قالیباف، دوباره در صدر اخبار، دوباره تیتر یک
همان وقت که بحث نواصولگرایی را بعد از ناکامی در انتخابات و دلخوری از یاران اصولگرایش مطرح کرد برخی تحلیل کردند که قالیباف ممکن است همان مسیر احمدینژاد را در پیش بگیرد. اما حتی اگر واقعا یک همسویی بین دو جریان احمدینژاد و قالیباف رخ دهد به نظر میرسد که قالیباف هوشمندانهتر رفتار کند.
برترینها: همان وقت که بحث نواصولگرایی را بعد از ناکامی در انتخابات و دلخوری از یاران اصولگرایش مطرح کرد برخی تحلیل کردند که قالیباف ممکن است همان مسیر احمدینژاد را در پیش بگیرد. اما حتی اگر واقعا یک همسویی بین دو جریان احمدینژاد و قالیباف رخ دهد به نظر میرسد که قالیباف کمی هوشمندانهتر رفتار کند و بر خلاف احمدینژاد تلاش کند با عقلانیت پیش برود. برای همین بدنه جوان حامی جریان اصولگرایی روی او حساب زیادی باز کرده است.
زمانی برخی منتقدان و حتی موافقان او شباهتهای این دو نفر را با وجود تضادی که باهم دارند، اینگونه دستهبندی کردهاند: لبخندهای معنادار، تکیه بر کار مضاعف و مدیریت جهادی، رفتار دراماتیک، جملات ژورنالیستی، چرخشهای ناگهانی، استدلالهای تاریخی هدفمند، رفتار متهورانه و غیرقابل پیشبینی، موجآفرینی رسانهای و انتقاد از عملکرد اسلاف و پیشینیان.
محمدباقر قالیباف نهایتاً در انتخابات مجلس یازدهم کاندیدا شد و البته چندان هم به مانیفست نئو اصولگرایی خود پایبند نماند و برای آنکه اصولگرایان به پیروزی مطلق برسند با سایر گروههای جناح راست از جمله جبهه پایداری ائتلاف کرد و به عنوان سرلیست اصولگرایان در تهران راهی بهارستان شد. وی با پایان حضور علی لاریجانی که ۱۲ سال رئیس مجلس بوده و با پشتوانه رأی اول تهران شدن، خود را یکی از مدعیان اصلی ریاست مجلس آینده میدانست که در نهایت به عنوان ریاست مجلس یازدهم انتخاب شد. محمد باقر قالیباف به عنوان نفر نخست حوزه انتخابیه «تهران، ری، شمیران، اسلامشهر و پردیس» با کسب ۲۳۰ رأی از مجموع ۲۶۷ رأی، رئیس مجلس یازدهم شد.
نگاهی به کارنامه محمدباقر قالیباف؛ رییس مجلس یازدهم
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء
پس از دوران جنگ قالیباف در سال ۱۳۷۳ به فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) منصوب شد. قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) که در دوران دفاع مقدس با ساخت زیرساختهای مورد نیاز مثل پلهای متحرک و ثابت، جاده، سنگر و … تجربیات زیادی در زمینه مهندسی به دست آورده بود پس از پایان دوران دفاع مقدس با انتقال تجهیزات و نیروهای خود به سمت فعالیتهای اقتصادی در دوران سازندگی به یکی از زیرمجموعههای مهم سپاه تبدیل شده بود که در دوران سه ساله فرماندهی قالیباف پروژههایی مانند راهآهن ١۶۵ کیلومتری مشهد-سرخس، گازرسانی به پنج استان مرکزی و غربی، ساخت سازه عظیم دریایی خلیج فارس و سد بزرگ کرخه را انجام داد.
فرماندهی نیروی هوایی سپاه
قالیباف در سال ۱۳۷۶ به دستور مقام معظم رهبری عهده دار فرماندهی نیروی هوایی سپاه شد و با گذراندن دورههای فشرده خلبانی، مجوز پرواز با ایرباس را به دست آورد.
فرماندهی نیروی انتظامی
وی در سال ۱۳۷۹ مجدداً با حکم رهبر انقلاب، فرمانده نیروی انتظامی ایران شد و در چهار سالی که فرمانده نیروی انتظامی بود تلاش کرد پلیس ایران را مدرن کند. از راهاندازی سامانه تلفنی ۱۱۰ تا تجهیز نیروی انتظامی به خودروها و تجهیزات روز دنیا، ایجاد دفاتر خدمات دولت الکترونیک (پلیس ۱۰+) و مرکز نظارت همگانی مردمی ١٩٧، در دوران فرماندهی وی صورت گرفت تا به نوعی معمار پلیس نوین ایران لقب بگیرد. قالیباف در سال ۱۳۸۳ از سوی سید محمد خاتمی، رئیسجمهور وقت به عنوان رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب شد.
اولین ناکامی کاپیتان در انتخابات ریاست جمهوری
قالیباف در سال ۱۳۸۴ قالیباف برای اولین بار وارد رقابتهای انتخاباتی شد. وی با درآوردن یونیفرم سبز نظامی با شمایلی متفاوت به عنوان یکی از چهار کاندیدای تأیید صلاحیت شده اصولگرا وارد کارزار انتخابات ۸۴ شد. قالیباف با شعار "زندگی خوب برازنده ایرانی" و پوسترهایی با لباس خلبانی تلاش کرد جوانترها را به سمت خود بکشاند. با پخش فیلمهای انتخاباتی، بازی به هم خورد و هیچکدام از کاندیداهای اصولگرا به نفع دیگری کنار نکشیدند تا محمود احمدینژاد با پخش فیلم تبلیغاتیاش و ایجاد دوگانه سادهزیستی-اشرافیگری گوی سبقت را از دیگر رقبا ربود. سرانجام قالیباف بعد از هاشمیرفسنجانی، احمدینژاد و کروبی نفر چهارم شد و نتوانست به مرحله دوم انتخابات راه یابد.
شهردار پایتخت
پس از شکست قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری، صندلی خالی شده احمدینژاد در شهرداری تهران به قالیباف رسید. شهردار مشهدی تهران از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ تلاش کرد مدیریت نوینی را در شهرداری تهران از خود نشان دهد و به هر طریقی بود انواع و اقسام پروژهها را به سرانجام رساند. توسعه حمل و نقل عمومی از جمله ایجاد سامانه اتوبوسهای تندرو (BRT)، دوچرخههای عمومی، ساخت تونلها، پلها و زیرگذرهای متعدد در تهران از جمله اقداماتی بود که قالیباف در کارنامه خود به عنوان شهردار پایتخت ثبت کرد. در این سالهای شهرداری اما وسوسه ریاست جمهوری دست از سر سردار برنداشت.
دومین ناکامی قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری
انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۲ فرصتی بود که قالیباف دوباره و این بار با پشتوانه کارنامهاش در شهرداری تهران خود را به محک رأی مردم بگذارد. این بار هم تعدد کاندیداها مانند سال ۸۴ به معضل اصولگرایان بدل شد. بازهم وحدت اصولگرایان به سرانجام نرسید و قالیباف که تا روزهای آخر خود را پیروز انتخابات تصور میکرد شکستی دیگر را این بار در مقابل حسن روحانی تجربه کرد از راهیابی به ساختمان ریاست جمهوری بازماند.
سومین ناکامی سردار در انتخابات ریاست جمهوری
اما حاشیهها باعث نشد قالیباف از کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم در سال ۱۳۹۶ صرف نظر کند و به همین ترتیب برای انتقام شکست ۹۲ از روحانی وارد رقابتهای انتخاباتی شد. اما باز هم آرزوهایش بر باد رفت و اصولگرایان وی را مجبور به کنارهگیری به نفع رئیسی کردند. موضوعی که قالیباف دلخوری خود را بارها پس از آن نشان داد و با انتشار مانیفست نئو اصولگرایی پس از انتخابات ۹۶، به نوعی به رفتار اصولگرایان در انتخابات اعتراض کرد. با همه این پیچ و تابها و حتی کنارهگیری قالیباف به نفع رئیسی، باز هم در راه رسیدن به پاستور شکست خورد.
نفر اول انتخابات مجلس یازدهم در تهران
سرانجام وی در جریان انتخابات مجلس یازدهم در تاریخ ۲ اسفند ۹۸، با اخذ ۱ میلیون و ۲۶۵ هزار و ۲۸۷ رأی، به عنوان نفر نخست حوزه انتخابیه «تهران، ری، شمیران، اسلامشهر و پردیس» حائز بیشترین میزان آراء شد و با رای نمایندگان به ریاست مجلس یازدهم رسید.
حواشی جهاد قالیباف در اولین سفر استانی در قامت ریاست مجلس
محمدباقر قالیباف، كه از آغاز مسؤولیت خود در ریاست مجلس، وعده داده بود مجلس در این دوره به صورت میدانی، مشكلات حوزههای انتخابیه و وضعیت اجرای مصوبات را پیگیری خواهد كرد اجرای این وعده خود را از استان خوزستان كلید زد. وی همزمان با آغاز این سفر با انتشار مطلبی در توییتر نوشت: به یاری خدا، نظارت میدانی از استان خوزستان برای پیگیری حل مشكلات مردم مقاوم و صبور این منطقه آغاز شد. امیدوارم با فهم بدون واسطه مشكلات و بهكارگیری توان نمایندگان محترم استان و همكاری مسؤولان اجرایی محلی و ملی، بتوانیم برای حل مشكلات مردم، اقدامات ملموس و مؤثری به انجام رسانیم.
سفر چهار روزه قالیباف به استان خوزستان با واکنش برخی رسانههای اصولگرا و فعالان شبکههای اجتماعی همراه شده است.
سفر استانی مرد اول بهارستان تیتر نخست رسانههای اصواگرا
روزنامه جام جم (ارگان مطبوعاتی صداوسیما) در صفحه نخست شماره روز گذشته (چهارشنبه ۱۲ شهریور) خود با تیتر «نظارت در میدان» درباره سفر استانی رئیس مجلس به خوزستان نوشت:
* با عنایت به روحیه جهادی و میدانی که رئیس محترم مجلس دارند، از بدو شروع به کار مجلس یازدهم تاکید بر این بود که علاوه بر جلسات تخصصی و علنی باید از مناطق مختلف بازدید صورت گیرد و گزارش میدانی از عملکرد مدیران دستگاههای مختلف اجرایی دریافت شود تا روند پیشرفت پروژهها و برنامههای رفاهی، معیشتی و اشتغال حوزههای انتخابیه سراسر کشور مورد بررسی قرار گیرد.
* هدف از این کار، آشنایی با موانع پیشرفت پروژهها، موانع تولید و اشتغال و پیگیری مسائل معیشتی و رفاهی مردم استان و بررسی راهکارها و ارائه پیشنهادها و جمعبندی و تصمیمگیری برای بهبود روند پیشرفت پروژهها در خوزستان است. در این دیدارها، آقای قالیباف جلسات بحث و گفتوگو با مردم هم داشته باشند تا از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات آنها قرار گیرند.
روزنامه صبح نو (نزدیک به جریان حامی قالیباف) تیتر «جهاد در سرزمین جهاد» را برای سفر رئیس مجلس به خوزستان در شماره روز گذشته خود (چهارشنبه دوازدهم شهریور) انتخاب کرد و نوشت:
* با وجود این استقبال، برخی چهرههای سیاسی طی چند روز گذشته اقدام نمایندگان مجلس خاصه در حوزه انتخابیه تهران در سفر به استان خوزستان و رسیدگی به مشکلات مردم آن از جمله منطقه غیزانیه و کارگران هفتتپه را معطوف به هدف و غرض سیاسی تعبیر کردند؛ تعبیر معیوبی که البته با شدت و حدت بیشتری درباره سفر قالیباف نیز در حال تکرار و بازتولید است. این گروه سیاستزده، تلویحا خواستار عدول نمایندگان از نگاه ملی و فرابخشی و بذل توجه صرف آنها به مشکلات حوزه انتخابیه خود هستند.
* این در شرایطی است که یک فرد پس از ملبس شدن به ردای نمایندگی، صرفا نماینده حوزه انتخابیه خود نیست بلکه باید با نگاهی فرامحلی، مسائل همه مردم ایران را در اولویت کاری خود قرار دهد؛ امری که میتواند به طرز شایستهای به رفع مشکلات کمک کند. استمرار چنین سفرهایی توسط نمایندگان مجلس به ویژه نمایندگان تهران و در رأسشان قالیباف، میتواند در بلندمدت، وضعیت خوزستان را دگرگون کرده و به جایگاه شایسته آن نايل گرداند.
روزنامه فرهیختگان (جریان رسانه ای دانشگاه آزاد) هم ضمن دفاع از سفر قالیباف به خوزستان با تبتر «سفر به متن» در تحلیل این اقدام رئیس مجلس اینگونه در شماره روز چهارشنبه خود واکنش نشان داد:
* بیراه نیست که بگوییم در سالهای اخیر چالشها و مشکلات مردم این استان با استراتژی غلطی که دولتهای یازدهم و دوازدهم برای اداره کشور داشتند بیشتر هم شده و پس از آنکه ایده مرکزی آنها به شکست انجامید، توزیع نامناسب و غیرمتوازن امکانات در کشور بیشتر خود را نشان داد و وضعیت استان را بدتر از گذشته کرد.
* حالا در میانه این چالشها و در ایام کار دولتی که در خوزستان کمتر وجودش دیده میشود، رئیس مجلس پس از جلساتی فشرده با وزرا و لیست کردن چالشها و مشکلات مردم خوزستان راهی این استان شده تا در اولین گام بهصورت میدانی بههمراه نمایندگانی از کمیسیونهای مختلف و البته نمایندگان استان، نظارت میدانی مجلس بر عملکرد دولت را آغاز کند.
واکنشهای مجازی به سفر رئیس مجلس به خوزستان:
نکته دیگر مربوط به سفر قالیباف، واکنش کاربران فضای مجازی به این سفر بود. برخی کاربران نزدیک به جریان اصولگرا، اقدام رییس مجلس را ستودند و حتی جامه ساده قالیباف را مورد توجه قرار دادند و تاکید کردند که مدیر جهادی و انقلابی، باید بدون کت و شلوار و به صورت ساده، در میان مردم حضور یابد و برخی دیگر به نقد حواشی این سفر پرداختند.
امیرحسین ثابتی؛ فعال سیاسی اصولگرا
ایمان عبدلی؛ روزنامهنگار
نظر کاربران
شک نکنید تمام اون کسایی که به زور اون بالا نشستن هرکاری که میکنن فقط برای اخذ رای و قدرت بیشترو در نهایت فریب دوباره این مردم فریب خورده
پاسخ ها
صد در صد درسته
احسنت
کارنامه موفق در جنگ
کارنامه موفق در نیروانتظامی
کارنامه موفق در شهرداری البته اصلاح طلبان با رسانه ای قوی درصدد تخریب او هستند ولی مدیر اجرایی قوی تر از قالیبف فعلآ در بین مسئولین نداریم، حداقل از روحانی خیلی بهتره یکی یه منصب اجرایی از روحانی برا من بگه به جز ریاست جمهوری
جقدر دارید می سوزید از قالیباف خخ
قالبیاف شرف داره به کل جناح شما
قالیباف هر چی باشه دست کم کار هم میکنه.نه مثل جناح شما که همه جور گندی در پرونده دارند و کار هم نمی کنند و کشور رو ول کردند
کلا در شرایط سخت نظامیها باید سکان رو به دست بگیرند.
ببین این سودای قدرت چه ها که نمیکنه؟؟راستی از پسر گلتون چه خبر حامی مستضعفا!!!!!!!!
پاسخ ها
پسر گلشون هم خوبه
مشغولند. همون کاری
که همه آقازاده ها انجام بدهند.
قدرت طلب فقط اصلاحطلبها و روحانی که حاضر شد هر دروغ و سیاه نمایی بگه و بکنه تا این دولت فرتوت رو تشکیل بده
کار قالیباف. نشان از شعور حسینی دارد
پاسخ ها
کار قالیباف نشان از
فریب دوباره دارد.
نتیجه این سفر را در آینده
خواهیم دید.بدبختی بیشتر
فقر بیشتر.بیکاری بیشتر
ریزگرد بیشتر.
جز معدودنفراتی هست که درسته که حاشیه مالی هم زیاد داشته و داره ولی حداقل از بین مردم بودن ترس نداره و میدونه مردم نمیخورنش . والا بعضی از مسئولین یه جوری از مردم دوری میکنن انگار که .... و اینکه حداقل یه سری کارهای اجرایی مثبتش رو هم دیدیم در شهر .
پاسخ ها
به این میگن پوپولیست.به گوشت خورده
همش فیلمه....میلیاردره...همه جا ویلا و خونه داره..
سلام.ابتداعرض کنم من زمان جنگ ازنیروهای تحت امرایشان بودم ودراروندکناربا برادرشهیدشان آموزش قواصی میدیدیم.این بزرگواران دردامن پدرومادری متدین بزرگ شده اند.فقط افسوس میخورم ایکاش رییس دولت میبودن..خدانگهاراین خدمتگزاران واقعی باشد.آمین.
پاسخ ها
همین که نمیدونی غواصی درسته نه قواصی کافیه توی دروغ بودن ادعات
کاشکی یه شونه تخم مرغ روی صندلی بعضی از مسوولان که حال ندارند از جاشون تکون بخورن بذارن حداقل چهارتا جوجه تولید بشه و این شکلی به تولید کشور کمک کنند
اصلا آمده که رییس جمهور بشه ، به نظر من هم می شود
این بزرگوار نفر اول انتخاب مردم نیست در حقیقت هیچکدام از نماینده ها انتخاب مردم نیستند.درحقیقت ایشون وسایرین انتخاب نشدن بلکه انتصاب شدن.
درود بر قالیباف انقلابی و جهادی
قلیباف هرپست ومقامی که تاحالا داشته کارهای زیادی کرده حالا بشینید وببینید اصلا اینکه چقدرپول دارد وبچه هاش کجان مهم نیست مهم این که توپست ومقامی که داره کاری برا مردم بکنه والا همه ی مسئولین ما وضعشون خوب بچه ها شون خارج هستند ولی ما مثل روحانی دیگه نمیخایم
پاسخ ها
خیلی کارهای خوبی انجام داده رفیق بازی املاک هارا به دوستاش داده واقعه فرد. جهادی هست
به جای قضاوت منتظر بمونید و بر اساس نتایج 4ساله نظر بدید. زمان بهترین قاضیست همان طور که بعد از 8سال الان میتونید روحانی رو قضاوت کنید. اما حداقل چیزی که میشه گفت اینه که یه نفر عملگراست کاری انجام میده حداقل. شاید نتیجه نده. ولی یکی هیچ کاری واسه مردم نمیکنه و فقط با فریب و شعارسیاسی ملت رو بدبخت میکنه
عموجان اینا دیگه دستشون برا مردم رو شده.صبر کنین تا موقع انتخابات ببینین مردم چقدر شرکت میکنن.مردمو چیز فرض کردن بعد از این همه داستان که برا مردم درست کردن .مردمو به فلاکت کشوندن حالا با کلی پرونده فساد ویه دست آلوده میخوان با دوتا ژست پوپو لیستی تو قحط الرجال سیاسی کشور موج سواری کنن.کور خواندی آقای قالیباف. دیگه به شما وامثال شما اعتمادی نیست.
قالیباف عشقه
همین که در این شرایط بین مردم هست ارزشمنده. خیلی از مسئولان از ترس کرونا از جاشون تکون هم نمی خوردن. باز دم قالیباف گرم که به هر دلیل و نیتی اما بین مردم میاد. حداقل درک درستی از واقعیت های جامعه داره. نه اینکه بشینه دم از معجزه بزنه و یا برای دنیا شاخ و شانه بکشه
متاسفم برا کسایی که مسئولین رو قبول دارن
خداوند شیطان را از نفسه مسئولین دور کند
خداوند انرژی و قدرت بی پایان به دکتر بده تا با تمام توان برای مردم این کشور تلاش کنند.
بسیار عالی و مورد تقدیر وستایش است .او فردی است که زیاد سیاسی کارنیست ولی سیاست خوب می فهمد. او مقتدر و منظم است واگر این کاررا ادامه دهد مردم کمی ارام وامیدوار به دیده شدن میشوند .برعکس این هشت سال.
بابا مسلمونا یه بارم شده محض رضای خدا قضاوت نکنین
زنده باد قالیباف مرد همیشه پر کار و جهادی اگر مملکت ما ۱۰ نفر مثل قالیباف کار می کردن الان گلستان شده بود
آقایان روزی که رفتندسر میز مذاکره نشستین و هفت سال سرنوشت مملکتو به برجام دوختند می آمدن با توان داخل کار می کردن الان اینقدر فشار روی مردم نبود
قالیباف رو اگر بخوای در یک کلمه خلاصه کنی میشه این کلمه شهید زنده
اخه ادم چقدر باید جاه طلب باشه !! دو دهه است که ایشون پیگیر مقام ریاست جمهوری هستند و ول کن هم نیستند . این مردم چه گناهی کردند باید جور امثال ایشون که مدعی اند از سفره نظام سهم خودشون را تمام و کمال نگرفتن را بکشند ؟ بابا بیا این ۸ سال هم تو بشین ببینم به همه ارزوهات و خواسته هات میرسی ...
پاسخ ها
همه با هم باید دست به دست هم بدیم تا حداقل ایشون به ارزوشون برسه
واقعا خسته نباشید وخداقوت.زنده باد
اولا سفر ایشون جنبه انتخاباتی نداره ثانیا اگر هم بالفرض جنبه تبلیغی داشته باشه بازهم ابعاد مثبتش خیلی بیشتره
اگرم نیت اصلی انتخابات یا یک کار نمایشی باشه چه اشکال داره؟اگه باعث باشه حتی نیمی از مشکلات حل بشه بازم ارزش داره