متهمان جادوگری در فوتبال؛ من نبودم، دستم بود!
سالهاست که فوتبال ایران تبدیل به بازار کار برای جادوگران و رمالان شده است.
شهروند: سالهاست که فوتبال ایران تبدیل به بازار کار برای جادوگران و رمالان شده است. آنها پشت دروازههای فوتبال کمین کردهاند تا با استفاده از خرافات، لقمههای چربی برای خود فراهم کنند. در سالهای اخیر جادوگران و فالگیرهایی که در سطح شهر کفبینی و پیشگویی میکردند، فوتبال را بهعنوان بهترین فضا برای درآمدزایی انتخاب کردند. آنها از دالانها و زیرزمینهای مخوف خارج شدند و خود را به مستطیل سبز رساندند تا به همراه بقیه عناصری که به دنبال فساد در فوتبال هستند، خون محبوبترین رشته ورزشی در ایران را در شیشه کنند. در سالهای اخیر ماجرای جادوگری در فوتبال جدی شده و این بار هم با اتفاقات عجیبی که در لیگ دسته اول و لیگ برتر رخ داد، دوباره پرونده جادوگری در فوتبال باز شده تا کمیته اخلاق جدیتر از همیشه به فکر برچیده شدن این بساط خرافهبازی در فوتبال بیفتد.
عباسی: به یک معتاد دیوانه تریبون میدهند!
عباسی: به یک معتاد دیوانه تریبون میدهند!
چندی پیش، فردی مدعی شد تیم سیاهجامگان را با استفاده از جادو و جنبل در لیگ برتر نگه داشته است. این جادوگر که ظاهرا سابقه زیادی در فوتبال ایران دارد، روی خط برنامه ٩٠ اعلام کرد در بازی سیاهجامگان و پرسپولیس جوری این تیم را هدایت کرده که در لیگ باقی بماند. البته مسئولان سیاهجامگان هرگز زیر بار این اتهام نرفتند و ادعاهای این فرد را از بیخ و بن تکذیب کردند. در این بین عباسی، مدیرعامل سیاهجامگان حرفهای عجیبی درباره نحوه ماندن این تیم در لیگ برتر زده است. عباسی در اینباره به خبرنگار «شهروند» توضیحات جالبی داده است: «هیچ آشنایی با فردی که روی خط برنامه ٩٠ آمد و ادعا کرد تیم ما را در لیگ نگه داشته ندارم. حتی یکبار هم با او حرف نزدهام، چه برسد به اینکه بخواهم به او پیشنهاد ١٠٠ میلیونی بدهم تا تیم ما را در لیگ نگه دارد.»
عباسی در ادامه توضیحات خود برای تبرئه از خرافات و جادوگری میگوید: «واقعیت این است که موضوعِ مربوط به پرونده سیاهجامگان در کمیته اخلاق، بحث ذکر و دعا گفتن بود. من در فدراسیون هم توضیح دادم و از خودم دفاع کردم. واقعیت این است که فردی به واسطه ارتباطش با یکی از عوامل باشگاه، در جریان بازی ما با پرسپولیس کنار زمین ایستاده بود و ذکر میگفت. او با تذکر مسئولان حراست ورزشگاه به سکوها رفت و در جیب لباسش کاغذهایی پیدا شد که روی آنها ذکر نوشته شده بود؛ مثلا اینکه ١٩بار بسماللهالرحمنالرحیم بگوید یا چندبار یا فاتح و یا فتاح را بر زبان بیاورد. آیا این جادوگری و رمالی است؟ اینها ذکرهایی است که ما در زندگی روزانه از آن استفاده میکنیم و از آن مدد میگیریم. زندگی ما مسلمانها با این اذکار آمیخته شده اما آقایان میگفتند چون این ذکرها تعداد دارد، مصداق جادوگری است. ما نباید اعتقادات دینی افراد را به حساب جادوگری بگذاریم. واقعا جای تأسف دارد که دوستان در کمیته اخلاق فرق دعا را با جادوگری تشخیص نمیدهند و انگار خودشان هم اهل دعا نیستند. تاج به من گفته بود این ماجرا را فیصله میدهد و من همچنان منتظر این موضوع هستم.»
جلالی: قهرمانی پاس را زیر سوال نبرید
جلالی: قهرمانی پاس را زیر سوال نبرید
مرور اتفاقات فوتبال ایران در سالهای اخیر نشان میدهد، بحث استفاده مربیان و باشگاهها از جادوگری گسترده است و نمیتوان تمام این ماجراها را شایعه و کذب دانست. یکی از این ابهامات در فوتبال ایران، به قهرمانی تیم پاس در سال ٨٣ برمیگردد. در آن سال مجید جلالی، سرمربی این تیم بود و همان موقع هم شایعات زیادی درباره قهرمانی این تیم مطرح شد. شایعات از این قرار بود که کادر فنی این تیم از وجود فردی بهره میبرد که کارهای عجیبی در ورزشگاهها انجام میداد. این فرد سالهاست در فوتبال حضور دارد و با مربیان زیادی همکاری کرده است. مجید جلالی، سرمربی وقت پاس که همواره این موضوع را تکذیب میکند، درباره جادوگری در فوتبال میگوید: «اگر پاس قهرمان لیگ برتر شد، کلکسیونی از بهترین بازیکنان آن زمان را داشت و کادر فنی آن صبح به باشگاه میرفتند و شب برمیگشتند. نباید زحمات مجموعه را به مسائل دیگر ربط بدهیم. متاسفانه کسانی که نمیخواهند موفقیت دیگران را ببینند به هر نحوی که شده میخواهند آبرویشان را بر باد دهند.»
سجادی: آن فرد لباس روحانیت بر تن داشت
حسین فرکی در حالی توانست سپاهان را در لیگ پانزدهم قهرمان کند که این تیم تا ٥ هفته مانده به پایان لیگ، هیچ شانسی برای قهرمانی نداشت. ٦ برد پیاپی سپاهان و اتفاقات عجیبی که در دیدار تراکتورسازی و نفت رخ داد، این تیم را به شکل دراماتیکی قهرمان کرد. فرکی بعد از این قهرمانی نتوانست دیگر موفقیتی در لیگ به دست بیاورد و سال گذشته هم با سایپا در خطر سقوط قرار داشت. در روزهای اخیر با افشاگری برخی از بازیکنان سایپا اتهامات عجیبی به فرکی و دستیار همیشگی او احمد سجادی، نسبت داده شد. ابراهیم شکوری درباره ارتباط کادر فنی فصل گذشته سایپا با فردی که خود را جادوگر مینامید، میگوید: «در جریان یکی از تمرینات سایپا، فردی که مشخص بود با یکی از مربیان تیم ارتباط داشت از پشت فنسها فریاد میزد که پولش را بدهند. این فرد مدعی بود با توافق مالی که با یکی از مربیان تیم داشته، توانسته سپاهان را قهرمان لیگ کند. وقتی عضو کادر فنی تیم دید که او در حال افشاگری است، سریعا به سمت این جادوگر رفت و او را از محل تمرین ما دور کرد. آن فرد که لباس روحانی بر تن میکرد، یکبار از خود من هم پول خواست و وقتی که به او جواب رد دادم، انگار طلسم شدم. من برای کسی که لقب مربی اخلاق را به خود اختصاص داده اما از جادوگری برای موفقیت استفاده میکند، متاسفم.»
متهم اصلی در سپاهان و سایپا کیست؟
کسی که این روزها بیشتر از هر فرد دیگری در فوتبال متهم به استفاده از جادو و خرافه شده، احمد سجادی است. او در زمان سرمربیگری برانکو ایوانکوویچ در تیمملی به همراه حسین فرکی، از دستیاران سرمربی کروات بود. سجادی که این روزها به ارتباطداشتن با جادوگران مطرح شده، در دفاع از خود به «شهروند» میگوید: «واقعا برایم عجیب است که چرا آقایان به جای بررسی به معضلات جدی فوتبال به حرفهای خالهزنکی توجه میکنند. سابقه من و حسین فرکی برای همه مردم ایران روشن است. همه میدانند ما اصلا اهل چنین خرافاتی نیستیم و اعتقادات مذهبی محکمی داریم. کسی که آقایان ادعا میکنند در تمرین تیم سایپا پشت فنسها بوده یکی از روحانیونی است که من برای ساختن مسجد و سایر کارهای خیریه به او کمک میکردم. دلم نمیخواهد حرفی از کارهای خیریهام به زبان بیاورم اما الان باید این را بگویم که آن فرد هیچ ارتباطی با جادو و جنبل نداشت.» سجادی درباره اینکه اگر به کمیته اخلاق احضار شود، چه واکنشی نشان میدهد، میگوید: «به هر کجا که احضار شوم، میروم چون هیچ کاری برخلاف قوانین فدراسیون و روح فوتبال انجام ندادهام. برایم جای تعجب دارد چرا فوتبالیست تحصیلکردهای مثل ابراهیم شکوری چنین حرفهایی زده و حرمتها را از بین برده است. کنار گذاشتهشدن او از سایپا با تصمیم فرکی و به دلایل فنی بود؛ نه چیز دیگر. فکر میکنم مردم، من و حسین فرکی را به خوبی میشناسند و لازم نیست من بخواهم از خودم دفاع کنم. در این ماجرا قضاوت را به مردم واگذار میکنم.»
کمیته اخلاق و فدراسیون پیگیر میمانند؟
به گفته مهدی تاج فدراسیون فوتبال و کمیته اخلاق به دنبال اسناد و مدارکی هستند که بتوانند بر اساس آنها متهمان استفاده از جادوگری در فوتبال را شناسایی کنند. ظاهرا پروندههای زیادی در اینباره به فدراسیون فوتبال ارجاع داده شده اما هنوز مدارک معتبری برای برخورد با خاطیان به دست نیامده است. باید دید عزم جزم فدراسیون و کمیته اخلاق برای مبارزه با این پدیده شوم منجر به برچیده شدن آن از فوتبال میشود یا نه.
پ
نظر کاربران
اینجافقط تکذیب وماست مالیه