۵۸۶۷۹۷
۵۰۰۰
۵۰۰۰
پ

ورزشگاه قشنگی که فقط دِکور است!

با وجود افتتاح رسمی ورزشگاه امام رضا (ع) مشهد هنوز از برگزاری مسابقات در این استادیوم خبری نیست.

خبرگزاری تسنیم: با وجود افتتاح رسمی ورزشگاه امام رضا (ع) مشهد هنوز از برگزاری مسابقات در این استادیوم خبری نیست.

ساخت ورزشگاهی زیبا و البته مدرن در ایران به همت آستان قدس رضوی صورت گرفت. کار ساخت این ورزشگاه از اولیه‌ترین فعالیت‌ها از سال 84 آغاز و اواخر سال 95 افتتاح شد. زمانی که این پروژه کلید خورد، آیت‌الله واعظ‌طبسی تولیت آستان قدس رضوی را به عهده داشت، منوچهر پورحسن از سوی سازمان تربیت بدنی وقت مسئول سازمان تربیت بدنی استان خراسان رضوی بود و همان زمان موافقت‌های اولیه از سوی شهرداری، فرمانداری، شورای تأمین و نهادهای لازم گرفته شد. در دوره افشین داوری و علی‌اکبر هاشمی جواهری در اداره کل ورزش و جوانان استان خراسان رضوی هم این پروژه ادامه پیدا کرد و بالاخره در زمان حضور ابراهیم رئیسی به عنوان تولیت آستان قدس و کوروش صبوریان به عنوان مدیر کل ورزش و جوانان استان افتتاح شد، اما هنوز به بهره‌برداری رسمی نرسیده است.

زمانی که پروژه ساخت ورزشگاهی که امکانات ویژه‌ای دارد و علاوه بر زمین چمن با گنجایش ۲۵ هزار تماشاگر، ۱۴ سالن ورزشی و یک زمین تمرین فوتبال هم کنار آن ساخته شده است، کلید خورد همه استقبال کردند. سرانه ورزشی شهر مشهد نسبت به جمعیت این شهر کم بود و همه از این طرح آستان قدس حمایت کردند. از آنجایی که آستان قدس رضوی هم تمایل داشت در هر حوزه‌ای بهترین باشد، هزینه‌ای بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان برای ساخت این ورزشگاه هزینه کرد و بیشتر حجم کار نیز در دوره هاشمی جواهری پیش رفت. این ورزشگاه پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ از سوی تولیت آستان قدس رضوی افتتاح شد، اما هنوز مجوزی برای برگزاری مسابقات در این ورزشگاه داده نشده است.

ورزشگاه قشنگی که فقط دِکور است!

قرار بود هماهنگی‌های لازم برای برگزاری یکی از دیدارهای تیم ملی (رسمی یا دوستانه) برای افتتاحیه این ورزشگاه صورت بگیرد، اما این اتفاق رخ نداد. در نهایت پس از افتتاح ورزشگاه، تیم پدیده خراسان برای اولین بار در این ورزشگاه موفق شد تمرین کند و قرار بود بازی‌های این فصل پدیده و سیاه‌جامگان در این ورزشگاه برگزار شود، اما شورای تأمین استان خراسان رضوی که تحت نظر فرمانداری است، مجوز لازم را صادر نکرد. ورزشگاه هنوز برای برگزاری بازی مورد اطمینان نیست، چون تماشاگر وارد ورزشگاه نشده، برق اضطراری ورزشگاه کنترل نشده است، روی چمن این ورزشگاه بازی دوستانه هم برگزار نشده تا مورد ارزیابی قرار بگیرد و گویا یکسری مغایرت‌ها نیز با استانداردهای فیفا دارد. با این حال یکی از معضلات اصلی که سد راه برگزاری مسابقه در ورزشگاه امام رضا (ع) شده، محل ساخت این ورزشگاه است.

ورزشگاه امام رضا (ع) حدوداً در مرکز شهر مشهد و در بلوار خیام احداث شده که جزو پر رفت و آمدترین خیابان‌های مشهد است. با اینکه این ورزشگاه تمام مجوزها را در زمان وقت گرفته بود، اما اکنون شورای تأمین از ترس شلوغی خیابان‌های اطراف مجوز انجام بازی‌ها را صادر نمی‌کند. این ورزشگاه مجهز به ۷ طبقه پارکینگ مجاور خیابان یاس مشهد است و طبق پیش‌بینی‌ها ماشین‌های تمام هواداران می‌تواند در این پارکینگ قرار بگیرد. خروجی‌های سکوها نیز طوری طراحی شده که ورزشگاه در ۵ دقیقه تخلیه می‌شود و ازدحام جمعیت در ورزشگاه صورت نمی‌گیرد. با این حال شورای تأمین ترس قفل شدن خیابان‌ها هنگام خروج ماشین‌ها را دارد، چرا که در بلوار جانباز که مجاور ورزشگاه است، مجتمع‌های تجاری زیادی وجود دارد و چند پروژه تجاری دیگر هم در حال افتتاح شدن است. شورای تأمین به همین دلیل مخالفت‌هایی برای برگزاری بازی در ورزشگاه امام رضا (ع) دارد.

برخی اعتقاد دارند شائبه‌هایی هم مبنی بر سیاسی‌کاری وجود دارد. به همین دلیل گویا در جلسه‌ای هم که برگزار شده بود، مسئولان تربیت بدنی آستان قدس اعلام کرده بودند مشکلی برای برگزاری مسابقات در ورزشگاه امام رضا (ع) نداریم، به شرطی که شورای تأمین مجوز بازی‌ها را صادر و امنیت ورزشگاه را برقرار کند. از سوی دیگر شواری تأمین اعلام کرده بود مجوز را صادر کرده و امنیت را برقرار می‌کند، اما آستان قدس نامه رسمی بزند که آماده برگزار مسابقات در ورزشگاه امام رضا (ع) است. گویا صحبت آستان قدس در این کشمکش این بوده که وقتی ما ورزشگاه را احداث کرده و آن را افتتاح کردیم، یعنی آمادگی برگزار مسابقات را داریم و این موضوع را هم اعلام می‌کنیم، اما شورای تأمین فقط نامه می‌خواهد.

یکی از مخالفت‌های شورای تأمین در حال حاضر به خاطر زمان برگزاری مسابقات است و گویا آنها منتظر پایان فصل تابستان هستند که بازی‌ها در شب برگزار می‌شود. به این دلیل که مثلاً اگر مسابقه‌ای ساعت ۲۰:۳۰ برگزار شود و قرار بر تخلیه ورزشگاه در ساعت ۲۲:۳۰ باشد، مرکز شهر با ترافیک سنگینی روبه‌رو می‌شود. در حال حاضر، هم آستان قدس و هم شورای تأمین آماده برگزاری مسابقه در ورزشگاه امام رضا (ع) هستند، اما برای جلوگیری از اتفاقات پیرامون، کمی با ریسک حرکت می‌کنند. یکی از دغدغه‌های آستان قدس هم مسائل فرهنگی در ورزشگاه است که چون این ورزشگاه به نام امام رضا (ع) متبرک شده، مسائل اخلاقی و فرهنگی از سوی هواداران رعایت شود. به همین دلیل درخواست این بوده دو باشگاه پدیده و سیاه‌جامگان جلسه‌ای را با هیئت فوتبال برگزار کنند تا کانون هواداران این دو باشگاه در مسائل فرهنگی و اخلاقی توجیه شوند. همچنین بحث اجاره‌بهای ورزشگاه هم وجود دارد که سازمان لیگ اعلام کرده اجاره‌بهای این ورزشگاه متوسط بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون برای هر بازی باشد، اما آستان قدس مبلغی حدود ۳۰ تا ۵۰ میلیون را در نظر دارد.

ورزشگاه قشنگی که فقط دِکور است!

علی‌اکبر هاشمی جواهری که زمان ساخت ورزشگاه امام رضا (ع) مدیرکل ورزش و جوانان استان خراسان رضوی بود و اکنون رئیس سازمان تربیت بدنی آستان قدس است در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم در خصوص موانع شورای تأمین برای برگزاری بازی در ورزشگاه امام رضا (ع) گفت: جلسه‌ای را با شورای تأمین داشتیم که نمایندگان نیروی انتظامی، تمام فرماندهان یگان ویژه و فرماندار در این جلسه حضور داشتند. آنها ورزشگاه را برای برگزاری مسابقات در شکل فعلی آن تأیید نکردند و اعلام شد آماده برگزاری مسابقه نیست. نکاتی در این خصوص گفته شد که ما باید رعایت کنیم و ما هم نمی‌خواهیم این ورزشگاه بدون مسابقه بماند و می‌خواهیم مسابقات را برگزار کنیم. با این حال برای حفظ ورزشگاه هم دغدغه داریم و می‌خواهیم اگر بازی برگزار می‌شود، حفظ ورزشگاه هم در نظر گرفته شود.

رئیس سازمان تربیت بدنی آستان قدس ادامه داد: ایرادهایی که به ورزشگاه گرفته شده و در حال حاضر مانع برگزاری مسابقات است، مربوط به قسمت‌بندی‌هایی می‌شود که باید داخل ورزشگاه صورت بگیرد و همچنین گیت‌ها و نرده کشی‌هایی باید در ورزشگاه وجود داشته باشد. این کارها نیز نه کار تخصصی من است و نه کار تخصصی فرد دیگری، بلکه شورای تأمین ایرادهایی گرفته که ما باید این ایرادها را برطرف کنیم. اگر ایرادهایی که شورای تأمین برطرف کردن آنها را به عهده ما گذاشته، برطرف کنیم بعید می‌دانم مشکلی برای برگزاری بازی باشد.

وی در پاسخ به این سؤال که سیاسی‌کاری چقدر در جلوگیری از برگزاری مسابقات در ورزشگاه امام رضا (ع) نقش داشته، تصریح کرد: اوایل شائبه‌هایی در این خصوص بود، اما نه از طرف ما و نه از طرف شورای تأمین چنین مسائلی وجود ندارد. وقتی خود آقای فرماندار به جلسه آمد و شرایط را دید، مسائل سیاسی در این خصوص بسیار کمرنگ شد.

هاشمی جواهری درباره اینکه آیا این موضوع صحت دارد که شورای تأمین درخواست کرده آستان قدس برای برگزاری مسابقات در ورزشگاه امام رضا (ع) نامه رسمی بدهد تا موافقت صورت بگیرد و مجوز صادر شود، گفت: ما که نباید نامه بزنیم و این تیم‌ها هستند که باید در این خصوص اعلام آمادگی کنند. قرار نیست ما اعلام آمادگی کنیم. زمانی که تیم پدیده و سیاه‌جامگان آمدند و با ما صحبت کردند، اعلام آمادگی کردیم که مسابقات را برگزار کنیم و محور کارها را به هیئت فوتبال استان سپردیم. این یعنی اینکه آمادگی برگزاری مسابقات را داریم. قبلاً گفته‌ام، اکنون هم می‌گویم و بعداً هم خواهم گفت که ورزشگاه امام رضا (ع) باید زیر بار مسابقات برود، اما مسائلی برای ما اهمیت دارد. اینکه به ورزشگاه آسیبی نرسد که مسئولیت این مهم به عهده شورای تأمین است و به ما ارتباط زیادی پیدا نمی‌کند. در صورتی که به ورزشگاه آسیبی برسد، نه تنها من، بلکه خیلی از ورزشی‌ها افسوس خواهند خورد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج