آبروداري مصلحتي نفتي ها
شرايط در باشگاه نفت فراتر از يك بحران است، بازيكنان اين باشگاه تهراني از دو روز پيش تصميم گرفته بودند در برابر فولاد قدم بزنند و به حريف اجازه گلزني بدهند.
روزنامه قانون: شرايط در باشگاه نفت فراتر از يك بحران است، بازيكنان اين باشگاه تهراني از دو روز پيش تصميم گرفته بودند در برابر فولاد قدم بزنند و به حريف اجازه گلزني بدهند. اتفاقي كه ميتوانست به فاجعهاي تاريخي در ليگ برتر ايران تبديل شود. از صبح روز گذشته و پس از اعلام حميدرضا جهانيان مبني بر سرمربيگري رضا گلمحمدي، مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران، شرايط پيچيدهتر شد. حال بسياري از هواداران ميدانستند كه جنگ مالك باشگاه نفت و مدير كل ورزش و جوانان استان تهران علني شده و دود اين اتفاق به چشم بازيكنان خواهد رفت.
حضور فتاحي در رختكن
هيچكس نميداند ماجراي اختلاف گلمحمدي و جهانيان از كجا آغاز شد. مدير كل ورزش و جوانان استان تهران، صلاحيت جهانيان را در ابتداي فصل، تاييد و تيم نفت را به او واگذار كرد اما در ادامه اتفاقاتي رخ داد كه در نهايت منجر به حذف نفت از ليگ قهرمانان آسيا شد. گلمحمدي بارها در گفتوگوهاي متعدد از شرايط نفت گلايه كرد و در نهايت با حذف اين تيم از ليگ قهرمانان آسيا و واگذاري سهميه نفت به ذوبآهن، هيزمي بر آتش اختلافات ريخت.
دعواها ادامه داشت و نفت در طول اين مدت در حال تغيير سرمربي بود. علي كريمي و حميد درخشان، يكي پس از ديگري استعفا كردند و آتيلا حجازي نيز بدون يك دقيقه حضور روي نيمكت نفت، تصميم گرفت قيد نخستين تجربه خود به عنوان سرمربي يك تيم ليگ برتري را بزند. بدهيها در كنار عمل نكردن مالك نفت به تعهدات خود، سبب شد تا بازيكنان تصميم بگيرند با قدم زدن در زمين، اعتراض خود را نشان بدهند. حميدرضا جهانيان در اين باره به «قانون» ميگويد: «روز بازي سعيد فتاحي، ريیس کمیته برگزاری مسابقات لیگ برتر به رختكن تيم ما رفته و به بازيكنان گفته است نفت را از پارس طلاييه گرفتهاند و به همين دليل شما بايد براي اين تيم به ميدان برويد زيرا در آينده به ضرر شما خواهد بود. او در ادامه با من تماس گرفت و با جملات توهينآميز، سعي ميكرد به من بگويد تيم را از ما گرفتهاند. او گفت بازيكنان بايد در اين ديدار به ميدان بروند و در صورتيكه اين اتفاق رخ ندهد، محروميتهاي جدي تيم نفت را تهديد ميكند. من نيز اعلام كردم مشكلاتي داريم اما از بازيكنان خواستهايم بدون توجه به مشكلات در زمين حاضر شوند و آبروداري كنند. نميدانم چرا فوتبال ايران تبديل به بيشه
شيران شده و فتاحي به عنوان بچه شير شروع به تهديد و تهمتزني ميكند». سعيد فتاحي نيز درباره اتفاقات رخ داده پيش از ديدار نفت و فولاد به «قانون» گفت: «من به رختكن رفتم و از بازيكنان خواستم در اين ديدار به ميدان بروند. من از آنها خواستم تا به صورت قانوني پيگير مشكلاتشان شوند و راهكارهاي قانوني را ارائه كردم. امروز (شنبه) نيز با بازيكنان در محل سازمان ليگ جلسه داريم و درباره اتفاقات رخ داده صحبت خواهيم كرد». بازيكنان نفت تهران روز گذشته در برابر فولاد حاضر شدند اما در يك اتفاق نادر، يكي از بازيكنان اين تيم يعني هاشم بيكزاده به عنوان سرپرست معرفي شد. احمد آل نعمه نيز در كنار بيكزاده، وظيفه هدايت اين تيم را برعهده داشت. تيمداري نفت تهران اين روزها ميتواند به الگويي در سطح جهاني تبديل شود. تيمي كه هرگز شايسته حضور در ليگ برتر نبود اما با توجه به عدم تمايل وزارت نفت به تيمداري در نهايت به رقابتهاي ليگ پا گذاشت و نام اين تيم به عنوان گزينه جدي سقوط نيز مطرح شده است.
شكست عمدي و محروميتهاي سنگين
براساس قوانین فیفا هرگونه هماهنگی غیرفوتبالی برای از دست دادن نتیجه یک بازی تبانی محاسبه میشود و در صورت اثبات، محرومیتهای سنگینی در بردارد. یعنی قانونگذار فیفا برای دفاع از روح فوتبال، قانونی وضع کرده که هیچ تیمی با هماهنگی به تیم مقابل امتیاز ندهد. يكي از كارشناسان حقوقي فدراسيون فوتبال نيز در اين باره به «قانون» گفت: « شكست عمدي، موضوعي محسوب ميشود كه فيفا نسبت به آن بسيار حساس است اما اينكه بگوييم قدم زدن در زمين مسابقه، تباني محسوب ميشود يا خير را نميتوان ثابت كرد. در واقع اين اتفاقات فقط در ايران رخ ميدهد و نميتوان ماده يا بند قانوني درباره آن ذكر كرد كه براساس آن بازيكنان محروم يا جريمه خواهند شد». ساير عوامل فدراسيون نيز حاضر به ارائه توضيح در اين باره نشدند اما آنچه مشخص است اينكه نفت تهران در هفتههاي آينده نيز با مشكلات اينچنيني مواجه خواهد شد. بازيكنان و كادرفني اين تيم، اعتمادي به مسئولان باشگاه ندارند و همين موضوع سبب شده تا آنها به فكر ارائه راهكارهاي غيرقانوني براي حل مشكلاتشان باشند. راهكارهايي كه بدون شك ميتواند به وجهه فوتبال ايران آسيب برساند. ليگ باشگاهي تيم نخست آسيا در حالي
گرفتار مشكلات اينچنيني شده كه در سطح ملي نيز به دليل اشتباهات متعدد مسئولان فدراسيون همواره درگير اتفاقات عجيب شده بود. نفت تهران، پيام خراسان، مشكيپوشان مشهد، شيرين فراز كرمانشاه و استيل آذين تهران از جمله تيمهايي بودند كه در مقاطعي از بازيهاي ليگ برتر، دچار مشكلات اينچنيني شده بودند.
اعتراضات نوستالژيك
اعتراضهاي عجيب و غريب به تصميمات مسئولان در طول تاريخ به شكلهاي مختلفي انجام شده است. به عنوان مثال در مرحله گروهی جامجهانی ۱۹۸۲ تصمیم جنجالی میراسلاو استوپار، داور روس در تاریخ رقابتها، ماندگار شد.در جام جهانی ۱۹۸۲ فرانسه با نتیجه سه بر یک از كویت پیش بود كه گل چهارم نيز به ثمر رسید.بازیكنان كویت مدعی بودند سوت داور را شنیده و بازی را متوقف كردهاند.رییس فدراسیون كویت، فهد وارد زمین شد وبسيار به این تصمیم اعتراض كرد و پس از این اعتراضات، داور گل را مردود اعلام كرد. فرانسه دقیقه ۹۰، بار دیگر گل زد تا عدد چهار برابر تعداد گلهایش ثبت شود و حاصل این اعتراضات چیزی جز آبروی از دست رفته داور و هشت هزار پوند جریمه برای فهد نبود. در همين مسابقات و در جريان دیدار آلمان و اتریش، برد یک بر صفر آلمان، دو همسایه را به مرحله بعد میرساند و الجزایر حذف می شد. آلمان در ۱۰ دقیقه به گل اول خود رسید و پس از آن هر دو تیم، بازی را با قدم زدن در زمين ادامه دادند. هواداران حاضر در ورزشگاه،اعتراض خود را با هو کردن به بازیکنان نشان دادند و یک هوادار آلمانی، پرچم کشور خودش را آتش زد. بازی به پایان رسید و اعتراض الجزایر به
تبانی صورت گرفته، رد شد. از آن سال به بعد بازی آخر مرحله گروهی همزمان برگزار شد.
هرچند كه بازيكنان نفت روز گذشته تصميم خود را براي قدم زدن در زمين عملي نكردند اما شنيدهايم كه آنها تصميم دارند هفته آينده و در صورت ادامه اين روند، اعتراض خود را به صورت عملي نشان دهند. اتفاقي كه ممكن است محروميتهاي سنگين را براي بازيكنان و مسئولان فوتبال كشورمان به همراه داشته باشد. تصميمات جنجالي نظير آنچه بازيكنان نفت تصميم به عملي كردن آن داشتند، ميتواند در تاريخ ثبت شود.
ارسال نظر