۴۳۹۹۸۴
۹ نظر
۵۰۰۱
۹ نظر
۵۰۰۱
پ

موج‌سواری روی تراکتور

طی سه روز گذشته ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر و با سرعت زیاد بازنشر شد که هواداران تیم تراکتورسازی تبریز را در جریان بازی روز جمعه این تیم برابر استقلال، در حال دادن شعار مرگ بر فارس و خلیج عربی و چه و چه همراه با پرچم آذربایجان نشان می‌دهد.

روزنامه صبح نو: طی سه روز گذشته ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر و با سرعت زیاد بازنشر شد که هواداران تیم تراکتورسازی تبریز را در جریان بازی روز جمعه این تیم برابر استقلال، در حال دادن شعار مرگ بر فارس و خلیج عربی و چه و چه همراه با پرچم آذربایجان نشان می‌دهد. ادعا می‌شود ویدئو مربوط به بازی اخیر تراکتور و استقلال است در حالی که چنین نیست. کسانی که معتقدند این فیلم مربوط به بازی روز جمعه نیست و در یکی از بازی‌های سه‌چهارسال گذشته این اتفاق افتاده، این دلیل را می‌آورند که در لباس و چهره تماشاگران، اثری از سرمای استخوان سوز جمعه نیست و زاویه‌ای که هواداران نشسته‌اند و بازی را می‌بینند با صندلی‌هایی که هواداران تراکتورسازی نشسته بودند متفاوت است. دلیل دیگر که قوی‌تر از دلیل اول است، این که چند ماهی می‌شود سکوهای طبقه دوم ورزشگاه آزادی صندلی دار شده است اما در این فیلم، طبقه دوم ورزشگاه بدون صندلی است. با وجود درک احساس کاربرانی که این ویدیو را بازنشر دادند و حس عمیق میهن‌دوستی آنها، انگیزه منتشرکنندگان اولیه قابل تحلیل و بررسی است. برای این تحلیل، یادآوری چند نکته ضروری است

ناپاکی فوتبال در کشور ماست؛ اگر خود را به جای هواداران تراکتور قرار دهید، هنوز در ته ذهن و قلبتان وقایع مربوط به هفته پایانی فصل چهاردهم لیگ برتر فوتبال را حاضر خواهید یافت. همه دیدند که بلندگوی ورزشگاه با هماهنگی! چه گفت، با هوادارانی که برای جشن قهرمانی آمده‌بودند چه رفتار زشتی شد و ادامه ماجرا. حتی هوادارانی که قبول کرده بودند تیم با عملکرد نه‌چندان خوب بازی را با تساوی به پایان رساند و قهرمانی را واگذار کرد، با آن رفتار به ذهنشان خطور کرد که دست‌هایی پشت پرده مانع قهرمانی شد.

این که شعارهایی از جنس همان‌ها که ادعا می‌شود در روز جمعه سر داده شده، همواره در بازی‌هایی بوده است که بین تراکتورسازی با یکی از دو تیم استقلال یا پرسپولیس داشته است. هیچ‌گاه در بازی با سپاهان اصفهان، پدیده مشهد یا سایر تیم‌ها تنشی از این جنس را شاهد نبوده‌ایم و اتفاقاً در دو فصل گذشته یک همگرایی بین هواداران فوتبال تبریز با هواداران اصفهانی و خوزستانی علیه دو تیم پایتخت را شاهد بوده‌ایم. نوشته‌های شبکه‌های اجتماعی در این زمینه قابل بررسی است.

دلایل و استدلال‌هایی که گفتم هیچ یک مانع از این نمی‌شود که گسست بین تبریز با پایتخت (و نه با ایران) را منکر شوم. سیاست شیطانی تحقیر اقوام که در دوره پهلوی اول پایه‌گذاری شد و مبارزه بی‌امان با زبان، ادبیات، فولکولور، میراث آیینی و فرهنگی آذربایجانی‌های ایران پیش از انقلاب اسلامی و برتر دانستن نژاد آریایی و قوم فارس و بها دادن به پان‌ایرانیسم در ذهنیت تاریخی مردم این خطه باقی مانده است. جوک‌های قومیتی، تحقیرهای هر از گاه در برنامه‌های تلویزیونی و توزیع ناعادلانه منابع کشور بین پایتخت و سایر مناطق نیز دلایل دیگری است برای گسست تهران با تبریز. می‌شود این سؤال را به خصوص از مسوولان فرهنگی کشور پرسید که تا کی بایستی پیوست امنیتی در طرح‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مناطق با اقلیت قومیتی را روا دانست. می‌توان از مسوولان فرهنگی و حتی فعالان فرهنگی کشور در عموم وجه و فعالان فرهنگی انقلاب اسلامی بالاخص پرسید می‌توان از آنها پرسید آخرین باری که مهمانانی از تبریز برای رویدادهای مهم فرهنگی پایتخت دعوت کرده‌اید کی بوده. آخرین باری که یک فیلم سینمایی یا سریال لوکیشن تبریز را داشته سؤال کرد و... برای گرفتن جای این گسست خیلی‌ها هستند که مشتاق ایفای نقش هستند. جالب است بدانید که از فرودگاه تبریز تنها به پنج مقصد داخلی پرواز برقرار است به غیر از پروازهای منظم تهران و مشهد بقیه پروازها هفتگی است؛ این در حالی است که به سه مقصد کشور ترکیه پروازهای منظمی از تبریز در جریان است که به علت استقبال مخصوصاً به مقصد استانبول، شرکت‌های گوناگون ایرانی و ترک خدمات پرواز را از فرودگاه تبریز ارائه می‌کنند.
و نیز جالب است بدانید که با هفت ساعت نشستن در داخل اتوبوس (تقریباً معادل زمان مسافرت به تهران و حتی کمتر) شما از ترمینال مسافری تبریز به شهرهای شرقی ترکیه می‌توانید با خیال آسوده سفر کنید. همین علت و تسهیلاتی که دانشگاه‌های ترکیه برای دانشجویان ایرانی درنظر گرفته‌اند باعث شده انبوه دانشجویان تحصیلات تکمیلی و به ویژه دانشجویان با قید شاغل، از تبریز و دیگر شهرهای آذربایجان روزهای آخر هفته را مثل کسانی که در تهران و دیگر شهرهای کشور تحصیل می‌کنند، چند روزی را دور از شهر و منزل به‌سر برند. تبریز پر شده است از آموزشگاه‌هایی که برای آمادگی کلاس تومر(معادل تافل ترکی استانبولی و شرط پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه) ثبت‌نام می‌کنند. با چهار ساعت بدون ویزا می‌توان از تبریز به ارمنستان رسید. جمهوری آذربایجان و منطقه خودمختار نخجوان هم اگر تسهیلاتی برای ویزا ارائه کنند با شرایطی مشابه روبرو خواهند بود. از تهدیدها که بگذریم می‌توان به تبریز و آذربایجان که از آن به سر ایران تعبیر شده است و گفتن از نقش آن در تاریخ ایران و قیام‌ها و انقلاب‌ها مثنوی هزارمن می‌شود، به فرصت‌ها می‌رسیم. نزدیکی زبان تبریز و آذربایجان و نگاه ترک‌های منطقه به تبریز که باعث طرح تشکیل کشور بزرگ ترک به مرکزیت تبریز را در ذهن ناپاک عده‌ای همسایه می‌اندازد می‌تواند بستری برای صدور گفتمان انقلاب اسلامی به کشورهای منطقه و دوستی و صمیمیت بین ملت‌ها را فراهم آورد.
لازم به یادآوری است اکثریت قریب به اتفاق آذری‌های جهان که عمدتاً در ایران، آذربایجان و شهرهای شرقی دنیا زندگی می‌کنند، مذهب شیعه دارند. همین همزبانی آیینی هم بستر دیگری است که از تبریز و دیگر شهرهای آذربایجانی‌نشین کشور این آیین‌ها و مراسم را با همزبانان و هم‌کیشان به اشتراک گذاشت. نکته آخر؛ تفاوت‌های فرهنگی و زبانی اقوام کشور امکان مهمی است برای ارتباط با ملت‌های اطراف ایران؛ اگر آن را ارج ننهیم و قدر ندانیم که همه سهم یکسانی در این کشور داریم، دیگرانی هستند که این فرصت را برای کشور تبدیل به تهدید کنند. کاش پایتخت‌نشین‌ها هم در رفتارشان تغییری بدهند؛ جوک‌های قومیتی، توهین به اقوام، تحقیر اقوام مقیم تهران و... باید از سبک زندگی ما حذف شوند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ماست مالی کنید دیگه مردم بلا نسبت شما .....هستن

  • 0111

    حرف بی ربط نزن ..حالا چون اون اتفاق افتاده باید هر چی دلشون خواست بگن با این حرکتشون دارن ملت رو به جون هم میندازن...شاید شمایی ک این متنو نوشتی ....

  • بدون نام

    واقعا تحلیل خوبی بود

  • بدون نام

    اینا که نوشتی نمیتونه ماس مالی کنه

  • محمد

    ماس مالی چیه شورشو در اوردن با پرسپولیس استقلال مگ فولاد تراکتور سپاهان تیم نیستن

  • بهزاد

    با خواندن این خبر ذره ای امید در دلم زنده شد.هموطنان عزیزم من خودم یک ترک هستم و در راه کشورم و هموطنانم چه ترک باشند چه فارس چه عرب چه لر چه بلوچ چه کرد و... جونمو فدا میکنم.هرزگاهی توو ذهنم میگذره اگه داعش به ایران حمله کنه چی میشه؟خونم به جوش میاد و پیش خودم میگم مگه ما مردیم داعش به ایران حمله کنه؟ما مردم عراق نیستیم که مثلا وقتی در موصل قتل میشه مردم بغداد میگه به ما چه؟هنوز به شهر ما نرسیدن که.اگه خدای ناکرده اتفاقی در اون سر ایران واسه ی هموطنامون بیفته ما ترکها با پای پیاده برای دفاع از ناموسمون راهی جنگ میشیم.اینایی که این شعارهارو میدن از ته دل نیست.بیایید واقع بینانه نگا کنیم.توو تلویزیون توو سینما توو فضاهای مجازی توو ورزشگاه آزادی و بسیاری جاها به ترکها توهین میشه ... .ترکها بخاطر ناموسشون وقتی عین الدوله آذوقه رو به روی مردم تبریز بست شش ماه علف خوردن اما وطن نفروختن.درمقابل این عمل غیرتمندانه ... توو مدارس ما تحصیل به زبان مادری که یک حق قانونی و مشروع هست امکان نداره اون از وضع دریاچه ی ارومیه.بعد از حادثه ی قطار تبریز یه دختر توو اینستاگرام نوشته بود خیلی خوشحال شدیم از کشته شدن ترکها .آیا از کشته شدن هموطن باید خوشحال شد؟همه ی این جریانات باعث میشه تا دل مردم آذربایجان پر بشه و منجر به این واکنشها شه.توروخدا نظرمو سانسور نکنید و تایید کنید

  • حسین

    من به عنوان یک آذربایجانی توهین به همدیگر و نژاد پرستی رو محکوم میکنم

  • امیر پویا

    همه اینها که گفتید دلیل نمیشه که به ایران و ناموس ایران که خلیج تا ابد پارسه بی حرمتی بشه و بهانه ای احمقانه داد به دست دشمنان ... شما هم که این متن رو نوشتی خاستی ماست مالی کنی قضیه رو

  • بدون نام

    واقعا اونایی که این شعاررو سر دادن خائن وطن فروش و بی هویت هستند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج