۷۶۹۷۶۵
۵۰۰۶
۵۰۰۶
پ

بررسی تأثیر بازار ارز روی فوتبال ایران

بدون شک هیچ قشر و توده‌ای در ایران نیست که زندگی‌اش متاثر از نوسانات بازار ارز این روزها نباشد اما فوتبال به عنوان ورزشی که بیشترین خرید خارجی را در سبدش دارد، بیشتر از سایرین ضرر می‌کند.

وطن امروز: بدون شک هیچ قشر و توده‌ای در ایران نیست که زندگی‌اش متاثر از نوسانات بازار ارز این روزها نباشد اما فوتبال به عنوان ورزشی که بیشترین خرید خارجی را در سبدش دارد، بیشتر از سایرین ضرر می‌کند.

چندی پیش چند مدیر فوتبالی از رئیس فدراسیون گرفته تا مدیران عامل تیم‌های لیگ برتری آب پاکی را روی دست اهالی فوتبال ریختند و گفتند بانک مرکزی به هیچ وجه ارز دولتی و خاص به آنها نمی‌دهد. از این رو سعی داریم تاثیر این گرانی را روی فوتبال ارزیابی کنیم؛ تاثیری که در بلندمدت به ضرر فوتبال حرفه‌ای ما تمام می‌شود.

مربیان خارجی می‌روند

در چند سال اخیر این مربیان خارجی بودند که فوتبال ایران را متحول کردند. از کارلوس کی‌روشی که سال‌هاست ایران را بر بام فوتبال آسیا نگه‌ داشته و مثل آب خوردن به جام‌جهانی می‌برد تا برانکویی که پرسپولیس رویایی‌اش را ساخته و در پایان ۳ فصل اخیر هیچ تیمی بیشتر از تیم او امتیاز نگرفته است.

حتی آخرین تحول را شفر داد که شخصیت و احترام را به استقلال بازگرداند و این تیم را از بحران خارج کرد. ولی با این قیمت دلار، حفظ این مربیان خوب خارجی دشوار شده است. افتخاری، مدیرعامل اول فصل استقلال گفته بود قرارداد شفر یک میلیون دلار است. با قیمت فعلی دلار، یعنی مدیران استقلال باید در این فصل نزدیک به ۱۴ میلیارد تومان فقط برای مربی‌شان کنار بگذارند.

بازیکنان ایرانی به هر کجا می‌روند

حالا نگه داشتن بازیکنان داخلی هم سخت شده است. پیشنهادات مالی چند صدهزار دلاری برای باشگاه‌های خارجی رقم زیادی نیست ولی همین هم می‌تواند بازیکنان ایرانی را وسوسه کند. بازیکنی مانند صادق محرمی فقط ۱۰۰هزار دلار هم بگیرد، با این قیمت دلار یعنی فصلی حدود یک‌ونیم میلیارد تومان درآمد داشته است.

و روی میز بازیکنان متوسط رو به بالای ایرانی از این قبیل بسته‌های پیشنهاد پر است و احتمالا کمترین پیشنهادات مالی را به نجومی‌ترین قیمت‌های مدیران ایرانی ترجیح خواهند داد. حتی در همین فصل هم شنیده شده دلیل عمده عدم توافق چند ستاره لیگ برتری با استقلال و پرسپولیس، این بود که می‌خواستند قراردادشان را به دلار ببندند.

جرایم فیفا

در پرونده مالی استقلال، پرسپولیس و خیلی از تیم‌های دیگر لیگ، بدهی‌های سنگین به بازیکنان و مربی‌های خارجی مشاهده می‌شود. با توجه به اینکه قرارداد همه آنها به دلار بسته شده بود، حالا این بدهی‌ها چندین و چند برابر هم شده است. در این بین پرسپولیسی‌ها باید خیلی خوشحال باشند که بدهی ژوزه را تسویه کردند، وگرنه شاید قیمت این مربی با قیمت کل دارایی‌های باشگاه برابری می‌کرد!

خارجی خوب نمی‌آید

با این قیمت دلار، مدیران باشگاه‌ها کار سختی برای برآورده کردن حداقل‌ خواسته‌های بازیکنان خارجی دارند. به عنوان نمونه تازه‌ترین مصاحبه تیام بعد از جدایی از استقلال را مرور می‌کنیم: «تنها واقعیتی که می‌توانم بگویم این بود من هیچ شرط غیرمعقولانه‌ای برای استقلالی‌ها نداشتم».

احتمالا حق با تیام است و خواسته غیرمعقولی نداشت ولی قیمت او برای باشگاه استقلال آنقدر نجومی شده بود که توان حفظ او را نداشتند و به الحاجی گرو رضایت دادند. یعنی از این به بعد بازیکنان خوب خارجی کمتری وارد فوتبال ایران خواهند شد.

اردوی خارجی لغو

دقیقا نیمی از تیم‌های لیگ برتر، فصل گذشته اردوی اول فصل‌شان را در خارج از کشور برگزار کردند. فصل قبل تیم‌هایی مانند سیاه‌جامگان، پدیده و پارس‌جنوبی هم در خارج از ایران اردو زدند ولی در این فصل هزینه‌های سفر به خارج از کشور به قدری زیاد شد که تعداد تیم‌هایی که اول فصل به خارج رفتند، نصف شد.

در این فصل فقط استقلال، پرسپولیس، سپاهان و تراکتور توان برپایی اردو در خارج از ایران را داشتند. البته با ادامه این روند بعید است از ابتدای فصل بعد تیمی دیگر قادر به برگزاری اردو باشد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج