آقاي وزير! حفظ بيتالمال فقط در لغو همايشها نيست
تأکيد دوباره وزير تازه وارد ورزش و جوانان بر جلوگيري از اسراف و هدر دادن بيتالمال بارقههايي از اميد را براي جبران اشتباهات مديريتي گذشته در ورزش زنده کرده است.
روزنامه جوان: تأکيد دوباره وزير تازه وارد ورزش و جوانان بر جلوگيري از اسراف و هدر دادن بيتالمال بارقههايي از اميد را براي جبران اشتباهات مديريتي گذشته در ورزش زنده کرده است. عمر مديريت مسعود سلطانيفر در وزارت ورزش به دو هفته هم نميرسد. با وجود اين وزير جديد در همين مدت کوتاه نيز تمام تلاشش را به کار بسته تا با شعارهايي اميدوارکننده دل اهالي ورزش را به دست بياورد. اگرچه مشکلات اين عرصه روز به روز در حال افزايش است، اما انتظار ميرود جانشين گودرزي از اشتباهات دو وزير قبلي ورزش درس عبرت گرفته و جبران مافات کند. سلطانيفر که همين چند روز پيش بود دم از مبارزه با فساد در ورزش را زده بود در تازهترين اظهاراتش رعايت و حفظ بيتالمال و همچنين جلوگيري از برگزاري همايشهاي غيرضروري را از ديگر اولويتهاي کارياش در ساختمان خيابان سئول خوانده است.
آقاي وزير در حالي به نامگذاري امسال به نام «اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل» از سوي مقام معظم رهبري اشاره کرده که ايشان سالهاي سال است که بر رعايت حقوق مردم و حفظ بيتالمال تأکيد ميکنند. جاي بسي اميدواري است سلطانيفري که سابقه چنداني در مديريت ورزش نداشته به خوبي ميداند بسياري از همايشهايي که به اسم ورزش برگزار ميشود نه تنها تأثيري در پيشرفت ورزش کشور ندارد بلکه ضمن هدر دادن پول بيتالمال تنها رزومه کاري برخي آقايان را کامل ميکند. هرچند که تاکنون هزينه هنگفتي براي برگزاري همايشهاي غيرضروري صرف شده، ولي جلوي ضرر از هر کجا گرفته شود، منفعت دارد. البته در راه جلوگيري از هدررفت بيتالمال نکات زيادي وجود دارد که سلطانيفر و همکارانش به آنها نيز همچون مسئله همايشهاي غيرضروري يا حتي بيشتر بايد توجه کنند. جمع کردن بساط همايشهاي مندرآوردي و به درد نخور قاعدتاً براي مرد اول ورزش کشور دشواري زيادي نخواهد داشت. وزير ورزش زماني ميتواند به خودش در قبال حفظ پول مردم ببالد که ريشه ريخت و پاشهاي جاري در ورزش را بخشکاند. قطعاً در چالش هدر دادن بودجه دولتي فوتباليها سردمدار هستند، فوتبالي که خروجياش کمتر از همه
رشتههاست، اما گردش مالي آن چندين برابر کل ورزش کشور است. باشگاههاي دولتي بدون هيچ ضابطهاي همچنان زير نظر دولت اداره ميشوند و به راحتي هم از بودجه دولتي بهره ميبرند. در واقع مستطيل سبز بيش از همه به ورزش کشور ضربه ميزند. در حالي که فوتبال در تمام دنيا به صنعتي پولساز براي کشورها تبديل شده است، اما در ايران تنها دستمزد بازيکنان است که ميلياردي شده و ادعاهاي بازيکنان بيکيفيت است که روز به روز بالا ميرود. والا در فوتبال ايران نه خبري از درآمدزايي است و نه خبري از پيشرفت کيفي. در بهترين حالت ممکن مديران باشگاهها چکهاي بازيکنان را به موقع پاس ميکنند و ششدانگ حواسشان را جمع ميکنند تا بازيکنان خارجي تيم بيخود و بيجهت به فيفا شکايت نکند. منتها همين فوتبال بيدروپيکر پر شده از بازيکنان بيکيفيت وطني و فرنگي که به لطف بيقانونيهاي اين رشته در ايران قراردادهاي ميلياردي امضا ميکنند و آينده اقتصاديشان تأمين ميشود. دقيقتر که به بحث هدر دادن پول بيتالمال نگاه کنيد، ميبينيد که متأسفانه موارد ديگري نيز براي بررسي وجود دارد. در همين وزارت ورزش که همين پنج سال پيش تشکيل شد سفرهاي غيرضروري آقايان مدير و
معاون بيداد ميکند.
هنوز خاطرمان هست که در زمان وزارت عباسي، خود وزير چه علاقه مفرطي به سفرهاي برون مرزي داشت. در زمان حضور محمود گودرزي نيز معاونانش هيچ فرصتي را براي خروج از مرزهاي ايران از دست نميدادند. حضور همه معاونان وزير مستعفي در المپيک ريو تنها يکي از اين موارد بود. از سوي ديگر در برخي موارد بودجهاي که براي ورزش و براي فلان فدراسيون در نظر گرفته شده به جاي آنکه به بخش مورد نظر تزريق شود سر از جاي ديگري در آورده و در نهايت نيز کسي پاسخگوي ماجرا نبوده است. مخلص کلام اينکه سلطانيفر راه طولاني براي مبارزه با حيف و ميل بيتالمال در پيش دارد. وزير در صورتي که از مشاوران کاربلدي مشاوره بگيرد و خودش نيز براي شناسايي راههاي هدر دادن پول مردم کوشا باشد ميتوان اميدوار بود که حداقل بخشي از چالشهاي گذشته برطرف شوند، اما اگر در چند ماه باقي مانده از عمر دولت يازدهم، تمام تمرکز سلطانيفر صرف آرام جلوه دادن وضعيت ورزش و ساکت نگه داشتن منتقدان شود نبايد انتظار تغييري اساسي را در ورزش ايران داشت.
ارسال نظر