۱۳۴۷۸
۵۰۲۰
۵۰۲۰
پ

کار عباس کیارستمی در ایران تمام است...

کارگردان بین المللی ایرانی تصمیم گرفته است برای سومین بار فیلم خود را خارج از ایران و با بازیگرانی غیرایرانی بسازد. کیارستمی این بار ژاپن را برای کارگردانی انتخاب کرده است.

کارگردان بین المللی ایرانی تصمیم گرفته است برای سومین بار فیلم خود را خارج از ایران و با بازیگرانی غیرایرانی بسازد. کیارستمی این بار ژاپن را برای کارگردانی انتخاب کرده است.

عباس کیارستمی یک فیلمساز بین المللی است، کارگردانی ایرانی که باید به نام او افتخار کنیم. نیازی به معرفی ندارد و هرگونه حرف و سخن پراکنی درمورد او زیاده گویی است. او شناخته شده است و فیلم هایش هم به میزان لازم معرف طرز تفکر اوست.



کیارستمی علاوه بر سینما در عرصه های دیگر هنری ازجمله شعر، عکاسی، چیدمان موسیقی، طراحی گرافیک و طراحی نیز فعال است. او را باید در زمره سینماگران موسوم به موج نوی سینما در ایران به شمار آورد. سادگی، استفاده از کودکان به عنوان نقش اول و قهرمان داستان، سبک مستندگونه، بهره گیری از فضاهای روستایی، حذف کارگردان، شاعرانگی و نیز مکالمه طبیعی شخصیت ها در خودرو برخی از ویژگی های فیلم های کیارستمی است.

کیارستمی برنده چندین جایزه بزرگ سینمایی است؛ از جمله دوبار برنده نخل طلایی جشنواره کن و یک بار برنده شیر طلایی جشنواره ونیز شده است. در سال ۲۰۱۱، گاردین کیارستمی را جزو بهترین ۱۰ کارگردان معاصر دنیا نامید.

این روزها کیارستمی ایران نیست. او از کار دور نمی ماند، به همین دلیل هم فیلم جدیدش «پایان» را در ژاپن می سازد. پروژه فیلم «پایان» عباس کیارستمی یک جواهر در میان تولیدات آتی کمپانی MK۲ فرانسه است که در بازار فیلم آمریکا مشتریان فراوانی پیدا کرده است. این فیلم که ساخت آن از هفته جاری در ژاپن آغاز شده است. پس از «کپی برابر اصل» و «بلیت ها» سومین فیلم کیارستمی خواهد بود که در خارج از ایران ساخته می شود.

دو بازیگر جدید با نام «رین تاکاناشی»که ستاره تلویزیون این کشور است و «تاداشی اوکونو» اخیرا به فیلم «پایان» پیوسته اند. این فیلم که فیلمبرداری آن مدت هشت هفته در یوکوهاما و توکیو به طول می انجامد. داستان علاقه مندشدن یک مرد پا به سن گذاشته و تحصیل کرده به دختر دانشجویی است که برای تامین هزینه های تحصیل اش این آشنایی را ادامه می دهد.

این درام عاشقانه که بودجه ۸/۴ میلیون دلاری برای آن در نظر گرفته شده است، ابتدا قرار بود از ماه جاری میلادی در ژاپن ساخته شود که دچار تغییر شد.

در این سال های اخیر کیارستمی تصمیم گرفته است، وجهه دیگری به کار خود بدهد، از میان فیلم های بسیار زیادی که کارگردانی کرده، فیلم آ.ب.ث آفریقا را خارج از ایران فیلمبرداری کرده است اما یک اپیزود از فیلم بلیت ها را در کنار کارگردانان بسیار بزرگی مثل ارمانو اولمی، کنلوچ کارگردانی کرده است که این فیلم هم رد ایران ساخته نشده و صحنه هایش در ایتالیا گرفته شده است. پس از این فیلم او فیلم «شیرین» را با جمیع بازیگران زن ایرانی در زیرزمین خانه اش ساخت و روانه جشنواره های خارجی کرد که البته موفق به دریافت هیچ جا یزه ای هم نشد.



براساس اتفاقاتی که برای کیارستمی افتاد و عدم اکران فیلم هایش و همین طور عدم توجه مسئولین وقت به او. این کارگردان تصمیم گرفت روال فیلمسازی اش را خارج از ایران ادامه دهد. به همین دلیل هم او فیلم کپی برابر اصل را باز هم در همان کشور مورد علاقه اش ایتالیا ساخت.

کیارستمی با آخرین ساخته اش «کپی برابر اصل» در جشنواره کن حضور داشت که جایزه بهترین بازیگر زن را برای ژولیت بینوش به همراه آورد. براساس آمار منتشر شده در وب سایت های مربوط به فروش جهانی فیلم های درحال اکران، این فیلم فروش حدود ۶ میلیارد تومان را در کشورهای نمایش دهنده داشته است. این فیلم که جایزه «خوشه طلایی» جشنواره وایادولید اسپانیا را کسب کرد، مهم ترین اثر کیارستمی بود که در خارج از ایران و در توسکانی ایتالیا فیلمبرداری شد و کمپانی MK۲ فرانسه به همراه «آنجلو بارباگالو» از ایتالیا تهیه کنندگی آن را برعهده داشتند.

البته این را هم باید گفت که کیارستمی علاوه بر فیلم های بلیت ها و کپی برابر اصل در یک فیلم چندگانه فرانسوی که به مناسبت شصتمین سالگرد جشنواره فیلم کن در سال ۲۰۰۷ ساخته شد، حضور داشته است. این فیلم مجموعه ای از ۳۴ فیلم کوتاه است که هرکدام ۳ دقیقه زمان دارند و توسط ۳۶ کارگردان بزرگ و موفق دنیا کارگردانی شده. این پروژه نماینده ۵ قاره و ۲۵ کشوری است که فیلمسازان دعوت شده از آنها، دریافت های ذهنی خودشان را که از طریق سینما به آنها جان بخشیده اند، در زمانی کوتاه ارائه کردند.

همانطور که در ابتدای مطلب هم گفتیم؛ کیارستمی کارگردان مهمی است. فیلمسازی که نام ایران را در جشنواره های مختلفی سر زبان ها انداخته است و به جرات می توان گفت علاوه بر بازیگران ایرانی که آرزوی کار با او را دارند، بازیگران خارجی هم برایشان کار با او یک افتخار محسوب می شود. شاید به همین دلیل و به دلیل بی مهری هایی که به این کارگردان شده، او تصمیم گرفته است، از این به بعد فیلم هایش را خارج از ایران مقابل دوربین ببرد و فرصت بازیگری را به دیگران بدهد.

منبع: روزنامه هفت صبح

باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir

برترین مجله اینترنتی ایران

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج