به بهانه ۸ مارس
اين سه زن تاثيرگذار
امروز ۸ مارس است. بالاخره روزها چرخيد و تقويم روي عددي ايستاد كه حالا به احترام نيمي از جمعيت جهان متعلق به جامعه هدفي شده است كه ديگر ناديده گرفتن آنها ممكن نيست.
حالا حتي تعمدي هم نمي توان چشمها را روي جمعيتي بست كه ذات و نامش با آفرينش گره خورده است.براي نوشتن از بعضي موضوعات لازم نيست راه دوري برويم فقط كافياست كمي با انصاف به اطرافمان نگاه كنيم تا سوژه بي واسطه خود را به ما معرفي كند و تمام گفتنيها را خود به ناطقترين زبان ممكن بگويد.
زنان ايران هم همپاي زنان سراسر دنيا سالها تلاش كردهاند تا نهتنها از حقوق مساوي با نيمي ديگر از جامعه برسند بلكه به درجهاي از تاثيرگذاري دست يابند كه كمكم نقشهاي پررنگتري ايفا و نتايج بزرگتري را رقم بزنند. حالا امروز از روزگاري كه زنان به دنبال حق و ساير حقوق ابتدايي بودهاند گذشته است.
آنها امروز نه تنها راي ميدهند بلكه از جامعه براي كارهاي بزرگتر راي اعتناد ميگيرند. حالا آسمان هنر،سياست و اقتصاد پر از ستارگان پرفروغي است كه ديگر به بهانه جنسيت كنارگذاشته نشده و حتي آماده مراحل پيشرو تر ميشوند.به بهانه روز جهاني زن ، نگاهي به چندزن تاثيرگذار در حوزههاي ادبيات،سينما و سياست ايران مياندازيم.
دانشور
تشویق کننده دانشور در داستاننویسی فاطمه سیاح، استاد راهنمای وی و صادق هدایت بودند. او در همین سال، در حالی که در اتوبوس از تهران راهی شیراز بود با جلال آلاحمد نویسنده و روشنفکر ایرانی آشنا شد و دو سال بعد با او ازدواج کرد.
دانشور در ۱۳۳۱ با دریافت بورس تحصیلی به دانشگاه استنفورد آمریکا رفت و در آنجا دو سال در رشته زیباییشناسی تحصیل کرد. پس از بازگشت به ایران، دکتر دانشور در هنرستان هنرهای زیبا به تدریس پرداخت؛ تا این که در سال ۱۳۳۸ استاد دانشگاه تهران در رشته باستانشناس و تاریخ هنر شد.
اندکی پیش از مرگ آلاحمد در ۱۳۴۸، رمان سَووشون را منتشر کرد، که از جمله پرفروشترین رمانهای معاصر است. در ۱۳۵۸ از دانشگاه تهران بازنشسته شد.
وی نخستین زن ایرانی است که به صورتی حرفهای در زبان فارسی داستان نوشت. مهمترین اثر او رمان سووشون است که به ۱۷ زبان ترجمه شده و درباره رخدادهای زمان رضاشاه است. این بانوی پیشکسوت داستاننویس پس از یک دوره بیماری، در سال ۸۶ کار نوشتن را دوباره از سر گرفت.
از سیمین دانشور همواره به عنوان یک جریان پیشرو و خالق آثار کمنظیر در ادبیات داستانی ایران نام میبرند. سیمین دانشور در هجدهم اسفندماه سال ۱۳۹۰ در خانهاش در تهران درگذشت.
تهراني
اما سرانجام مسعود کیمیایی او را برای فیلم سلطان انتخاب کرد و هدیه تهرانی وارد سینمای حرفهای شد. بازیهای راحت و روان او در فیلمهای غریبانه و به خصوص شوکران تحسین منتقدان را برانگیخت.
یکی از بهترین نقش آفرینیاش که منجر به دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر و تندیس زرین جشن خانه سینما شد و تحسین نویسندگان و منتقدان را در پی داشت، بازی بهیادماندنی او در چهارشنبه سوری بود.
مجله همشهری جوان، بعد از مهناز افشار وی را به عنوان دومین بازیگر زن پولساز دهه هشتاد خورشیدی انتخاب کرد. تهراني تا به امروز موفق شده است كه ۲ سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر را با خود به خانه ببرد.
افخم
وی در دوران وزارت علیاکبر ولایتی در وزارت امور خارجه مسئولیت اداره کل اخبار و مطبوعات وزارت خارجه را بر عهده داشته است. افخم در زمان تصدی کمال خرازی بر وزارت خارجه و سخنگویی حمید رضا آصفی در این سمت باقیماند و برای مدتی در یکی از سفارتخانههای ایران در یکی از کشورهای آفریقایی فعالیت کرد.
مرضیه افخم سابقه سی سال فعالیت در بخشهای مختلف وزارتخارجه داشته و نخستین زنی است که به سمت سخنگویی یک وزارتخانه در ایران و سفارت منصوب شده است.وی همچنین نخستین سفیر ایران بعد از انقلاب اسلامی است و تابوی ۳۷ ساله در این زمینه را شکسته است.
نظر کاربران
چرت
عکسی بدتر از این نداشتید که از خانم سیمن دانشور بگذارید
چقدر شما .......
حالا هدیه تهرانی شده زن تاثیر گذار سینمای ایران؟من که به جای شما شرمسار وخجالت زده شدم.ایشون فقط یه بازیگر معمولی فیلمهای تجاری بودند نه بیشتر ,ورودش به سینما هم که همه میدونن از طریق چه شخصی بود.
کاش به جای هدیه تهرانی میگفتید نیکی کریمی حداقل چهارتا بازی خوب وچندتا کارگردانی قابل قبول ازش دیدیم,نه اینکه شما از یه نفر خوشتون بیاد براش جایگاه تاثیر گذار هم بسازید.
اولين زن سفيرررررر!!!!!!!!!!منظورتون بعد از انقلابه ديگه
واقعا ملاکتون برای اینکه این سه خانم رو در یک تیتر " سه زن تاثیر گذار " گذاشتید چیه...... اخه خانم تهرانی چه تاثیری گذاشتن..... ایشون هم مثل دهها هنرپیشه زن بعد از انقلاب در یک مقطعی اومدن و بعدشم تو افق گم شدن...... اثر خاص و ماندگارشون چیه.... تو کدام مجمع بین المللی برای زنان ایران اعتباری کسب کردن ...... باز اگر میگفتید لیلا حاتمی هم خیلی از ایشون باسواد تر و کم حاشیه تره هم واقعا وجه بین المللی خوبی به زن هنرپیشه ایرانی داده..... خانم تهرانی با ظاهر نچسب و مغرورشون ضعیفترین ارتباط رو با بینندگان فیلم هاش داره چه رسه به تاثیر گذاری......خانم افخم هم معلوم نیست یه هویی از کجا سر در آورد اینکه یه خانم بشه سخنگوی وزارت کار شق القمری نیست.....یه نوشته میدن دستش میگن برو بخون و والسلام..... اگرم از جهت اینکه ایشون اولین خانم سخنگو هستن که دیگه این افتخار نداره باید بشینیم واسه خودمون گریه کنیم که 40 سال پیش تاچر نخست وزیر بریتانیا بوده الان خانم مرکل بانوی اول المان و دهها زن موفق دنیا .....اونوقت در ایران یه زن در حد اونم سخنگو برامون شده زن تاثیر گذار .....واقعا استاندارهای توقع و اعتماد به نفس ما ایرانی هارو بیشتر شما مطبوعاتی ها در سطح غارنشین ها نگه داشتید..... واقعا که
آرزومه خانم تهرانی فقط یه لحظه نگام کنه - زنهای حسود و زشت ایرانی با این کامنتاشون حال آدمو به هم میزن -
ایشون در عین زیبایی بی حد و جذابیت فوق العاده که فقط ما مردها میفهمیم بسیار بسیار متین و با شخصیت و با وقار هم هستند.
شما زنها و دخترا به جای حسادت یاد بگیرید ازشون .
درضمن لیلا حاتمی رو دوز داریم ولی نقشاش خیلی لوسه! باز هدیه یه جسارتی داره هم تو چهره هم توو نقشاش! اما لیلا یه زن لوس احساساتیه بیشتر
منم فکر کردم حالا چه زنهایی را میخوایین معرفی کنید.!