مافینژاد: آرزویم قضاوت در جام جهانی است
دوست دارم کار ورزشی داشته باشم. من سالها در کارخانه و آزمایشگاه کار کردم، اما چون به ورزش خیلی علاقه دارم، ورزش و داوری را انتخاب کردم.
روزنامه ایران ورزشی: دوست دارم کار ورزشی داشته باشم. من سالها در کارخانه و آزمایشگاه کار کردم اما چون به ورزش خیلی علاقه دارم، ورزش و داوری را انتخاب کردم. اینکه یک نفر شغل ثابتی داشته باشد خیالش راحتتر است اما نمیتوانستم هر دو را با هم انجام دهم و سخت بود. به خاطر همین هم تمرکزم را روی داوری گذاشتم.
داوران فوتبال و فوتسال زنان در چند سال اخیر آنقدر خوب کار کردهاند که از فوتبال و فوتسال زنان ایران جلو زدهاند. همین چند سال پیش بود که زری فتحی و گلاره ناظمی برای جام ملتهای فوتسال مردان اروپا انتخاب شدند که این اتفاق برای اولین بار در تاریخ فوتسال افتاد و نام آنها به عنوان برترینها ثبت شد. حالا هم خبر رسیده انسیه خباز مافینژاد و مهسا قربانی از سوی AFC در لیست کاندیداهای داوری جام جهانی ۲۰۲۳ فوتبال زنان قرار گرفتهاند. داورانی باتجربه که حالا به دنبال کسب افتخارات جدید هستند.
انسیه خباز مافینژاد که در جام جهانی قبلی منتظر ابلاغ بود، حالا خوشحال است که برای جام جهانی ۲۰۲۳ کاندیدا شده و تلاش میکند در لیست نهایی قرار بگیرد. خباز مافینژاد با ۴۲ سال سن، جزو داوران باتجربه هم به حساب میآید و میخواهد از این فرصت به خوبی استفاده کند. خباز در رابطه با انتخابش به عنوان یکی از کاندیداهای داوری در جام جهانی فوتبال زنان که به میزبانی مشترک استرالیا و نیوزلند برگزار خواهد شد و همچنین شرایطی که در این مدت داشت، صحبت میکند.
چطور شما و مهسا قربانی برای جام جهانی انتخاب شدید؟
راستش را بخواهید ما آوریل ۲۰۲۰ یعنی فروردین گذشته، متوجه شدیم که AFC تعدادی از داوران و کمک داوران را قرار است برای جام جهانی جدا کند؛ کسانی که پتانسیل رفتن به جام جهانی را دارند. از آن زمان ما تحت نظر بودیم و تمریناتمان کنترل میشد. در نهایت سهشنبه نامه آمده که من و مهسا قربانی جزو کاندیداهای داوری جام جهانی هستیم. البته نامه خانم قربانی زودتر آمده بود و پارسال کلاسهای مخصوص جام جهانی را داشتند اما به خاطر شیوع ویروس کرونا کنسل شد. در نهایت این پروژه از فروردین شروع شد که خدا را شکر جزو کاندیداهای جام جهانی شدیم.
وقتی این خبر را به شما دادند، چه حس و حالی داشتید؟ میتوانید آن لحظه را توصیف کنید؟
قطعاً خیلی خوشحال شدم چون در این مدت خیلی زحمت کشیدیم. ۸ ماه کامل تحت نظر بودیم و تمام تلاشمان را کردیم که البته میدانیم باید بیشتر از این تلاش کنیم تا بتوانیم به جام جهانی ۲۰۲۳ برسیم.
پس این پروسه همچنان ادامه دارد.
بله، حدود ۳ سال دیگر ادامه دارد که باید تلاش کنیم جزو نفرات اصلی و اعزامی به جام جهانی باشیم.
چه چیزی در این مدت، باعث استرس شما میشود؟
همین شرایط کرونا که نمیتوانیم خوب تمرین کنیم. البته این مسأله برای همه کشورها وجود دارد اما شرایط تمرینی ما همراه با استرس است. اینکه این همه زحمت میکشیم نکند به خاطر قرنطینه و بسته بودن مرزها، این فرصت را از دست بدهیم. در هر صورت من هر روز در مشهد تمرینات را انجام میدهم. خدا را شکر زمینی در اختیار داریم که در آنجا تمرینات را انجام میدهیم.
پس تمرینات را هر روز و بدون وقفه دنبال میکنید؟
بله، ما داوران بینالمللی همیشه باید تمرین داشته باشیم. یک سال به خاطر کرونا ابلاغ نداشتیم اما آزمون گرفته میشود. به خاطر همین هم داوران بینالمللی همیشه تمرین دارند و آماده هستند.
بزرگترین آرزو و هدفت در داوری چه چیز است؟
بزرگترین آرزویم قطعاً قضاوت در جام جهانی است. جام جهانی ۲۰۱۹ انتظار داشتم جزو کاندیداها باشم اما این اتفاق نیفتاد.
حتما آن جام جهانی و رقابتهای قبلی را هم به خوبی پیگیری کردید. اگر به جام جهانی برسید، دوست دارید بازی کدام تیمها را قضاوت کنید؟
آمریکا و ژاپن جزو قویترین تیمهای جام جهانی فوتبال زنان هستند. ژاپن سال گذشته به آمریکا باخت و قهرمانی را از دست داد اما بازیهای این دو تیم همیشه میتواند جذاب باشد. بازیهایی هم که تیمهای اروپایی دو طرف قضیه هستند هم جذابیت خاصی دارد.
به جز داوری، شغل دیگری هم دارید؟
نه، من ۱۵ سال مهندس شیمی بودم اما برای کارشناسی ارشد، مدیریت ورزشی را انتخاب کردم که از همان اول دوست داشتم کار ورزشی انجام دهم. به خاطر همین هم به سمت داوری آمدم و به جز داوری، شغل دیگری ندارم. در کل درآمد ثابت و شغل ثابت ندارم.
یعنی نمیشد شیمی و داوری را با هم انجام دهید؟
دوست دارم کار ورزشی داشته باشم. من سالها در کارخانه و آزمایشگاه کار کردم اما چون به ورزش خیلی علاقه دارم، ورزش و داوری را انتخاب کردم. اینکه یک نفر شغل ثابتی داشته باشد خیالش راحتتر است اما نمیتوانستم هر دو را با هم انجام دهم و سخت بود. به خاطر همین هم تمرکزم را روی داوری گذاشتم.
در مدتی که در داوری حضور داری، تا به حال شده از داوران مرد هم کمک بگیری؟
بله، قطعاً پیش آمده. من همانطور که گفتم در مشهد زندگی میکنم و خراسان هم قطب داوری فوتبال ایران بوده و بزرگان زیادی در داوری دارد که از راهنماییهایشان استفاده میکنم.
مثلاً از چه کسانی؟
آقایان ترکی، سخندان، قهرمانی و فریمانی داورانی هستند که اگر موردی باشد حتماً از آنها کمک و مشورت میگیرم. برای رسیدن به جام جهانی ۲۰۲۳ که بزرگترین هدف و آرزویم هم هست، حتماً از مشورت آنها استفاده خواهم کرد.
ارسال نظر