وقتی بازیگران و خوانندگان هوس نوشتن میکنند
کم نیستند هنرمندانی که پا در کفش نویسندگان میکنند و یا موسیقیدانانی که بدشان نمیآید نامشان را علاوهبر آلبومهای موسیقی، روی کتابها هم ببینند. در گزارش پیش رو به ۱۰ نفر از ماجراجویان فضای میانرشتهای هنر و ادبیات میپردازیم.
وقتی یک هنرمند دست به قلم میبرد و قدم به دنیای نویسندگی میگذارد، همه طرفدارنش مشتاقند بدانند کتاب او درباره چیست، چگونه نوشته شده، آیا اثری شبه زندگینامهای است و ...
در فهرست ذیل، به این سوالات در مورد کتابهای چهرههای مطرحی چون «هیو لاری»، «جیمز فرانکو»، «سیلوستر استالونه» و... پاسخ داده میشود.
«بین پل و رودخانه» نوشته «کریگ فرگوسن»
فرگوسن، کمدین، کارگردان و بازیگر اسکاتلندی - آمریکایی رمان «بین پل و رودخانه» را سال ۲۰۰۶ به نگارش درآورد. کتاب این مجری برنامههای تلویزیونی سرشار از شخصیتهای داستانی متعدد و تکنیکهای نهچندان قوی است و نمیتوان آن را تجربهی میانحوزهای قوی دانست، اما نکته مثبت رمان فرگوسن، پل زدن میان فرهنگ دو کشور آمریکا و انگلیس است.
«استاد واقعیت: بلک سبث» نوشتهی «جان دارنی»
رمانی که دارنی حول محور موسیقی گروه «بلک سبث» (یکشنبه سیاه) به نگارش درآورده را میتوان از جمله کارهای موفق هنرمندان عرصهی موسیقی دانست. این موسیقیدان آمریکایی که از بنیانگذاران و ترانهسرایان اصلی گروه «ماونتن گوتز» (بزهای کوهی) شناخته میشود، تحلیل خود از یکی از آلبومهای «بلک سبث» را در قالب اثری ادبی عرضه کرده است. داستان «استاد واقعیت» دربارهی نوجوانی است که آرامش را در گوش سپردن به ترانههای این گروه معروف موسیقی مییابد. دارنی در کتاب خود با روایتی قوی، نقصهای عرصهی موسیقی روز را هدف گرفته و اثری خواندنی آفریده است.
«فروشنده اسلحه» نوشته «هیو لاری»
هیو لاری از جمله افرادی است که آرام و قرار ندارد، به همین دلیل ردپای او را در عرصههای بازیگری، موسیقی، کارگردانی و همچنین نویسندگی میتوان دید. اولین تجربه لاری در حوزه نویسندگی، رمانی کمیک است که داستانی یک جاسوس را روایت میکند. او که در دنیای بازیگری چهرهای توانمند به حساب میآید، استعداد خود را در حوزهی کتاب هم به اثبات رسانده است.
«اسب آبی» نوشتهی «استفن فرای»
هیو لاری و استفن فرای در پروژههای بسیای همکاری داشتهاند، اما کتابهایشان را به تنهایی به نگارش درآوردهاند. فرای که بیشتر به عنوان بازیگر و نمایشنامهنویس شهرت دارد، تاکنون چندین رمان کمیک منتشر کرده و در این زمینه موفق بوده است. «اسب آبی» داستان پیرمرد خسیسی را روایت میکند و با بذله گوییهای هوشمندانهی فرای، اثری جذاب و خواندنی از آب درآمده است.
«اتکا به پیت» نوشته «ویلی ولاتین»
ویلی ولاتین، خواننده و ترانهسرای آمریکایی است که با کتاب «اتکا به پیت» کمک شایانی به موسیقی و ادبیات منطقه شمالغربی پاسیفیک کرده است. مسابقات اسبدوانی، فقر و بزرگسالی از جمله مفاهیمی هستند که ولاتین در رمان خود به آنها پرداخته است.
«NNNNN: یک رمان» نوشتهی «کارل رینر»
رمان این هنرپیشه، کارگردان و تهیهکننده آمریکایی جدا از نام غیرمتعارفش، ملغمهای از شخصیتهای گوناگون است؛ یک روانشناس، کودکی فراموششده و شخصیتی به نام «دکتر گرترود ترمیپلزر» از جمله شخصیتهایی هستند که در این رمان به آنها پرداخته شده است. با همه این اوصاف، «NNNNN» یک برهمریختگی جذاب است که کاملا با شخصیتی که از رینر سراغ داریم، تطابق دارد.
«پیلو آلتو» نوشته «جیمز فرانکو»
سالها از گذار جیمز فرانکو از دورهی درخشش به دوره پر زرق و برق ستاره شدن در هالیوود میگذرد و در مرز بین این دو فرانکو، کمرنگ و کمرنگتر شده است. مجموعه داستان «پیو و آلتو» از این هنرپیشه سرشناس، داستانهایی را از زبان نوجوانان حومه کالیفرنیا روایت میکند. فرانکو بعدها چند کتاب دیگر از جمله مجموعه شعری به نام «خطاب به هربرت وایت» را هم به چاپ رساند. علاوهبر این، این بازیگر نامزد جایزه اسکار رمانی را با عنوان «بازیگران ناشناس» به چاپ رساند و در آن زندگی خود در سینمای هالیوود را توصیف کرد.
«کوچه بهشت» نوشته «سیلوستر استالونه»
سیلوستر استالونه که او را با نقش «راکی رمبو» میشناسند، از نبوغ ادبی بالایی برخوردار نیست، اما موفقیت کتابش نشان از توانایی وی در جذب مخاطب عام آمریکا دارد. «کوچه بهشت» به عنوان نخستین تجربه نویسندگی استالونه در سال ۱۹۷۸ منتشر شد، همان سالی که نام وی برای اولینبار به عنوان یک کارگردان شنیده شد. این اثر علیرغم روایت ضعیفش، منظرهای دلربا از ذهن مردی را نمایان میکند که در قرن بیستم به شهرتی ناگهانی دست پیدا میکند.
«دختر فروشنده» نوشته «استیو مارتین»
استیو مارتین که توانمندیاش را در عرصههای بازیگری، موسیقی و تهیهکنندگی به اثبات رسانده بود، در سال ۲۰۰۱ با نگارش «دختر فروشنده»، استعداد خود را در دنیای کاغذ و قلم به همگان نشان داد. این رمان کوتاه به موضوعی خیلی نابی پرداخته، اما مورد توجه مخاطبان آمریکایی قرار نگرفت.
«جنگل وحشی» نوشته «کالین ملوی»
برای کالین ملوی که ترانهسرا و خوانندهی اصلی گروه «دیسمبریستها» (The Decembrists) است، دست به قلم بردن و خلق یک اثر ادبی، اقدامی چندان دور از ذهن نبود. ملوی با قرض گرفتن ایدههایی از رمانهای معروف «تاریخنگار نارنیا»، قصه شگفتانگیزی را در جنگلهای خارج پورتلند اورگان روایت میکند. در «جنگل وحشی»، باربیها دزدیده میشوند، حیوانات ارتش نظامی تشکیل میدهند و دهها اتفاق خارقالعاده روبروی چشم خوانندگان رخ میدهد.
نظر کاربران
نظرارو خیلی دیر میزنین!تانظر بخوره خبر جمع شده!آخه ما این همه نظر میدیم پ کی بخوندش!