«اسمارفها: دهکده گمشده»؛ دنیایی سرشار از لبخندهای محو نشدنی
يك مشخصه مهم و جالب فيلمهاي كارتوني موفق سه دهه اخير اين است كه بيش از آنكه مناسب كودكان يعني مخاطبان اصلي انيميشنها باشند براي بزرگسالان مفهومرسان و آگاهيبخش هستند اما «اسمارفز: دهكده گمشده» بيشتر براي ۴ تا ۸ سالهها جالب است....
يك موجود متفاوت در سرزمين قارچها
در دهكده اسمارفها كه سرشار از قارچهاي متنوع و خوشرنگ است، همه كاراكترها مذكر و مرد هستند الا اسمارفت (با صداي دمي لاواتو) كه صورتي گردتر از سايرين دارد و تو گويي موهاي نانسي سيناترا دختر فرانك سيناترا خواننده و بازيگر قديمي امريكايي را عاريت گرفته و شايد هم به سرقت برده است.
نقشهاي شيطاني
گارگامل نقشهاي شيطاني براي رسيدن به قدرتي بيشتر دارد. او ميخواهد تمامي اسمارفها را به داخل يك ديسبس بزرگ بيندازد و با آب جوش بكشد تا ديگر رقيبي در كل منطقه نداشته باشد. او در نقشه خود موفق ميشود اما اسمارفت با شهامت هرچه بيشتر سه تا از اسمارفها را كه كلامسي، هفتي و بريني (آخرين به معناي مغزدار) ناميده ميشوند از چنگ گارگامل نجات ميدهد و از آن پس اين فيلم به يك داستان بزرگ تعقيب و گريز بين گارگامل و اين سه نفر و البته اسمارفت تبديل ميشود. مسير اين تقابل و ستيز از يك جنگلي ممنوعه، آبشارهاي چشمنواز و باغ بزرگي مملو از چندین اژدها با دهانهاي آتشين و گلهاي بزرگ آدمخوار عبور ميكند.
اين همان سرزمين نيست
در نهايت مشخص ميشود دهكده اسمارفها همان دهكده گمشده و دور از نظر ماندهاي نيست كه تصور ميشد. در واقع ما با يك غار بزرگ سرشار از اسمارفهاي زن و مؤنث هم كه سركردگي آن با اسمارف ويلو (با صداي جوليا رابرتز) است، روبهرو ميشويم تا مشخص شود تصاوير و اطلاعرسانيهاي سكانسهاي نخستين مبني بر قلت چشمگير نمونههاي مؤنث در اين جهان ويژه نادرست و بواقع كلك و مقدمهاي براي غافلگير كردن بينندهها در نماهاي بعدي بوده است.
تفاوتها با ساير كارتونها
تفاوتها بين «اسمارفز: دهكده گمشده» و به روايتي ديگر «اسمارفز ۳» با ساير كارتونهاي امسال چشمگير و در عينحال سطحي و اندك است. شايد طرفداران «اموجي» ديگر كارتوني كه همانند اسمارفها محصول سوني پيكچرز است، بگويند كاراكتر مركزي فيلم محبوبشان كه موجودي بهنام «مل مه» است از تمامي كاراكترهاي اسمارفز جذابتر و جالبتر مينمايد اما نبايد فراموش كرد كه اسمارفها در سال ۱۹۵۸ در بلژيك و براساس فرهنگهايي ويژه همين كشور و نگرش اروپاييها ساخته شدند و نامهايي كه روي هر يك از اسمارفها گذاشته شده، نشاندهنده روحيات يا كارها و ماهيت آنها است و از آن دست است اسامي جوكي (سواركار)، نردي (عصبي)، گروچو (يكي از اعضاي برادران ماركس)، وينر (برنده)، لوزر (بازنده)، پينتر (نقاش)، پارانوييد (رواني) و تراپيست (روانشناس)، آنها نسخهها و محصول متفاوتسازيها روي نمونههاي مشابهند و اگر «ترولز» را هم كه سال پيش اكران شد چيزي مثل اسمارفز بدانيم، نمونه بسيار هوشمندانهتر آن و براي قشرهاي سني بالاتر و مناسبتر و «همشهري كين فيلمهاي اسمارفها» بوده است!
مشخصات فيلم
عنوان : «اسمارفها: دهكده گمشده»
محصول: كمپانيهاي كلمبيا، ال استار كاپيتال و وندا پيكچرز
تهيهكنندگان : جوردن كرنر، مري الن بائودر اندروز، راجا گاسنل و بن وايز برن
سناريستها: استيسي هارمان و پاملا ريبون
كارگردان : كلي ازبري
تدوينگر : برت مارنل
صدا پيشهها: دمي لاواتو، راين ويلسون، جوليا رابرتز، مندي پاتين كين، جومانچانيه لو، جك مك براير، دني پودي، ميشل رودريگز، الي كمپر، اريل وينتر، جيك جانسون و مگان ترينور.
ارسال نظر