سقوط نژادپرستی از روی سکو
بازیهای بزرگ در فوتبال ایران، حواشی بزرگی هم دارد، حواشی خاصی که دربرخی موارد اصل بازی را هم تحتالشعاع قرار میدهد و زیباییهای فوتبالی را تحت تأثیر قرار میدهد، مانند دربی پایتخت.
صبح نو: بازیهای بزرگ در فوتبال ایران، حواشی بزرگی هم دارد، حواشی خاصی که دربرخی موارد اصل بازی را هم تحتالشعاع قرار میدهد و زیباییهای فوتبالی را تحت تأثیر قرار میدهد، مانند دربی پایتخت.
این شعارها در چند سال گذشته و در شهرهای تبریز و در مواردی اهواز شنیده میشد اما بهدلیل نبودن قوانین مناسب یا اجرای صحیح آنها، این حواشی کمکم رنگ و بوی معضلات بزرگ را گرفته و فضای ورزشگاهها را آلودهتر از قبل کرده است. یکی از این اتفاقات، در جریان بازی استقلال تهران با تراکتورسازی تبریز در هفته سیزدهم رقابتهای لیگ برتر رخ داد، جاییکه برخی از هواداران منتسب به باشگاه تراکتورسازی، شعار «خلیج جعلی عربی» را سردادند. متاسفانه خیلیها سعی دارند این موضوع را یک مونتاژ تصویری یا صوتی جلوه دهند یا اعلام کنند تنها چند نفر بودند که چنین شعاری را سردادهاند اما واقعیت فراتر از این بحث است و باید مسوولان ذیربط با این موضوع مهم ملی برخورد کنند.
قطعاً سردادن شعارهای نژادپرستانه، در هیچ کجای دنیا به غیر از جمعیت اندکی که آن را سر میدهند، محبوبیتی ندارد و اگر با آن برخورد نشود، واکنشهایی داخلی و خارجی را به همراه داشته و کمکم محبوبیت این تیم و باشگاه را نزد هواداران فوتبال در ایران و خارج از کشور کمتر میکند، اتفاقی که مشکلات جدیدی را برای این باشگاه ایجاد خواهد کرد.
رییس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال میگوید این کمیته در انتظار گزارش بازی تراکتورسازی و استقلال تهران و اتفاقات رخ داده در این بازی و سکوهای ورزشگاه آزادی است. آقای اسماعیل حسنزاده درباره شعارهای تفرقه افکنانه تماشاگران منسوب به تیم تراکتورسازی در جریان بازی با استقلال تهران در ورزشگاه آزادی و اینکه آیا کمیته انضباطی با این شعارها برخورد خواهد کرد یا خیر؟ هم اینگونه واکنش نشان میدهد: به نظر شما نباید با این موضوع برخورد کنیم؟ وی همچنین خاطرنشان کرد: ما منتظر گزارش مقامات رسمی مسابقه هستیم. هنوز نمیدانیم چه اتفاقی در ورزشگاه رخ داده و گزارش رسمی به دست ما نرسیده است.
اینها فقط حاشیه است و میخواهند تیم بیحاشیه ما را وارد حاشیه کنند. چنین چیزی صحت ندارد و بهتر است شما رسانهها نیز وارد این حواشی نشوید.» درحالیکه مسوولان باشگاه تراکتورسازی تبریز، سعی در کتمان این اتفاق میکنند، آقای رضا رشیدپور مجری صداوسیما روی صفحه شخصی خود نوشت: «خلیج فارس بخشی از هویت پاک مردم است، مگر میشود به حرف نابخردانه چند ناآگاه آن را کتمان کرد...» این مجری همچنین در ادامه مطلب خود از هواداران تراکتورسازی خواست تا ضمن محکوم کردن این موضوع، اصالت و نجابت قوم تاریخسازشان را به نمایش بگذارند؛ جملاتی که به نوعی تائیدکننده اتفاقات تلخ روی سکوهای ورزشگاه آزادی است.
درحالیکه بسیاری از مدیران باشگاه تراکتورسازی، سعی دارند شعارهای تماشاگران منتسب به این تیم را شایعه و حاشیه رسانهای قلمداد کنند، مدیرعامل پیشین این باشگاه اظهارات جالبی در این خصوص مطرح کرد. آقای سعید عباسی مدیرعامل پیشین و عضو مستعفی هیات مدیره باشگاه تراکتورسازی با بیان اینکه شعارهای سرداده شده در بازی با استقلال به شدت محکوم است، گفت: مصطفی آجرلو باید پاسخگوی مسائل باشگاه باشد. وی همچنین تاکید کرد: «این شعارها به باشگاه ارتباطی پیدا نمیکند. یک عده دنبال سوء استفاده از این مسائل هستند. کاری نداریم که چه کسی در کدام جایگاه قرار دارد. از نظر ما این شعارها به شدت محکوم است. کانون هواداران باشگاه هم باید حواسش باشد و بحث تأیید اعضا هم مهم است. نباید اجازه بدهیم این اتفاقات تکرار شود.» در صحبتهای مدیرعامل پیشین باشگاه تراکتورسازی دو موضوع کاملاً مشهود است، ابتدا اینکه عدهای دنبال سوءاستفاده از محبوبیت باشگاه تراکتورسازی در بین مردم آذربایجان و ترکزبانهای کشور هستند و میخواهند از هیجانات هواداران برای رسیدن به اهداف بیپایه و اساس خود بهره ببرند و دیگری توجه بیشتر کانون هواداران باشگاه به وضعیت سکوها؛ مشکلاتی که میتواند سد محکمی در مسیر موفقیت این باشگاه باشد. رسیدگی به این دو موضوع مهم، ابتدا وظیفه مسوولان باشگاه تراکتورسازی، مسوولان فوتبال و ورزش شهر تبریز و مسوولان نظامی و انتظامی استان است و از سوی دیگر مسوولان فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش و جوانان باید با این اتفاق برخورد منطقی کنند. مطمئناً اگر ضعف مدیران پیشین و فعلی فدراسیون فوتبال نبود و از ابتدا با این شعارها برخورد جدی صورت میگرفت و به قولی آنها را در نطفه، خفه میکردند، امروز شاهد تکرار یا افزایش شدت آنها در سکوهای ورزشگاههای گوناگون کشور نبودیم؛ اتفاقی که واکنشهای مثبتی در سطح جامعه نداشته و نخواهد داشت.
نظر کاربران
من هم قبول دارم خلیج فارس جزو لاینفک ایران بوده و هست و خواهد بود هر گونه شعار و حرفهایی که به این مسله خدشه وارد کند اصلا قابل قبول نیست. ایران کشوری است که با اقلیت ترک و کرد و لر و ... شکل پیدا میکند و هرگونه عملی که اتحاد ایران را زیر سوال ببرد محکوم است اما چرا وقتی از واژه جعلی به جای خلیج فارس استفاده می شود اینقدر حساس می شوید ولی برای مردم غیور آذربایجان که در ورزشگاه با عنوان ترک ... مورد لطف قرار میگیرند حرفی نمی زنید آیا این خلیج فارس مگر نه اینکه متعلق به کل ایران می باشد پس مردم آذربایجان هم فرزندان این تب و خاک هستند.سیاه نمایی نکنید همانقدر که خلیج فارس عزیز است مردم کل اقلیتها نیز عزیزند و در حالت کلی عزیزی خلیج فارس مدیون مردمانش می باشد.پس منصفانه به قاضی بروید.
سلام و درود بر شما بخاطر این گزارش پخته و بجا، متاسفانه تو تبریز به بیرانوند هم توهین کردن، ترک، لر، فارس،کرد،شمالی همه ما برادریم و باید به همدیگه احترام بذاریم و بهتره تا این قضیه نهادینه نشده جلوش گرفته بشه، البته متاسفانه جدیدا تو مجلس هم فراکسیون ترک زبانها و فراکسیون کرد زبانا تشکیل شده که عاقبت خوبی نخواهد داشت،، در پناه حق باشید...
جناب اقایی که با اسم ایران نظر دادی!
غیاث مع الفارغ نکن.
برای ما ایرانیها، ایران یعنی جای جای وطن. یعنی خلیج تا ابد فارس.
مسئولین هم اگر به سادگی از کنار این مسأله بگذرن، خیانت کردن به ایران.
بدون نام 13:40 تو که بلد نیستی قیاس مع الفارقو بدون غلط بنویسی حالا معنیشو بلدی؟
گوش شماها کره شعارهای استقلالیهارو نمیشنوید ؟یکتنه به قاضی رفتن یعنی این