۱۱۹۴۲۸۵
۱۲ نظر
۵۰۰۳
۱۲ نظر
۵۰۰۳
پ

بازگشت به خانه یا بازی با هوادار؟

با پیوستن دوباره رامین رضاییان، مدافع سال‌های قبل پرسپولیس به این تیم، بار دیگر این سوال مطرح شد که بازیکنان به خانه خود بر می‌گردند یا هواداران را بازی می‌دهند؟

امیررضا احمدی در خبرآنلاین نوشت: تکیه کردن به گذشته و تلاش برای احیای دوباره آن، شبیه راه رفتن روی بلندترین طناب ها، بین مرتفع ترین ساختمان های شهر است؛ هم می تواند لحظات هیجان انگیزی را رقم بزند، و هم کاری کند که به دردناک ترین سقوط ها ختم شود. شنبه شب همین هفته بود که گذشته و رامین رضاییان، بار دیگر مقابل یکدیگر قرار گرفتند و مدافع اسبق قرمزها با انداختن امضا پای قرارداد با تیم سابق، برای سومین بار به این تیم پیوست تا بار دیگر لباس سرخ رنگ پایتخت را بپوشد و سمت راست دفاع پرسپولیس را بیمه کند. نقطه ای که به زعم خیلی ها در سال های اخیر، و پس از جدایی رضاییان و محرمی، پاشنه آشیل پرسپولیس بوده و نفراتی مانند سیامک نعمتی و مهدی شیری نتوانسته اند در این پست بدرخشند. دنیای فوتبال اما همیشه آبستن چنین اتفاقاتی بوده؛ سریال بازگشت به خانه، با حضور بازیکنانی که در مقاطع مختلف به تیم سابق خود بر می گردند، دوباره پیراهن این تیم را می پوشند و پای روی چمنی می گذارند که در گذشته باز هم نامشان روی سکوهای اطراف آن طنین انداز شده. از بازگشت های بزرگ در دنیای فوتبال، که ملموس ترین آن بازگشت رونالدو به منچستر بود، تا بازگشت های متعدد در فوتبال ایران.

بازگشت به خانه یا بازی با هوادار؟

بازگشت سرخابی ها؛ از دیپورت تا دل‌تنگی

فوتبال ایران، جزیره ای جدا افتاده از فوتبال دنیاست که در بخش های مختلف، کم ترین شباهت را به فوتبال روز و حرفه ای دنیا دارد. یکی از این بخش ها دقیقا بازگشت بازیکنان به تیم های سابق است. اگر چه این اقدام، یعنی قرارداد بستن و بازگشت به تیم، حق بازیکن است اما این موضوع وقتی برچسب غیر حرفه ای می خورد که بازیکنان مختلف، پس از رشد در تیم ها، برای ادامه فوتبال حرفه ای و پیشرفت مسیر جدیدی را انتخاب می کنند اما وقتی در آن مسیر شکست می خورند، قیمتشان کاهش پیدا می کند و حسابی افت می کنند، با ابراز دل تنگی برای تیم سابق خود، ایجاد موج رسانه ای و نهایتا فشار هواداران، دوباره به تیم خود بر می گردند. موضوعی که البته در سال های قبل کم تر رخ داده اما در چند سال اخیر نموداری صعودی داشته.

بازگشت به خانه یا بازی با هوادار؟

سال ها قبل نفراتی مانند مهدی مهدوی کیا، علی دایی، علی کریمی و... از پرسپولیس جدا شدند و مسافر پرواز اروپا؛ آن ها در تیم های خود درخشش خوبی داشتند و با حضوری چند ساله در فوتبال اروپا، توانستند مسیر خوبی را برای حضور بازیکنان ایرانی فراهم کنند و البته نام خود را به عنوان عضوی از تیم های بزرگ فوتبال اروپا به ثبت برسانند.

علی کریمی ابتدا از پرسپولیس به الاهلی امارات رفت و سپس راهی آلمان شد تا پیراهن بایرن مونیخ را بر تن کند.پس از آن یک فصل به قطر رفت، مدتی به پرسپولیس برگشت، به استیل آذین پیوست و نهایتا دو سال دیگر برای پرسپولیس بازی کرد و پس از مقطعی حضور در تراکتور سازی از فوتبال خداحافظی کرد.

علی دایی هم تقریبا روالی مشابه را طی کرده بود و پس از جدایی از پرسپولیس، حضور در بوندس لیگا را تجربه کرد و نهایتا در مقطعی یک ساله، دوباره برای سرخ ها به میدان رفت، پس از آن در صبا باتری و سایپا توپ زد و نهایتا کفش هایش را آویخت؛ داستانی که برای نفرات دیگری همچون مهدی مهدوی کیا، کریم باقری و... رخ داد.

البته در این بین به جدایی بعضی بازیکن ها، همچون خود طارمی و رضاییان، یا فرهاد مجیدی از استقلال هم نقدهای زیادی وارد شد. در سال های قبل فرهاد مجیدی یکی از بازیکنانی بود که همیشه درباره شیوه جدایی اش از استقلال، مورد انتقاد قرار می گرفت. مجیدی در ابتدای فوتبال از استقلال جدا شد و به راپید وین اتریش پیوست، پس از آن دوباره به اردوگاه آبی برگشت. بعد از چند بازی اندک دوباره استقلال را ترک کرد و راهی تیم های حاشیه خلیج فارس شد. عمده انتقاد اصلی به جدایی او، در فصل ۹۰-۹۱ لیگ برتر بود که مجیدی در صدر جدول گلزنان لیگ برتر قرار داشت و استقلال در مسیر قهرمانی؛ کاپیتان آبی ها اما در پایان نیم فصل، راهی الغرافه قطر شد و پس از چند ماه حضور در این تیم به استقلال برگشت و نهایتا در این تیم از فوتبال خداخافظی کرد.

بازگشت به خانه یا بازی با هوادار؟

ماجرای جدایی رضاییان و طارمی، و پیوستن شان به ترکیه هم داستانی مشابه داشت و آن ها با اینکه در تیم شرایط خوبی داشتند، به یک باره دست برانکو و قرمزها را در پوست گردو گذاشتند و عازم ترکیه شدند که البته طارمی به پرسپولیس برگشت و رضاییان مدتی در اردوی ریزه اسپور شرکت کرد اما نهایتا راهی جز بازگشت به اردوی قرمزها نیافت و به این تیم برگشت. بازگشتی که در آن زمان هم به آن انتقاداتی وارد بود.

با این تفاسیر، موضوعی که در بازگشت بازیکنان به تیم های خود در سال های اخیر به چشم می خورد، بازگشت آن ها در شرایط افت بدنی، و به نوعی دیپورت شدن آن هاست. برای مثال رامین رضاییان، پس از جدایی از پرسپولیس، ابتدا به اوستنده بلژیک رفت و بعد از آن در الشحانیه، الدحیل و السیلیه قطر بازی کرد اما با پایین آمدن کیفیت و بازی ها کم، دوباره به پرسپولیس برگشت. نکته ای که در بازگشت وحید امیری هم بارز بود و او زمانی که پنجره نقل و انتقالاتی پرسپولیس بسته بود، راهی ترابزون اسپور ترکیه شد اما نهایتا پس از یک فصل دوباره به پرسپولیس برگشت اما درخشش و اثرگذاری او در سال های اخیر، باعث شده یک مهره ثابت در تیم پرسپولیس باشد و شعله انتقادات از جدایی او هم فروکش کند.

بازگشت به خانه یا بازی با هوادار؟

بازگشت به خانه یا بازی با هوادار؟

همانطور که در ابتدای متن هم اشاره شد، بازگشت به تیم های فوتبال در دنیا مرسوم است اما در ایران معمولا به شکلی غیر حرفه ای دنبال می شود؛ در فوتبال روز دنیا، بازیکنان با یک قرارداد حرفه ای، به تیم ها ملخق می شوند و از اهرم هایی مانند فضای هواداری، ایجاد جو علیه باشگاه و... استفاده نمی کنند و در تیم خود سعی می کنند اثر مثبت داشته باشند. در فوتبال ایران اما قضیه کاملا بر عکس است و بازیکنان معمولا بعد از آنکه حسابی تیم های مختلف را امتحان کردند، و زمانی که دیگر مشتری نداشتند و نیاز به احیای دوباره دارند، با ایجاد چنین فضاهایی سعی می کنند تیم ها را تحت فشار قرار دهند تا به تیم سابق خود برگردند و بتوانند دوباره اوج بگیرند. موضوعی که در فوتبال ایران از آن به عنوان فراموش کاری هواداران هم تعبیر می شود و در سال های اخیر، بیشتر دیده شده. درباره رامین رضاییان هم دقیقا همین ماجرا وجود دارد و قرارداد رضاییان به مدت ۶ ماه و تا پایان فصل، این شائبه را تقویت می کند.

رضاییان که پس از ۵ سال به تیم سابق خود برگشته، قراردادی شش ماهه و تا پایان نیم فصل دوم را با پرسپولیس امضا کرده که معلوم نیست دلیل امضای این قرارداد عحیب چیست اما مطمئنا رضاییان، با توانمندی هایی که دارد می تواند در نیم فصل دوم خود را احیا کند و در پایان فصل ممکن است پیشنهادات مختلفی پیش رویش قرار بگیرد که در آن صورت، با جدایی از پرسپولیس راهی تیم دیگری شود. نکته ای دوباره این موضوع را به یاد می آورد که بازیکنان فوتبال ایران، در سال های اخیر، واقعا دل تنگ خانه و تیم محبوب خود شده اند یا صرفا هواداران را بازی داده اند و از بازگشت به تیم سابق، پلی برای احیای دوباره خود ساخته اند؟

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    حرفت خیلی بجا ومنطقی بود نمونه هایدیگر مثل ترابی .مقانلو

  • S_Y

    بازیهای جام جهانی قطر نزدیکه بخاطر هیچ کس نیومده بخاطر خودش اومده .اگه عاشق پرسپولیس بود بااون وضع ازاین تیم جدا نمیشد.روباه مکار......

  • امیر

    دیپورتی بیش نیست

  • قوخازواره

    مکتب کثیف وچرک لنگی

    پاسخ ها

    • بدون نام

      پماد سوختگی بدم

    • بدون نام

      ازاون شاح فرهاد کیسه یادگرفته

  • بدون نام

    بهرحال که دوباره برگشته و انشالله هم موفق خواهد شد . بعد پایان فصل هم خودش صاحب اختیییاره!!!!!!!ولی عملکردش مث همیشه خیل خوب باشه و بدرخشه انشالله، دوست داریم که بماند.

  • یه پرسپولیسی اصیل

    شرمنده دیگه بازیکنی مثل رامین اگه بعد ۵سال به پرسپولیس برگشته ازاون ور هم از پول زیادی گذشته میتونست تو قطر بخوره وبخوابه و ۱۵میلیارد پول بگیره به هرحال اگر بعداز نیم فصل بخواد از پرسپولیس به هرتیمی غیراز پرسپولیس بره اون موقع دیگه هوادار هم فراموشکار نمیشه وقطعن محبوبیتی میان هواداران بیشمار پرسپولیس نداره

  • دوراندیش

    این نوع تفکرخیانت آلود کم وبیش درمیان مسوولان نیز وجوددارد.

  • سعید سرخ

    دقیقا
    نیت آدمها مهمه در این زمینه
    اگر بازیکن واقعا به این نیت برمیگرده که دوباره احیا بشه تا دوباره یه پیشنهاد بیاد و زود بره خو یه کم نامردیه
    ولی اگر هم نیت کمک به تیمی که برمیگرده باشه قضیه فرق میکنه ...

    پاسخ ها

    • ز ب

      با پولی که هزینه رامین شد می توانستند بازیکن تاپ وجوانتری بگیرند نه پول به این زیادی بابت رضایت نامه و چقدر هم برای 6 ماه افسوس که در کشور ما هیچی سرجای خودش نیست

  • آ

    ی فیلم درست کنند بنام برگشتی ها

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج