کفاشیان و تاج؛ نزدیک به خط پایان
انگار قرار نیست آرامش در مدیریت فدراسیون فوتبال حاکم شود.
شهروند: انگار قرار نیست آرامش در مدیریت فدراسیون فوتبال حاکم شود. خبرها حکایت از یک اتفاق عجیب دارد. درتازهترین قسمت از سریال اتفاقات پرسروصدای فدراسیون فوتبال با یک ماجرای جالب روبهرو میشویم. موضوع این قسمت چیزی نیست جزحرفوحدیثهایی که در روزهای گذشته درباره جدایی احتمالی کفاشیان از فدراسیون برسر زبانها افتاده است. بررسی اتفاقات و شایعات هفتههای اخیر اهالی فوتبال را با این ذهنیت روبهرو کرده که خودشان را آماده کنند در آیندهای نزدیک برای رابطه رئیس و نایبرئیس مشهورترین فدراسیون ورزشی ایران نقطه پایان بگذارند! خیلیها فکر میکنند در حاشیه انتخابات ١١ اردیبهشت ماهسال جاری فدراسیون، با الهام گرفتن از مدل ائتلافی مشهور «پوتین- مدودف»، مهدی تاج با حمایت علی کفاشیان به صندلی ریاست فوتبال ایران رسید. اما بررسی اتفاقات اخیر برای این دسته از افراد میتواند قابل تامل باشد. چرا که عدم تطبیقپذیری پوتین و مدودف مدل ایرانی در یک خانواده، بیش از هر زمان دیگری حالا ذهن جامعه فوتبال را درگیر خود کرده است.
دو پادشاه در یک اقلیم نمیگنجند
کانون قدرت، همیشه تعیینکنندهترین نقش را در فوتبال کشور ایفا کرده است. در سالیان گذشته خواسته يا ناخواسته مسئوليت در اختيار این كانون بوده و هميشه امور فوتبال و فدراسیون معمولا تحت نظر يك فرمانده قرار داشته و مجموعه با این مدل فرماندهی به حیات پرفراز و نشیب خود ادامه داده است. امروز این کانون قدرت در اختیار مهدی تاج قرار دارد که از نظر بسیاری از کارشناسان هنوز سایه بلند علی کفاشیان را بالای سر خودش حس میکند. تاج تلاش زیادی میکند تا آرامش مدیریتی داشته باشد و به همه نشان بدهد مدیری باهوش است. او خودش را از فضای جنجالهای رسانهای دور کرده و با عبارتی ساده با چراغ خاموش کارها را روبهجلو میبرد و هیچکسی نمیداند واقعا در ذهن او چه میگذرد. اما در چنین وضعیتی هم اگر از مهدی تاج درباره احتمال جدایی علی کفاشیان از نایبرئیسی اول فدراسیون سوال شود، قطعا پاسخ او منفی خواهد بود. با این حال رئیس فدراسیون در تمام ماههای گذشته نشان داده میخواهد استقلال کامل در تصمیمگیریها داشته باشد و به همه ثابت کند تاثیرپذیری زیادی در سیاستگذاری از کفاشیان ندارد. همین اجرایی کردن الگوی کمرنگ شدن رئیس سابق در امور مدیریتی فدراسیون باعث شده به موضوع تغییرات احتمالی در ساختار مدیریتی کلان فدراسیون دامن زده شود. آن هم با در نظر گرفتن وجود تفکر سلطهگری که در بخشی از تاریخ ایران هم باعث به وجود آمدن یک گزاره میشود. جایی که سعدی در یکی از مشهورترین شعرهای خود برگرفته از این فرهنگ میگوید: «ده درويش در گليمي بخسبند و دو پادشاه در اقليمي نگنجند».
پیام خاص کفاشیان؛ من کارهای نیستم
کفاشیان دیروز مصاحبه کرد. حرفهایش عجیب بود و مثل همیشه پیامی واضح در آن وجود داشت. نایبرئیس اول فدراسیون فوتبال در مورد تغییراتی که مهدی تاج در ساختار مدیریتی فدراسیون ایجاد کرده گفته: «این حق طبیعی یک مدیر است که با حضور در مجموعه خود تغییراتی را به وجود آورد. من نیز برای همین کنار رفتم تا دوستان جدیدی بیایند و بتوانند تحول ایجاد کنند. همانطور که من بعد از رفتنم از فدراسیون پست جدید گرفتم، دوست دیگر نیز که از پست خود کنار رفتهاند در جای دیگر مشغول به کار خواهند شد.» رئیس سابق فوتبال ایران در بخش دیگری از حرفهایش گفته کارهای در فدراسیون فوتبال نیست و مهدی تاج باید درباره مشکلات اخیر فدراسیون و فوتبال حرف بزند و درنهایت درباره قانون منع فعالیت افراد بازنشسته در فدراسیونها یک پیام واضح به مخالفان خود داده و گفته است: «من ١٤سال است که بازنشسته هستم، اما در ورزش مقرراتی وجود دارد که براساس آن مشغول به کار هستم و مشکلی ندارم» این مدیر چند وقت قبل هم با تأکید بر همین موضوع گفته بود: «من مشکل بازنشستگی ندارم. دوستان اگر مشکل دیگری دارند شفاف اعلام کنند».
افشاگریهای هدفمند
در هفتههای گذشته بعضی از خبرگزاریهای رسمی به صورت خودجوش مطالبی درباره اسناد مالی پر از ابهام و ایراد فدراسیون فوتبال در زمان ریاست علی کفاشیان با در دست داشتن اسناد و مدارک معتبر، منتشر کردند! همزمانی این افشاگریها و با فشار دستگاههای نظارتی برای قطع همکاری فدراسیون با مدیران بازنشسته این ذهنیت را به وجود آورد که در پشت پرده پروژه حذف علی کفاشیان از نایبرئیسی اول مجموعه کلید خورده است. از طرفی اخبار رسمی حکایت از این مسأله دارد که مراجع ذیصلاح درحال بررسی پروندههای مالی در زمان مدیریت کفاشیان در فدراسیون هستند و بدونشک در آیندهای نه چندان دور نتیجه این تحقیقات مشخص خواهد شد. ماجرایی کهسال گذشته هم با حضور ماموران نهادهای نظارتی در فدراسیون در رسانههای رسمی بازتابی بسیار گسترده داشت و هنوز ابهامات مربوط به آن برطرف نشده است.
نزدیک شدن کفاشیان به در خروج
به نظر میرسد فدراسیون فوتبال در آیندهای نزدیک آبستن حوادث عجیبی خواهد بود. جدا از شایعاتی که پیرامون حذف نایب رئیسی دوم و سوم(بانوان) به علاوه تشکیلات سازمان لیگ در اساسنامه جدید شنیده میشود، اختلافنظرهای عدیده و بعضی مسائل پشت پرده باعث شده اینطور به نظر بیاید که کفاشیان به پایان حضورش در فوتبال نزدیک شده است. البته او به همین راحتیها میدان را خالی نمیکند. اما موضوع بازنشسته بودن و ابهامات مالی در زمان ریاست او توسط روزنامهها وخبرگزاریهای رسمی منتشر شده او را در موقعیت خطر قرار دادهاند. به همین ترتیب تا دو، سه ماه آینده هر لحظه ممکن است شرایط به گونهای پیش برود که کفاشیان صندلی نایبرئیسی اول را تحویل بدهد و بهعنوان مشاور( با توجه به پست نایب رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا که در اختیار دارد) به همکاریاش ادامه بدهد.
تلاش برای جانشینی اسلامیان
شنیده میشود گزینه مهدی تاج هم برای جانشینی علی کفاشیان کسی نخواهد بود جز محمود اسلامیان که فعلا با تصمیم جنجالی رئیس وارد هیأت رئیسه شده است.آن هم در شرایطی که بهاروند- نایبرئیس دوم پیشنهادی تاج به مجمع- از عضویت خود در هیأت رئیسه استعفا نداده و عملا انتخاب جانشین موقت(اسلامیان) برای او برخلاف قوانین صریح اساسنامه صورت گرفته است. به همین ترتیب فدراسیون در نظر دارد ابتدا با برگزاری مجمع عمومی انتخابات نایبرئیسی دوم را برگزار کند. بعد از اینکه بهاروند رسما نایبرئیس دوم فدراسیون شد، عملا پست عضویت او در هیأت رئیسه به صورت قانونی بدون هیچ تبعاتی خالی میشود و افراد مختلف میتوانند برای در اختیار گرفتن این کرسی ثبتنام کنند تا رای گیری در مجمع فوقالعاده برای آنها انجام شود. با توجه به اینکه اسلامیان به هیچ عنوان وارد فضای رقابتی با نامزدهای دیگر نخواهد شد، بهترین کرسی مدیریتی برای او نایب رئیسی اول فدراسیون بعد از جدایی کفاشیان از مجموعه خواهد بود.
پ
نظر کاربران
نه تاج فوتبالي هست ونه معاونانش يک فوتبالي اگه درراس فوتبال بود فوتبال ايران به اين روزنميافتاد حاشيه وجنجال وضعف داوري واحکام ضعيف کميته انضباطي پدرفوتبال رودراورده مقصرش هم شادابيانه
آبهای آلوده را یادتون نره