چه کار کرد!

گفتگویی افشاگرانه با وزیر ورزش (2)

وزارت برای فدراسیون فوتبال گزینه ای دارد؟

- حالا اگر اینها را بگوییم که نمی شود. ما دخالتی نداریم چون جایز نیست گزینه ای را داشته باشیم و معرفی کنیم.

درباره اتفاقات اطراف تیم ملی طی هفته های گذشته و به ویژه استعفای کی روش چه نظری دارید؟

- این هم از اشکالات آن فدراسیون و مدیریت آن است. در واقع آدم ها سر جای خودشان نیستند. سرمربی تیم ملی باید سرمربی تیم ملی باشد. یعنی کسی که تیم ملی را اداره کند. سرمربی فدراسیون که نیست، سرمری تیم ملی است. نمی تواند در بحث های مدیریت ارنج کند و بگوید تو برو آنجا و تو بیا اینجا. در این ماجرا کی روش کوچک ترین تقصیری ندارد و برمی گردد به مدیریت فدراسیون فوتبال.

درباره گزارش کمیسیون اصل نود از فساد در فوتبال، وزارت ورزش و جوانان واکنشی جدی نداشت، علت چه بود؟

- آنها کار خودشان را می کنند و تفکیک قوا حکم می کند که ما کاری به آنها نداشته باشیم اما رازیابی ها و بازرسی های خودمان را داریم. در این سه سالی که من اینجا هستم هر فدراسیون بیش از سه بار مورد ارزیابی و حسابرسی قرار گرفته است که این در تاریخ کشور بی سابقه بوده است. یک ریال از پول ما جایی برود یک نفر را مامور می کنیم تا برود و ببیند سرنوشت آن پول چه شده است. این باعث می شود خطاها کمتر شود.

اخیرا رییس فیفا سفری به ایران داشت؛ آیا در مدت زمان حضورش دیداری با شما داشت؟

- خیر، بنده اصلا در جریان آمدن ایشان به ایران نبودم.

از بحث فوتبال فاصله بگیریم و سراغ کشتی برویم؛ رشته ای که به نظر می رسد شخص شما حساسیت خاصی به آن دارید. با وجود این حساسیت، مشکلات این رشته سبب شد تا رسول خادم به رییس جمهوری نامه بنویسد؛ درباره این نامه صحبت کنید! انتظار داشتید که این اتفاق رخ بدهد؟

- ببینید، ما باید یاد بگیریم که اساسا به ساختارها و سازمان ها احترام بگذاریم. رده های مختلف سازمانی را ببینیم و بر اساس آن حرکت کنیم. یک اخلاق بدی که در کشور است اینکه همه می خواهند بروند با آن بالایی مرتبط شوند که این خطاست. ضمن اینکه باید حرف های مان بر محور حق و عدالت باشد. ما یک ماشینی را با هم معامله می کنیم و قرارداد می بندیدم و ۵ نفر هم شاهد می گیریم. آیا حق دارید دبه کنید و فریاد بزنید! و یا بگویید من ۵ تا آدم آدم گردن کلفت پشت سرم هستند که تو را می زنند و له می کنند!

من به شما مستند نشان می دهم که همه روسای فدراسیون ها آمده اند و چانه زده اند و تفاهمنامه نوشته اند و گفتند شما A ریال به ما بدهید، ما A+۳ ریال درآمدزایی می کنیم؛ یعنی سه برابر شما. ما از این آقایان امضا داریم که باید به امضای خودشان احترام بگذارند. یا در حالت طبیعی امضا کرده اند و یا در حالت غیر طبیعی. اگر در حالت طبیعی بوده که بگویند و اگر هم حالت غیر طبیعی داشته اند باز باید اعلام کنند. من از کسی اسم نمی برم. ما تعهدات خودمان را انجام دادیم. شما این مدرک را ببینید و خودتان قضاوت کنید که چه کسی درست می گوید، چه کسی خلاف واقعیت.

اینجا نوشته تفاهمنامه بین وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون کشتی. خب شما می دانید که ما نمی توانیم پولی به فدراسیون ها بدهیم و این هم اعانه است. اینجا نوشته که وزارت ورزش مبلغ ۶ میلیارد و دویست میلیون تومان به اضافه یک و نیم میلیارد به فدراسیون کشتی بدهد؛ یعنی جمعا هفت میلیارد و دویست میلیون تومانت. در تبصره اش نوشته که فدراسیون متعهد می شود که مبلغ بیست و پنج میلیارد تومان تحت عنوان درآمد تامین نماید.

اسامی امضا کنندگان را هم ببینید که رییس فدراسیون و چند نفر دیگر به عنوان ناظر هستند. خب، این در هر محکمه ای قابل قبول است. بعد هم ما گفته ایم که باید در ۱۱ ردیف بودجه هزینه شود و بیرون از این چارچوب اگر هزینه ای شود غیرقانونی است. بخش قابل توجهی از این بودجه در ارتباط با سفرهای خارجی هزینه شده است.

کشتی امسال ۹۹ نفر خارجی داشته و اگر اشتباه نکنم بیش از هزار و صد نفر را فرستاده به خارج از کشور. لیست را داریم؛ اینها به ۳۶ کشور دنیا آدم فرستادند! خیلی از مسائل هم هست درباره این سفرها که اگر لازم باشد بنده عنوان می کنم.

گفتگویی افشاگرانه با وزیر ورزش (2)

شما در این باره با خود رسول خادم صحبتی نداشته اید و از وی نخواسته اید در این ماه های منتهی به المپیک اگر هم حرفی هست به جای رسانه ها، پشت درهای بسته با خودتان مطرح کند؟

- تصور ما این است کسی که به عنوان رییس فدراسیون انتخاب می شود، این مسائل را بداند. به خصوص آدم هایی که می گویند ما کار اجرایی کردیم و قرار بوده چه بشویم و ... ما کلی در جلسات روسای فدراسیون ها می گوییم: آقایان سرمربی، مربی و بازیکنان شما در اختیار شماست. حق ندارند فریاد بزنند که من اینجا چسب زخم ندارم. یکی گفته بود ما چسب زخم هم نداریم که من گفته بودم بروند ۷، ۸، ۱۰ میلیون چسب زخم بخرند و تحویل شان دهند که گفتند نه ما چسب زخم و دارو داریم. متکا نداریم! بعد خودشان تماس گرفتند و گفتند متکاهای ما همه با استانداردهای بالا است و متکا نمی خواهیم. ببینید، وقتی می خواهند فضاسازی کنند چنین مسائلی را مطرح می کنند. ما بالاخره جریانات سیاسی هم داریم در این کشور و برخی رفتارهای سیاسی می کنند.

در بسیاری از مواقع شخص شما سکوت کرده اید؛ سکوتی که گاها عجیب بوده است؛ مثلا همان داستان اساسنامه فدراسیون های ورزشی یا همین داستان مشکلات کشتی گیران!

- یک زمان هست که عده ای می خواهند شما را به میدان دیگری بکشانند؛ حالا شما به عنوان یک آدم عاقل می روی یا نمی روی؟ تمام شد رفت!

یعنی شما پشت پرده این انتقادات را وجود اهداف سیاسی می دانید؟

- بله، چون شما در یک هفته می بینید سه، چهار نفر که خط و ربطشان یکی هست با هم شروع می کنند و یک موضع مشترک می گیرند. شاید در جایی با هم هماهنگ می شوند. البته ما از هماهنگی آنها خبر داریم.

درباره اساسنامه فدراسیون ها هم صحبت کنید که سبب شده تا وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک برابر هم قرار بگیرند. گفته می شود که وزارت با تغییر اساسنامه ها به دنبال این است که دیگر روسای فدراسیون ها، روسای مجامع نباشند و مدیرکل استان ها همه کاره شوند.

- من تمایلی ندارم وارد این بحث ها شوم چون یک روز این بحث ها را باز می کنم. یک روز در صفحه تلویزیون ظاهر می شوم و عریان همه چیز را می گویم. الان نگاه ما باید المپیک باشد. الان هر کسی از این حرف ها می زند دنبال این است که ما نتیجه نگیریم. بعضی از این آدم ها فرار رو به جلو می کنند! بعضی دیگر هم باد شده اندو خیال می کنند سوپرمن هستند! این آقای سوپرمن می داند در المپیک بادش خالی خواهدش د و مردم به ماهیت واقعی و توانمندی اش پی می برند و از حالا شروع می کنند به تخریب فضا که آقا ما چسب زخم نداریم. فردا که در المپیک رفت رو پل بگوید چسب زخمه علت باخت من بود!

حتی عنوان کرده اند که امکان دارد نتایج پکن تکرار شود!

- بله. ولی هم ما و هم شما رسانه ای ها باید فضا را آرام کنیم.

درباره مواضع اخیر کمیته ملی المپیک نظری ندارید؟

- خیر؛ فعلا قصد صحبت در این باره ندارم.

از اینکه به جز دو رییس فدراسیون بقیه از مواضع وزارت ورزش و جوانان در این باره حمایت نکردند گلایه ای ندارید؟

- خیر؛ به دلیل اینکه من مواضع روسای فدراسیون ها را می دانم. حداقل ۴۰ نفرشان را می دانم.

با شما همسو هستند؟

- حالا دیگر همسو یا غیر همسو بودنش بماند!

گفتگویی افشاگرانه با وزیر ورزش (2)

آخرین بار درباره مسائل ورزشی چه زمانی با رییس جمهوری گفتگو کردید؟

- عموما صحبت های ما در حاشیه جلسات هیات دولت است یا از طریق معاون اول و رییس دفتر ویژه ایشان بحث ها را منتقل می کنیم.

شایعه درست شده که برخی افراد بیرون از وزارت ورزش و جوانان و از بدنه دولت در مباحث ورزشی دخالت می کنند و حتی اکنون برای فدراسیون فوتبال گزینه دارند و به نوعی وزارت ورزش و جوانان را دور می زنند!

- بله، افرادی برای دور زدن وزارت ورزش تلاش می کنند و در دیگر وزارتخانه ها هم این اتفاق می افتد. در مسئولیت های سیاسی، شما هر چه بالاتر بروید رقابت تنگ گتر می شود چون پست ها محدودتر و عرضه کم است و تقاضا زیاد، این مباحث به وجود می آید. البته ما معلم هستیم زیاد این مسائل را متوجه نمی شویم و ضمنا هر کسی که داوطلب باشد ما این پست را دو دستی تقدیم او می کنیم.

آقای دکتر، اگر اجازه بدهید چند سوال متفاوت هم از شما داشته باشیم.

- بفرمایید!

در طول روز از این پنجره بیرون را نگاه می کنید؟

- همیشه نگاه می کنم.

تا حالا شده وقتی پایین را نگاه می کنید، غرور به شما دست بدهد؟

- خدایی نه؛ هیچ وقت. اتاق آنطرفی خیلی بزرگ بود و برای اینکه غرور مرا نگیرد آمدم اینجا. اگر می توانستم اتاقم را می بردم طبقه همکف! هفته ای یک بار هم مثل آن کشاورزی که وزیر شده بود به دانشکده و آن اتاق خاک گرفته می روم و خاک ها را پاک و کتاب ها را هم فوت می کنم. سر یک کلاس می روم و در کنار دانشجوها حاضر می شوم تا اگر یک روز در وزارتخانه نبودم، دیگر دغدغه نداشته باشم.

به روزهای بعد از وزارت هم فکر می کنید؟

- بله.

فکر می کنید این روزها چقدر دوام داشته باشد؟

- خودم که فکر می کنم خیلی کوتاه باشد! ولی برنامه هایی که می ریزیم بلند مدت است و امیدواریم دیگران هم آنها را دنبال کنند.

چرا فکر می کنید کوتاه است؟

- من برای خودم معیارهایی دارم که اگر با کار اینجا همسو باشد چندین سال می مانم و اگر نباشد می روم.

با فضای مجازی میانه ای دارید؟

- اصلا.

وقتی وارد اتاق تان شدیم صفه اول یکی از سایت ها باز بود؛ اخبار آنها را دنبال می کنید؟

- اخبار برخی سایت ها را نگاهی می اندازم.

گفتگویی افشاگرانه با وزیر ورزش (2)

روزنامه و مجله چطور؟

- روزنامه های سیاسی را از هر دو جناح می خوانم.

درباره برنامه های ورزشی سیما چه نظری دارید؟

- من محتوا را به شکل و فرم و جنجال ترجیح می دهم و برخی از برنامه ها را نمی بینم. من معلم هستم و در تخصصم نیست که مثلا بنشینم و ببینم در فلان برنامه چه کسی به چه کسی پشت پا زد و ... مثلا نظرسنجی می گذارند که به نظر شما در این ناکامی وزارت ورزش و فدراسیون مقصر بوده اند یا ... خب از اول معلوم است که باید وزارت ورزش مقصر شود.اگر شیله پیله ندارد در جواب های نظرسنجی خود وزارت ورزش و فدراسیون را از هم جدا کنید. من اخیرا در استادیوم آزادی حاضر شدم و از یک بازی لذت بردم اما از رفتارهای برخی تماشاگران و فحاشی هایی که شد به شدت ناراحت شدم. باید در این رابطه فکری کنیم. البته این ارثی است که امروز به ما رسیده و از بین بردن این فضا کار یک روز و دو روز نیست.

درباره صحبت های اخیر محمد مایلی کهن علیه فدراسیون فوتبال چه نظری دارید؟

- من چون نخوانده ام و بی اطلاعم، نظری ندارم.

ممنون از وقتی که به کیهان ورزشی دادید؛ اگر صحبتی مانده بفرمایید!

- من از شما تشکر می کنم و امیدوارم مردم عزیز در سال جدید لب های خندانی داشته باشند و خداوند به همه ما در برابر شیاطین صبر بدهد. ورزشکاران مان هم در سال المپیکی با مدال های خود به جامعه نشاط بدهند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج