استقلال اهواز رکود تغییرات را شکست
رقابتهای فوتبال لیگ دسته اول درحالی به پایان رسید که حضور مربیانی با سابقه لیگ برتری بر کیفیت این مسابقات افزود؛ یک تیم سقوط کننده هم رکورد تغییرات را شکست!
خبرگزاری مهر: رقابتهای لیگ دسته اول کشور که با سطح کیفی بالا و با حضور ۱۸ تیم برگزار شد، با قهرمانی و نایب قهرمانی دو تیم پارس جنوبی جم و سپیدرود و راهیابی این دو تیم به هفدهمین دوره از لیگ برتر به پایان رسید. همچنین در پایان این مسابقه سه تیم خیبر خرم آباد، فولاد یزد و استقلال اهواز با قرار گرفتن در سه رتبه پایینی این مسابقات به لیگ دسته دوم سقوط کردند.
یکی از عواملی که باعث شد لیگ یک در این فصل با کیفیت تر از فصلهای گذشته پیگیری شود، حضور چند مربی با سابقه نشستن روی نیمکت تیم های لیگ برتری در این مسابقات بود. حضور مربیان لیگ برتری و پیامد آن حضور بازیکنان لیگ برتری بر جذابیت و کیفیت این مسابقات افزود تا این امیدواری ایجاد شود که لیگ یک نیز در سال های آینده روی جاده پیشرفت گام بردارد. در خصوص حضور مربیان در لیگ یک و تغییرات آنها در طول فصل می توان به نکات زیر اشاره کرد.
در بین ۱۸ تیم لیگ برتری، ۱۰ تیم در طول مسابقات مربیان خود را تغییر دادند و ۸ تیم بدون تغییر لیگ را به پایان رساند. در میان این ۸ تیم، یک تیم سقوط کرده به لیگ یک نیز دیده میشود.
پارس جم، سپیدرود، ملوان، گلگهر، مس کرمان، مس رفسنجان، ایرانجوان و فولاد یزد تیم هایی بودند که لیگ را با همان مربیانی به پایان رساندند که با آن ها شروع کرده بودند. در میان این ۸ تیم، دو تیم پارس جم و سپیدرود به لیگ برتر صعود کردند و تیم های گل گهر و ملوان نیز تا آخرین روز لیگ در کورس صعود قرار داشتند. همچنین میتوان گفت فولاد یزد نیز تنها تیمی بود که دست به تغییر سرمربی اش نزد و به لیگ دسته دوم سقوط کرد.
تیم فوتبال بادران را میتوان بالانشین ترین تیم در جدول رده بندی دانست که در میانه راه دست به تغییر سرمربی زد. این تیم لیگ را با اکبر میثاقیان آغاز کرد و با این مربی از نیم فصل هم عبور کرد. اما نتایج نه چندان مورد رضایت مدیران این باشگاه باعث شد تا آنها میثاقیان را برکنار کرده و هدایت تیم شان را به محمد ربیعی بسپارند. این تیم در زمان هدایت ربیعی نتایج خوبی گرفت و در نهایت با ایستادن در رده پنجم جدول به کار خود خاتمه داد تا این تیم را بالانشین ترین تیم جدول رده بندی دانست که مربیاش را در بین راه تغییر داد.
از نکات عجیب در تغییرات مربی این بود که دو مربی بعد از برکناری از تیمهای لیگ یکی به دلیل ضعف در نتیجه گیری، از سوی تیمهای لیگ برتری استخدام شدند. فیروز کریمی که فصل را با تیم اکسین البرز در لیگ یک شروع کرد بعد از برکناری از این تیم به تیم صنعت نفت در لیگ برتر پیوست و اکبر میثاقیان هم که از ابتدا سرمربی تیم بادران بود، بعد از برکناری هدایت تیم سیاه جامگان در لیگ برتر را بر عهده گرفت.
در مقابل مربیانی هم بودند که از لیگ برتر کنار گذاشته شدند و بعد از آن هدایت تیمهای لیگ یکی را پذیرفتند که ا زجمله آنها میتوان به یحیی گلمحمدی و نادر دست نشان اشاره کرد. گلمحمدی بعد از آن که با ذوب آهن نتایج ضعیفی در لیگ برتر گرفت و از کار برکنار شد، هدایت تیم اکسین در لیگ یک را پذیرفت و البته در این تیم هم نتوانست رضایت مدیران تیم را جلب کند.
نادر دست نشان هم بعد از آن که در نیم فصل از صنعت نفت آبادان کنار گذاشته شده بود، جانشین علیرضا مرزبان در تیم خونه به خونه شد و البته با این تیم موفق به صعود به لیگ برتر نشد.
حضور تعدادی از مربیان با سابقه حضور روی نیمکت تیمهای لیگ برتری در این مسابقات باعث رونق بخشیده شدن به این دوره از مسابقات شده بود. مهدی تارتار، وینگو بگوویچ، محمد مایلی کهن، نادر دست نشان، یحیی گلمحمدی، منصور ابراهیم زاده، نادر دست نشان، فیروز کریمی، غلام پیروانی، علیرضا مرزبان و اکبر میثاقیان مربیانی بودند که میتوان آنها را مربیان لیگ برتری دانست که در این فصل حضور در لیگ یک را تجربه کردند.
تنها دو تیم در این دوره از مسابقات از مربی خارجی استفاده کردند. گل گهر سیرجان و مس رفسنجان دو تیمی بودند که با استخدام دو مربی کروات قدم به مسابقات گذاشتند. این دو تیم مربیان خود را عوض نکردند و از روند امتیاز گیری آنها نیز رضایت داشتند.
محمود فکری و مهدی پاشازاده تنها مربیانی بودند که فصل را با یک تیم در لیگ یک شروع کرده و بعد از جدایی از تیم اولشان، به تیمی دیگر از لیگ یک پیوستند. فکری فصل را با تیم نساجی شروع کرد و با تیم نفت مسجد سیلمان به اتمام رساند و پاشازاده نیز فصل را با تیم راه آهن آغاز کرد و با آلومینیوم اراک به پایان رساند.
تیم استقلال اهواز از بابت تغییر و تحولات روی نیمکت خود یک رکورد تاریخی شکست. این تیم فصل را با حمیدرضا فرزانه بعنوان مربی آغاز کرد و با حمیدرضا بابایی به پایان رساند. اما این دو تنها مربیانی نبودند که روی نیمکت این تیم نشستند. در طول فصل حدودا یازده مربی در مقاطع مختلف به عنوان مربی دائم و موقت هدایت این تیم را عهده دار بودند. استقلال اهواز یکی از پر مشکل ترین تیمهای این دوره از مسابقات بود و در نهایت نیز با حداقل امتیازات ممکن و بدون آن که حتی یک پیروزی به دست بیاورد لیگ را به پایان رساند.
بعد از استقلال اهواز تیم راه آهن با ۵ سرمربی و بعد از آن نساجی با ۳ سرمربی در ردههای بعدی قرار گرفتند.
ارسال نظر