تمام خوانندگان ایرانی که یکشبه محو شدند
موسیقی ایران پس از انقلاب پر از مهمانهای یک شبه بود، کسانی که آمدند، یک آهنگشان گل کرد و به همان سرعت هم محو شدند. دلایلش رو باید جدا بررسی کرد اما برای تجدید خاطره در این پرونده چند نمونه را باهم مرور خواهیم کرد.
برترینها: یک اکانت توئیتری به نام «عادل» در رشتهتوئیتی جامع به بررسی چند اثر وایرالشده در سالهای اخیر پرداخته که خوانندههایشان خیلی زود از مارکت موسیقی ایرانی حذف شدند. در واقع با گسترش موسیقی پاپ به خصوص در دهه هشتاد این روند با شیب تندتری دنبال شد و همین امر میتواند یکی از دلایل اصلی این اتفاق باشد.
او در آغاز رشتهتوئیتش مینویسد:
موسیقی ایران پس از انقلاب پر از مهمانهای یک شبه بود، کسانی که آمدند، یک آهنگشان گل کرد و به همان سرعت هم محو شدند. دلایلش را باید جدا بررسی کرد اما برای تجدید خاطره در این پرونده چند نمونه را باهم مرور خواهیم کرد.
1-سروش / یه دنیا
خوانندهی خوبی که شاید چون سبک و تن صداش خیلی شبیه به امید، معین، ستار و ... بود در مارکت زیاد دوام نیاورد. آلبوم «یه دنیا» در زمان خودش سوپرهیت شد ولی خیلی زود سروش محو شد.
۲-امین حبیبی / بیقرار
تقریبا جایی نبود که بری و این آهنگ درحال پخش نباشه، ولی پیدا کردن علت این که چرا از این خواننده دیگه خبری نیست آنقدر هم سخت نیست، چنین خوانندههایی کیفیتشان در همین حد بود، نه بیشتر.
۳ - آرش دلفان / آرزو
این مورد واقعا جزو هیتترین ها بود و مد شده بود که هر کسی عزیزی را از دست میداد، یک کلیپ با این ترانه درست میکردند و این آهنگرا هم میگذاشتند. انتظاری نیست که این خوانندهها تو بازار باثی مانند چون واقعیت کیفیت لازم را نداشتند.
۴- محمد زارع / رو درو دیوار این شهر
میگفتند که مرحوم بهنام صفوی ادامهدهنده راه رضا صادقی بود و محمد زارع نیز از صفوی تقلید میکند. به هر حال همین یک آهنگ را خواند، در زمان خودش هم گل کرد ولی به همان سرعت محو شد!
۵- مجید رکنی / آخرین معشوق
باوورش سخت است که ملودی این کار کپی نباشد، آهنگی لطیف که زمان خودش پای ثابت خیلی از پلیلیستها بود. مخصوصا آنها که دلباخته معشوق بودند.
۶- نیما چهرازی / دریا
شاید نتوان عیبی روی این آهنگ گذاشت، شعر و موسیقی و صدای نیما چهرازی واقعا زیباست، این که چرا خبری از ایشان نیست را باید در جای دیگری جستجو کرد.
۷- بهنام علمشاهی / بی وفا
دلیل هیت شدن این کار را احتمالا باید از سیدیفروشان دهه هشتاد پرسید. مگر نه دلیل خاصی برای شنیدهشدنش وجود نداشت!
۸- محسن یاحقی / گله
در آن روزها این سبک طرفداران زیادی داشت و یاحقی هم به همین واسطه شنیده شد. به هر حال موسیقیست و سلیقه هر فردی نیز محترم.
۹- حامد هاکان / تاب قفس
جوان ناکام موسیقی که با محسن یگانه و چاووشی ترانه بیقراری را ضبط کردند و شنیده شدند. البته در همان دوره هم از دو محسن دیگر جا ماند و خیلی نتوانست در عرصه موسیقی عرض اندام کند.
۱۰- انزو / منو نمیخواد
آهنگ محبوب دانشجویان آن روزها، هنوز هم همین یک آهنگ از انزو شنیده شده و حتی عکسی هم از او یافت نمیشود.
نظر کاربران
فعالیت تو مارکت موسیقی پاپ هزینه داره. خواننده های تازه کار باید در خدمت تهیه کننده ها باشند برای همینه یه عده فقط یه اهنگ معروف دارن و بعد فراموش میشن
سروش و امین حبیبی .حیف که کم کار شدند
انزو و انفجار :( هنوزم دارم این آهنگ رو
یادش بخیر...آخرین معشوق و بی قرار خیلی خوب بودن...هعییی جوانی کجایی
حامد هاکان حسابش از بقیه جداست.
اون واقعا مستحق این همه بی مهری نبود.
حامد برای خیلی ها پله ترقی شد.
خدایش بیامرزد.
چقدر این اواخر زیباتر شده بود.
مرسی زیبا بود خاطراتی داشتم با اینا
بودن ممنوع کار بودن
هیچ کدوم ندیدیم
گله ، رودر ودیوتر این شهر ، بی قرار ، این ها رو هنوزم تو گوشی دارم و گاه گاه تصادفی گوش میدم ، هیچ وقت دلم نیومد پاکشون کنم ،، آهنگ هم اتاقی از بچه های پایین محله هم همینجور ، باید تو لیستتون میآوردین
بسیار زیبا و عالی
به جز علمشاهی وحامد هاکان بقیه خوب بودن ،،مخصوصا دریا
دلایل زیادی وجود داره مهمترینش هزینه های بالای ساخت آهنگ و تنظیم هست
همه این آهنگ ها اما بهترین هستند
بهترین مجله خبری برترینها هستش خیلی ممنون مطالب آموزنده میزارید.
امین حبیبی عالیه
واقعا یاحقی آهنگ گله یه چیز عجیب بود.خیلی عمیق عاشقانه و دوست داشتنیه هنوزم آدم رو دیوونه میکنه
وااای خدای من...
آهنگ امین حبیبی دهه ی۸۰...یک دنیا خاطره...
ناگهان چه زود دیر میشود...😭😭😭
آه...
بسیار عالی بود مرسی از نویسنده
مرسی
آخ کلی خاطره با این آهنگا برام زنده شد
بخدا آرامش موسیقی بهم ریخته اینهمه خواننده داخلی هستش فقط شاید۲۰_۳۰نفری پیدا کنی بشه تا آخراهنگشو گوش کنی ولی خوب الان اوضاع کمی بهترشدن اکثر تبار سبک وتکنیک وادکادمیک شدن هستند زمان می بره اگه ترانه های قدیمی وصدایی قدیمها نبود که ول معتلیم داداش البته در خصوص پاپ بودنظرم،برعکس توموسیقی ایرانی وسنتی پیشرفت خوبی داشتیم وجای تحسین دارد
چه خاطراتي برام زنده شد خاطرات دوران نوجواني و عاشقي ما دهه شصتي هاي سوخته خاطرات سيگار و قهر و آشتي با معشوق يادش بخير ممنون برترين ها چي شد كه تو 38 سالگي اينقدر احساس پيري داريم. به قول حضرت فروغي ديگه رفته از خيال اون پرنده صبور
پاسخ ها
متولد ۶۶ هستم کلی بهم ریختم با گوش دادن اینا... ای روزگار...بغض کردم...
یادش بخیر با کلی خاطره....
تشکر از شما
یادش بخیر
امین حبیبی همچنان هست و آهنگ های خیلی خوب دیگه ای خونده
محمد نجم یادت رفت
وای خدا دوران دانشجویی با همه این آهنگها زندگی کردم هرکدومو پلی کردم یاد و خاطره اون روزا برام زنده شد...یادش بخیر ای زندگی چه زود تموم میشی
مهدی اسدی روهم به این لیست اضافه کنید
مرتضی پاشایی پس چییییی
یک نقد بر این نوشته این است که مرحوم آرش دلفان فرصت چندانی پیدا نکرد
پاشایی که خیلی فعال بود حتی بعد از فوتش هم اهنگاش میومد بیرون ...اگر پاشایی زنده بود هنوزم حرف اول رو میزد.
آخ از ما دهه شصتی ها
خاطراتم زنده شد
و اینکه من تو این نسل سوخته نشدم تا حالاش که خوب بوده خداروشکر
یاداون موقع ها بخیر.خاطراتش برام زنده شد.عشق پاک مال همون موقع ها بود.دوس داشتنای اون موقع هم خوش بود.اهنگ هم اتاقی رابرام فرستاد.گرچ بهم نرسیدیم اما هیچوقت نمیبخشمش هیچوقت.چون خیلی اذیتم کرد بعد آخرش بخاطر یه شک الکی همچی تموم شد.
بسیار