معرفی فیلم های روز: Ted ۲
شخصیت تدی خرسه بی ادب اولین بار در سال ۲۰۱۲ توسط ست مک فارلن در فیلم « تد » به کارگردانی خودش روانه سینما شد. تد، خرسی بامزه است که برخلاف چهره دوست داشتنی و مهربانش، بسیار زبان تند و تیزی دارد و از انجام هرگونه فعالیت خلافکارانه ای واهمه ندارد.
نام فیلم : تد ۲ (Ted ۲)
کارگردان : Seth MacFarlane
نویسنده : Alec Sulkin ، Seth MacFarlane
بازیگران :
Mark Wahlberg...John
Seth MacFarlane...Ted (voice)
Amanda Seyfried...Samantha
Jessica Barth...Tami-Lynn
و...
رده سنی : R ( مناسب برای افراد بالای ۱۷ سال)
ژانر : کمدی
زمان : ۱۱۵ دقیقه
منتقد : میثم کریمی
شخصیت تدی خرسه بی ادب اولین بار در سال ۲۰۱۲ توسط ست مک فارلن در فیلم « تد » به کارگردانی خودش روانه سینما شد. تد، خرسی بامزه است که برخلاف چهره دوست داشتنی و مهربانش، بسیار زبان تند و تیزی دارد و از انجام هرگونه فعالیت خلافکارانه ای واهمه ندارد. اولین قسمت از « تد » پس از اکران در سال ۲۰۱۲ به فروش قابل توجهی دست پیدا کرد و توانست به شخصیت محبوب تماشاگران مبدل شود و همچنین توجه رسانه ها را معطوف به صداپیشه و خالق این شخصیت یعنی ست مک فارلن کرد. مک فارلن پس از اکران موفقیت آمیز « تد » حتی موفق شد مجری مراسم اسکار نیز شود؛ هرچند که اجرای او با انتقادات زیادی مواجه شد و مخصوصا اجرای آواز آغازین مراسم او تا مدتها تبدیل به سوژه رسانه ها شده بود. حال پس از گذشت ۳ سال، دومین قسمت از « تد » به اکران عمومی درآمده و ادامه داستان زندگی تد و دوستش، جان را روایت می کند.
تدی خرسه ( با صدای ست مک فارلن ) با دوست دخترش نام تامی لین ( جسیکا بارث ) ازدواج کرده است. این دو قصد دارند بزودی صاحب فرزندی شوند اما به دلیل تفاوت های آشکار میان خرس و انسان(!) این دو قادر نیستند بطور طبیعی صاحب فرزند شوند از این جهت به مرکز اهدای اسپرم مراجعه می کنند تا بتوانند از این طریق تصمیمشان را عملی کنند. اما مشکل قانونی که بر سر این راه وجود دارد این است که تد باید به دادگاه ثابت کند که فرد حقیقی است و صلاحیت برخورداری از حقوق انسانی را دارا می باشد. به همین جهت تد و دوست صمیمی اش جان ( مارک والبرگ ) به وکیلی زیبا به نام سامانتا ( آماندار سیفرید ) مراجعه می کنند تا بتواند مشکل تد را حل کند اما...
مک فارلن پس از اکران موفق قسمت نخست، به نقاط ضعف و قوت اثرش پی برد اما در ساخت قسمت دوم تنها تمرکز خود را بر روی نکات مثبت قسمت اول قرار داده و تلاشی برای برطرف کردن مشکلات این سری از فیلمها که در دو قسمت مشترک می باشد انجام نداده است.
مهمترین و بارزترین ویژگی شخصیت تد که باعث محبوبیتش شد ، بی ادبی و شوخی های توهین آمیز وی بود که بسیار مورد توجه قرار گرفت؛ حتی در مواردی مشاهده شد که افرادی نسبت به این شوخی های توهین آمیز واکنش منفی نشان دادند و آن را زیاده روی می دانستند. با اینحال شخصیت تد در قسمت دوم شوخی های به مراتب وقیحانه تری با انواع و اقسام موضوعات دارد و ضرباهنگ انجام این شوخی ها نیز در قسمت دوم بالا رفته و حالا می توانیم حجم بسیار بیشتری از شوخی های عجیب و غریب مک فارلن را در قالب شخصیت تد شاهد باشیم.
اما نکته مثبتی که می توان در « تد ۲ » مشاهده کرد، تلاش مک فارلن برای بیان موضوع حقوق برابر و تبعیض جنسیتی می باشد که اگرچه فرم اجرای آن در فیلم به مرز پختگی نمی رسد و در حد شوخی های نازل باقی می ماند، اما به نظر می رسد که مک فارلن تجربه های موفق سریال « بچه خانواده » را اینبار به « تد ۲ » آورده تا خیلی هم فیلمنامه اش مورد انتقاد مخالفینش که همواره معتقد بر بی خاصیت و بی هدف بودن فیلمنامه این اثر بوده اند، نباشد. مک فارلن تلاش کرده تا با زبانی طنز و داستان فانتزی اش درباره شخصیت حقیقی بخشیدن به یک خرس، اشاراتی به تبعیض جنسیتی داشته باشد. مک فارلن اگرچه در این راه قادر نیست بر مخاطبش تاثیرگذار باشد اما تلاشی قابل توجه داشته است.
اما « تد ۲ » مشکلات زیادی هم دارد که از جمله آنها تاکید مک فارلن بر ریتم تند شوخی ها و نبود خط داستانی مشخص در فیلم است که باعث می شود « تد ۲ » تنها شبیه چند اپیزود مملوء از شوخی های رنگارنگ باشد که به هم متصل شده و با جدا کردن آنها از یکدیگر، اتفاقی در جریان فیلم رخ نمی دهد. شاید چنانچه خط داستانی فیلم می توانست از هم گسیخته نبوده و پرداخت بهتری داشته باشد، می شد « تد ۲ » را اثری بیش از مجموعه شوخی های اپیزودیک نامید.
شوخی های مختلف مک فارلن در « تد ۲ » اگرچه اغلب باعث خنده مخاطب می شود اما در زمان نزدیک به ۲ ساعت فیلم قادر نیست خنده را بر لبان تماشاگر استمرار ببخشد. این شوخی ها با افزایش دقایق فیلم رفته رفته کیفیت ابتدایی خود را از دست می دهند و در نهایت به نقطه ای می رسند که تبدیل به تکرار شوخی های موفق قسمت اول این سری می گردند.
در میان بازیگران فیلم بهترین شخصیت داستان کماکان تد با صداپیشگی ست مک فارلن می باشد که در این قسمت تمرکز بصورت کامل بر روی داستان او قرار داده شده است. مک فارلن در قسمت دوم شوخی های به مراتب توهین آمیز تری از خود به نمایش گذاشته که احتمالا خبر خوبی برای طرفداران این فیلم می باشد! مارک والبرگ در قسمت دوم نیز بار دیگر در نقش جان حضور پیدا کرده و زوج بسیار خوبی برای مک فارلن بوده است. خارج شدن میلا کونیس از « تد ۲ » و اضافه شدن آماندا سیفرید به داستان، تغییر مثبتی بوده که نتیجه بهتری هم داده است. سیفرید در اجرای موقعیت های کمدی به مراتب موفق تر از میلا کونیس عمل کرده و نمره قبولی را دریافت می کند.
« تد ۲ » برای طرفداران قسمت اول می تواند نوید بخش اثری تماشایی باشد چراکه ویژگی های قسمت نخست عیناً در این فیلم با غلظت بالاتری به نمایش گذاشته شده است که چنانچه در قسمت اول موفق به خنداندن شما شده، قطعا در قسمت دوم نیز موفق به انجام این امر خواهد شد. « تد ۲ » روی هم رفته در مقایسه با آخرین اثر به نمایش درآمده از ست مک فارلن به نام « یک میلیون راه برای مردن در غرب » که یک شکست کامل بود، اثری جذاب تر محسوب می شود که حداقل می داند مخاطبش از او چه می خواهد.
ارسال نظر