اگر برادران لیلا را دوست دارید، پس عاشق این چند نفر هم هستید
سعید روستایی تا بهحال سه فیلم ساخته و یکی از مهمترین ویژگیهای هر سه فیلم او، شخصیتهای درخشانی است که ماجراها به واسطه حضور آنها پیش میروند.
فیلمنیوز: سعید روستایی تا بهحال سه فیلم ساخته و یکی از مهمترین ویژگیهای هر سه فیلم او، شخصیتهای درخشانی است که ماجراها به واسطه حضور آنها پیش میروند؛ به بهانه انتشار فیلم آخرش ، مروری داریم بر بهترین شخصیتهای خلق شده توسط سعید روستایی در «ابدویکروز»، «متری شیشونیم» و «برادران لیلا».
شخصیتهایی که سعید روستایی در هر سه فیلمش خلق کرده همگی منحصربفرد هستند . شخصیتهایی که حتی اگر به عنوان قاچاقچی، معتاد و … هم معرفی شوند، مطلقا سیاه یا سفید نیستند و ویژگیهایی دارند که به دل مینشینند و بهراحتی از ذهنمان بیرون نمیروند. روستایی در «برادران لیلا» هم چند شخصیت درخشان خلق کرده که با بازی موفق بازیگرانش در دلها نشستهاند. انتخاب این شخصیتها به این معنا نیست که سایر شخصیتهای این سه فیلم، موفق نبودهاند. طبیعی است که هم در «ابدویکروز» و هم «برادران لیلا» میتوانستیم به تمام شخصیتها اشاره کنیم اما سعی کردهایم دست روی مهمترینها بگذاریم.
سمیه | پریناز ایزدیار | ابدویکروز
محور اصلی فیلم «ابدویکروز» که ماجراها به نحوی به او ربط پیدا میکنند، سمیه است؛ دختری ساده و مهربان در خانوادهای که هر آن نزدیک از فروبپاشد. او مراقب تکتک اعضای خانواده است و اگر نباشد معلوم نیست چه کسی قرار است برایشان غذا بپزد، خانه را مرتب کند، به درسهای پسرکوچک خانواده برسد و بقایای جرم برادر معتاد را پاک کند. به این جهت است که ازدواج او برای همه به نحوی حکم تیر خلاص را دارد. سمیه با اینکه به خاطر این خانواده از عشقش دست کشیده و دنبال استعدادهایش نرفته، رفتارش با خانواده تغییری نکرده و باز هم ترجیح میدهد به جای کندن از آنها کنارشان بماند. پریناز ایزدیار چنان در نقش سمیه فرو رفته که کاملا این شخصیت را با همه ویژگیهایش میپذیریم. ایزدیار برای این نقش سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن را از جشنواره سیوچهارم فجر گرفت.
محسن| نوید محمدزاده | ابدویکروز
محسن فیلم «ابدویکروز» یک معتاد دوستداشتنی است؛ وضعیتی دوگانه که معدود بازیگرانی مثل محمدزاده میتوانند آن را بهدرستی از آب دربیاورند. او در «ابدویکروز» نقش مکمل بازی میکرد ولی همه نگاهها به سمت شخصیت اوست. محمدزاده از یک معتاد از ریخت و قیافه افتاده، وجهی تازه به نمایش گذاشت؛ معتادی احساساتی و مهربان که برای دفاع از خانوادهاش هرکاری میکند. دیالوگ «نرو سمیه» از زبان محسن با آن لحن خسته و پر از بغض آنقدر مورد توجه قرار گرفت که در موقعیتهای مختلف مثل یک موتیف مدام تکرار میشد. نوید محمدزاده در نقش محسن، بهخوبی حس ترحم و نفرت را در بازیاش به نمایش میگذاشت تا جایی که مخاطب هم از دستش حرص میخورد و هم برایش دل میسوزاند.
مرتضی | پیمان معادی | ابدویکروز
پیمان معادی در «ابد و یک روز» نقش مرتضی، برادر بزرگ خانواده را بازی میکند. او در ظاهر مدافع خانواده و حافظ کیان خواهروبرادرهاست اما در واقعیت حاضر میشود خواهرش را به خانوادهای افغان بفروشد تا در ازایش برای خودش اغذیهفروشی بازی کند. این مرز باریکی در بازی پیمان معادی است و بدون آنکه دچار اغراق شود، به باور مخاطب مینشیند. بهطوری که تا پایان فکر میکنیم مرتضی منتظر فرصتی است تا بازی را برگرداند و نمیتوانیم باور کنیم به خواست خودش با خواهرش چنین معاملهای کرده است. مرتضی جزو کاراکترهای موفق کارنامه معادی است. برای آن نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره سیوچهارم فجر شد و تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد را از جشن خانه سینما و انجمن منتقدان گرفت.
ناصر خاکزاد | نوید محمدزاده | متری شیش و نیم
ناصر خاکزاد، سردسته مافیای تولید و توزیع شیشه است که قبلا با اسم دیگری محکوم به اعدام شده و به نحوی فرار کرده. نکته قابل توجه درباره شخصیت ناصر، علاقه شدیدش به خانواده است. او در خانوادهای بسیار فقیر رشد کرده و با خرده فروشی مواد شروع کرده و نهایتا به یک کارتل مواد مخدر تبدیل شده است. تا اواسط سریال، احساسات مخاطب را درگیر نمیکند اما از یک جایی به بعد وقتی متوجه میشویم ریشهی تمام مشکلات ناصر به عقدههای دوران کودکیاش میرسد و تمام مدت تلاش کرده زندگی خانوادهاش را سروسامان دهد از جایگاه یک قاچاقچی برایمان خارج میشود. حساسیت او روی کودکان و تلاشش برای رهایی دادن کودک روزنامهفروش از زندان، ویژگی مهم دیگری را در شخصیتش میسازد. نوید محمدزاده لحظات درخشان زیادی را در این فیلم رقم زد و در سیوهفتمین جشنواره فجر نامزد سیمرغ شد.
صمد| پیمان معادی| متری شیشونیم
پیمان معادی در دومین همکاریاش با سعید روستایی، در فیلم «متری شیشونیم» نقشی کاملا متفاوت با «ابدویکروز» را بازی کرد. صمد پلیسی متفاوت بین شخصیتهای پلیس سینمای ایران است. پلیسی جدی، پایبند به اصول، تندمزاج و انعطافناپذیر که در عینحال رفتاری شیرین دارد و بعضی اوقات مخاطب را به خنده میاندازد. استایل معادی، شیوه راه رفتن، نگاه کردن و میمیک چهرهاش باعث میشود خیلی زود بتوانیم این شخصیت را باور کنیم. صمد با وجود تمام سختگیریها و پایبندی به قوانین که در شخصیتش بروز پیدا میکند، بسیار دلرحم است و خانواده و کودکان برایش اهمیت زیادی دارند. این مسئله را هم در قبال پسربچه زندانی میبینیم و هم رفتاری که با ناصر خاکزاد میکند. معادی نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره سیوهفتم فجر شد و جایزه بهترین بازیگر جشنواره فیلم استکهلم را از آن خود کرد.
لیلا | ترانه علیدوستی | برادران لیلا
تمرکز داستان روی شخصیت علیرضاست اما همانطور که از نام فیلم برمیآید، قصد دارد موضع برادران لیلا را نسبت به اقدامات عصیانگرانه و سازنده خواهرشان نشان دهد. لیلا دختری بیمار است که تمام عمر از رفتارهای پدر آسیب دیده و حتی عشقش را به خاطر او از دست داده است. حالا اما به واسطه حضور علیرضا، در نقطهای ایستاده که میخواهد مقابل پدر بایستد و دست به اصلاحات اساسی بزند. گرچه بخش مهمی از مخاطبان به دلیل غلبه احساساتشان نسبت به پدر خانواده، نتوانستهاند به طور کامل با این شخصیت و اعمالش همذاتپنداری کنند و در قسمتهایی از فیلم، پشت علیرضا ایستادهاند. اما به نظر میرسد هم قصد کارگردان و هم ترانه علیدوستی قهرمانسازی نبوده و اتفاقا فقط در پی این بودهند که زن قدرتمند فیلم یکبار برای همیشه مقابل بیخردی بزرگ خانواده بایستد، حتی اگر اقدامش به جایی نرسد.
اسماعیل | سعید پورصمیمی | برادران لیلا
یکی از جذابترین شخصیتهای پدری است که اخیرا در فیلمها دیدهایم. بخشی از جذابیت آن به شخصیتپردازی سعید روستایی برمیگردد و بخشی دیگر به بازی درخشان سعید پورصمیمی. اسماعیل به عنوان پدری که تمام عمر آرزوی نشستن روی صندلی بزرگ فامیل را دارد، به عنوان بزرگ خانواده خودش حاضر نیست قدمی بردارد. او به خاطر اشتباهاتش مدام خانواده را به نابودی کشانده و حالا که میبیند فرزندانش به پولهایش نیاز دارند دست از علایق خودش به نفع آنها برنمیدارد. خود پورصمیمی در نشست خبری فیلم از اسماعیل به عنوان « پدری عقب افتاده که چسبیده به سنتهای قدیم؛ سنتهایی که دیگر هیچ کاربردی ندارد.» صحبت به میان آورده. با وجود رذایل اخلاقی زیادی که در این شخصیت وجود دارد اما پورصمیمی به قدری آن را شیرین بازی کرده که خیلی از جاها به جای لیلا با او همراه میشویم.
علیرضا | نوید محمدزاده | برادران لیلا
نوید محمدزاده برخلاف دو فیلم دیگر سعید روستایی، اینبار با علیرضا در قالب پسری آرام، عاقل، مهربان و البته سازگار با شرایط معرفی میشود که محور اصلی داستان است و از ابتدا تا انتها با او همراه میشویم. علیرضا اخراج شده و حالا به دنبال بیمه بیکاری است. سخت میپذیرد با لیلا همراه شود و در جلسهای که برادرانش برای خرید و فروش غیرقانونی ماشین برگزار میکنند، تنها کسی است که مخالفت میکند. او مقابل تصمیمات لیلا میایستد و نمیتواند اجازه دهد به پدرشان رودست بزند. وقتی پدر را سرخورده در سالن عروسی میبیند، متاثر میشود و بعدتر برادران را قانع میکند تا مراعات حال پدر را بکنند. در بخش مهمی از فیلم علیرضا و لیلا در نقطه مقابل هم میایستند و مخاطبان در عین اینکه به هردو حق میدهند نمیتوانند به طور کامل، دیدگاه دیگری را رد کنند.
منوچهر | پیمان معادی | برادران لیلا
پیمان معادی یکی از متفاوتترین نقشهایش را در «برادران لیلا» ایفا کرده. هم به لحاظ ظاهری (آرایش مو و لباس) با سایر آثارش متفاوت است و هم شیوه حرف زدن و رفتارهایش. پسری بلندپرواز است که همسرش او را ترک کرده و حالا برای اینکه بالاشهرنشین به نظر برسد حاضر است دست به هرکاری بزند. احساسی تصمیم میگیرد و به راحتی اجازه میدهد سرش کلاه بگذارند. بسیار ساده است و حتی میشود گفت خصلتهایی کودکانه دارد. به سرعت خوشحال میشود و با کوچکترین مشکلی بهم میریزد. حوصله کار کردن ندارد و میخواهد هرطور شده سریع به خواستههایش برسد. منوچهر یکی از شیرینیهای فیلم است و از جدیت همیشگی پیمان معادی در این نقش خبری نیست.
نظر کاربران
صدرصد
پاسخ ها
سینمای مزخرف ایران ارزانی خودتان.من هیچ وقت سینما و تلویزیون ایران رو جدی دنبال نکردم.از همون دهه هفتاد.و خرسندم.
سیاه نمایی خیانتی به وطن که سالها میماند
یاد کته خانوم افتادم با صد در صد گفتنت
همه بجز ترانه علیدوستی...خدایی بازیش صفره
پاسخ ها
جان مادرت تو دیگه بهشون بازیگری یاد نده ، خیلی خنده داره حرف شما ، تمام بچه ها عالی هستن برای همینه که کارهای سعید روستایی اینقدر به دل میشینه ، حتی مغزهای کوچک زنگ زده باز هم با بازی این بچه ها واقعا زیباست ، من واقعا تمام این بازیگرها و فیلم هاشون رو دوست دارم ، خسته نباشید بچه ها .
واقعا زیباست و واقعی ، آقای روستایی دمتون گرم ، یک دنیا ممونیم .
عشق جامعه اند هنرپیشه نیستن اند زبان گویا هستن خدا حفظ شان کند
فیلمی سراسر سیاه نمایی و دروغ علیه کشور و مردم ایران،بی حرمتی به کیان خانواده و پدر و مادر و اغراق کردن از شرایط کشور و....
پاسخ ها
حتی تو فیلیمی گه به گفته خودت میگی اغراق شده دلار رو ۳۰ هزار تومن معرفی کرده
ولی عزیز من
در واقعیت دلار به مرز ۶۰ هزار تومن هم رسید
باز هم میگی اغراق شده
متاسفم برات
عالی درجه یک واقعییت.بود همه فیلمهای سعید روستایی وبازیگران دوست داشتنی ...من که دوست داشتم وبازی این بازیگرا به دلم میشینه
.دم کارگردان و تهیه کنندهداین فیلم گرم واقعا بلدن چ بازیگریو کجا بزارن نویدو ترانه علیدوستی دقیقا جای خودشون بودن باید ارج بدید ب این بازیگراو کارگردان ها....ن اینک کاری کنن فراری شن .
فیلم تلخ و مسموم
سعید روستایی عالییییی اون همه استعداد از جوان شاهکاره
پاسخ ها
امیدوارم دیگه نذارن این استعععداد جوان فیلم بسازه.بره خارج ببینم اونجام استعععداده یا چه .
بهترین فیلمی که تا بحال دیدم بدون شک برادران لیلا
دقیقا همه ی است شخصیت هایی ک اسم بردین عاشقشونم
شاهکار هایی که سینما ایران لایق این فیلم ها نبود همون هزارپا و تگزاس برا سینما ایران فیلمای بزرگه
عالی عالی عالی
سعید روستایی، سعید پور صمیمی، ترانه علیدوستی، نوید محمدزاده، پیمان معادی، فرهاد اصلانی همگی ممتاز درجه یک عالی
فیلم برادران لیلا باب اهانت به والدین را باز می کند
و با فرهنگ دیرینه ما ایرانیان هماهنگ نیست
اره حرفت سنده
این فیلم حکایت تلخ زندگی بسیاری از مردم ایران است متاسفانه!!!
تعجب میکنم که خیلیها منکر این حقیقت میشوند بدون دلیل قانع کننده ای!!!! فیلم های آقای روستایی بسیار عالی هستند با بازیگرانی عالی تر...
در انتظار کارهای درخشان ایشان هستیم....
پاسخ ها
منکرچی هستیم.که من فرزندباپدرومادرم اینطوری رفتارمیکنم.نه تووامثال سعیدروستای دریه همچین خونواده ی بزرگ شدیدوهیچی ازاحترام به بزرگترروبلدنیستید.وفیلمهای ایشون فقط برای اینکه جایزه ازخارجیای دشمن ایران جایزه بگیرندفقط سیاهی هارونشون میدند.بله تاامثال شماها از این سلبریدیهای مفت خور،بیوجدان طرفداری میکنیداینافیلمهای سیاه تری ازایران وایرانی میسازندولی من باافتخارمیگم تویهخونوادهی اصیل ایرانی باعزت واحترام زندگی کردم.
فیلم عالیه تنها فیلمی که کوچک وبزرگ به معنی فیلم پی بردند دمت گرم جناب روستایی
بحث دوست داشتن نیست واقعیات روز را به تصویرکشیده شده بفرمودهدحضرت علی ع واقعیت همیشه تلخترازسمه
بایدازاعومل فیلم برادران لیلا تشکرکرد
عالی
کاری کمنظیر،عمیق و جذاب و جسورانه.
عالیه آفرین به همشون20
فیلم حقایق رو می گفت درست
اما دوست ش نداشتم
دلنشین نبود
پر از دیالوگ های پینگ پنگی
اونایی که میگن این فیلم برای تخریب فرهنگ ایران هستش و بزرگنمایی کرده
دقیقا همین موضوع فیلم رو عملا مردم ایران حس کردن
مخصوصا تورم و بالا رفتن هر روز قیمتها و له شدن مردم
عملا دیدیم
حالا فیلمش ساخته شده، شده ضد ایرانی🤔
الان دیگ مردم دنیا هم فهمیدن ایران با مشکلات اقتصادی و اجتماعی زیادی دست و پنجه نرم میکنه ، همه این فیلم ها به نوعی موضوعشون حول فقر میچرخه کاش کمی ازین موضوعات تکراری فاصله بگیرید!
دیگ واقعیات جامعه رو همه میدونیم، کمی امید تزریق کنید لطفا
پاسخ ها
مشکلات اقتصادی هم باشه ولی اینقد بی حرمتی و سیاه نشون دادن فرهنگ و جامعه ی ایرانی فقط کار دشمن ایران میتونه باشه نه دوستدار ایران..
حالم از این چهار شخصیت چه در فیلم چه در زندگی واقعیشون بهم میخوره.
پاسخ ها
منم از تو
ضعیف ترین فیلم سعید روستایی فیلم به وقایع سطحی می پرداخت و حتی با نماد سازی سیاسی ناقص خود نتوانست فیلم را نجات دهد نقطه قوت این فیلم بازی پورصمیمی بود
عالی بود البت کمی سیاه نمایی بود خداییش آخه کی رو پدرش دست بلند میکنه، ولی فیلم حقی بود چند بار گریه کردم، در کل خوب بود، فرهاد اصلانی کولاک کرد دمشون گرم
این فیلم فقط حال بهم زن بود من که تو ایران همچین چیزایی که تو این فیلم بود و ندیدم احساس میکردم این فیلم از فرهنگ یه کشور دیگه اس حالم از این فیلم بهم خورد به جز تورم و مشکلات مالی بقیه سکانس ها مزخرف بود و شاید واقعا کارگردان این فیلم این شخصیت هارو تو زندگیش داشته
عالی بود لذت بردیم کمی سیاه نمایی بود از حق نگذریم، ولی سوزناک بود برنامه حقی بود دمشون گرم فرهاد اصلانی کولاک کرد
خوب بود ، عالی نبود
واقعیت جامعه همینه که فیلم نشون میده
زندگی واسه جوونا سخت شده با پدر و مادر میجنگن واسه پول
اگه هم ریسک کنی یا زندان یا فرار
فیلم داره میگه اگه این وضع ادامه پیدا کنه نه احترام پدر مادر حفظ میشه نه خانواده
عالییییییییئبیییییییییییییییییییییی
تمام حقایق جامعه فقر در جامعه بی ثباتی اقتصادی همه باعث تزلزل خانواده میشه کاش بشیر حسینی در گیر فقر بشه و بفهمه
خدایی از حق نگذریم فیلم های سعید روستایی رودست نداره وچقد خشکل از بازیگراش بازی میگیره
آفرین به شما
نظر اکثریت همینه
کارگردان نابغه
اینجا واقع نمایی .مساوی باسیاه نمایی
هرسه فیلم عالی بودند و بیانگر واقعیت های جامعه
بی سرو سامانی قیمت دلار و سکه
وضعیت خودرو و ثبت نام و پیش فروش
قانون مبارزه با مواد مخدر
کارخانه ها و تعادل نیرو
مهمتر از همه فقر و گرانی که باعث گسستگی بنیان خانواده میشه و همچنین عقده های ناشی از این مشکلات که در فیلم متری شیش و نیم به خوبی نمایش داده شد،
واقعیت جامعه دریک فیلم.بیمه .اخراج کارگران و ضایع کردن حقوقشان.اعتیاد.بیکاری.تورم.فساد کلاهبرداری.رسم و رسوم قدیمی و چالشی و خانه خراب کن.دارو درمان ....اینا اگه معذل نیست پس چیه و اینکه کشور ما دیگه خیلی درگیر این معذلات هست.
سلام
چرا وقتی به یه پست نمره منفی می دم، یه امتیاز هم به مثبت ها اضافه می شه، یعنی عملا امتیاز پوچ میشه، این یعنی چی؟!!
دیدن واقعیت برای بعضیا که سرشونو کردن زیر برف مثل سیلی میمونه ، دردشون میاد میسوزن. دم عوامل سازنده این فیلم گرم
دلم می خواد بدونم تو کارنامه این آقا یه قیلم انگیزشی، امید آفرین وجود داره؟ اصلا بلده این طور فیلم ها رو هم بسازه؟
دوست عزیز مثل اینکه هنوز دلار ۶۰ تومانی رو نمیبینی که به این دلیل فیلم سراسر واقعیت تاسف بار میگی سیاه نمایی !!!
اگر پور صمیمی نقشپدر را خوب بازی میکنه توانایی خودش هست ؛ پورصمیمی بازیگر بی نظیری هست و واقعا حیفه که برای سعید روستایی بازی کنه ، روستایی فقط ابد و ی روز رو خوب ساخته بود و نوید محمد زاده هگ فقط تو اون فیلم خوب بازی کرده بود
الان قیمت های داخل فیلم سفید نمایی شده شاید برای چند سال قبل واقع گرایی بود اما الان .....
فیلم بی محتوا
اونها که میگن سیاه نمایی شاید کمی با دقت به جامعه نگاه کنن متوجه میشن
شاید برای شما دوست داشتنی باشن
ولی
خودتونو و فرهنگ اصیل ایرانی رو زیر سئوال بردید
...
واقعا فیلم خوبیه و ارزش دیدن داره، سپاس از سعید روستایی کارگردان باسلیقه و هنرمند.
همه چیز عالی بود.اما ای کاش سکانس سیلی به پدر حذف میشد.لیلا فریاد میکشید
اسم فیلم رو باید میذاشتن علیرضا و پدر کثیف تر از خودش.
با زبان بی زبانی حقیقت مملکت بی ثبات
هاریکا 😘😘😘
واقعا فیلم زیبایی بود و تمام واقعیت های کشور را نشان داد ، عالی بود عالی
سعید پور صمیمی با اختلاف
نوید در متری شیش
عالی بودن
احسنت به آقای روستایی واقعیتهای جامعرو ساخته با این فیلم کلی گریه کردیم جوانی هاو آرزوهای بر باد رفته
والدینی که فقط پس انداختن بچه بلد باشن و کوچکترین تلاشی برای خوشبختی و آسایش فرزندش نکند و احترامی برای فرزندش نگذارد لایق احترام و ادب و حرمت بزرگتری نیست بزرگی که فقط به سن نیست به شعور هست🌹
آدمهای حقیر و خود کم بین
آقای روستایی خیلی ازت ممنونم بابت فیلم هات.با دیدن هر کدومش لذت بردم .
واقعا فیلم جالبی بودوزندگی خیلی ازمردم جامعه به تصویرکشید واون اقایم که میگه ایران اینجوری نیست پس توی جامعه نیست چون من به شخصه خیلی ازاین چیزهارو توی محله خودم دیدم چون راننده اژانسم ومیبنم
متاسفم اجازه ندید که جشنواره های خارجی و بعضی پشتیبانان داخلی آنها روی سلیقتون تاثیر بذارن خوب اقتصاد نیست کار نیست این درسته ولی این نشد حرف و نشد هنر و زیبا آفرینی شما به فیلمهایی مثل گوزنها و فیلمهای فروزان فردین و ... نیاز دارید
بله وضعیت اقتصادی مردم خوب نیست و وضعیت آنهایی که بدتره آنهایی نیست که وارد بازار شده اند هر چند وضعیت آنها هم خوب نیست بدترین وضعیت رو بچه های باهوش و درسخونی دارند که از دانشگاه آزاد و شبانه و روزانه و غیره مدرک گرفتند و استخدام نشدند و مشاغل دوره ای دارند و خانواده هاشون ازشون توقع زیادی دارند