آقای منصوریان، جرا جوانگرایی را ادامه ندادی؟
دیگو سیمئونه سرمربی آرژانتینی اتلتیکومادرید که اتفاقا علیرضا منصوریان علاقه خاصی به او دارد چندین سال است به عنوان یکی از موفق ترین مربیان فوتبال دنیا شناخته می شود. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان فوتبال اروپا رمز موفقیت سیمئونه تداوم اجرای فرمولی است که در این باشگاه به موفقیت ختم شده است.
سیمئونه با به کار گیری ترکیبی از بازیکنان جوان و با تجربه و با تقویت سازماندهی تیمی اتلتیکومادرید این تیم را تبدیل به یکی از قدرت های اروپا کرد و پس از رسیدن به نتیجه لازم زمانی که متوجه شد فرمولش با موفقیت همراه بود این روش را ادامه داد و تاهمین امروز نیز از آن تبعیت کرده است. ماحصل اجرای این روش به دو حضور اتلتیکومادرید در فینال لیگ قهرمانان اروپا و قهرمانی در لیگ اسپانیا در حضور مدعیانی همچون بارسلونا و رئال مادرید ختم شده است.
اگر سیمئونه روش موفق خود را در اتلتیکومادرید تغییر می داد قطعا به موفقیت های امروز نمی رسید و تیمش نیز تبدیل به یکی از قدرت های اصلی اروپا نمی شد. در حقیقت زمانی که روش شما جواب می دهد دلیلی برای آن تغییر آن وجود ندارد کاری که دقیقا علیرضا منصوریان در استقلال کرد و فرمول موفقش را بدون هیچ دلیلی تغییر داد.
استقلال فصل گذشته تا پیش از دیدار مقابل سپاهان در نیم فصل اول به بازیکنان قدیمی خود تکیه کرده بود و جوانان در این تیم جدی گرفته نمی شدند اما درست زمانی که منصوریان تصمیم گرفت از نفراتی همچون نورافکن، برزای، حقدوست، زکی پور، مجید حسینی و چند بازیکن جوان دیگر در ترکیب تیمش استفاده کند استقلال احیا شد و روند موفق این تیم شکل گرفت. بازیکنان جوان استقلال شور تازه ای را در این تیم به وجود آوردند و خود منصوریان از قدرت جوانی تیمش به عنوان بنزین سبز یاد کرد. استقلال در بسیاری از دیدارهای فصل گذشته با میانگین سنی زیر 25 سال در زمین حاضر شد و نتیجه این جوانگرایی موفقیت این تیم در صعود به مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا و نایب قهرمانی در لیگ برتر بود. استقلال روزی که در ورزشگاه آزادی مقابل تیم قدرتمند السد قرار گرفت با میانگین سنی 24 سال وارد زمین شد اما با ارائه فوتبالی حساب شده السد را کنار زد. در طول لیگ نیز جوانان استقلال بیشترین نقش را در دوم شدن این تیم ایفا کردند و منصوریان با همین تیم جوان موفق شد پرسپولیس را در اوج با نتیجه 3 بر دو در دربی شکست دهد.
منصوریان از فرمول خود به موفقیت رسید و طبیعی ترین تصمیم ممکن ادامه دادن این راه برای فصل جدید بود. حفظ کردن بازیکنان جوان در این تیم و خرید بازیکنان جوان تازه برای کامل تر شدن فرمول موفق فصل گذشته. اما سرمربی استقلال در نهایت راه را به طور کامل تغییر داد و به سراغ جذب بازیکنانی همچون پژمان منتظری و مجتبی جباری رفت و با جذب چند بازیکن پر سن و سال دیگر تیمش را آماده حضور در فصل جدید کرد. میانگین سنی استقلال در ۵ هفته آغازین لیگ بالای ۲۸ سال بود و تیم جدید هیچ گونه شباهتی به تیم فصل گذشته نداشت. در نهایت تنها ناکامی نصیب سرمربی استقلال شد و تا پایان هفته پنجم نتایجی رقم خورد که او را در آستانه برکناری از این تیم قرار داده است.
آقای منصوریان، جوانگرایی چه بدی داشت که ادامه ندادی؟ سرمربی استقلال بهترین نتیجه را از جوانگرایی در استقلال مشاهده کرده بود و به موفق ترین مربی فصل گذشته در کار با بازیکنان جوان بدل گشت. در چنین وضعیتی منصوریان بر اساس چه استراتژی این روند را تغییر داد. او خودش را به دردسر انداخت در شرایطی که فرمول موفقیتش را به دست آورده بود. حتی تیم های دیگر هم از این الگو در فصل جدید استفاده کردند. پرسپولیس مدافع عنوان قهرمانی با ترکیبی جوان به میدان می رود و تیمی همچون سایپا با میانگین سنی 24 سال مقابل استقلال منصوریان به برتری رسیده بود.
سرمربی استقلال علاقه زیادی به مربیانی همچون دیگو سیمئونه دارد اما الگوبرداری ناقصی از چنین افرادی دارد. سیمئونه سال هاست فرمول موفق خود اجرا می کند و این مسئله تبدیل به امضای او در فوتبال شده است. منصوریان نیز می توانست با فرمول جوانگرایی خود استقلال را تبدیل به تیمی مدعی در فصل جدید کند اما او همه چیز را تغییر داد تا روزهای بحرانی برای خودش و تیمش رقم بخورد.
نظر کاربران
آخه و قتی بود چه کار مثبتی انجام داد
پاسخ ها
چرا این همه زحمتشو فراموش کنیم وقتی پرسپولیسو بردیم وقتی با اون تیم دوم شدیم این همه اتفاق خوب رقم زد حالا نوبت ماست که براش کاری کنیم
آخه و قتی بود چه کار مثبتی انجام داد