۶۶۰۱۰۰
۱۴ نظر
۵۰۰۰
۱۴ نظر
۵۰۰۰
پ

گوی سبقت در دست زنان عربستاني!

«اولین مسابقه فوتبال با حضور زنان، در كشور عربستان برگزار می‌شود». این یك خبر رسمی است. رسمی و درست.

روزنامه قانون: «اولین مسابقه فوتبال با حضور زنان، در كشور عربستان برگزار می‌شود». این یك خبر رسمی است. رسمی و درست. خبری كه برای زنان ایران دردآور است. دردآور نه برای اینكه در یك كشور دیگر زنان اجازه ورود به ورزشگاه‌ها را دارند. این كه اتفاق جدیدی نیست. تا بوده همین بوده. در همه جای دنیا زنان به راحتی در كنار خانواده های خود مسابقات ورزشی را تماشا می‌كنند. اما اینكه در كشوری مثل عربستان كه تا همین چند وقت پیش زنان حتی حق رانندگی و حضور در انتخابات را نیز نداشتند در‌های ورزشگا‌ه‌ها به روی‌شان باز شود، هم عجیب است و هم درد دارد.

حال ایران بد است و حال عربستان خوب!

ایران، كشوری كه به تمدن و فرهنگ شهره است، این روزها حال خوبی ندارد. از هیچ منظری. مسائل سیاسی و اقتصادی و تظاهرات مردمی را كنار می‌گذاریم چون در حوزه تخصص ما نیست. اما به بخش ورزشی كه ورود كنیم، اوضاع خراب‌تر از آن است كه تصور می‌كنیم. وقتی سكوهای تماشاگران فوتبال به جایگاهی برای انواع و اقسام فحاشی‌های قومی و قبیله‌ای تبدیل شده است در نهایت نتیجه‌اش می‌شود محروم شدن حضور تماشاگران از دیدن مسابقات، چه انتظاری می‌توان داشت كه در‌های همیشه بسته این ورزشگاه‌ها به روي خانواده‌ها باز شود؟ چه انتظاری داریم از این اوضاع خراب برای رخ دادن یك اتفاق خوب كه حال‌مان را كمی بهتر كند؟ چه انتظاری داریم كه شبیه كشوری مانند عربستان باشیم؟ خوش‌بین‌ترین ایرانی ِ دنیا نیز روزی در تصوراتش نمی‌گنجید كه دلش بخواهد كشورش شبیه عربستان شود.
عربستانی كه سال‌هاست جنگ و جدال‌های دیپلماسی‌اش با ایران تمامی ندارد. اما به راستی در جدال «ایران» و «عربستان» كه دو پادشاه ِ یك اقلیم هستند، این روزها كدام‌شان گوی سبقت را از دیگری ربوده است؟ همین جمعه، بيست‌و دوم دی، مصادف با دوازدهم ژانویه، دختران و زنان عربستانی پای‌شان به طور رسمی به استادیوم فوتبال باز خواهد شد. نمی دانیم برای شنیدن این خبر خوشحال باشیم یا آه ِ حسرت از نهادمان بلند شود. شاید اگر بخواهیم به عنوان یك زن از بحث فمنیستی به این مساله نگاه كنیم، برای هم‌جنسان‌ عرب‌زبان‌مان ازته دل خوشحال خواهيم شد كه این روزها درست برعكس ِ ما حال‌شان عجیب خوب است. اما با حسادت‌های زنانه‌مان چه كنیم؟ حسادتی كه خیلی‌های‌مان را بعد از شنیدن این خبر ناراحت می‌كند و نمی‌توان این واقعیت را كتمان كرد. شاید خیلی‌ها به مذاق‌شان خوش نیاید كه ایران را به هیچ عنوانی با عربستان مقایسه كنیم. اما این‌بار این كار را می‌كنیم. باید واقع‌بین باشیم كه عربستان این روزها به طرز عجیبی گوی سبقت را از حریف ِ همیشگی ‌اش در همه عرصه‌ها ربوده است و خيلي سریع مرزهای رشد ِ اجتماعی را می‌پیماید.

از زنانی با روبنده تا دخترانی با ریش مصنوعی

روز جمعه با حضور زنان عربستانی كه پوشش بيشترشان روبنده و لباس‌های سنتی مخصوص عرب زبانان است، بي‌شك چهره‌ خاطره‌انگیزي از ورزشگاه شهر ریاض در تصاویر دوربین‌ها ثبت خواهد شد. در اما ایران ماجرا بیشتر از اینكه خاطره‌انگیز باشد، مضحك است. زنان عربستانی اجازه دارند با پوششی كه خودشان آن را انتخاب كرده‌اند، پا به ورزشگاه‌ه بگذارند و پرچم به دست فوتبال تماشا كنند اما زنان و دختران ایرانی با گریم‌های مردانه و استفاده از ریش و سبیل مصنوعی توانستند در‌های بسته ورزشگاه‌های ایران را به روی خود باز كنند و در دل‌شان خوشحال باشند كه توانستند یك ناممكن را ممكن كنند.
شاید در نگاه اول حضور یك دختر در ورزشگاه با ریش و سبیل مردانه و گریمی كه جنسیتش را پنهان كرده است، خبر جالب توجه و پر سر و صدايي باشد، اما واقعیت تلخي پشت این رخداد پنهان است كه از بعد روان‌شاختی و اجتماعی، باید آن را یك آسیب بزرگ دانست. در چند ماه اخیر و به ویژه بعد از ماجرای ورود زنان سوری به ورزشگاه آزادی و جارو جنجال و پخش شدن تصاویر از زنان بی حجاب، داستان رفع موانع حضور زنان و خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها به شدت در رسانه‌ها پررنگ شد. مسئولان مختلف كشور از وزیر و معاون وزارت ورزش گرفته تا معاون امور زنان ریاست جمهوری و تنی چند از زنان نماینده مجلس، دراین باره اظهار نظر كردند. جنب و جوش و هیاهو پیرامون این مساله در آن روزها چنان پررنگ بود كه به نظر می‌رسید كم كم می‌توان به حضور خانواده ها در ورزشگاه‌ها امیدوار بود. اما این بار نيز مانند همه دفعات قبل، آتش ِ تند ِ این قبیل صحبت‌ها و پیگیری‌ها رفته رفته آرام و خیلی زود به خاكستر تبدیل شد. اما در عربستان ماجرا متفاوت بود.

زیرساخت‌هایی كه هنوز آماده نیست!

مسئولان بلندپایه كشور عربستان، این روزها قدم‌های مثبتی برای رشد اجتماعی در سرزمین‌شان بر‌می‌دارند و در این میان تلاش زیادی می‌كنند تا جایی كه در توان‌شان است ظلم‌هایی را كه در طول تاریخ به زنان عربستانی شده، جبران كنند. شاید برای همین است كه در لایه لایه‌ «چشم‌انداز ۲۰۳۰» كه نام ِ سلسله اصلاحات اجتماعی در كشور عربستان است، ردِ پای اتفاقات خوب در حوزه زنان را شاهد هستیم. اما دراین طرف میدان، مسئولان ایران در پاسخ به هر پرسشی كه درباره ورود زنان به ورزشگاه‌ها مطرح می‌شود، هر بار تنها یك دستاویز دارند تا با مطرح كردن این جمله كلیشه‌ای خودشان را رها و ما زنان ایرانی را به اصطلاح ِ خودشان قانع كنند: « هنوز زیرساخت های لازم برای ورود زنان به ورزشگاه ها آماده نیست!» اینكه چه زمانی برای آماده كردن زیرساخت‌ها قدمي برداشته می‌شود، سوالی است كه اجازه پرسیدنش را نداریم و اگر جرات كنیم و بپرسیم، جز یك لبخند معنادار با چیزی مواجه نمی‌شویم.

نگذاریم «عربستان» هم حسرت دختران ایران شود!

بدون شك خیلی از آن‌هایی كه علاقه‌ چندانی به باز شدن در‌های استادیوم‌های ورزشی به روی زنان ایران ندارند، بعد از خواندن این مطلب این سوال را در ذهن‌شان مطرح می‌كنند كه «آیا به راستی تنها مشكل زنان ایران نرفتن به استادیوم‌هاست؟» من، یك زن روزنامه‌نگار ورزشی كه بارها از نزدیك و با تمام وجود سختی‌های ورود به سالن‌های ورزشی را لمس كرده‌ام و به چشمم آه و حسرت‌های زنان سرزمینم برای بسته بودن درهای ورزشگاه‌ را شاهد بوده‌ام، به عنوان نماینده دختران ایران، پاسخ این سوال را با یك «خیــــر» پررنگ می‌دهم.
بدون شك خیر! بي ترديد این تنها معضل زنان ایران نیست و چه بی‌شمار است خواسته‌ها و مطالباتی كه به آن نیز مانند همین خواسته به ظاهر كوچك توجه نمی‌شود. اما باید واقع‌بین بود. شنیدن خبرهایی نظیر خبر آزادی ورود زنان عربستان به ورزشگاه‌ها و استادیوم‌های فوتبال، سیل حسرت را در بین بسیاری زنان ایرانی به راه می‌اندازد. كاش این اتفاق بتواند بار دیگر مسئولان را مجاب كند پیگیری‌های خود را برای سهل كردن ورود زنان به ورزشگاه‌ها آغاز كنند. مگر بهانه‌تان آماده نبودن زیرساخت‌ها نیست؟ خواهشمنديم، حداقل یك قدم برای آماده كردن این زیرساخت‌ها برداريد. تاریخ نشان داده است كه آستانه صبر زنان ایرانی زیاد است. نگذارید عربستان نیز به حسرت جوانان ایران تبدیل شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بیخیال

    ایران رو خدا بیامرزه
    ما رو به فنا داد

  • رامین

    دم پادشاشون گرم فکرش بازه قوانین مسخررو داره بر میداره

  • بدون نام

    جای بسی تاسف دارد

    پاسخ ها

    • بهزاد

      اگه نظرمو بگم تایید نمیشه، پس سکوت میکنم و مطمئنم هموطنانم میدونن چه حرفهایی در این سکوت من نهفته هست.مردم ما مردمانی باهوش و زرنگ هستن.
      خدایا خودت فکری به حال ما کن.امسال هم داره تموم میشه، سنمون هرسال میره بالا بدون اینکه ذره ای از خوشی های دنیارو ببینیم.فرق من با یه ترکیه ای و عربستانی چیست؟چرا اون توو خوشی بمیره من توو فقر و فلاکت؟

  • ابراهیم البوغبیش - رامشیر

    فرهنگ تماشاگران عربستانی از ایرانیها بهتره.
    تاحالا دیدن یک کشور عربی یک سنگ یا بطری به زمین پرتاب کنن فحاشی ها و توهین ها که جای خود. بنظرم ایران هیچوقت نمیتونه زنان رو تو ورزشگاهها جا بده

  • علی محمدی

    شما چتونه ول نمیکنید .

  • بدون نام

    بخدا زنان و دختران هم انسانن.از کارتون خجالت بکشید.تمام دلخوشیا رو گرفتین...

  • بدون نام

    اینم بگو حالا ک اینطوری شده مردای تماشاگر نباس آستین کوتاه بپوشن

  • محمد

    من از همه کسانی که مجبورن در ایران زندگی کنند معذرت میخوام

  • ابراهیم البوغبیش - رامشیر

    چیه زورت اومد گفتم تماشاگران عربی خوبن که متن منو نمیزنی
    واقعیت تلخه

  • سروش

    ابراهیم با نظرت موافقم، عربها هرچی هم ک باشن فحاشی و سنگ و ترقه تو استادیومهاشون نیست

  • بدون نام

    متاسفم که یک دختر ایرانی هستم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      منم

  • بدون نام

    چرا موقع بدنیا اومدن ،خودمون انتخاب نمیکنیم
    کجا بدنیا بیایم
    ؟؟؟۰۰۰

    اینکه میشه جبر

    اگه دست من بود،هیچ وقت ایران زن ستیزو
    برای زندگی انتخاب نمیکردم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج