روزی روزگاری کارلوس کیروش
تیمهایی که هفتههاست در بالای جدول ردهبندی لیگ برتر جا خوش کردهاند و با جوانگرایی هم به این مهم رسیدهاند از نسخهای کپیبرداری کردند که کارلوس کیروش در تیم ملی اجرایش کرده بود.
شاید هم به یاد بیاورید که این پرتغالی که در کارنامهاش قهرمانی جهان، سرمربی بودن در رئال و دستیاری سرآلکس فرگوسن را یدک می کشید، منتقدانی داشت که برخ اصلا فوتبال بازی نکرده بودند و برخی هم در کارنامهشان حتی یک قهرمانی در همین لیگ ایران هم دیده نمی شد.
با این مقدمه میرویم سراغ ردپایی که کیروش گذاشت و آنها که باهوش تر بودند این رد پا را ردیابی کردند و همگی در بالای جدول رده بندی قرار گرفتند و منتقدانش یا از تورنمنتهای خود حذف شدند و یا در میانه و پایین جدول غرق روزمرگی شدند.
مظلومی، ویسی، گل محمدی و برانکو ایوانکوییچ چهار تیم برتر ایران در لیگ هستند و اتفاقا هر چهار مربی دقیقا همان حرکتی را انجام دادند که بلافاصله پس از جام جهانی کی روش در تیم ملی انجام داد و بازیکنان را جوان کرد. حالا استقلال با نورافکن و محسن کریمی و یعقوب کریمی و برزای و چشمی در صدر لیگ نشسته، ویسی هم ۸۰ درصد تیمش رده سنی امید دارند. یحیی و برانکو هم ایضا.
کیروش صبر نکرد تا لیگ جا بیفتد و همه ببینند آنچه را که او میبیند، او پیش و بیش از دیگران دید، امثال برادران محمدی، ترابی، پورعلی گنجیها، آزمونها، جهانبخشها و ... را همه دیدند اما زمانی دیدند که اینها در تیم ملی در حال رقم زدن تاریخ بودند. بعد از این اتفاق بود که با هوشترها کیروش رو کپی کردند، بقیه اما رفتند دنبال همان پیرمردهای نامدار همیشگی. همانها که فقط نامشان فوتبال بازی میکند، همان ها که طراوت جوانی را ندارند.
کیروش حرکتی را کلید زد که همین مربیان امروز که در لیگ جوانگرایی می کنند با تمام قدرت این کار را انجام دادند چون مطمئن بودند که این مسیر درست است و نتایج تیم ملی هم نشان دهنده همین موضوع بود.
پس از چند دهه در مورد دهداری و جوانگرایی او که البته اجباری بود و جواب داد حالا به کیروش میرسیم که به سادگی آب خوردن جباری، رحمتی، خلعتبری، نوید کیا، عقیلی و ... را کنار میگذارد و جوانترها حتی بهتر از نام دارها عمل میکنند. این کار کیروش حتی هزینههای لیگ را هم کاهش داده است، او شاید دست مزد بالایی داشته باشد اما اثرش روی قیمت ستاره ها فوقالعاده بود و آنها را پایین آورد.
ارسال نظر