۴۳۸۰۵۱
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

عسگری: علیرضا با تست تمرینی یویو سوت زد!

مسئولان تیم نفت آبادان از ترکی شاکی شدند تا دوباره پرونده قضاوت این داور شناخته شده کشورمان بعد از رد شدن در تست آمادگی ،باز شود.

مسئولان تیم نفت آبادان از ترکی شاکی شدند تا دوباره پرونده قضاوت این داور شناخته شده کشورمان بعد از رد شدن در تست آمادگی ،باز شود.

یک هفته پس از جنجال بر سر قضاوت محسن ترکی بعد از رد شدن در تست «ای اف سی»،او حملات تندی را از سوی نادر دست نشان تجربه کرد. حملات تند به خاطر گرفتن پنالتی برای سایپا. اما آیا ترکی از فرم آمادگی دور شده؟ ماجرا این است که او اخیرا در یک تست آسیایی رد شده. تا قبل از این، داوری که در تست های آسیایی رد می شد را از لیگ کنار می گذاشتند. اما حسن کامرانی فر دیگر این کار را نمی کند. اتفاقی که در زمان حسین عسگری می افتاد. حسین عسگری در این گفت و گو با خبرآنلاین؛ درباره این سخن گفته که چرا ترکی بعد از رد شدن در تست آسیایی نمی توانسته در لیگ سوت بزند.

*آقای عسگری حسن کامرانی فر معتقد است که هیچ قانونی وجود ندارد که اگر یک داور در تست آسیایی رد شد در لیگ محروم شود. شما این کار را در مورد آقای کهوری و رسول فروغی و چند داور دیگر انجام دادید. استنادتان به کدام بند قانونی بوده؟

عسگری: این یک اشکال کلی است. تشکیلات داوری ما همین است که ساختار بیمار است. چون هیچ روشی که در هر دوره از مسوولین اجرا می شود، قانون نوشته ای برایش وجود ندارد. هر کس هر جور دوست دارد تصمیم می گیرد. من از این موضوع واقعا ناراحتم برای اینکه آقای ترکی از داورهایی است که برای فوتبال ما خیلی زحمت کشیده اما اینجا چند موضوع است. اول اینکه وقتی ایراد گرفتند که چرا به ایشان قضاوت دادید، گفتند در ای اف سی تست دادند، آن تست را برای قضاوت در لیگ منسوب کردند. اگر آن تست مستند است الان هم که در یک تست موفق نشده باید عمل شود.

*آن تست را به جای تست ورودی لیگ گذاشتند. در طول نیم فصل که تست دیگری نداریم.

عسگری: اعتبار یک تست ۶ هفته است. یعنی شما وقتی تست می دهی تا ۶ هفته نیاز به تست مجدد نداری. این مقرراتی است که در ای اف سی و فیفا هم هست. ما هم به تناوب هر داوری که در مسابقات ای اف سی می رفتند، اگر ده روز بعد کلاس داشتیم همان تست را قبول می کردیم.

*تست آمادگی جسمانی کلا نشان دهنده چیست؟

عسگری: من هم می خواستم همین را بگویم. اصلا ماهیت تست نشان می دهد که یک داوری از نظر جسمانی آماده است. اول فصل آقای کامرانی فر گفت اگر ببینیم داورها به اندازه کافی در زمین تحرک و جابجایی ندارند، هر آن از آنها تست می گیریم. پس فلسفه تست این است که آمادگی یک داور را نشان می دهد.

*آقای ترکی در دوره خود شما هم یک بار تست نرفت اما در آسیا سوت می زد!

عسگری:نه امکان ندارد. هیچ داوری تا زمانی که تست نمی رفت به او داوری نمی دادیم. در نیم فصل ما کلاس داشتیم داورها باید تست می دادند، داورهایی که به مالزی می رفتند آنجا از آنها تست گرفته می شد، ما همان را قبول می کردیم. برای اینکه تازه تست رفته بودند و تستشان اعتبار داشت. شما اگر یک مورد گیر آوردید که یک داوری تست نرفته و ما به او بازی دادیم.

*ولی او در ای اف سی کاپ سوت زد!

حتما آنها از او تست گرفته بودند. ولی وقتی تستش را رفت ، ما هم دوباره به محسن قضاوت دادیم.

*شما براساس بند قانونی خاصی برای داورانی که در تست های آسیایی رد می شدند ، محرومیت در نظر می گرفتید؟

عسگری: در قانون ما در این باره هیچ چیزی نوشته نشده اما خود قوانین فیفا و ای اف سی می گوید تست تا ۶ هفته معتبر است. اگر ۶ هفته گذشت، دیدید بدنش آماده نیست باید تست مجدد بگیرید.

*اینکه می گویند ۶ هفته یعنی اینکه در این بازه زمانی نیازی به تست مجدد نیست. این نیست که ۴۲ روز، ۴۳ روز شد دوباره تست بگیری .

عسگری: بله. روال کار چه زمانی که من بودم، چه قبل و چه بعد از من. از داورها دو بار در طول فصل تست گرفته می شد، یکی قبل از آغاز بازی ها و دیگری در نیم فصل. هر داوری تستش را پاس می کرد به او بازی می دادیم. آقای کامرانی فر فصل ۹۳-۹۴ اول فصل تست نرفت ما به ایشان بازی ندادیم. غیر از ایشان ده دوازده نفر دیگر هم بودند که من اسامی شان را دارم. فرقی نمی کند چه کسی باشد. تست که نمی رفتند ما یک فرصت مجدد می دهیم. ای اف سی و فیفا هم همین روال را دارند. بین شش تا هشت هفته به داور مهلت می دهیم که خودش را آماده کند و بعد بیاید تست بدهد.

*منظور این بود که این ۴۲ روز یعنی داور در این زمان مصون از تست مجدد است ولی منظور این نیست که به محض تمام شدن این ۶ هفته اجبار باشد که تست مجدد بگیریم .

عسگری: یک سری مقررات در هر تشکیلاتی هست. در ایران ما یک تست شروع فصل داریم و یکی نیم فصل. برای اینکه شروع فصل اینها مرتب در تمرین و مسابقه بودند. اشکال از تشکیلات داوری است. ما در این سه چهار سال می گفتیم کمیته داوران یک سری قوانین را مصوب کند و به دپارتمان بدهد. اما الان سلیقه ای عمل می شود. ولی آن چیزی که الان در ای اف سی و فیفا هست این است که داوری که یک بار رد شده بین شش تا هشت هفته مهلت دارد که تست مجدد بدهد وگرنه آن فصل را از دست می دهد. برای سال بعد هم کمیته تصمیم می گیرد که این داور می تواند قضاوت کند یا نه.

*آقای ترکی و آقای فغانی که مالزی بودند آیا تست معمولی فیفا را رفتند؟

عسگری: نه. تست یویو دادند آن هم به صورت تمرینی. چون این تست آزمایشی شروع شد که مورد تایید هم قرار نگرفت.

* آقای عسگری آیا این تست مورد تایید هست؟

عسگری: مورد تایید ای اف سی هم نیست. در کتاب فیفا هست.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج