ترانههای بهاری؛ بهار دلکش از محمدرضا شجریان
برخی به اشتباه این تصنیف را به عارف قزوینی نسبت داده اند، اما در منابع معتبر بسیاری ذکر شده که این تصنیف مربوط به درویش خان و شعر آن از ملک الشعرای بهار است.
برترینها: معمولا اگر خوانندهای چند سال متوالی به این حرفه بپردازد حتما در آثارش کاری درباره بهار یا عید نوروز خوانده. این موضوع شامل همه خوانندههایی که میشناسیم میشود. اما درصد زیادی از این آثار برای همان مدت محدود هیت میشوند و سال بعد کاری دیگر جایش را میگیرد. در این مطلب، اما قصدمان این است به قطعاتی با محوریت نوروز بپردازیم. آنهایی که از همه بیشتر دوستشان داریم و هیچوقت از یادمان نمیرود و هر سال سراغشان را میگیریم تا دوباره خاطراتمان از بهار را با آنها زنده کنیم.
«بهار دلکش» محمدرضا شجریان
صدایی که نوروز را زمین گیر میکند
برخی به اشتباه این تصنیف را به عارف قزوینی نسبت داده اند، اما در منابع معتبر بسیاری ذکر شده که این تصنیف مربوط به درویش خان و شعر آن از ملک الشعرای بهار است. آوازخوانان زیادی نظیر عبدالله دومی، علیرضا قربانی، رشید بهبودف، سالار عقیلی و محمد معتمدی هم تا کنون این تصنیف را اجرا کرده اند، اما همه ما با صدای شجریان راحت تریم و این قطعه را بیشتر با صدای او گوش کرده ایم.
اولین بار در سال ۵۴ شجریان و لطفی این اثر را در تلویزیون اجرا کرده اند و بعد از آن «بهار دلکش» به یکی از محبوبترین آثار او تبدیل شد. البته قطعهای که ما میشنویم اجرای لطفی و شجریان در سال ۵۹ است که در سفارت آلمان اجرا شده و بعدها در سال ۷۶ در قالب یک آلبوم رسمی با نام «عشق داند» بیرون آمده. چند بند انتهایی شعر اصلی هم در این تصنیف خوانده نشده و شعر کامل ملک الشعرا شش بند است. «بهار دلکش» در آواز ابوعطا و در گوشه حجاز اجرا شده و تم آن بسیار غمگین است. آنقدر که شاید تنها مناسب احوالات این روزهای ما باشد و به صورت نرمال منطقی نیست که این قطعه را دم عید گوش داد.
نظر کاربران
به به
به به
خوشمان آمد
دمت گرم و سرت خوش باد
ای ول دارید خدا سلامتی به استاد بده روح جناب لطف عزیز قرین رحمت حق
چقدر زیبا و دلنشین
عاشقتم استاد