مشهورترین نقاشیهای سهراب سپهری در موزههای جهان
سپهری یک مسافر بود و در سفرهایش به شرق و غرب از فرهنگها و آیینهای مختلف تاثیر گرفت. تاثیرات این فرهنگها در بومهای نقاشی و اشعار او مشهود است. او درباره نقاشی فرانسوی، خوشنویسی ژاپنی و بودیسم مطالعه گسترده داشت.
وبسایت فرادید: سپهری یک مسافر بود و در سفرهایش به شرق و غرب از فرهنگها و آیینهای مختلف تاثیر گرفت. تاثیرات این فرهنگها در بومهای نقاشی و اشعار او مشهود است. او درباره نقاشی فرانسوی، خوشنویسی ژاپنی و بودیسم مطالعه گسترده داشت.
سهراب سپهری را این روزها گرانقیمتترین نقاش ایران میدانند؛ همین چند ماه پیش بود که برای یکی از تابلوهایش بالای پنج میلیارد تومان در حراج تهران چکش زده شد. او از کودکی به نقاشی علاقه داشت و حتی برای این علاقهاش در مدرسه کتک هم خورد در این مسیر تحصیل و سفر کرد و نمایشگاه برگزار کرد.
جواد مجابی - منتقد هنری، شاعر و نقاش - درباره سپهری میگوید: سهراب سپهری تقریبا نقاشی و شعر را با هم آغاز کرد، اما شهرت شاعری او دیرتر و در نیمه دهه ۴۰ با آثاری مانند «حجم سبز» و «صدای پای آب» آغاز شد؛ این در حالی است که او در دانشکده هنرهای زیبا تحصیل کرد و در دهه ۳۰ نمایشگاه نقاشی برگزاری میکرد.
گران بودن آثار سهراب سپهری ساز و کاری است که به حراجیها برمیگردد. آنها روی هر کسی دست بگذارند میتوانند او را به عرش برسانند یا زیر فرش قایم کنند.
فروش بالای آثار نقاشی لزوما به دلیل خوب بودن اثر نقاشی نیست، ما نقاشان ضعیفی داریم که سازماندهندگان حراجیها هنری به کمک مجموعهداران و گردانندگان بازار نقاشی تصمیم میگیرند برای سود بیشتر آثار آنها گرانتر به فروش برود.
نقاشیهای سهراب
سپهری در آثارش متمرکز بر طبیعت است. مطالعات او در مورد مفاهیم ذن بودایی از طبیعت و زندگی به عنوان پایه و اساس شعر و نقاشی اوست. شعر او به زبانهای بسیاری از جمله انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، آلمانی، ایتالیایی، سوئدی، عربی، ترکی و روسی ترجمه شده است.
نقاشیهایش نیز در مجموعههای بزرگ جهان حضور و در نمایشگاههای معتبر در معرض دید تماشاگران بوده است.
مجموعهای از نقاشیهای سپهری مربوط به درختان است. او در این نقاشیها بخشی از تنه درخت را به روی بوم میآورد و از نماهای مختلف به آن میپردازد. درختان نماد سستی و ماندگاری در دنیای اویند.
تنه درخت استوارترین بخش درخت است و او با تمرکز بر آن اشاره بر قدرت دارد. شیفتگی او در نشان دادن بخشهای تنه، به جای مجموع درخت، عمدی بود و بر اصل سیر تکاملی تائو استوار است.
امضای وی بر روی نقاشیهایش به نظر مرتضی ممیز جلوه از روحیه فروتنانه و ایرانیاش دارد.
در طول عمر خود، سپهری چندین نمایشگاه انفرادی در تهران برگزار کرد، آثار او در نمایشگاههای بینالمللی جهان مانند برزیل، فرانسه، ایالات متحده و هنر بازل نیز شرکت داشتهاند.
نقاشیهای سپهری در مجموعههای بزرگ بینالمللی شامل موزه هنرهای معاصر تهران، موزه هنر متروپولیتن و گالری هنر خاکستری دانشگاه نیویورک حضور دارند.
اگر از آخرین حضور آثار سپهری در کشورهای دیگر شروع کنیم به دوم فروردین امسال خواهیم رسید. در یکی از معتبرترین حراجیهای آثار هنری کریستیز دوبی آثار ایرانیان نیز حضور داشتند.
این حراجی «هنر پساجنگ و معاصر» نام داشت. در این حضور، علاوه بر نقاشیهای سهراب سپهری آثاری از پرویز تناولی مجسمهساز و محمد احصایی خطاط به فروش رسیدند.
در نهمین حراج تهران نیز گرانترین اثر نقاشی ایران به سهراب اختصاص پیدا کرد. در ۹ مهر ۱۳۹۷ تابلوی نقاشی سهراب سپهری با قیمت ۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان به فروش رسید.
نظر کاربران
شعرهای سهراب سپهری عمیق ودرعین حال ساده است واز انها لذت میبرم اما با نقاشیهایش ارتباط بر قرار نمیکنم
با سلام،ای کاش سپهری تا زنده بود حمایت میشد!این مسلک بدیه که تا یک شاعر میمیره کارش دیده میشه! خود من بلندترین شعر صد سال اخیر رو در ۳۷۰ صفحه نوشتم،با نام خطاط شب،اما کسی حمایتم نمیکند،وقتی مردم تشریف بیارین قبه سازی کنین!