بازگشت قهرمانانه یا جابجایی سلطنت؟
تیم های الهلال و الاهلی عربستان فردا شب مهمترین بازی سال در کشور عربستان را برگزار می کنند.
ورزش سه: فرداشب در چارچوب هفته بیست و پنجم رقابت های لیگ فوتبال عربستان، تیم های مشهور و قدرتمند الاهلی و الهلال به مصاف یکدیگر می روند. بازی تیم های الهلال و الاهلی سوای اینکه همیشه حساس و مهم بوده، این بار به دلایلی ویژه تر مورد توجه و حیاتی خواهد بود.
1) سوال تکراری: جام در ریاض یا جده؟
رقابت های لیگ فوتبال عربستان که با حضور ۱۴ تیم برگزار می شود، تا هفته بیست و چهارم پیش رفته است و در این مدت تیم های الهلال والاهلی رقابت بسیار نزدیکی را در صدر جدول داشته اند. الهلالی ها در اوایل فصل عملکرد بهتری نسبت به رقیب مستقیم خود داشتند و توانستند فاصله مناسبی را با این تیم در جدول ایجاد کنند؛ اما افتی که الهلال در ماه های اخیر داشت، به مرور الاهلی را به صدر جدول نزدیک کرد و حالا سبزپوشان جده با ۵۱ امتیاز، در فاصله یک امتیازی الهلال قرار گرفته اند. همه این مسائل، حساسیت بازی فردا شب این دو تیم را چندین برابر می کند؛ دیداری که برنده آن قطعا (اگر الهلال ببرد) یا به احتمال زیاد (در صورت پیروزی الاهلی) قهرمان لیگ عربستان خواهد شد. الهلال فردا این فرصت را دارد که با کسب سه امتیاز، دومین قهرمانی پیاپی خود را به دست آورد و البته شاگردان سرگئی ربرئف می خواهند بار دیگر این عنوان را از چنگ رقیب سالیان اخیرشان خارج کنند.
2) نتیجه تغییر و ابقای مربیان!
در فصل جاری این دو تیم بزرگ فوتبال عربستان حواشی زیادی را روی نیمکت های خود پشت سر گذاشته اند. تیم فوتبال الاهلی پس از اینکه در اوایل فصل، در مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان مقابل پرسپولیس ایران شکست خورد و حذف شد، به برهه سختی وارد شد و مدیران این باشگاه تصمیم گرفتند ربروف را از کار برکنار کنند. این موضوع بنا به دلایلی عملی نشد و سرمربی اوکراینی بر مسند مربیگری الاهلی باقی ماند؛ اما در دو مقطع دیگر هم که مهمترین آنها همین یک ماه پیش بود، مدیران الاهلی به طور تقریبا قطعی خبر از تغییر مربی دادند و حتی دیدار مقابل الجزیره را آخرین حضور ربروف روی نیمکت این تیم اعلام کردند. پس از این دیدار هم شانس با مرد اوکراینی همراه بود و به دلایلی از جمله پیدا نشدن گزینه مناسب در میانه های فصل، طارق کیال و سایر مسئولان الاهلی تصمیم گرفتند تا آخر فصل با همین کادر فنی ادامه دهند. فرصت ناخواسته ای که به ربروف داده شد، به مرور باعث پیشرفت تیم الاهلی شد و این تیم هم در لیگ به یک قدمی صدر جدول رسید و هم در لیگ قهرمانان صعود خود را به مرحله حذفی قطعی کرد.
در سمت مقابل اما الهلالی ها پس از اینکه سال 2017 را به بهترین شکل، یعنی قهرمانی در لیگ داخلی، قهرمانی در جام پادشاهی و نایب قهرمانی لیگ قهرمانان آسیا به پایان رساندند، تنها با چند نتیجه متوسط که دلایل مهمی مثل مصدومیت های متعدد ستارگان این تیم هم داشت، تصمیم گرفتند رامون دیاز آرژانتینی را از سمت هدایت این تیم برکنار کنند. البته اخراج دیاز که دقیقا فردای شکست آسیایی الهلال مقابل استقلال رسمی شد، به ادعای هواداران عربستانی، دلایل پشت پرده داشته و وزیر ورزش این کشور شخصا در آن دست داشته است. در هر صورت این اتفاق افتاد و آنچه بر سر الهلال گذشت، نه موفقیت، بلکه حذف پس از 12 سال از دور گروهی آسیا و کسب نتایج ضعیف در لیگ بود. حالا ربروف باید در مقابل خوان براون قرار بگیرد تا شاید در جدال رودررو هم به مدیران الهلال تبعات اخراج اشتباه یک مربی را بار دیگر گوشزد کند.
3) بازگشت ویرانگرهای شگفت انگیز
هر دو تیم الهلال و الاهلی از یک مهاجم ملی پوش سوریه ای بهره می برند. این دو بازیکن هم اسم که شاید بهترین مهاجمان نوک آسیا باشند، در یک برهه زمانی دچار مصدومیت شدند و ماه ها از همراهی تیم های خود محروم ماندند. به همین دلیل هر دو باشگاه هم مهاجمان سوری شان را از لیست مرحله گروهی آسیا کنار گذاشتند. نکته خاص در خصوص آنها این بود که عمر خریبین و عمر سوما، دقیقا در یک زمان مشابه آماده بازگشت به میادین شدند و حالا می توانند در دیدار بسیار حساس فردا شب الهلال و الاهلی را همراهی کنند. سوما که در الاهلی ۳ فصل متوالی آقای گل عربستان شده، امید اصلی این تیم برای درخشش مقابل الهلال است. او پس از بازگشت به میادین گلزنی را هم آغاز کرده و با ۱۱ گل علی رغم مصدومیت طولانی، در رده دوم جدول گلزنان عربستان قرار دارد و می خواهد در کسب عنوان آقای گلی ۴ تایی شود. در مقابل او، عمر خریبین است که با درخشش های خود در سال گذشته، عنوان مرد سال فوتبال آسیا را تصاحب کرد و غیبتش ضربه زیادی به الهلال زد. او هم که شایعات زیادی پیرامون آینده اش به گوش می رسد، به دنبال فرصتی برای درخشش دوباره است و قطعا زمانی بهتر از تقابل با الاهلی پیدا
نخواهد کرد.
4) چشم در چشم قبل از جام جهانی
دو تیم الهلال و الاهلی به واسطه قدرت زیادی که در فوتبال عربستان دارند، از ملی پوشان زیادی نیز بهره می برند. با توجه به اینکه فصل رو به اتمام است و تنها یک بازی دیگر برای هر تیم باقی می ماند، این بازی حساس بین الهلال و الاهلی را می توان آخرین تقابل ملی پوشان عربستانی قبل از جام جهانی دانست. عبدالله المعیوف، دروازه بان ملی پوش الهلال به تازگی از مصدومیت بازگشته و ممکن است در چارچوب دروازه تیمش بایستد. در مقابل او یاسر المسیلیم در دروازه الاهلی قرار می گیرد که گلر اصلی تیم ملی عربستان است. همچنین ملی پوشان دیگری مثل الحربی، موتاز هوساوی، تایسیر جاسم، حسین المقهوی، سلمان المؤشر، سعید المولد و عبدالفتاح عسیری در ترکیب تیم ربروف قرار دارند و همچنین یاسر الشهرانی، عبدالله عطیف، محمد کانو، عبدالملک الخیبری و اوسامه هوساوی از ملی پوشان الهلال هستند که فردا شب با هم رودررو می شوند.
5) وزیر طرفدار کدام تیم است؟
ترکی آل الشیخ، وزیر ورزش عربستان، حضور بسیار پررنگی در فضای مجازی دارد و همیشه سعی می کند با هواداران و فوتبال دوستان عربستانی ارتباط نزدیک داشته باشد؛ اما آنچه از نظرات عربستانی ها و نحوه برخوردشان با آل الشیخ پیداست، این است که آنها دل خوشی از وزیر ورزش کشورشان ندارند. در ماجرای اخراج رامون دیاز از الهلال، اهانت ها و تهمت های بسیاری از سوی هواداران این تیم به آل الشیخ صورت گرفت که حتی هنوز هم ادامه دارد. آنها به وضوح ترکی آل الشیخ را به دشمنی با الهلال محکوم کردند و او را طرفدار الاهلی در رقابت قهرمانی لیگ امسال قلمداد کردند.
در مقابل این مسائل اما بد نیست به اتفاقاتی که دیروز در عربستان رخ داد هم اشاره کنیم. فدراسیون فوتبال عربستان روز گذشته داوران رقابت های هفته بیست و پنجم لیگ را اعلام کرد و فهدالمرداسی، داور بین المللی عربستانی و نماینده این کشور در جام جهانی روسیه را نیز برای قضاوت دیدار حساس هفته بین الهلال و الاهلی برگزید؛ اما واکنش الهلالی ها به انتخاب این داور منفی بود و باشگاه الهلال رسما تقاضای استفاده از داوران خارجی برای این بازی را به فدراسیون فوتبال داد. پس از این درخواست، ترکی آل الشیخ نیز به مسئولان فدراسیون عربستان دستور داد موضوع را بررسی و تصمیم گیری کنند. در پایان هم این موضوع و تلاش الهلالی ها به بار نشست و فدراسیون فوتبال عربستان اعلام کرد داوران نروژی بازی شنبه شب را قضاوت خواهند کرد.
نظر کاربران
خوب که چی؟