کدام بازیگر بوسه بر آدمک طلایی خواهد زد؟
امسال حداقل ۱۳ بازیگر مرد برای رسیدن به مرحله نامزدی اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد رقابت سخت و نفسگیری را دوشادوش یکدیگر تجربه خواهند کرد.
البته طی سالهای اخیر، رقابتها در بخش بهترین بازیگر نقش اول مرد، برخلاف آنچه که در بخش بهترین بازیگر نقش اول زن (به جزء امسال) معمول بوده، بسیار سخت و به تعبیر منتقدان سینمایی «مهلک» بوده است.
به نظر میرسد که امسال نیز تعداد بازیگران مردی که شایستگی رسیدن به مرحله نامزدی رقابتها را دارند، بیش از 5 نفر باشد.
در این دوره «تام هنکس» این بار با فیلم جاسوسانه «پل جاسوسها» ساخته «استیون اسپیلبرگ» به رقابتها بازگشته است.
منتقدان این بازیگر هالیوودی برنده دو جایزه اسکار را برای بازی زیرکانه و تأثیرگذارش در این فیلم ستوده و حتی او را با «گریگوری پک» برای بازی در فیلم «کشتن مرغ مققلد» و «جیمز استوارت» در فیلم «آقای اسمیت به واشنگتن میرود» مقایسه کردهاند.
ولی با وجود اینهمه تحسین مشخص نیست که آیا بار دیگر تراژدی دو سال پیش برای «هنکس» تکرار میشود و یا اینکه او پیروزمندانه سومین اسکار خود را با افتخار بر بالای سر خواهد گرفت؟
از سویی دیگر «لئوناردو دیکاپریو»، بازیگری تاکنون چهار بار نامزد جایزه اسکار شده و به عقیده بسیاری از منتقدان، یکی از بدشانسترین ناکامهای جوایز اسکار است، در صدر دیگر گزینههای مطرح اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد ۲۰۱۶ قرار دارد.
«دیکاپریو» امسال با فیلم «از مرگ جسته» در رقابتهای اسکار حضور یافته است. این بازیگر هالیوودی که در میان همکاران خود در هالیوود از احترام خاصی برخوردار است که دو سال پیش تقریبا برای هرکسی قطعی بود که او برای بازی در فیلم سینمایی «گرگ وال استریت» برنده جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد خواهد شد، این بار تندیس طلایی اسکار را به «متیو مککوناهی»، بازیگر فیلم «کلوب خریداران والاس» واگذار کرد.
«ویل اسمیت»، بازیگر با استعداد سیاهپوستی که تاکنون دو بار برای بازی در فیلمهای «علی» و «در جستجوی خوشبختی» نامزد جایزه اسکار شده نیز برای بازی در درام ورزشی «ضربه مغزی» پیشتاز دیگر رقبای خود شده و در نهایت جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد را از آن خود کند.
«اسمیت» در این فیلم در نقش واقعی «دکتر بنت»، نوروپاتولوژیست پزشکی قانونیِ متولد نیجریه ایفای نقش کرده است که بیماری مزمن CTE انسفالوپاتی، ناشی از ضربه مکرر به سر رو کشف میکنه، بیماری که بازیکنان انافال (لیگ ملی فوتبال آمریکایی ایالات متحده) را به خاطر ضربات پی در پی که به سر آنها برخورد میکند، بیش از دیگر افراد درگیر خود میکند.
«ادی ردمین»، که سال گذشته برای بازی در نقش «استفان هاوکینگ» در فیلم «تئوری همه چیز» برنده جایزه اسکار این بخش از جوایز شد، امسال نیز با بازی در نقشی غیرمتعارف در فیلم سینمایی «دختر دانمارکی» یکی از گزینههای مطرح اسکار است، بالاخص که طی سالهای گذشته، توجه برگزارکنندگان رقابتهای اسکار در کنار دیگر جوایز سینمایی غرب به فیلمهایی از این دست شدت یافته است.
همچنین از رقبای سرسخت سال گذشته اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد، میتوان به «استیو کارل» اشاره کرد که سال گذشته برای فیلم «شکارچی روباه» و امسال برای فیلم «کوتاه بزرگ» در میان منتقدان خوش درخشیده است.
«مایکل فاسبندر»، بازیگر نقش «استیو جابز» که پیش از این یک بار برای فیلم سینمایی «12 سال بردگی» نامزد جایزه اسکار شده بود در برخی از فهرستها و گزارشهای مربوط به گمانهزنیهای اسکار در بخش بهترین بازیگر، صدرنشین دیگر شانسهای اسکار بوده است.
البته حضور ضعیف این فیلم در گیشه و همچنین تصویر انسانی نه چندان رقیقالقلب از «استیو جابز»، باعث میشود که موفقیت این فیلم و عوامل آن در رقابتهای امسال اسکار جای شک و تردید باشد.
«دیمون» که حدود از 90 درصد از نقشش در فیلم «مریخی» به صورت یکنفره بازی کرده است به خوبی توانسته از پس این نقش برآمده و اوقاتی خوش، پر از سرگرمی و گاه نیز پر از درد و غصه و تعلیق را برای مخاطب رقم بزند. او در این نقش همچون بسیاری دیگر از نقشهای خود بسیار خوب ظاهر شده و توانسته تحسین تقریبا همه منتقدان را برانگیزد.
او در صورتیکه بتواند به مرحله نامزدی اسکار راه یابد، هفتمین باری خواهد بود که توانسته به این مرحله راه یابد.
«ایان مککلین»، دیگر بازیگر انگلیسی این رقابتها تنها بازیگری است که در دهه 70 زندگیاش توانسته به این خوبی در نقش «شرلوک هلمز» ظاهر شود.
شاید در این دوره از جوایز اسکار، دومین شانس او پس از سال 1998 برای فیلم «خدایان و هیولاها» برای درخشش در این رقابتها رقم زده شود.
«مککلین» که در فیلم «خدایان و هیولاها» جلوی دوربین «بیل کوندون» به خوبی توانسته توجه رأی دهندگان اسکار را به خود جلب کند، این بار نیز برای بازی در فیلم «آقای هلمز» به کارگردانی «کوندون» مورد توجه منتقدان قرار گرفته است.
او در فیلم تأثیر گذار «45 سال» در کنار «شارلوت رمپلینگ» بازی کرده است که اگر این درام معماگونه توسط رأی دهندگان اسکار دیده شود، «کورتنی» یکی از شانسهای برتر اسکار امسال محسوب خواهد شد.
«45 سال» داستان زن و شوهر پیری است که در چهل و پنجمین سالگرد ازدواجشان نامهای دریافت میکنند که در آن حقایقی عنوان شده و زندگی چهل و پنج ساله مشترک آنها را به خطر میاندازد.
فیلم سینمایی «دالتون ترومبو» در جشنواره فیلم تورنتو به نمایش درآمد و بازخوردهای متفاوتی از سوی منتقدان دریافت کرد و در اکران محدودی که در گیشه داشت نیز توانست به طور متوسط ظاهر شود ولی آنچه نتوانسته تاکنون از چشم منتقدان مخفی بماند بازی درخشان «کرانستون» در این فیلم است.
ارسال نظر