محبوبترین برنامههای رادیویی در ایران
چهارم اردیبهشت ۱۳۱۹ نخستین رادیو در ایران با نام «رادیو تهران» به طور رسمی آغاز به کار کرد و برنامههای آن از یک فرستنده پخش میشد.
برترینها: ساعت ۶ بعدازظهر یک روز بهاری در تهران (چهارشنبه، چهارم اردیبهشت۱۳۱۹)، جاده قدیم شمیران شاهد مراسم مهمی بود. ساعت ۷:۱۵ را نشان میداد که صدا برای نخستین بار از طریق امواج به گوش مردم ایران رسید: «اینجا تهران است، صدای ایران». این مراسم تا ساعت ۱۱شب به طول انجامید و در آن هنرجویان مدرسه عالی موسیقی با رهبری غلامحسین مینباشیان به اجرای برنامه پرداختند.این رادیو هر روز عصر پنج ساعت برنامه با موضوعاتی، چون خبر، موسیقی، مباحثی درباره تربیت فرزند و... پخش میکرد. به همین مناسبت مروری بر محبوبترین و خاطرهانگیزترین برنامههای رادیو داریم.
قصه ظهر جمعه
«قصه ظهر جمعه» از قدیمیترین و نوستالژیکترین برنامههای رادیو است. «قصه ظهر جمعه» درسال ۱۳۱۹ توسط فضلالله مهتدی (صبحی) به فاصله یک هفته از آغاز پخش اخبار رادیو ایران، و یک ماه از تأسیس رادیو ایران بنیانگذاری شد. این نویسنده داستانهای کودکان حدود ۲۴ سال قصهگویی این برنامه را بر عهده داشت.پس از او به ترتیب علی جواهرکلام، ایرج گلسرخی، حمید عاملی و مصطفی موسوی گرمارودی هر یک از چند ماه تا حداکثر پنج سال، گویندگی این برنامه پر شنونده رادیویی را بر عهده گرفتند. آخرین قصه گوی این برنامه محمدرضا سرشار (رضا رهگذر) برای ۲۴ سال از ۲۲ بهمن ۱۳۶۰ تا ۱۵ مهرماه ۱۳۸۴ راوی داستانها بود و رکورد کمنظیری از خود بر جای گذاشت.
برنامه گلها
برنامهٔ رادیو گلها به مدت ۲۳ سال از ۱۳۳۵ تا ۱۳۵۷ از رادیو ملی ایران پخش میشد. این مجموعه برنامهها جمعاً شامل ۸۵۰ ساعت مقدمه و شعرخوانی به همراه آواز بود، که در این میان تک نوازیهایی نیز گنجانده شده بود. ماهیت، فرم و ساختار این برنامه میتواند نشانهای بر تلاقی دو جریان مهم هنری آن دوران قلمداد شود؛ نخست جریان پیگیر گسترش موسیقی ایرانی که در آن سالها ذیل دیدگاههای کلنل وزیری و فعالیتهای مداوم روحالله خالقی ادامه حیات داشت و دیگری، تفکر علاقهمند به شعر کلاسیک ایرانی که آنرا میراث هنری تاریخ ایران میدانست. آثار ساختهشده در مجموعه گلها، جدا از اینکه واجد بهترین نمونهها در تلفیق کلام و آوا و نوادر قالبهای معطوف به موسیقی کلاسیک ایرانی است.
صبح جمعه با شما
سابقه تولید برنامه «صبح جمعه با شما» به سالهای پیش از انقلاب و راه اندازی رادیو دریا در سال ۱۳۵۱ بازمیگردد که هدف از راهاندازیاش، راهنمایی مسافران تابستانی شمال ایران و ارائه اطلاعات آب و هوایی، وضعیت جاده، نشانی مراکز اقامتی، تفریحی و درمانی برای ایشان و همچنین پخش موسیقی و برنامههای تفریحی برای آنها بود.در طول سالهای فعالیت «صبح جمعه با شما» که با نقش محوری زندهیاد منوچهر نوذری، احمد شیشهگران، سعید توکل و صادق عبداللهی همراه بود، اگرچه مخاطب رادیو به واسطه گسترش سایر ابزارهای ارتباطی کاهش یافت، اما این برنامه همچنان مخاطب وفادارش را داشت و به همین دلیل سرمایه گذاری بر روی این برنامه رادیویی ادامه یافت.
شب بخیر کوچولو
«شب بخیر کوچولو» نام برنامهای خاطره انگیز و قدیمی است با گویندگی مریم نشیبا که همه او را با شب بخیر کوچولو میشناسند؛ برنامهای که بسیاری از بچههای دیروز و امروز را روی پای رادیو خواباند. نشیبا نزدیک به ۳۰ سال است که هر شب ساعت ۹:۳۰ برنامه «شب بخیر کوچولو» را اجرا میکند. حالا دیگر همه او را با نام مادر رادیو میشناسند.
راه شب
«راه شب» یک برنامه گویندهمحور شبانگاهی رادیو با سابقهای طولانی است و مخاطبان وفادار زیادی دارد. پیش از انقلاب اسلامی افرادی همچون حمید عاملی، احمد شاملو و حمید مصدق در این برنامه یه عنوان گوینده حضور داشتند، اما ازبین این گویندگان، نام حمید عاملی بیشتر با «راه شب» گره خورده است. در سالهای پس از انقلاب نیز منوچهر نوذری، محمد صالحعلاء، شمسی فضلالهی، عبدالحسین اسکندری، ژاله صادقیان، مرتضی حافظی، فاطمه نیرومند غلامعلی امیرنوری، علیرضا جاویدنیا، داود حیدری، میثم نیکنام و سرور پاکنشان از جمله افرادی هستند که به عنوان گوینده در استودیو پخش برنامه راه شب حضور پیدا کرده و مهمان مخاطبان شب زندهدار شدهاند.
گلبانگ
این برنامه از اول فروردین ماه سال ۱۳۷۸ پخش خود را از رادیو ایران آغاز کرده است؛ گلبانگ ساختار سادهای دارد و بر پخش آهنگها و ترانههای درخواستی مخاطبان استوار است. فرمولی که سالهاست در شبکههای رادیویی و تلویزیونی سراسر دنیا استفاده میشود و البته مخاطبان وفادار و خاص خود را دارد.سابقه پخش آهنگهای درخواستی برای مخاطبان رادیو در کشور ما به سالهای پیش از انقلاب باز میگردد.
پ
نظر کاربران
با صبح جمعه زندگی کردیم تو هر خونه ای رادیو روشن بود و صدای خنده بلند بود روحت شاد نوذری چه غریبانه رفتی تو رفتی خنده های صبح جمعه ای رفت ما هم زود پیر شدیم ماهم مردیم
پاسخ ها
رادیو فردا از آخر اوله!!!!
خانم نشیبای مهربون مادر رادیو
روح زنده ياد زرگنده شاد و ياد تمامي شان گرامي
طوطیان شکر شکن شیرین گفتار. یاد قصه ظهر جمعه بخیر و آقای رضا رهگذر (علیرضا سرشار)
یادش بخیر هر شب با قصه های رادیو میخوابیدم روی زانوی پدرم سرمو میذاشتم. آخ کجایی بابا جون کجایی کودکی ......
داستان شب که ساعت 10 شب پخش میشد .یادتان رفت ....
زمانی که در خانه ها تلویزیون نبود .قصه شب بود .و بعدش خواب .
یاد اون روزها برای همیشه سبز .
یاد پدران و مادران عزیز سفر کرده عشق رادیو گرامی باد.
پاسخ ها
قصه شب ساعت ۹ بود. من خیلی دوستش داشتم
یادم رفت بگم ..من عاشق رادیو هستم .از کودکی از زمان رادیو گوشی.که اکثرا آشنایی ندارن که رادیو گوشی چگونه کار میکرد.
الان هم ،
حتما باید رادیو رو تایمر باشه تا به خواب خوش برم .
وگرنه افکار مزاحم مانع خواب میشه .
رادیو اقتصاد یک برنامه ای داشت به نام (حجره ) که بایک کاسب قدیمی مصاحبه می کرد و این کاسب موفق قدیمی از نحوه ی کار و موفقیت خود سخن می گفت من هر روز صبح ساعت ۶ منتظر این برنامه ی آموزنده و اخلاقی بودم بعدا یک کارشناس آوردند که مسایل فقهی معامله و کاسبی رو می گفت باید این درس دینی از زبان آن کاسب معروف بیان می شد که متاسفانه این برنامه ی زیبا را تبدیل کردند به کلاس درس دینی مدرسه که خشک و بی روح شد و الان چند ساله گوش نمیدم.....رادیو ورزش صبح های زود یک برنامه ی سفرنامه داشت که یک زن و شوهر ایرانی دور دنیا رو با دوچرخه می گشتند و از زبان خودشان سفرنامه بیان می شد اما در همان صبح زود ، یک روز مثلا ساعت ۵ پخش می شد یک روز پنج و نیم پخش می شد یک روز ۶ پخش میشد خلاصه ساعت مشخصی نداشت و بعضی روزها هم پخش نمی شد در اینترنت هم ساعت پخش اعلام نمی شد در نتیجه ما هم از پیگیری این برنامه ی زیبا منصرف شدیم .....
نظرات همه رو خوندم معلومه همه رادیو دوستها انسانهای آرام و با احساسی هستن من هم کمی
ای با با عمرمان تمام شد یادش بخیر.
چه ...ه تو این دور زمونه رادیو گوش کنه وقتی میتونه بهترین فیلم های جهان رو با کیفیت 4k از تلوزیون ببینه
محبوب € توهم زا که میزنید بفرمایید برای ماهم بگویید از این بی حسی بیایم بیرون