۴۶۹۸۹
۲۷ نظر
۵۰۸۴
۲۷ نظر
۵۰۸۴
پ

نگاهی به سیر فعالیت های محسن چاوشی

محسن چاوشی مسیر پر فراز و نشیبی را در سال های گذشته طی کرده است. از زمانی که به صورت غیرمجاز و زیرزمینی فعالیت می کرد تا زمانی که آثار او به صورت رسمی منتشر شده اند، تغییر مسیر زیادی داشته است.

نگاهی به سیر فعالیت های محسن چاوشی

هفت صبح: محسن چاوشی مسیر پر فراز و نشیبی را در سال های گذشته طی کرده است. از زمانی که به صورت غیرمجاز و زیرزمینی فعالیت می کرد تا زمانی که آثار او به صورت رسمی منتشر شده اند، تغییر مسیر زیادی داشته است. او مدام در حال تغییر سبک است و با تنظیم کننده ها و ترانه سرایان متفاوتی هم کار می کند.

چاوشی پای تمام آلبوم های گروهی هم هست اما هیچ وقت اجرای زنده نداشته و تمام فعالیت های او محدود می شود به ضبط استودیویی آهنگ ها. با این وجود او در سال های گذشته طرفداران پروپاقرصی برای خودش جمع کرده است.

نگاهی به سیر فعالیت های محسن چاوشی

۱۳۸۲

نفرین

چاوشی درست زمانی وارد بازار موسیقی شد که موج جدید خوانندگان پاپ زیرزمینی روی بورس بودند. خوانندگانی مثل محسن یگانه و بنیامین بهادری که بعدها وارد بازار موسیقی مجاز شدند اما چاوشی یک ویژگی دیگر هم داشت. صدا و سبک او شبیه یکی از خوانندگان لس آنجلسی بود. آنقدر شبیه که تا مدت ها بسیاری از مردم فکر می کردندکه این آلبوم هم متعلق به همان خواننده لس آنجلسی است.

جدای از این موضوع چاوشی با آلبوم نفرین که به صورت اینترنتی منتشر شده بود، توانست خیلی زود جایش را بین طرفداران موسیقی پاپ باز کند. آهنگسازی و تنظیم این آلبوم را خود چاوشی برعهده داشت. قطعات نفرین و کفتر چاهی از معروف ترین قطعات چاوشی در همین آلبوم منتشر شدند.


1384

خودکشی ممنوع

قطعات این آلبوم بسیار تلخ هستند. قطعه «خودکشی ممنوع» یکی از تلخ ترین قطعاتی است که تا به حال محسن چاوشی خوانده. با این آلبوم چاوشی به شهرت بیشتری نسبت به گذشته رسید. محسن یگانه هم اولین همکاری اش را با محسن چاوشی در این آلبوم داشت و یکی از ترانه های آلبوم را او سروده بود.

آهنگسازی این کار را خودچاوشی انجام داده و در تنظیم، رضا فوادیان او را همراهی کرده بود. اجرای مشترک چاووشی و یگانه در «نشکن دلمو ...» هنوز هم از مهم ترین ترانه های پاپ سال های اخیر دانسته می شود.

لنگه کفش

لنگه کفش حاصل جمع آوری تک آهنگ هایی بود که چاوشی روی ترانه هایی از حسین صفا و امیر ارجینی کار کرده بود. آلبومی که حال و هوایش با آلبوم تلخ خودکشی ممنوع کمی متفاوت بود. این آلبوم به خاطر زیرزمینی بودنش هیچ وقت تنظیم نهایی نشد و با یک تنظیم نصفه و نیمه روی اینترنت پخش شد. لنگه کفش، بچه های اهوازی، تنگ بلور، عشق دو حرفی، خاطره های مرده، کوچه هم تموم نشه و گیسو طلا از ترانه های این آلبوم بودند.


۱۳۸۵

متاسفم

«متاسفم» آخرین آلبوم غیرمجاز محسن چاوشی و البته محبوبترین آنها بود. چاوشی با انتشار این آلبوم به اوج محبوبیت در بین طرفدارانش رسید. زمان نانتشار «متاسفم» شایعه بود که این آلبوم قرار بوده به صورت رسمی منتشر شود و مراحل دریافت مجوز آن هم انجام شده اما به علت اینکه این آلبوم روی اینترنت لو رفته بود، تهیه کننده های آلبوم دیگر تمایلی به انتشار رسمی آن نداشتند. تنظسیم این آلبوم را شهاب اکبری برعهده داشت و از این لحاظ حال و هوای آن با آلبوم های قبلی چاوشی تفاوت داشت. امیر ارجینی، حسین صفا، ترانه مکرم، یاها کاشانی و خود محسن چاوشی در این آلبوم ترانه سرایی کردند.

موسیقی فیلم سنتوری

سنتوری عنوان فیلمی است به کارگردانی داریوش مهرجویی که برای اولین بار در جشنواره فیلم فجر سال ۸۵ اکران شد. این فیلم به علت توقیف هیچگاه به اکران عمومی نرسید اما این باعث نشد تا چیزی از شهرت موسیقی آن در بین مردم کم شود. محسن چاوشی با خواندن ترانه های فیلم سنتوری به اوج محبوبیت و شهرت رسید. در این موسیقی فیلم اردوان کامکار وظیفه تنظیم و نوازندگی سنتور را برعهده داشت. هر چند بعدها موسیقی فیلم سنتوری به صورت یک آلبوم توسط شرکت ارانگام منتشر شد اما در همان زمان هم تبدیل به محبوب ترین موسیقی روز شد. تسنتوری تنها تجربه مشارکت سینمایی محسن چاوشی بود و بعد از آن هیچگاه در سینما حضور پیدا نکرد.


1387

یه شاخله نیلوفر

اولین آلبوم رسمی و مجاز محسن چاوشی با حاشیه های زیادی همراه بود. بعضی اعتقاد دارند این آلبوم و موسیقی فیلم سنتوری بهترین آثار محسن چاوشی و از بهترین آثار موسیقی پاپ دهه گذشته بوده اند. یه شاخه نیلوفر بعد از دو سال سکوت چاوشی به بازار آمد. استقبال از این آلبوم به حدی بود که در رده پرفروش ترین آثار موسیقی ایران تاکنون قرار گرفت.


۱۳۸۸

سلام آقا

چاوشی یک خواننده مناسبتی هم هست. او در مناسبت های مختلف مذهبی و ملی همیشه حضور داشته ودر تمامی آلبوم های گروهی پاپ که به صورت مناسبتی منتشر شده اند ترانه هایی از او موجود بوده است. سلام آقا اولین تجربه چاوشی در این زمینه بود. در این آلبوم چاوشی دو تک آهنگ با موضوع محرم و امام حسین (ع) دارد. شرکت در آلبوم گروهی سلام آقا در کنار خوانندگان معروف دیگری چون رضا صادقی برای چاوشی یک نوع تثبیت در بازار مجاز محسوب می شد. البته چاوشی قبل از این هم ترانه هایی را با موضوعات مذهبی خوانده بود. کفتر چاهی و امام رضا (ع) از معروف ترین این ترانه ها هستند.

ژاکت

ژاکت ششمین آلبوم استودیویی محسن چاوشی است. این اثر دومین آلبوم استودیویی دارای مجوز این خواننده است که ترانه های آن توسط امیر ارجینی، حسین صفا، کیکاووس یاکیده و علی مهرگان سروده شده اند. سه قطعه از قطعات این آلبوم توسط محمدرضا آهاری، دو قطعه توسط شهاب اکبری و باقی قطعات توسط خود محسن چاوشی ساخته شده اند.

طبق نظرسنجی ها «ژاکت» به عنوان دومین آلبوم رسمی محسن چاوشی توانست در رقابت با آلبوم های ۱۴ علی لهراسبی و یکی بود، یکی نبود رضا صادقی عنوان محبوب ترین آلبوم پاپ سال ۱۳۸۸ موسیقی ایران را نصیب خود کند.

نگاهی به سیر فعالیت های محسن چاوشی

هشت

آلبوم هشت، یک آلبوم پاپ مذهبی با حضور چند خواننده است. این آلبوم قرار بود به مناسبت ۸/۸/۸۸ سالروز میلاد علی بن موسی الرضا (ع) منتشر شود ولی انتشار آن تا اردیبهشت ۱۳۸۹ به تعویق افتاد. محسن چاوشی در این آلبوم یک قطعه به نام «کاشکی» با ترانه ای از امیر ارجینی و تنظیم شهاب اکبری داشت. چاوشی پیش از این هم آهنگ هایی را در مورد امام رضا مانند «کفتر چاهی» و «امام رضا» خوانده بود. حمید حامی، بابک جهانبخش، امین رستمی، علیرضا شهاب، رضا صادقی، رضا یزدانی و علی اصحابی دیگر خوانندگان این آلبوم بودند.


1390

خاص

«خاص» اولین آلبوم گروهی پاپ بود که برای مناسبت خاصی منتشر نمی شد. خاص، ترکیبی از ستاره های موسیقی پاپ بود که طبق قرار بهترین تک آهنگ هایشان را در آن ارائه داده بودند. در واقع یک مجموعه آهنگ به سلیقه تهیه کننده. در این آلبوم به غیر از محسن چاوشی خوانندگان دیگری مانند فرزاد فرزین، مازیار فلاحی، علی اصحابی، بابک جهانبخش، پیام صالحی، مهدی مدرس، شهاب رمضان و رضا یزدانی هم حضور داشتند. ترانه سرایی آلبوم را هم حسین صفا، یاحا کاشانی، مازیار فلاحی، سمیه کاویانی، محسن شیرالی، علی حسین زاده، امیر ارجینی، میثم یوسفی و سروش دادخواه برعهده داشتند.

سنتوری

آلبوم سنتوری در واقع ترکیبی از ترانه های فیام سنتوری به همراه چند ترانه قدیمیدیگر از چاوشی بودندکه پیش از این در آلبومهای غیرمجاز این خواننده منتشر شده بودند. این آلبوم توسط شرکت ایرانگام منتشر شد و به خاطر گذشت زمان زیادی که از ساخت آن می گذشت و انتشار اینترنتی وسیع آن مورد استقبال قرار نگرفت.

دلصدا

دلصدا سومین آلبوم مناسبتی و گروهی پاپ بود که چاوشی هم در آن شرکت داشت. این آلبوم با موضوع جنگ ساخته شده بود و خوانندگانی چون «رضا صادقی»، «علی لهراسبی»، «بنیامین بهادری»، «محسن چاوشی»، «بابک جهانبخش»، «فرزاد فرزین»، «محمد علیزاده» و «مهدی یراحی» در آن حضور داشتند.

چاوشی پیش از این آلبوم و بعد از آن ترانه هایی را با موضوع جنگ و دفاع مقدس خوانده بود که مهمترین آنها ترانه «پرچم سفید» است. چاوشی با تک آهنگ «نفرین به جنگ» در این آلبوم حضور داشت. شایعه بود که قرار است آلبوم دلصدای 2 با موضوع امام زمان (عج) هم با حضور همین خوانندگان در نیمه شعبان منتشر شودکه بعدها از طرف تهیه کننده تکذیب شد.

نگاهی به سیر فعالیت های محسن چاوشی

پرچم سفید

پرچم سفید نام پنجمین آلبوم استودیویی محسن چاوشی است که توسط شرکت تصویر دنیای هنر در ۲۲ اسفند ماه ۹۰ منتشر شد. کوشان حداد، شهاب اکبری، سینا حجازی، امیر جمال فرد این آلبوم را تنظیم کرده اند و حسین صفا و اسلام ولی محمدی ترانه سرایان این اثر هستند. پرچم سفید در ژانر پاپم، راک و هاوس ساخته شده است اما از نظر تنظیم و ترانه با آلبوم های قبلی چاوشی فاصله داشت.


1391

من خود آن سیزدهم

امسال برخلاف سال 90، سال کم کار اما پرباری برای چاوشی بود. بعد از آلبوم پرچم سفید که نتوانست توقع مخاطبان موسیقی پاپ را از چاوشی برآورده کند، آلبوم «من خود آن سیزده ام» حاصل تلاش چند ماهه این خواننده، واکنش های مثبتی را برای او در پی داشت.

نگاهی به سیر فعالیت های محسن چاوشی

قطعات این آلبوم شامل «غلط کردم غلط»، «کو به کو»، «رمیدیم»، «نگار»، «ستمگر»، «شیر مردا»، «من خودآن سیزدهم»، «قراضه چین» و «بهرام گور» است که چاوشی با اشعار کلاسیک شاعران بزرگ ایران وحشی بافقی، بابا طاهر، شهریار، مولانا و خیام نیشابوری ساخته است. آهنگسازی قطعات آلبوم برعهده محسن چاوشی بوده و کوشان حداد، شهاب اکبری، امیر جمالفرد و محسن چاوشی به عنوان تنظیم کننده در این اثر حضور داشته اند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • علی

    من خود آن سیزدهم

    امسال برخلاف سال 90، سال کم کار اما پرباری برای چاوشی بود. بعد از آلبوم پرچم سفید که نتوانست توقع مخاطبان موسیقی پاپ را از چاوشی برآورده کند، آلبوم «من خود آن سیزده ام» حاصل تلاش چند ماهه این خواننده، واکنش های مثبتی را برای او در پی داشت.

    =
    من خود ان سیزدهم واقعا عالی بود

    پاسخ ها

    • من

      کی گفته پرچم سفید از آلبمای قبلش خیلی بهتر بود

  • بهمن

    محسن جوووون
    بهترینی تو ایران

  • علی اکبر

    واقعا خنده داره یگانه رو بورس بود اون موقعه که محسن ما داشت نفرینو میخوند خیلی از این اشخاص داشتن خونه مدرسه میرفتن شخصی مثل محسن یگانه چجور میتونه اون زمان روبورس باشه درحالیکه هیچی قبلش نبوده اگه چاوشی صداش شبیه پس اشخاصی مثل محسن یگانه بنیامین یا خیلیای دیگه دارن تقلید میکن بزارین اسمشم بگم تا نگین بدون مدرک حرف زد شادمهر عقیلی شباهت صدا دلیل تقلید نمیشه اما اینجور اشخاص حتی روی شعرای خوانندهای لس آنجلسی خوندن پس بیخواد انگ تقلیدو نزنین تو دوران موسیقی همه دچار شباهتن مثل خشایار اعتمادی که شباهتش مثل خواننده لسانجلسیه به نظر من پرچم سفید فوقالعاده بود ترکی مثل قطارو مگه صدسال بتونن بسازن فعلا یاحق

  • hoda

    حتی پدرم که اهل موسیقی نیست بسیار از این البوم 13 استقبال کرده-محشر بود

  • لیدا

    بله، آلبوم "من خود آن سیزدهم" خیلی عالی شده
    من خودم هر روز گوش می کنم و هیچ وقت برام تکراری نمیشه
    در این آلبوم از اشعار شاعران بزرگی مثل شهریار و وحشی بافقی و ... استفاده شده که پرمعنی و پرمفهوم هست و بر زیبایی این آلبوم افزوده..

    با تشکر فراوان :)

  • رضا

    این حرف واقعا مسخرست!

    امسال برخلاف سال 90، سال کم کار اما پرباری برای چاوشی بود. بعد از آلبوم پرچم سفید که نتوانست

    اولا که سال 91 بسیار پرکا بود مثل 90 ، البته متاسفانه! چون تک آهنگای مناسبی پخش نکرد

    چطور در مورد آلبومی که پرفروشترین آلبوم سال بوده و بهترین آهنگ سال(قطار) هم داخل بوده و. چند فضای استانداردو جدید رو وارد موسیقی ایران کرده میگین نتونست توقعات رو برآورده کنه!! خنده داره

    پاسخ ها

    • من

      راست میگه خــــــــــــــــــــــــوب

  • مهدی

    دقیقا برعکس پرچم سفید قوی ترین البوم محسن بود

    و استقبال خوبی هم ازش شد

  • امیرحسین

    احساس نمی کنید آلبوم "حریص" رو جا انداختید؟!

  • ahmad ch

    bad nabood

  • امیرحسین

    و اما قبول دارم پرچم سفید در حد اندازه ی چاوشی نبود انصافاً.

  • علی

    موسیقی ما:چاووشي ازجمله هنرمند اني است كه هنر را براي هنر مي داند و مردم هم هنرش را با هنر مردمی دوست مي دارند و مزه مزه مي كنند و حمايتش... حالا ديگر وقت جلوه ي حُسنِ‌ محسن است. شوخي نيست،‌ صد هزار نفر منتظرند. آري استاديوم يك صد هزار نفري گنجايش خوبي است براي اولين اجراي صحنه ای او.

  • mahdi

    آقا جان آلبوم حریص رو جا انداختید هرچند زیاد مطلبتون چیز خاصی هم نداشت

  • بدون نام

    لبوم «من خود آن سیزده ام» حاصل تلاش چند ماهه این خواننده، واکنش های مثبتی را برای او در پی داشت.
    دوست عزیز محسن چاوشی و همکارانش روی این آلبوم پنج سال کار کرده اند

  • بووووووووووووووووووق

    همه آهنگاشو دوس دارم.ایشالا موفق باشه همیشه....

    پاسخ ها

    • مریم

      صدا شو دوست ندارم ولی براش آرزوی موفقیت می کنم امیدوارم روزهای خوبی در پیش داشته باشه

  • علی

    نویسنده ی محترم!!
    آلبوم حریص را جا انداختی!
    درضمن آلبوم پرچم سفید یکی از بهترین های چاوشی است.

  • milad

    باسلام وخسته نباشید .محسن جان جزو بهترین خواننده های ایران هستن من که واقعا با صداش و اهنگاش حال میکنم واقعا واقعا واقعا بهترینه اهتگ های گذشتش نمیدونم چرا ولی بیشتر میچسبه نمیگم این جدیدا کمتر از اونا هستن ولی از نوع چسبندگی اون قدیمیا بهترترن موفق باشی محسن جان

  • اینجانب

    مجله جان مهدی ریاحی نیست
    مهدی یراحیه

  • حسام

    مجله جون اگه امکانش هست مصاحبه ای با مهدی یراحی انجام بدید لطفا

  • رضا

    به نظر من آلبوم 13 اصلا جالب نبود و مثل کارای قبلیش جذابیت نداشت
    امیدوارم کارای بعدیش بهتر باشه
    براش آرزوی موفقیت دارم.

  • بدون نام

    من طرفدار چاووشی هستم ولی البوم 13 رو دوست نداشتم به نظرم بهترین البوم هاش حریص و پرجم سفید است.

  • سپیده

    من عاشق صدا و آهنگای آقای چاووشی هستم. براشون آرزوی موفقیت در تمام زمینه ها دارم. خیلی دوستشون دارم.

  • فاطمه عطایی

    علاوه براینکه همه کارای محسن عاااالی بوده آلبوم سیزده فوق العاده عالی بود
    فقط باید درکش کرد
    مخصوصا اینکه عشق شهریارو دوباره زنده کرد
    همیشه شاد و خرم باشی...

  • علیرضا

    دلصدا سومین آلبوم مناسبتی و گروهی پاپ بود که چاوشی هم در آن شرکت داشت. این آلبوم با موضوع جنگ ساخته شده بود و خوانندگانی چون «رضا صادقی»، «علی لهراسبی»، «بنیامین بهادری»، «محسن چاوشی»، «بابک جهانبخش»، «فرزاد فرزین»، «محمد علیزاده» و «مهدی یراحی» در آن حضور داشتند.

    حالتون خوبه از اینایی که گفتین فقط محسن و فرزاد تو آلبوم دلصدا بودند بقیه رو از کجا آوردین؟

  • محسن

    فقط چاووسی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج