علایق شخصی کریمی، نیکبخت و کاظمیان
در اینکه یک فوتبالیست مطرح میتواند یک مربی بزرگ شود، هیچ ضمانتی وجود ندارد. در این خصوص مطالب، گزارشها و فکتهای زیادی آورده شد که میتواند مُهر تأیید بر این مطلب بزند.
روزنامه خبرورزشی نوشت: در اینکه یک فوتبالیست مطرح میتواند یک مربی بزرگ شود، هیچ ضمانتی وجود ندارد. در این خصوص مطالب، گزارشها و فکتهای زیادی آورده شد که میتواند مُهر تأیید بر این مطلب بزند.
اما خیلی از بزرگان فوتبال کشورمان معتقدند علی کریمی این ظرفیت را دارد. از علی پروین، حشمت مهاجرانی، مرتضی محصص، امیر حاجرضایی و حتی قلعهنویی و کارلوس کیروش سرمربی تیم ملی، کریمی را فردی «کاریزماتیک» میشناسند و او را لایق موفقیت در زمره مربیان فوتبال معرفی میکنند. فریدون معینی مدرس اولین دوره مربیگریای که علی کریمی در آن شرکت میکرد، درخصوص کریمی اظهارنظر جالبی دارد: «فکر نمیکردم علی اینقدر خوشخط باشد. ادبیات نوشتاری قابل قبولی دارد. اعتماد به نفس خوبی از او دیدم و مهمتر از همه این مسئله که او از فوتبال درک بالایی دارد. کریمی فقط آن چیزی که در ظاهر میبینید، نیست!»
یکی از مسائلی که در کلاس مربیگری مدرک C مطرح شده، موضوع سبکهای دلخواه شرکتکنندگان است. مثلاً اینکه آنها چه سبک فوتبالی را دوست دارند؟ علاقه به کدام فوتبالیست و تیم فوتبال دارند و مبنای انتخابشان چه چیزی است. اینکه چهرههای مطرح حاضر در این کلاس چه جوابی به این سؤالات دادهاند، به طور حتم برای طرفداران فوتبال جالب خواهد بود. ما عیناً برگه سؤال و جواب هر چهره را برایتان میگذاریم.
علی کریمی: عاشق میلان دهه ۸۰ و لوئیس فیگو هستم
فوتبال تهاجمی را دوست دارم و اعتقاد دارم که بهترین دفاع، حمله است. تماشاگر از فوتبال زیبا لذت میبرد و برای دیدنش حاضر است به ورزشگاه بیاید. فوتبال ساکن و تدافعی شاید در برخی موارد نتیجه بدهد اما من فوتبال زیبا را بیشتر از هر چیزی میپسندم. چرخش توپ در زمین و استفاده از همه فضاهای موجود؛ این سبک دلخواه من است.
لوئیس فیگو. او قدرت بالایی داشت و موقعی که پا به توپ میشد، بهترین تصمیم را میگرفت. شوت، پاس و ارسالهایش نظیر نداشت. در فوتبال سرعتی، فکر کردن سخت است اما فیگو با فکر فوتبال بازی میکرد و به همین خاطر فوتبالیست مورد علاقه من بود.
میلان اواخر دهه هشتاد. زمانی که گولیت، فانباستن و ریکارد در آن تیم بودند. آن تیم هم خوب نتیجه میگرفت و هم خوب فوتبال بازی میکرد. درست است که سبک فوتبال تغییر کرده اما آن نوع فوتبال هیچوقت کهنه نمیشود.
نیکبختواحدی: سبک مسی و بارسا را میپسندم
پاسکاری کوتاه و فوتبال هجومی. به اعتقاد من فوتبال هجومی در هر شرایطی جواب میدهد و موجب میشود بیننده از دیدن بازی لذت کافی ببرد. ایجاد موقعیت از کنارهها و بهرهگیری از پاسهای کوتاه و عمقی میتواند به نتیجهگیری خوب یک تیم کمک کند.
لیونل مسی. مسی همه چیز دارد. هم گلزن است، هم پاسور، هم روحیهبخش. یک فوتبالیست باید قابلیت هر کاری را داشته باشد. مسی خیلی خوب میتواند گره کور بازی را باز کند.
من سبک بازی بارسلونا را دوست دارم. پاسهای کوتاه آنها حیرتانگیز است. دلیل اینکه طرفداران بارسلونا در همه دنیا اینقدر زیاد هستند، همین مسئله زیبا بازی کردن و پاسهای کوتاه بین بازیکنان بارساست.
جواد کاظمیان: آرسنال را دوست دارم
حفظ توپ در زمین حریف و بازی ترکیبی را بیشتر میپسندم.
مودریچ بازیکن رئال را خیلی دوست دارم. تنوع بازیاش خیلی زیاد است؛ چه از نظر تکنیکی و چه تاکتیکی بازیکن کاملی است.
آرسنال. از معدود تیمهایی است که تنوع تاکتیکی بالایی دارد و تماشاگران از دیدن بازیهایش لذت میبرند. سرمربی این تیم خلاقانه فوتبال را در زمین پیاده میکند.
پینوشت: فریدون معینی، یکی از مدرسان این دوره مربیگری معتقد است سلیقه این ۳ فوتبالیست از دوران فوتبالشان نشأت گرفته و در دوره مربیگری هم به دنبال اجرای فوتبال هجومی هستند؛ معضلی که فوتبال روز دنیا هم از فقدان آن رنج میبرد. شاید تزریق این دیدگاههای نسل جدید مربیان بتواند فوتبال ما را نیز به سمت و سوی پرسپولیس و استقلال دهه هفتاد ببرد. من به این بچهها امیدوارم.
نظر کاربران
اره فوتبال روز دنيا منتظره اينا بيان نجاتش بدن
بنده افتخار دیدن این عزیزانو داشتم تو چندروزآخر دوره ی مربی گری شون علی آقای کریمی با سعه ی صدر زیادهر روزشو با طرفدارا عکس انداخت، جواد کاظمیان هم با لبی خندون باهمه عکس انداخت ، محمد محمدی یک عکس انداخت با چهره ی عبوس، نیکبخت اما نتنها نیاستاد بلکه وقتی داشتم برای بچم با علی آقا ... از وسط ما رد شد