دغدغه فساد در مسیر لیگ برتر
با نزدیک شدن به روزهای پایانی لیگ دسته اول هرساله شایعات و حواشی زیادی پیرامون این مسابقات به وجود میآید؛ همواره فرضیه فوتبالدوستان درباره لیگ یک این بوده که نظارت کافی روی این رقابتها انجام نمیشود و مسئولان امر آنطور که باید بازیها را زیرنظر نمیگیرند.
شهروند: با نزدیک شدن به روزهای پایانی لیگ دسته اول هرساله شایعات و حواشی زیادی پیرامون این مسابقات به وجود میآید؛ همواره فرضیه فوتبالدوستان درباره لیگ یک این بوده که نظارت کافی روی این رقابتها انجام نمیشود و مسئولان امر آنطور که باید بازیها را زیرنظر نمیگیرند. در این شرایط فضا برای ایجاد شک و شبهههای متعدد فراهم میشود و هر مسأله کوچکی میتواند جریانساز باشد. حالا با پایان هفته سیام لیگ یک و ٤ هفته مانده به پایان رقابتها باز هم شایعاتی درباره تبانی برخی تیمها، ردوبدل شدن گلهای مشکوک و ترویج فساد در این دوره بهوجود آمده که مسئولان فدراسیون فوتبال در صدد هستند تا با پیگیری اتفاقات اجازه به حاشیه رفتن مسابقات را ندهند.
ماجرای گلهای مشکوک
رقابتهای هفته سیام لیگ دسته اول جاری روز چهارشنبه گذشته با برگزاری ٩ مسابقه در شهرهای مختلف برگزار شد که حاشیههایی درباره گلهای دو بازی حساس و سرنوشتساز به وجود آمد. در این دو مسابقه که میان دو تیم مدعی و دو تیم پایین جدولی برگزار شد، گلهای مشکوکی از خط دروازهها گذشت که اعتراض برخی مسئولان تیمهای دیگر را در پی داشته است. در این خصوص برخی کارشناسان اعتقاد دارند به ثمر رسیدن گلهای راحت در بعضی بازیها میتواند حق برخی تیمها را ناحق کند و از سوی دیگر این موضوع مصداق بارز تبانی و فساد در فوتبال است. از این رو با توجه به رقابت نزدیک ٥ تیم نفت مسجدسلیمان، خونهبهخونه بابل، فجرسپاسی، نساجی و بادران برای صعود به لیگ برتر هر بازی حساسیتهای ویژهای پیدا میکند.
دوپینگ، تبانی و ناداوری
مسائل دیگری که نگرانیهایی بابت رعایت نشدنش در ٤ هفته پایانی لیگ دسته اول وجود دارد، کم نیست؛ از شایعه دوپینگ برخی بازیکنان گرفته تا تبانی میان برخی تیمها برای گرفتن امتیازات و همچنین داوریهای مشکوک و عجیب همه جزو موضوعاتی است که توسط هیچکس تأیید نمیشود. از این رو انتظار جامعه فوتبال از فدراسیون و نهادهای نظارتی این است که ٤ هفته پایانی، فوتبال پاکی را شاهد باشیم تا اتفاقات دیگری رخ ندهد.
فدراسیون و مسائل پیشگیرانه
فدراسیون فوتبال برای جلوگیری از ایجاد حواشی مختلف در لیگ یک مواردی را درنظر گرفته است. مستقر شدن ماموران کمیته ضددوپینگ در بازیهای حساس ٤هفته پایانی یکی از این موضوعات است. این ماموران در پایان مسابقات به صورت تصادفی از بازیکنان تیمها تست دوپینگ میگیرند تا پاک بودن آنها ثابت شود. از سوی دیگر کمیته داوران نیز برای مسابقات حساس و تعیینکننده از قاضیهای باتجربه و اسم و رسمدار که در لیگ برتر سوت میزنند استفاده خواهد کرد. در این خصوص داوران جوان لیگ یکی برای اینکه حاشیهای ایجاد نشود، جای خود را به لیگ برتریها میدهند. از سوی دیگر ناظران ویژه کمیتههای اخلاق و انضباطی نیز مسابقات را از نزدیک تماشا خواهند کرد که اگر مسأله مشکوکی توجهشان را جلب کرد، به آن واکنش نشان دهند.
ورود کمیته اخلاق
یکی از مهمترین نهادهایی که میتواند درباره تخلفات احتمالی واکنش نشان دهد و با رسیدگی پروندههای موجود حکم خود برای متخلفان را صادر کند، کمیته اخلاق است. این کمیته پیگیریهای لازم را در این خصوص انجام داده و برای مبارزه با فساد، بازیها را زیرنظر میگیرد و موارد مشکوک را بررسی میکند. عبدالله سمامی، عضو کمیته اخلاق فدراسیون در این خصوص به «شهروند» میگوید: «ما قطعا همه چیز را زیر نظر میگیریم تا اتفاق خاصی رخ ندهد اما موضوع این است که باید طرح شکایت هم از سوی تیمهای منتفع انجام شود. هنوز هیچ پروندهای درباره اتفاقات مشکوک در لیگ یک به دست ما نرسیده و شکایتی نیز مطرح نشده اما قطعا از رسیدگی به موضوع طفره نمیرویم». او صحبتهایش را اینطور ادامه داد: «برای اینکه یک مسأله را رسیدگی کنیم یا باید شکایت تیمهای دیگر را داشته باشیم یا اینکه گزارشی از ناحیه حراست فدراسیون یا خود مسئولان فدراسیون فوتبال به دستمان برسد. در اینصورت ورود میکنیم و سریعا نسبت به صدور حکم اقدام خواهیم کرد.» سمامی در پایان از فعالان لیگ دسته اول درخواست جالبی مطرح کرد: «تیمهایی که به نوعی مدعی صعود به لیگ برتر هستند هرگونه موارد
مشکوکی را در بازی رقبا مشاهده میکنند، گزارش دهند و شکایت خود را مطرح کنند تا ما رسیدگی لازم را انجام دهیم.»
ارسال نظر