راه و رسم فیلم دیدن
هرچند دیدن فیلم در خانه هم نعمتی است که نمی شود منکر آن شد اما خوب است که از این نعمت فقط برای فیلم هایی که امکان دیدنشان روی پرده را نداریم استفاده کنیم
1- قصه فیلم را نخوانید
با دانستن قصه فیلم شش دانگ حواستان را به فیلم نخواهید داد و اگر داستان فیلم پیچیده باشد، تلاش فکری چندانی برای فهمیدن و کشف قصه نخواهید کرد. به این ترتیب فیلم اثری که باید بر شما نمی گذارد و غافلگیری در آن معنایی نخواهد داشت. قضاوت شما هم درباره فیلم مسیر درستی را طی نمی کند و قضاوت عادلانه ای نخواهد بود. این احساس همان چیزی است که به شما کمک می کند به نقد نزدیک شوید.
2- فیلم را در سینما ببینید
فیلم ها ساخته می شوند برای روی پرده دیده شدن و بنا به مختصات پرده برای آن طراحی می شوند. هرچند دیدن فیلم در خانه هم نعمتی است که نمی شود منکر آن شد اما خوب است که از این نعمت فقط برای فیلم هایی که امکان دیدنشان روی پرده را نداریم استفاده کنیم. عظمت و ابهت فیلم در سینما و در سکوت و تاریکی سالن، در خانه شکسته می شود و تاثیری که فیلم در سینما روی شما می گذارد، هرگز در خانه اتفاق نخواهد افتاد.
۳- فیلم باکیفیت ببینید
اگر مکان دیدن فیلم در سینما وجود ندارد سراغ نسخه های باکیفیتش برای دیدن در خانه بروید. فیلم با زیرنویس بد و فیلم نسخه پرده را اصلا نبینید. دیدن این نسخه های فیلم، یعنی اینکه از قبل آن را کشته و جسد بی روحش را تماشا کنید. نه جذابیت های بصری فیلم را درک خواهید کرد، نه متوجه اتفاقات و ریزه کاری های کلامی آن می شوید.
۴- در یک نشست ببینید
حتما می شناسید افرادی را که سریالی یک فیلم را می بینند. برای دیدن فیلم، این افراد را هرگز انتخاب نکنید. فیلم را باید در یک نشست دید. فیلم یک کلیت است که قرار است در یک پیوستگی یک ساعت و اندی یک تاثیر احساسی و منطق یروی فکر و ذهن شما بگذارد. تکه تکه دیدن فیلم این پیوستگی را از بین می برد و نتیجه ای که کارگردان و فیلمنامه نویس موردنظرشان بوده حاصل نخواهد شد.
۵- با آدم های جدی فیلم ببینید
آدم هایی که به اندازه شما دیدن فیلم برایشان جدی است. آدم هایی که فیلم برایشان جدی نیست، مزه فیلم دیدن را به کام آدم زهر می کنند. مدام می خواهند حرف بزنند. فیلم را نگه دارند تا تلفنی حرف بزنند. چای بریزند. ظرف تخمه را پر کنند و چون حواسشان به فیلم نیست، مدام سوال های بدیهی می پرسند مثل چی شد؟ این کی بود؟ و... به این ترتیب فرصت برقراری ارتباط با فیلم را از شما هم می گیرند.
۶- با فراغ بال ببینید
زمانی را برای دیدن فیلم انتخاب کنید که فکرتان آزاد و راحت است. اگر مدام به فکر دیرشدن قرارتان یا خواندن جزو درسی تان برای فردا یا کارهای دیگر باشید نمی توانید با فیلم ارتباط برقرار کنید. فیلم دیدن فراغ بال می خواهد. نگرانی و دلهره و فکرهای پیشینی که دارید حواستان را از فیلم پرت می کند.
نظر کاربران
یکی از تفریحات مورد علاقمه
ممنون بابت مطالبتون
خوب بود