پشت پرده خودکشیِ بهتآور خواننده محبوب
در این مقاله قرار است به مرگ ناگهانی مون بین، ستاره موسیقی کره جنوبی و دلایل این اتفاق بپردازیم.
برترینها - مهسا شفیعی: اگر از علاقمندان بازار جذاب موسیقی کشور کره جنوبی باشید یا دستکم از اخبار سلبریتیهای این کشور باخبر شوید حتما میدانید در روزهای گذشته یک ستاره دیگر هم بر اثر خودکشی جان خود را از دست داده است. اتفاقاتی از این دست معمولا باعث میشود رسانهها و مخاطبین بار دیگر به یاد فشار غیرقابل تحملی بیفتند که ستارههای موسیقی در کشور کره مجبور به تحملش هستند و به آسیبهای روانی اشاره کنند که در نتیجه همین فشار غیرعادی به وجود میآید.
چند روز پیش بود که خبر مرگ مون بین در 25 سالگی، مردم کره و دنیا را شوکه کرد. مون بین یکی از اعضای گروه پسرانه استرو محسوب میشد و لیبلِ تهیه کننده آثار این گروه یعنی Fantagio مرگِ مونبین را تایید کرد.
جسد مون بین در خانهاش در سئول و توسط مدیر برنامههایش کشف شد و هرچند تحقیقات درباره مرگ او ادامه دارد اما یک مقام پلیس کره که نخواست نامش فاش شود تایید کرد که به احتمال زیاد دلیل مرگ این ستاره خودکشی بوده است.
مون بین مانند بسیاری دیگر از ستارههای مشهور پاپِ کرهای از سن نسبتا کم جذبِ برنامههای کمپانیهای موسیقی در کره شد و در آنجا مانند بقیه، رفتار مانند یک ستاره کیپاپ را آموخت. برنامههایی که آموزش موسیقی بخش بسیار کوچکی از آن به حساب میآید و عمده تمرکز این برنامهها روی رعایت استانداردهای زیبایی غیرعادی و رژیمهای سختگیرانه و حتی نحوه حرف زدن و راه رفتن و لباس پوشیدن میباشد.
مرگ مون بین از آن جهت برای بسیاری از جمله همکار او در گروه دو نفره Moonbin & Sanha شوکهکننده بود که مون بین حتی در روزهای پیش از مرگش هم بسیار فعال بود و در حال آماده شدن برای اجرا در یکی از بزرگترین سالنهای کنسرت در کره در ماه می بود.
جف بنجامین، ستوننویس بیلبورد و کیپاپ درباره مرگ مون بین میگوید:"هرچند مرگ هر ستاره جوانی در موسیقی شوکه کننده است اما مرگ مون بین با توجه به حجم فعالیتهای او در هفتههای اخیر، همه را غافلگیر کرد. هیچکدام از افراد دور و بر او نمیتوانستند چنین اتفاقی را پیشبینی کنند چرا که مون بین همیشه مانند گربه چشایِر در آلیس در سرزمین عجایب، لبخندی بزرگ بر لب داشت."
بیرحم مانند صنعت تولید کیپاپ
در پس همه زرق و برقهای شهرت و ثروت در کیپاپ، وجوهی ناخوشایند هم وجود دارد. وجوهی مانند سطح باورنکردنی رقابت در این صنعت، عدم وجود حریم خصوصی برای ستارهها، آزار و اذیت مداوم کاربران شبکههای اجتماعی و البته فشار افکار عمومی که برای نابود کردن روان هر جوانی کافی به نظر میرسد.
مون بین تنها ستاره آیندهدار کیپاپی نبود که در سالهای اخیر با مرگی مشابه طرفدارانش را غافلگیر کرده است. مخاطبان کیپاپ با شنیدن خبر مرگ مون بین به سرعت به یاد مرگ گو هارا افتادند. جسد گو هارا در سال 2019 و پس از آنکه مدتی توسط دوست پسر سابقش با هدف اخاذی و باجگیری تحت فشار قرار گرفته بود، پیدا شد.
مرگ گو هارا تنها چند ماه بعد از دوست صمیمیاش و دیگر ستاره مشهور کیپاپ یعنی سالی اتفاق افتاد. سالی پس از آنکه مدت زیادی از طرف کاربران شبکههای اجتماعی مورد توهین و فشار قرار گرفت، دست به خودکشی زد. مرگ سالی باعث شد افکار عمومی در کشور کره جنوبی نسبت به پدیده cyber Bullying هوشیارتر شود و مردم این کشور از مقامات درخواست کردند مجازاتهای سنگینتری برای این جرم پیشبینی شود.
تنها دو سال قبل از خودکشی سالی، جامعه موسیقی در کشور کره جنوبی یکی دیگر از ستارههایش را از دست داده بود. در سال 2017 جانگهیون پس از مدتها نبرد با افسردگی تصمیم به پایان دادن به زندگیاش گرفت.
اینها تنها نمونههایی از رواج خودکشی در بین ستارههای ثروتمند و مشهور کیپاپ است و پس از هر مورد بسیاری از مردم کره به یاد فشار سنگینی میافتند که این ستارهها مجبور به تحملشان هستند. امبِر لیو ستاره سابق گروه f(x) درباره همین موضوع با مجله People صحبت کرده است.
"در ابتدا همهچیز بینهایت باحال و جذاب به نظر میرسد اما تنها مدتی بعد است که تنهایی و مسائل دیگر از راه میرسند." امبر به ویژه بابت مرگ سالی تحت تاثیر قرار گرفته بود چرا که او و سالی اعضای گروهی مشترک بوند.
امبر درباره این موضوع که چرا افسردگی و دیگر مشکلات روانی ستارههای کیپاپ در شبکههای اجتماعی بروز پیدا نمیکند میگوید:"البته که پستهای همه ما در شبکههای اجتماعی پر خواهد بود از شادی و زرق و برق و لبخند چرا که اگر من به عنوان یک ستاره کیپاپ بخواهم از افسردگی و مشکلاتم حرف بزنم تمام هوادارانم را از دست خواهم داد."
امبر همچنین درباره مرگ دوست و همکارش، سالی میگوید:"خیلی سخت بود. من به شدت عصبانی بودم. من حتی از خودم هم عصبانی بودم چرا که تنها چند هفته قبل از مرگ سالی با او حرف زده بودم و بارها و بارها به این فکر میکردم که شاید اگر فقط یک پیام به او داده بودم همهچیز متفاوت بود."
"وقتی از زررق و برق و هیجان اولیه رد میشوی ناگهان به خودت میآیی و میبینی هر روز بیدار میشوی، به سر کار میروی، در ماشینت میخوابی و بعد به سمت اجرای بعدی رانندگی میکنی. این روند واقعا طاقت فرسا و ظالمانه است."
امبر همچنین درباره فشاری حرف میزند که از طرف افکار عمومی روی شانههای این ستارههاست. فشاری ناعادلانه و همیشگی برای بینقص بودن. فشاری برای رعایت استانداردهایی در حوزه زیبایی که گاه با عقل سلیم و حتی فیزیولوژی انسان جور در نمیآید."باور کنید وقتی با بقیه ستارههای کیپاپ ملاقات میکردم، بسیار بیشتر از موسیقی درباره رژیمهای غذایی حرف میزدیم. در مغز من و همه این ستارهها حک شده است که برای مورد قبول واقع شدن مجبور هستیم گرسنگی بکشیم."
امبر در نهایت به رواج جراحی پلاستیک در میان ستارههای کیپاپ و حتی مردم عادی کره جنوبی اشاره میکند:"سئول یکی از بالاترین نرخهای جراحی پلاستیک در دنیا را دارد. در مترو و خیابان و تقریبا همهجا پر است از تبلیغات جراحی پلاستیک و برای اغلب دخترهای سئول استانداردهای زیبایی حتی از تحصیلات آکادمیک هم مهمتر است."
در خاتمه از آنجایی که پاپ کرهای و گروههای متنوع این کشور طرفداران زیادی در کشور ما دارد، حتما در بخش نظرات به ما و بقیه کاربران بگویید درباره این موضوع چگونه فکر میکنید؟
نظر کاربران
دسیسه های آمریکا
تموم شد؟
خیلی تاثیر گذار بود
پاسخ ها
چیه ناراحت شدی الگوهات ابرقهرمان نیستن آدمای معمولی و گاهیم افسرده ن؟!
کیو...کیو....کیو... اینها لابد اخبار مملکت نقی معمولی را گوش میکنندو طاقت نیاوردندو خودشونو کشتند...والا ان هنرمندی که برای مردم میخواهد نقی معمولی بسازد ارزو دارد در کشور انها زیر دست و پا برود
سلام
زندگی تحت فشار شدید کاری، التزام به داشتن ظاهری خوب و رژیم سفت و غذایی و از اون طرف فشار رسانه و شبکه های اجتماعی، هر آدم عادی رو افسرده و داغون میکنه
خودکشی یا مرگ خودخواسته ؟!!
بهشون میگن idol، یعنی بت! بت پرستی هنوز رواج داره، ولی به گونه ی دیگری!
پاسخ ها
مردم این بتها را می پرستند، این بتها شهرت و دنبال کننده داشتن را می پرستند.
میتونستن از اون کار بیان بیرون و یه کار دیگه انجام بدن... خودکشی که دردی دوا نمیکنه
هزار رو یک دلیل داره فرد دچار افسردگی بشه و بعد خودکشی کنه ژن و توارث عامل مهم و مهمتر عوامل اکتسابی هستش که فرد از شدت مستاسل و به آخر رسیدن خودش رو از بین میبره عقیده من تکنولوژی و کمرنگ شدن روابط انسانی و روراستی مهربانی در بین مردمه و جامعه هستش
یه نکته رو که باید مورد توجه قرار بدین اینه که علت این لاغری ها ، نه تنها سلبریتی های کیپاپ بلکه کل جهان برای مقابله با کمبود غذا هست تا مردم با الگو قرار دادن اینها کمتر غذا بخورن و همچنین مورد دیگه افزایش چاقی هاست که کلی مشکل بوجود میاره که اینم دلیل دیگه ای هست که چرا اینقدر تحت فشار هستن از قول شما ولی بدونید تمامی سلبریتی هایی که همچین زندگی ای دارن اکثرا تصمیم خودشون بوده پس بهتره ماهم درموردش خیلی نظر ندیم
ای وای واسه مجلس ختم چی بپوشم؟
خداوند رحمتشلن بکند و به خانواده های عزیز و محترم و بزرگوارشلن صبر و سلامتس بدهد انشالله
آدم ها از درون تنها شدن. کره و غیر کره هم نداره. من هم غمی دارم که دلم می خواد فریادش بزنم. جلوی همه نقش خوب بودن رو بازی می کنم در حالی که حال دلم خیلی بده 😭
هرکسی وارد هر رشته وکار ی میشه باید دکترروانپزشک درکنار دکتر عمومی خانواده داشته باشه
لایک
وای از دست ژن های بد
idol در کره به معنی سلبریتی موسیقی یا خواننده گفته میشه
روحش شاد!
سلام،متاسفانه این جامعه کره جنوبی است که بیمار است وگرنه اینهابابت پول وارد این کارمیشوند وقراردادهای عجیب وغریب می بندند وپول هم درمی اورند ولی درکل اسیر هستند وراه فرار ندارندوکارمداوم اول بدن رانابود می کند وبعد عقل را،خودکشی درسن پایین خیلی نشانه وحشتناکی از اوضاع بدجامعه است، موقعی که دین نباشد همه چیز به سمت نابودی می رود.
پاسخ ها
دین هم میتونه نابود کننده باشه
امیدوارم نسل انسان از صحنه گیتی محو شود شاید دنیا جای بهتری برای دیگر موجودات خداوند باشد بی رحمتربن خودخواه ترین و زیاده خواهتربن موجود در کل کهکشانها که نه تنها برای خودش خطرناک است بلکه بطور وحشتناکی در حال نابود کردن است شما به طبیعت نگاه کن به حیوانات اهلی و غیر اهلی کلا از توحش این موجود در امان نیستن در حالیکه خود انسان بی رحمتربن موجود هست بقیه حیوانات رو از بین میبره بخاطر موذی بودن همگی بگید انشالله
اصلا غیرقابل باور هست . پس من چی با چهل سال سن حتی به یکی از آرزوهام نرسیدم ازدواج که کلا اشتباه مسئولیت چند بچه نه راه پس دارم نه راه پیش . تا الان خودکشی نکردم حتما خیلی پوست کلفتم
من الان تقریبا ۱۵ ساله که کیپاپر و کی دراما لاور هستم و همیشه درگیر موضوع شناخت جامعه کرهای بودم ، وقتی راجب کره جنوبی صحبت میکنیم داریم راجب کشوری با جمعیت تقریبا ۶۰ میلیون نفر حرف میزنیم که مساحتی به اندازه شهر اصفهان ایران داره! این کشور خیلی منابع طبیعی نداره ولی با این حال یکی از قدرت های بالای اقتصادی در جهان هست. زمانی که در چنین کشوری متولد میشید متوجه میشید که خیلی فرصت ها محدود هستن و اگر میخوای زندگی نرمالی داشته باشی باید سریع جایگاهتو توی دنیا بسازی تا زنده بمونی ، شرکت ها و کمپانی های خوب هم با علم به این موضوع از پرسنل سوء استفاده و بهره کشی میکنن... تو ایران کسایی که مناطق پایین شهر زندگی میکنن کاملا متوجه منظورم میشن ، توی کره جنوبی شما از بدو تولد برای زنده موندن باید رقابت کنید
انشاالله
علیک سلام