آدمحسابیها؛ دکتر امید فرخزاد؛ مقیم آمریکا
دکتر «امید فرخزاد» از استادان و کارآفرینان به نام حوزه فناورى نانو و برنده بزرگترین جایزه بین المللى نانوتکنولوژى جهان است.
برترینها: «امید فرخزاد» متولد سال ۱۹۶۹، در ۱۴ سالگی به همراه خانواده به آمریکا مهاجرت کرد. «امید فرخزاد» تحصیلات خود را در زمینه بیولوژی در دانشگاههای هاروارد و ام آی تی تا مقطع پسا دکتری گذرانده است و به عنوان یکی از بهنامترین اساتید و کارآفرینان حوزه فناوری نانو در جهان شناخته میشود.
دکتر «امید فرخزاد» که دوره مدیریت کسب و کار را نیز در دانشگاه ام آی تی سپری نموده است، علاوه بر بینش عمیق در زمینه نانو و زیست فناوری و ثبت بیش از ۱۳۰ پتنت در این حوزه، بهعنوان یک کارآفرین تاکنون سه شرکت زیست فناوری را در آمریکا تاسیس و میلیونها دلار برای این کسب و کارهای نوپا سرمایه جذب کرده است. نخستین شرکت ایشان در سال ۲۰۰۶ وارد بورس نزدک (NASDAQ) دومین بازار بورس بزرگ کشور ایالات متحده شد.
دکتر «امید فرخزاد» کسى است که توانسته نخستین نانو داروى هوشمند با قابلیت هدف گیرى سلول هاى سرطانى را تولید کند. دانشگاه هاروارد از این موفقیت محقق ایرانى خود به عنوان تحولى بنیادى در اثر بخشى و ایمنى درمان هاى سرطان یاد کرده است.
این نانوذرات تا زمانی که به سلولهای سرطانی نرسند داروهای خود را آزاد نخواهند کرد، از این رو میزان آسیب به بافتهای سالم بدن به حداقل خود خواهد رسید و اثرگذاری دارو برروی بافتهای سرطانی نیز نسبت به شیوههای رایج درمانی افزایش پیدا خواهد کرد. از این رو این دارو برای درمان سرطانهایی که درمان آنها به شیوههای رایج میتواند بسیار خطرناک باشد، مانند تومورهای مغزی، بسیار کاربردی خواهد بود.
«امید فرخزاد» از هاروارد به همراه رابرت لنگر محقق MIT به صورت مشترک به عنوان برندگان بزرگترین جایزه بین المللی نانوتکنولوژی جهان، «راسنانو» معرفی شدند. این جایزه به خاطر تحقیقات در زمینه تولید نانوداروهای ضدسرطانی و تولید این نانوداروها به آنها تعلق گرفت.
«امید فرخزاد» و همکارش رابرت لنگر توسط هیات داورانی متشکل از اساتید جهانی، مقامات دولتی و رهبران صنعتی شایسته دریافت این جایزه شناخته شدهاند. به گفته این کمیته این دو محقق نانوذرات ترکیبی ابداع کرده اند که سطح آنها پوشیده از حسگرهای بیولوژیکی است و میتوانند اهداف خاصی را در بدن از قبیل سلولهای سرطانی نشانه گیری کنند، بخش درونی این نانوذرات از پلیمر زیستی ساخته شده که حاوی داروهایی از قبیل «دوستاکسل»، داروی رایج شیمی درمانی است.
«امید فرخزاد» استادیار مدرسه پزشکی هاروارد و محقق بیمارستان زنان بریگام با تاسیس چندین شرکت و با همکاری لنگر تاکنون موفق به تولید هفت نانودارو شده است. دکتر «امید فرخزاد» در رابطه با این ابداع جدید میگوید: گسترش نانوتکنولوژی میتواند در شیوههای درمانی رایج برای بازکردن رگهای قلبی تاثیر ویژهای داشته باشد، با این تفاوت که نیاز به تجهیزات و جراحی را از بین خواهد برد و قدمی بزرگ و رو به جلو در صنعت پزشکی به شمار میرود. این ابداع، نمونه دیگری از تاثیرگذاری بالای فناوری نانو بر روی علم پزشکی است. با کمک این فناوری میتوان فناوریهای درمانی را ارائه کرد که هدف برای آن تعیین شده باشد و بتواند براساس برنامه ارائه شده داروهای خود را به بخشهای مختلف و تعیین شده بدن وارد کند.»
دیدگاه «امید فرخزاد» از علم پزشکی بسیار متفاوت است؛ او پزشکی را در مقیاس بسیار کوچک و در حصار نانوذرات بسیار کوچکی میبیند که نقش بسیار حیاتی را در بدن بیماران به عهده دارند. ذراتی که داروهای ضد سرطانی را به سلولهای بیمار رسانده و از مسموم شدن سلولهای سالم جلوگیری میکنند.
«امید فرخزاد» پیشتر نیز توسط روزنامه «بوستون گلاب» به عنوان یکی از برترین مخترعان ماساچوست معرفی شده بود و همچنین نام او به عنوان یکی از قهرمانان عرصه سلامت و درمان در روزنامه «بوستون بیزنس ژورنال» منتشر شده است.
پ
نظر کاربران
اگرایران بود فکرتهیه مرغ روغن بود
پاسخ ها
دراین کشورشیران لیاقت هرکس نباشد
بسیار عالی باعث افتخار ایرانیان هستید دکتر فرخزاد عزیز یا آرزوی دیدار
اما توی نانو پنجم جهان هستیم ....
یه سری از 5 صبح میرن تره بار نوبت مرغ وایمیسن الان یه سری با پرویی و وقاحت تمام میان میگن اگه متخصص باشه باید به درد کشورش بخوره ایران تو تهیه گوشت و مرغ و تخم مرغ و روغن و....مونده متخصص میخواد چیکار
امیدوارم همه عزیزانی که برای زندگی بهتر در هر کجای این کره زمین پا گذاشته اند موفق باشن ...
از جمله عزیزان من ....
به خدا می سپارمت تون...
پاسخ ها
باشما موافقم ،بچه های ما هرکجا برن ارزششونومیدونن وبااونا رفتاری انسانی دارند،امامتاسفان ورکشورخودشون جز ناامیدی وسرخوردگی نصیبی ندارند ....
زمانی آدم حسابی میشه که تخصصش به درد کشورش بخوره
وگرنه ....
پاسخ ها
اگه تو ایران بود الان دست فروشی میکرد.
اگر اینجا میموند راننده اسنپ میشد تخصصی پیدا نمیکرد که بتونه خدمت کنه
خارج درکشور به به درد خودشان میخوره درپیش مای ارزشی نداره
بدرد مردم در کل جهان بخورد،مثل دکتر سمیعی
فکر مسموم
شما فعلا روغن بنفشه استعمال بفرمایید.
وقتی اینجا مثل آدم حسابی باهاش رفتار نمیشه کجا بمونه؟
دقیقا ،این پیرمرد خارجی فقط بدرد خارجیها میخوره
واقعا چقدرخوبه آدم حسابیها همه توآمریکا زندگی میکنن آمریکاهم ایران روتحریم کرده دیگه ازاین بهترنمیشه
تابحال متوجه شدید که هرچی آدم حسابی هست تو آمریکا هست.بنظر شما علتش چی هست؟
پاسخ ها
خودکم بین ما اینجا کلی دانشمند نانو داریم و از خوبای نانو در جهانیم
واقعا استعداد های ما در ایران هدر میرن
به ما چه ؟ این که آمریکایی فقط اسمش ایرانیه . اگه ایرانی بود مثل پروفسور سمیعی یه کاری به ایران میکرد آموزشی و... بالاخره می میره وآمریکاییا هیچ یادی ازش نمیکنن
پاسخ ها
افرین
احسنت
هفت شهر عشق را عطار گشت
ماهنوز اندر خم دوچرخه سواری بانوانیم
مگر اینکه کشورهای دیگه استعدادهای ما را شکوفا کنند
شبیه فرینك در بریكینگ بده.
علت اینکه فقط ادم موفق های مقیم امریکا را کار می کنید ؟؟؟؟
تو کشور های دیگه آدم موفق نیست!!!؟؟؟؟!!!
پاسخ ها
هست ولی اعلام نمی کنند !!!
احسنت.
چرا اسم اینا ادم حسابیه یعنی کسانی که توی ایران دارن به هموطنانشون خدمت میکنن ادم حسابی نیستن
به نظر من اینا ادم نا حسابی هستن
شما یی که میگین ایران میموند فلان و بهمان
دکتر سمیعی و دکتر حسابی هم ایران موندن
هرکی رفته خارج و پناهنده شده دیگر ایرانی نیست و بچه هاش هم ایرانی نخواهند بود چرا که وطنشون رو فروختن
پاسخ ها
دقیقا
دکتر سمیعی ت آلمانه
احسنت
دکتر سمیعی برای ایرانی ها کم کار نکرده دوست عزیزی که میگی آلمانه
یعنی هر کی آدم حسابی خارج ایران زندگی میکنه.
چرا نظر منو هیچوقت نمیگذاری
ایران مونده بود راننده ی اسنپ نهایتا
عزیزان تو ایران برای آدم حسابی ها ارزش قائل نیستند