۷۰۷۴۹۷
۵۰۰۳
۵۰۰۳
پ

جام روی دست، پول درون جیب

رم، لیورپول، رئال و بایرن درحالی امشب و فردا از ساعت ٢٣:١٥ مصاف می‌دهند که نماینده اسپانیا بیشترین و تیم ایتالیایی کمترین درآمد و تراکنش مالی را دارند

روزنامه شهروند: تکلیف چهار تیم دور نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان مشخص شده و حالا دوباره این فوتبال است که تکلیف خواب یا بیداربودن خیلی‌ها را مشخص می‌کند. سه‌شنبه و چهارشنبه شب‌های لیگ قهرمانان بیشتر از هروقت دیگری جذاب شدند و بعد از اتفاقات دور یک‌چهارم همه منتظر سرنوشت یوسی‌ال امسال هستند. بدون ‌شک حضور تیم‌های آاس رم و لیورپول در این مرحله بیشترین تأثیر را روی افزایش هیجان داشته است. در کنار همه اتفاقاتی که درون مستطیل سبز و بین ٢٢ بازیکن و یک توپ و هزاران تفکر و میلیون‌ها احساس می‌افتد، این وسط همیشه باید نقش عمده‌ای را برای چالش‌های بیرون زمین در نظر گرفت. جایی که پشت چهره اعضای هر تیمی که پا به زمین بازی می‌گذارد، عده زیادی از کادر مدیریتی باشگاه حضور دارند و با بررسی شاید کم‌اهمیت‌ترین نکات از نگاه عام، بهترین تصمیمات را می‌گیرند. بدون‌ شک این روزها بحث‌های مربوط به نظام مالی از مهمترین اصل‌هایی است که هر باشگاه برایش تلاش می‌کند تا ثمره کار خود را از آن به خوبی دریافت کند. این روزها فوتبال در کنار همه احساساتی که بین مردم جوامع مختلف پخش می‌کند، تبدیل به یک بیزینس حرفه‌ای شده و کاربلدبودن و طبق برنامه پیش‌رفتن رابطه‌ای مستقیم با موفقیت‌ها دارد. در این گزارش سعی داریم مروری داشته باشیم روی هر آنچه بر نظام مالی ٤ تیم صعودکرده به نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان اروپا می‌گذرد. ضمن این‌که لازم به ذکر است تمامی ارقام اعلام‌شده در گزارش مربوط به سیستم کاری تیم‌ها تا پایان فصل گذشته است، چراکه پرونده مالی آنها برای فصل جدید هنوز بسته نشده است.

رئال مادرید؛ گران‌ترین باشگاه‌ اروپا

از تیمی شروع می‌کنیم که در پی هت‌تریک قهرمانی در اروپاست و اتفاقا به نوعی همیشه در بالای جدول باشگاه‌های ثروتمند هم حضور داشت است. بد نیست در ابتدای توضیح برای هر تیم از ارزشی بگوییم که سایت معتبر ترانسفرمارکت برایشان در نظر گرفته است. در این سایت ارزش کنونی رئال‌مادرید ٨٦٦‌میلیون یورو است و این نشانگر فعالیت اقتصادی زیاد مسئولان باشگاه نیز می‌تواند باشد. تیم مادریدی همیشه مبنای کار خود را روی خرج‌های هنگفت گذاشته و اتفاقا لقب کهکشانی‌ها هم از همین‌جا نشأت می‌گیرد. رئالی‌ها فصل گذشته با وجود این‌که در زمینه جذب بازیکن خرید آنچنان پرزرق‌وبرقی نداشتند، اما علاوه بر قهرمانی در لالیگا برای دوازدهمین‌بار در اروپا نیز قهرمان شدند. طبق اعلام رسمی باشگاه، گردش مالي که فلورنتینو پرز و دوستان در پایان فصل ١٧-٢٠١٦ ثبت کردند، ٦٧٥‌میلیون یورو بود. یعنی ٥٤‌میلیون یورو و ٨‌درصد بیشتر نسبت به فصل قبلی‌اش که اتفاقا در آن فصل هم قهرمان اروپا شدند و بخشی از درآمد خود را هم بابت همان قهرمانی در این دو‌سال به دست آوردند. یکی از جالب‌ترین نکات درخصوص درآمد فصل گذشته باشگاه این است که بازدید از ورزشگاه سانتیاگو برنابئو ٨‌درصد در سود حاصل نقش داشته است. همین‌طور فعالیت‌های مربوط به مارکتینگ باشگاه با ٢١‌درصد از دیگر فاکتورهایی بوده که موجب بالاتررفتن درآمد باشگاه شده است. تنها خرج زیادی که پرز فصل گذشته در زمینه جذب بازیکن انجام داد، مربوط به آلوارو موراتا بود. کسی که با ١٨‌میلیون یورو از رئال راهی یوونتوس شد و سپس پرز دوباره او را به برنابئو برگرداند. این‌بار اما با ٢٧‌میلیون یورو که البته در برابر درآمدهای باشگاه چندان رقم بزرگی نیست. رئال‌مادرید به‌عنوان پرافتخارترین باشگاه دنیا همچنین در فصل گذشته ١٥٢‌میلیون یورو سرمایه‌گذاری انجام داد. از این مقدار پول طبق آمار اعلام‌شده ٢٥‌میلیون یورو به بهبود تجهیزات اختصاص یافته و سایر مبلغ صرف بازیکنان شده است. همچنین نکته مهم درباره نظام مالی باشگاه رئال این است که آنها از فصل١٩٩٩-٢٠٠٠ تا فصل گذشته تا به‌حال کاهش درآمد نداشتند و شیب متوسط ١١‌درصدی در عوایدشان به چشم می‌خورد.

لیورپول؛ عملیات نجات درحال به‌روزرسانی

پول خرج کردن و در مقابل کسب درآمد بالا از شاخصه تیم‌هایی است که متعلق به فوتبال انگلیس هستند. لیورپول نیز از این قاعده مستثنی نیست و تیم مدیریت ٦نفره باشگاه، فصل گذشته ‌سال شلوغی را از نظر مالی پشت سر گذاشتند. طبق آمار رسمی اعلام شده برای تیمی که توسط سایت ترانسفرمارکت ٤٩٣‌میلیون یورو ارزش‌گذاری شده، باشگاه در پایان فصل گذشته موفق به ثبت گردش مالي ٣٦٤‌میلیون یورویی شده است. این رقم ٦٢‌میلیون یورو از رقم فصل ١٦-٢٠١٥ بیشتر است. جالب اینجاست که چنین رقمي بعد از پرداخت نزدیک به ٤٠‌میلیون یورو مالیات و البته نزدیک به ١٠٠‌میلیون یورو هزینه برای جذب بازیکنان جدید باقی مانده است. البته که این آمار در بین ٧‌سال گذشته بهترین آمار باشگاه هم تلقی می‌شود و به نوعی آنها به یک بالانس مالی رسیده‌اند. نکته قابل توجه بعدی درباره درآمدها از دل حق پخش بیرون می‌آید. اتفاقی که در فوتبال انگلیس بسیار جدی گرفته می‌شود و قرمزهای مرسی ساید فصل گذشته درآمدی ١٥٤‌میلیون یورویی از این طریق داشتند. به نظر مژده‌ای که آقای اندی هوگس، سرپرست عملیاتی پروژه‌های باشگاه داده بی‌هدف نبوده و موفقیت‌های باشگاه در داخل و بیرون زمین درحال شکل گرفتن است.

بايرن‌مونيخ؛ ٧٠٠‌میلیون یورو برای باواریایی

براي تيمي كه از سوي ترانسفرماركت ٧٠٠ميليون يورو ارزش‌گذاري شده است، دستيابي به ركورد كسب سود خالص در فصل گذشته اصلا اتفاق عجيبي نبود. بايرني‌ها فصل گذشته با وجود از دست‌دادن جام حذفي آلمان و صعودنكردن به نيمه‌نهايي ليگ قهرمانان اروپا موفق به كسب ٣٩ميليون یورو سود خالص شدند و در اين زمينه ركورد بازار جهاني را شكستند. ضمن اينكه آنها ‌سال گذشته گردش مالي خود را هم به رقم ٦٤٠ميليون يورو رساندند. از اين مقدار بايد ١٥٥ميليون يورو را به جوايز به دست آمده از پيروزي يا حتي مساوي مسابقات بين‌المللي اختصاص داد. در كنار ٥٢ميليون يورويي كه نسبتا رقم كمي بود و براي ترانسفرها كنار گذاشته شد، باواريايي‌ها چيزي نزديك به ١٦٠ميليون يورو از حوزه اسپانسرينگ و ماركتينگ به دست آوردند.

در اين بين نگاه تيزبينانه كميته بازاريابي باشگاه بايرن مونيخ نقش زيادي در پيشبرد مسير براي ثبت چنين ركوردي داشت. ركورد سود خالصي كه نزديك به چند ميليون يورو از آمار ثبت‌شده براي رئال‌مادريد در فصلي كه گذشت، بيشتر بود. بعد از اينكه چند فروشگاه اصلي محصولات باشگاه در آفريقا و آمريكاي لاتين محدود شدند، بايرن تبديل به اولين باشگاه اروپايي شد كه يكي از دفاتر خود را در مركز كشور چين يعني شانگهاي تاسيس كرد. سرمايه‌گذاري بايرني‌ها نيز مربوط به همين كار بود، چراكه آنها در مدرسه فوتبال هم در شانگهاي تأسيس و كار پرورش بازيكنان را شروع كردند.

آاس رم؛ بی‌پول‌ترین تیم نیمه‌نهایی!

برای تیمی که از سوی ترانسفرمارکت ٣٨٨‌میلیون یورو ارزش‌گذاری شده، درآمد حاصل از لیگ قهرمانان اروپا بسیار مهم است. آن‌قدر مهم که حتی بالانس شدن وضع مالی باشگاه هم به چنین تورنمنتی بستگی دارد. رمی‌ها در پایان فصل گذشته با از دست دادن ٤٢‌میلیون از سرمایه خود روبه‌رو شدند و نتوانستند تعادل را به نظام مالی خود برگردانند. یکی از مهمترین دلیل‌ها برای این اتفاق هم عدم صعودشان به دور گروهی لیگ قهرمانان بود. حالا جالب اینجاست که این اتفاق تا همین حالا به نوعی جبران شده! جالوروسی به واسطه حضور در نیمه نهایی لیگ قهرمانان نزدیک به ٤٠‌میلیون یورو پاداش دریافت کرده است. پس بدون‌شک در تورنمنتی که یک تیم با قهرمانی در آن می‌تواند بیش از این پاداش بگیرد، برای تیمی مثل رم خیلی مهم است. البته که وضع نسبتا بد این روزهای مالی رم یک دلیل مشخص دیگر هم دارد و آن نبود اسپانسر روی پیراهن است. بعد از تمام شدن قرارداد با کمپانی wind رمی‌ها چند سالی است بدون هیچ تبلیغی روی لباس‌‎شان به میدان می‌روند و این خلأ بزرگی در نظام مالی‌شان ایجاد کرده. خلأ قابل توجهی که شاید اصلا با فروش بازیکنان مجبور به پر کردنش شوند. جالب‌تر این‌که درحال حاضر کاستاس مانولاس حماسه‌ساز و راجا ناینگولان در صدر گران‌های باشگاه هستند و اگر تیمی قبل از پایان قراردادشان اقدام به خرید این بازیکنان کند، باشگاه می‌تواند برای بهبود وضع مالی خود تصمیم سرنوشت‌سازی بگیرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج