آن چه استقلال روی نیمکت میخواهد
روزگار "خان" ها و "آقا" های روی نیمکت گذشته است و این مسئله به دو علت است که اولی آن این است که بزرگان فوتبال ما در سنینی دیگر نیستند که بتوانند روی نیمکت بنشینند و از سوئی نسلی دیگر چون منصور خان پورحیدری و ناصر خان حجازی و علی پروین و.... با آن صلابت و کاریزما وجود ندارد و شاید اصولا امروز تنها با قدرت کاریزماتیک نتوان تیمی را رهبری کرد.
آیاسپورت: روزگار "خان" ها و "آقا" های روی نیمکت گذشته است و این مسئله به دو علت است که اولی آن این است که بزرگان فوتبال ما در سنینی دیگر نیستند که بتوانند روی نیمکت بنشینند و از سوئی نسلی دیگر چون منصور خان پورحیدری و ناصر خان حجازی و علی پروین و.... با آن صلابت و کاریزما وجود ندارد و شاید اصولا امروز تنها با قدرت کاریزماتیک نتوان تیمی را رهبری کرد. فوتبال چون هر پدیدهای در دنیا نیاز به علم و دانش و تجربه است و نسل جدیدی که روی سکوها و یا پشت مدیا هستند دیگر آن تحمل سابق را ندارند. در این موقعیت چه باید کرد؟ براستی چه کسی باید روی نیمکت استقلال بنشیند؟ ای کاش کمیته فنی و مدیریت صحیح و واقعی در باشگاههای ما حکم فرما بود که این سوال در آغاز هر فصل پرسیده میشد اما متاسفانه وقتی مدیریت دولتی بر فوتبال دولتی حکم فرما باشد باید هم شاهد محرومیت و تغییر مربی در هفتههای نخست و غم و اندوه برای طرفداران تیمهای محبوب باشیم.
استقلال دیگر نمیتواند پشت شعارها پنهان شود همان طوری که هیچ تیم پر طرفداری قادر به این کار نیست. کلید معما این است که صبر طرفداران را بالا ببریم و صبر طرفداران با کارنامه سرمربی و شخصیت و برد بین المللی او بالا میرود. البته آن هم حدی دارد همان طوری که شاهد بودیم رافا بنیتز که با لیورپول قهرمان اروپا میشود در رئال مادرید دوام نمیآورد و بیشک روزگار پپ گواردیولا و کلوپ هم باید در فصل جاری موفقیت آمیز باشد تا صدای اعتراضها بالا نیاید و این همان خطری است که آنجلوتی را در بایرن مونیخ تهدید میکند اگر افتخارات بین المللی با بایرن کسب نکند.
اما به فوتبال خودمان بر گردیم سوال مهم که چه کسی روی نیمکت استقلال بنشیند؟ بیگمان پاسخش این است که سرمربی که صبر برای او زیاد باشد و بیگمان در نزد مربیان ایرانی چنین نیروئی وجود ندارد که سکوها را تا مدتی طولانی آرام کند. به نظر میرسد سرمربی خارجی خوب باشد اما مشکل این است که آیا سرمربیان خارجی بزرگ میتوانند با شرایط فوتبال ایران دوام بیاورند؟! به شرایط امروز مالی باشگاههای ایرانی بنگرید آیا سرمربی خارجی مناسب میتواند با دغدغه مالی تیمش را هدایت کند؟ آیا سرمربی خارجی میتواند کمبود زمین و امکاتات را قبول کند؟ (برای پاسخ به این سوال خاطرات کیروش در ایران را مرور کنید) آیا سرمربی خارجی میتواند چون برانکو باشد که یک دفعه بفهمد بازیکنش محروم است چون در باشگاه کسی وجود نداشت که شرایط بین المللی را درک کند و به حرف چند به اصطلاح وکیل و مدیر بازیکن گوش دادهاند؟ اگر این گونه مربی پیدا شد به نظر من گزینه فاتح تریم خوب است او با روحیه ایرانیها نزدیک و تجربه بین المللی دارد البته از دید من فوتبال تکنیکی ما به سبک مربیان آمریکای جنوبی و اسپانیائی هم نزدیک است بهر حال باید به انتظار بنشینیم تا ببینیم آیا بار
فنی نیمکت استقلال بالا میرود که بیشک در صورت وقوع این حادثه فوتبال ما هم بهره بزرگی میبرد.
ارسال نظر