ده فیلم مهم برلیناله ۲۰۱۶
از تازهترین روایت شخصی توماس وینتربرگ فیلمساز دانمارکی گرفته تا نمایش پلیسهای فاسد نیومکزیکو بر پرده سینما و همینطور اعتصابکنندگان بوسنیایی و چوپانهایی نیوزیلندی که سرشان درد میکند برای دعوا .
به همین بهانه، نگاهی انداختهایم به ده فیلم مهم جشنواره امسال که جزو مدعیان اصلی هستند و نباید به آسانی از کنارشان رد شد (تصاویر هر کدام از فیلمها را میتوانید بالای صفحه تماشا کنید).
کمون / The Commune
توماس وینتربرگ فیلمساز ۴۶ ساله دانمارکی و کارگردان فیلمهایی مانند درام تحسینشده «شکار» (۲۰۱۲) و «جشن» (۱۹۹۸)، امسال با یک روایت سینمایی جدید در بخش مسابقه شصت و ششمین جشنواره فیلم برلین حضور دارد. داستان فیلم در سالهای دهه ۱۹۷۰ میگذرد و روایتگر ماجراهای یک زوج دانمارکی به نام آنا و اریک است.
وینتربرگ این فیلم را بر اساس تجربههای زیسته خودش در جریان بزرگ شدن در کنار والدینش و یک دو جین افراد غریبه جلوی دوربین برده است. «کمون» نشان میدهد مفهوم جامعه تا کجا جواب میدهد و وقتی یک نفر تصمیم میگیرد اول به نیازهای خودش فکر کند چه بلایی به سر چنین مفهومی میآید.
میا هانسن-لاو کارگردان فرانسوی که دو سال پیش درام «بهشت/ Eden» را کارگردانی کرده بود، امسال با یک درام جدید با مضمون واقعیت بیرحمانه زندگی بعد از جدایی به برلیناله آمده است. «آینده» که عنوان اصلی آن در زبان فرانسه «L'Avenir» است روایتگر قصه زنی به نام ناتالی (با بازی ایزابل هوپر) است. ناتالی در دبیرستانی در پاریس فلسفه درس میدهد.
او عاشق شغلش است، صاحب دو فرزند است و وقتش را بین خانودهاش، دانشآموزان سابقش و مادرش که بیش از حد خواهان توجه است، تقسیم کرده. یک روز، شوهر ناتالی اعلام میکند قصد جدایی دارد و میخواهد با زن دیگری زندگی کند. بعد از این، ناتالی میماند و تصمیم تازهای که باید برای ادامه زندگی بگیرد.
یک کمدی جنایی بریتانیایی ساخته جان مایکل مکدونا کارگردان ایرلندیتبار که روایتگر ماجراهای دو پلیس فاسد است که در زمین بازی نیومکزیکو رخ میدهد. تری و باب (با بازی الکساندر اسکارشگورد و مایکل پنیا) سعی میکنند از هر جنایتکار بداقبالی که گذرشان به آنها بیفتد باجگیری کنند.
اما اوضاع بدجوری بیریخت میشود وقتی آنها تلاش میکنند کسی را بترسانند که خودش از آنها به مراتب خطرناکتر و ترسناکتر است. مکدونا قبلا از این، فیلمهایی مانند «نگهبان» (2011) و «کالواری» (2014) را کارگردانی کرده و امسال با «جنگ علیه همه» در بخش پانورامای برلین حضور دارد.
استیو کوگان بازیگر انگلیسی در این درام سینمایی نقش وکیلی را بازی میکند که دفاع از یک نگهبان زندان سفیدپوست - که به قتل هفت مرد سیاهپوست متهم شده - را به عهده گرفته است.
داستان فیلم در افریقای جنوبی رخ میدهد و الیور اشمیتز فیلمنامهنویس و کارگردان اهل افریقای جنوبی آن را به تصویر کشیده است. «چوپانها و قصابها» امسال در بخش پانورامای برلیناله روی پرده میرود. اشمیتز کارگردانی فیلمهایی مانند «زندگی، فراتر از همه چیز» (2010) و «پاریس دوستت دارم» (2006) را در کارنامه خود دارد.
کمتر از یک ماه پیش، تازهترین ساخته ترنس دیویز فیلمساز بریتانیایی برای نمایش در بخش «گالا» جشنواره فیلم برلین انتخاب شد. «شور خاموش» درامی سینمایی درباره زندگی امیلی دیکنسن شاعر معروف امریکایی است و سینتیا نیکسن در نقش این شاعر پرآوازه قرن نوزدهمی ظاهر شده است.
از امیلی دیکنسن بیش از صدها شعر به جا مانده و این در حالی است که در سالهای حیاتش تنها هفت شعر از او به چاپ رسید. دیویز در سال 1988 برای ساخت «صداهای دوردست، زندگیهای آرام» جایزه فیپرشی را از جشنواره فیلم کن دریافت کرد.
یک درام جنگی به کارگردانی وینسنت پرز کارگردان سوئدی که بر اساس رمانی با عنوان «هر آدمی تنها میمیرد» نوشته هانس فالادا (و منتشر شده در سال 1947) ساخته شده است.
برندن گلیسن و اما تامپسن در این فیلم نقش یک زن و شوهر طبقه کارگر را بازی میکنند (اتو و آنا کانگل) که بعد از دریافت خبر مرگ تنها پسرشان در میدان جنگ، تصمیم میگیرند به روش خودشان علیه رژیم نازی دست به مبارزه بزنند.
ماجراهای فیلم در برلین 1940 میگذرد و خیلی زود افراد گشتاپو به تهدیدی که در راه است پی میبرند. «تنها در برلین» در بخش مسابقه برلیناله 2016 پذیرفته شده و بر سر خرس طلایی با دیگر فیلمهای حاضر در این بخش رقابت میکند.
مایکل گراندیج کارگردان سرشناس تئاتر انگلستان با ساخت «نابغه» اولین درام سینمایی خود را جلوی دوربین برده است. داستان این درام زندگینامهای توسط جان لوگان و بر اساس کتاب معروف «مکس پرکینز: ویراستار نابغه» نوشته شده است.
مکس پرکینز که به عنوان سرشناسترین ویراستار ادبی قرن بیستم از او یاد میشود، ویرایش آثار نوابغی مانند ارنست همینگوی، اسکات فیتز جرالد و توماس ولف را به عهده داشته است.
کالین فرث در نقش پرکینز ظاهر شده و جود لاو نقش توماس ولف را بازی کرده و فیلم نمایشگر آغاز رابطه نزدیکی است که بین دو غول دنیای ادبیات شکل میگیرد. «نابغه» برای به دست آوردن خرس طلایی با سایر فیلمهای بخش مسابقه برلیناله 2016 رقابت میکند.
یک هجونامه سیاسی بر پرده سینما که توسط دانیس تانوویچ کارگردان بوسنیایی جلوی دوربین رفته است. کارگردان فیلم برنده اسکار «سرزمین هیچکس»، اینبار هیاتی از دیپلماتهای برجسته را به تصویر کشیده که به «هتل یوروپا» میروند تا عازم سارایوو شوند و در صدمین سالگرد ترور آرشیدوک فرانتس فردیناند شرکت کنند. اما برنامهریزیها درست از آب در نمیآید و ظاهرا آشوبی در راه است. «مرگ در سارایوو» در بخش مسابقه شصت و ششمین جشنواره برلین به نمایش در میآید.
یک درام اکشن نیوزیلندی که توسط لی تاماهوری (کارگردان یک قسمت از سری فیلمهای جیمز باند با عنوان «روزی دیگر بمیر») ساخته و برای شرکت در بخش مسابقه برلیناله 2016 پذیرفته شده است.
داستان فیلم درباره دو خانواده است که در سالهای دهه 1960 در منطقهای روستانشین در نیوزیلند به سر میبرند. ماجرا از جایی آغاز میشود که یک نوجوان مائوری تصمیم میگیرد سنتشکنی کند و راه خودش را در پیش بگیرد.
عنوان اصلی فیلم در زبان مائوری «Mahana» است. سناریوی «ریش سفید» بر اساس کتابی از ویتی ایهیمایرا نویسنده نیوزیلندی کتاب «سوارکار نهنگ» نوشته شده - که نیکی کارو فیلم «سوارکار نهنگ» را بر اساس قصه او ساخته است.
یک فیلم جدید از الکس گیبنی مستندساز سرشناس امریکایی. «روزهای صفر» با محوریت بدافزار رایانهای استاکسنت به تصویر کشیده شده؛ یک ویروس رایانهای که امریکا و اسراییل با هدف نابود کردن برنامه هستهای ایران طراحی کرده بودند.
استاکسنت اولین سلاح دیجیتالی دنیا بود که آغازگر مسیر جنگی پنهان در دنیای نت بود. مستند «روزهای صفر» نیز از جمله آثار منتخبی است که در بخش مسابقه برلیناله امسال حضور دارد.
ارسال نظر