ماموریت عجیب و غیرممکن برای ۶ بازیگر مطرح ایرانی
از امروز فیلم «چپ، راست» هم روانه پرده سینماها میشود تا در کنار «ملاقات خصوصی» یک مأموریت دشوار را عهدهدار شوند.
برترینها: از امروز فیلم «چپ، راست» هم روانه پرده سینماها میشود تا در کنار «ملاقات خصوصی» یک مأموریت دشوار را عهدهدار شوند؛ آیا این دو فیلم میتوانند در فاصله زمانی باقیمانده تا جشنواره فجر، گیشه سینماها را احیا کنند؟ امید این فیلمها به کدام چهرههاست؟
همین چند هفته پیش بود که به بهانه پایان فصل پاییز، در همیــن صفحات، روضه مفصلی درباره شــرایط حاکم بر ســینمای ایران خواندیم و سعی کردیم به زبان آمار و ارقام، تصویری از وضعیت بحرانزده ســینمای ایران در پایان سومین فصل از سال 1401 ارائه کنیم. بسیاری مستند به همین شرایط بحرانزده انتظار داشتند ترکیب فیلمهای روی پرده دیگر دستخوش تغییر نشــود و همه چیز موکول به روزهای پس از برگزاری جشــنواره چهل و یکم فیلم فجر شــود. چرا واقعا صاحبان آثار مهم باید رضایت میدادند که در کمتر از یک ماه مانده به مهمترین رویداد سینمایی کشور که همه ســاله چرخه اکران عمومی ســینماها را با اختلال مواجه میکند، فیلمشان راهی پرده شود؟ با پاسخ این سوال از هفت صبح همراه باشید و البته این نکته مهم را هم باید مدنظر قرار داد که احتمالا به دلیل همزمانی نوروز امسال با ایام ماه رمضان، در پایان امسال شاهد رقابت همیشگی برای کسب سهمیه از ویترین اکران نوروزی سینماها نباشیم و فیلمهایی که امروز راهی پرده سینما شدند، در آن مقطع هم همچنان یکهتاز میدان باقی بمانند و فرصت بیشتری برای جذب مخاطب داشته باشند. با این همه اما از هفته گذشته فیلم مهم و تحسین شده «ملاقات خصوصی» به عنوان اولین تجربه کارگردانی امید شمس راهی پرده سینماها شــد و از امروز هم فیلم جنجالی «چپ، راست» به ترکیب اکران اضافه میشود. اینگونه یک فیلم اجتماعی مهم و یــک فیلم کمدی جنجالی همزمان راهی چرخه اکران شدهاند تا بخت خود را برای فراخوان مخاطبان به سالنهای سینما بیازمایند.
هوتن شکیبا
در شرایط بحرانزده همین سال سینمای ایران، توانسته است با دو فیلم در ترکیب 6 فیلم پرفروش سال قرار بگیرد. هوتن شــکیبا که پیشتر در کنار الناز شاکردوست توانسته بود نقشآفرینی تحسینبرانگیزی را در فیلم سینمایی «شبی که ماه کامل شد» به ثبت برســاند، امسال هم در کنار همین بازیگر دو فیلم را در چرخه اکران داشت که اتفاقا هر دو هم عملکرد موفقی در گیشــه داشتند. فیلمهای «ابلق» و «تیتی» باعث شــدند که نام هوتن شکیبا هم در ترکیب بازیگران موفق اکران 1401 قرار بگیرد. او که پیشتر تجربه نقشآفرینی در فیلم پرفروش «طبقه حساس» را به عنوان بازیگر فرعی داشته است، حالا در مقام بازیگر نقش اصلی و با دو فیلم غیرکمدی و اتفاقا جدی و تلخ، توانسته اســت کارنامه موفقی در گیشه داشته باشد.
نقــش اصلی را در فیلم «ملاقات خصوصی» ایفا میکند و آنقدر این نقش در کارنامهاش خاص به حساب میآید که تا حدود زیادی نسبت به آنچه تا به امروز از او دیدهاید میتواند شما را غافلگیر کند. فیلم داستانی عاشقانه دارد و شکیبا پیشتر در «شبی که ماه کامل شد» ثابت کرده بود چه اســتعدادی در نقشآفرینی به عنوان یک عاشقپیشه متفاوت دارد. حتما حضور هوتن شــکیبا در فیلم «ملاقات خصوصی» را باید جزو امتیازات این فیلم به حساب آورد اما هنوز برای قضاوت درباره تأثیری که این بازیگر میتواند بر تضمین فروش یک فیلم داشته باشد زود است.
پریناز ایزدیار
در همان گامهای اولیه ورودش به عرصه بازیگری سینما بود که با ایفای نقش «سحر» در فیلم سینمایی «ورود آقایان ممنوع» توانســت مزه فروش و درخشــش در گیشه را بچشــد. هرچند آن زمان هنوز تبدیــل به بازیگری شناخته شده و مطرح نشــده بود اما خب نفس حضور در یک فیلم پرفروش اتفاق ویژهای برای او به حســاب میآمد. اتفاقی که بعدها با فیلم تلخ و جدی «ابد و یک روز» هم برایش تکرار شــد با این تفاوت که اینبار و با اعتماد سعید روستایی، او توانســت ایفاگر نقش اصلی باشــد. پریناز ایزدیار تا به اینجا مسیر بازیگریاش را با وسواس و البته کاملا حرفهای پیموده است و باید اذعان کرد سایه فیلمهای موفقی همچون «سرخپوست» و یا «متری شیش و نیم» در کارنامهاش بر فیلمهای کمتر موفقی همچون «مغز اســتخوان» کــه همین اواخر با شکست در گیشه مواجه شد، سنگینی میکند.
آنقدر موقعیت کاراکتر «پروانه» در فیلم سینمایی «ملاقات خصوصی» خاص هست که بتوان از اندک شباهتهای آن با کاراکتر «ســمیه» در «ابد و یک روز» چشمپوشی کرد. پریناز ایزدیار ایفاگر نقش اصلی زن در فیلم امید شمس است و اتفاقا موقعیتی محوری در داستان تراژیک فیلم هم دارد. بالاخــره محبوبیت این روزهای ســریال «جیران» و شهرتی که ایزدیار به واســطه ایفای نقش در این مجموعه به دست آورده اســت، میتواند در عملکرد او در گیشه بیتأثیر نباشــد اما همه چیز در حــد گمانهزنی اســت. پریناز ایزدیار هنوز راهی دراز برای تبدیل شدن به یک بازیگر تضمینکننده گیشه پیش روی خود دارد.
ریما رامینفر
شاید جالب باشد بدانید نقطه شروع فعالیت حرفهای ریما رامینفر در مقام بازیگر در سینما، یک فیلم سینمایی با فروشی ویژه بوده است. او بازیگری را با فیلم کمدی «نان، عشق و موتور هزار» آغاز کرد. فیلمی خاص با طراحی پیمان قاسمخانی و کارگردانی ابوالحسن داوودی که در زمان ساخت، تجربهای جسورانه در سینمای ایران به حساب میآمد و به همین دلیل هم توانســت سهم ویژهای در گیشه آن سال سینما داشته باشــد. با این همه اما ریما رامینفر هیچگاه چهرهای متضمن گیشه نبوده است. او البته بعدها در فیلمهای موفق دیگری همچون رفیق بد، یه حبه قند و ابد و یــک روز هم ایفای نقش کرد اما در تمام این فیلمها باید اعتراف کرد که ســهم پارامترهای دیگر در فــروش، پررنگتر از نقش حضور رامینفر به عنوان بازیگر بوده است.
نقــش ریما رامینفر در فیلم اول امید شمس، یک نقش غیرمنتظره است. توقع نداشــته باشید بیشــتر از این درباره نقش متفاوت او توضیــح دهیم چرا که اگــر انگیزهای برای تماشــای فیلم دارید، توضیحات ما میتواند باعث لو رفتن داســتان و حیف شدن لذت مواجه با آن شود! این یک واقعیت اســت که ریمــا رامینفر به رغم نقشآفرینی قدرتمندی که در ایفای یکی از نقشهای فرعی فیلم «ملاقات خصوصی» داشته است، نمیتواند به عنوان یک بازیگر تضمینکننده فروش و گیشــه به حساب بیاید. با این همه تأکید میکنیم حضورش یکی از برگ برندههای فیلم از نظر جذابیت داستانی است.
رامبد جوان
از همان اولین فیلمی که در مقام کارگردان پشــت دوربین قرار گرفت، حســاب ویژهای برای برقراری ارتباط با مخاطب عام باز کرده بود. رامبــد جوان که در مقام بازیگر با درخشش در سریال «خانه سبز» خیلی زود مزه شهرت و ارتباط با مردم عادی را چشیده بود، در مقام کارگردان سینما هم گام اول را با «اسپاگتی در هشت دقیقه» برداشت تا بخت خود را در زمینه فتح گیشه بیازماید. او هرچند توفیق چندانی در گام اول نداشــت اما بعدها با دو فیلم «پسر آدم، دختر حوا» توانست نشــان دهد که راه و چاه این عرصه را خوب فراگرفته و میتواند به گونــهای قصهگویی و طنازی کند که همزمان نظر مخاطب خــاص و عام را با هم جلب کند.
رامبد جوان در مقام بازیگر کارنامه متنوعی در سینما و تلویزیون دارد و حالا او یکی از نقشهای اصلی فیلم تازه حامد محمدی را ایفا کرده اســت. جوان در «چپ، راست» نقش یک مذهبی تندرو را ایفا میکند و احتمالا در ترکیببندی سیاسی هم قرار اســت جبهه سیاسی راست را در فیلم نمایندگی کند. همــه چیز درباره تأثیر رامبــد جوان بر فــروش فیلم «چپ، راست» پنجاه، پنجاه اســت. واقعیت این است که شــیطنتهای فضای مجازی علیه ایــن بازیگر و فیلمســاز در مقاطعی چنان ســنگین میشــود و میتواند تأثیر عکس هم بر فروش فیلمش داشــته باشــد اما با طراحی درســت تیــم تبلیغاتی فیلم، میتوان شرایط را به کل تغییر داد.
پیمان قاسمخانی
اگــر تنها بخواهیم فیلمهای پرفروشــی را که پیمان قاســمخانی ســهمی در فرآیند طراحی و نگارش داســتان آن داشته است را فهرســت کنیم، قطعا به این جمعبندی میرسیم که او کاملا با معادلات حاکم بر گیشــه ســینما آشناست و به تعبیر خودمانیتر، حســابی رگ خــواب مخاطبان را میشناسد. پیمان قاســمخانی علاوه بر سهم عمدهای که در ماندگاری مجموعههای تلویزیونی همچون شــبهای برره، ساختمان پزشــکان و پژمان داشته است، در سینما نیز فیلمنامهنویسی بسیار موفق بوده و نامش بر پای فیلمهای پرمخاطبی همچون من زمین را دوست دارم، نان، عشق، موتور هزار، مارمولک، نقاب، مکس، ورود آقایــان ممنوع، طبقه حســاس و خوب، بد، جلف ثبت شده اســت. در این میان سنپطرزبورگ جایگاه ویژهتری هم دارد چراکه او علاوه بر نگارش فیلمنامه، حضور درخشانی در مقام بازیگر هم در آن داشته است.
نفــس حضور پیمان قاســمخانی در مقــام بازیگر یک فیلــم همواره کنجکاویبرانگیز بوده اســت چراکه میدانیم او وسوسه چندانی برای ورود به ایــن عرصه ندارد و باید نکته خاصی وجود داشته باشــد تا مجاب به پذیرش یک نقش شود. از همین منظر حضور او در «چپ، راســت» میتواند اتفاق ویژهای برای او رقم بزند. فیلم «چپ، راست» پارامترهای زیادی برای موفقیت در گیشه دارد اما اگر بخواهیم سهمی برای ترکیب بازیگرانش قائل شویم، حتما حضور پیمان قاسمخانی را نمیتوانیم از قلم بیندازیم. او بعد از تجربه موفق نقشآفرینی در ســنپطرزبورگ لااقل از نگاه فیلمبازهــای حرفهای یک ظرفیت ویژه برای توفیق یک فیلم به حساب میآید.
ویشکا آسایش
از هــر نظر که نگاه کنیم، چهرهای محبوب و دوستداشــتنی برای مخاطبان به حســاب میآید. ویشکا آسایش از آن بازیگران همیشه کمحاشیه در سینما و تلویزیون بوده که بیش از هر چیز نقشآفرینیهای ویژهاش مورد توجه قرار گرفته اســت. او تا دلتان بخواهــد فیلم پرفروش سینمایی در کارنامهاش دارد و از این منظر میتوان او را یکی از بازیگران زن موفق در گیشه توصیف کرد. ورود آقایان ممنوع، خوابم میآد، نهنگ عنبر، 50 کیلو آلبالو، خوب، بد، جلف و مارموز از فیلمهای موفق آسایش در گیشه به حساب میآیند که هر کدام در مقطع اکران توانستهاند فروش خوبی را به ثبت برسانند. البته این نکته را نمیتوان نادیده گرفت که در همه این فیلمها آسایش تنها یکی از چهرههای موثر در ترکیب بازیگران بوده و حضور چهرههای شاخصی همچون رضا عطاران در کنار او را نمیتوان نادیده گرفت.
در کنار سارا بهرامی، ویشکا آسایش ایفای یکی از دو نقش اصلی زن را در فیلم «چپ، راست» برعهده دارد. اینکه سهم او در داستان فیلم چقدر است را باید منتظر بمانیم و ببینیم اما با توجه به سابقهای که پیشتر از او و نقشهایی که در آثار کمدی پذیرفته است، دیده بودیم، حتما میتوان روی حضور متفاوت او حساب باز کرد. اگر بخواهیم در ترکیب بازیگران فیلم «چپ، راســت» سهمی برای یکی از بازیگران زن در راستای تضمین ارتباط با مخاطب قائل شویم، قطعا این سهمیه به ویشکا آسایش میرسد. همانطور که اشاره شد او دوران خوبی را در زمینه رابطه با مخاطبان عام طی میکند و همین ظرفیت میتواند در فروش این فیلم بیتأثیر نباشد.
ارسال نظر