۱۱۱۰۲۷۷
۷۳ نظر
۷۵۵۸
۷۳ نظر
۷۵۵۸
پ

یک ادعا درباره سعدی؛ او ضد زن است؟

به مناسبت زادروز سعدی یک اتهام قدیمی را بررسی کرده باشیم؛ آیا سعدی یک شاعر «ضدزن» است؟

برترین‌ها: به مناسبت زادروز سعدی در ابتدا مطلبی از «گلونی» گذاشتیم تا یک اتهام قدیمی را بررسی کرده باشیم؛ آیا سعدی یک شاعر «ضدزن» است؟ در ادامه هم خوانندگانی را مرور کردیم که در آثارشان به «سعدی» رجوع کرده‌اند و از او بیشتر خوانده‌اند، این بخش هم کاری‌ست از روزنامه «خراسان»

یک ادعا درباره سعدی؛ او ضد زن است؟

محسن فراهانی نوشت: ما گاهی نه تنها وجود بزرگان را قدر نمی‌دانیم بلکه برخی از ما دنبال یک سوژه می‌گردند تا با آن بزرگان این مرز و بوم را به باد انتقاد بگیرند و شاید حتا ریشه آن‌ها را از اصل بزنند.این که خوب است. عده‌ای پا را فراتر می‌گذارند و با ذره‌بین در زندگی مشاهیر و مفاخر ایران زمین می‌گردند تا یک لکه پیدا کنند و با استفاده از آن چهره را در ذهن مردم خراب کنند. که یعنی ما خیلی می‌فهمیم و ما خیلی با سوادیم و…در نمونه آخری مثلاً به همین سعدی شیرازی گیر دادند که ضد زن بوده و ضد زن جماعت لیاقت هیچ توجهی را ندارد و آی ملت سعدی نخوانید که طرف یک ضد زن بوده است.
حالا سند حرف‌شان چیست؟ چند بیت شعر که سعدی در شعر «زن خوب فرمانبر پارسا» سروده است.این قطعه ابیات بسیاری دارد اما چند بیتش که به مذاق دوستان خوش نیامده و با استناد به آن‌ها سعدی را ضد زن و خارج از دایره احترام می‌دانند به شرح زیر است.
چو زن راه بازار گیرد بزن
وگرنه تو در خانه بنشین چو زن
...
چو در روی بیگانه خندید زن
دگر مرد گو لاف مردی مزن
زن شوخ چون دست در قلیه کرد
برو گو بنه پنجه بر روی مرد
ز بیگانگان چشم زن کور باد
چو بیرون شد از خانه در گور باد
این دوستان به این موضوع توجه ندارند که شعر سعدی آینه‌ای از جامعه روزگار خویش است و قرار نیست اعتقاد خود او باشد.حتی اگر عقیده او هم باشد، شما می‌توانید آن را نپذیرید. خیلی بدیهی است که حتی سعدی هم ممکن است چیزهایی گفته باشد که به نظر برخی درست نباشد.اما آیا همه میراث سعدی همین گونه است؟چطور وقتی یک کارگردان ایرانی فیلمی سراسر سیاه در مورد تجاوز به زن می‌سازد و در جشنواره‌های جهانی جایزه می‌برد، همه تشویقش می‌کنند و می‌گویند حقیقت جامعه را بازگو کرده؟خب سعدی هم حقیقت دوران خود را نقل کرده است. شعر سعدی واقع‌گرایی و نگاه عینی به زندگی آن دوران است و بس. آیا به خاطر چند بته خار می‌شود قید رفتن به گلستان و حظ بردن از گل‌ها را زد؟
خلسه در ضیافت‌های غزل سعدی
اکرم انتصاری نوشت: در میان خواننده‌های بلندآوازه ایرانی، بسیارند کسانی که با استفاده از شعر سعدی، آثاری بدیع و جاودانه پدید آورده‌ و به این ترتیب، در انتشار آثار او، نقشی مهم ایفا کرده‌اند. به مناسبت این روز، می‌خواهیم با هم مروری داشته باشیم بر نام خواننده‌های معاصری که با سعدی در انتشار مضامین بلند شعری او، شریک شدند و آثار فاخر آن‎ها، باعث معرفی بیشتر شیخ اجل به ایرانیان و فارسی‌دوستان شده‌است.

شهرام ناظری
یک ادعا درباره سعدی؛ او ضد زن است؟

شهرام ناظری با مولانا بیش از دیگر شاعران ایرانی جور است؛ اما علاقه و تسلط این خواننده بزرگ به ادبیات فارسی، او را از سعدی غافل نکرده است. شهرام ناظری در آلبوم‌های «باد صبا می‌آید»، «نوروز»، «بنمای رخ»، «کیش مهر»، «بی‌قرار» و «غم زیبا» به سراغ اشعار سعدی رفته است. تصنیف «من چرا دل به تو دادم» با آهنگ‎سازی محمدجلیل عندلیبی و «بگذار تا بگرییم، چون ابر در بهاران» از به‌یادماندنی‌ترین همکاری‌های شهرام ناظری و سعدی است.
همایون شجریان
یک ادعا درباره سعدی؛ او ضد زن است؟

همایون شجریان اشعار زیادی را از سعدی، در آلبوم‌های مختلف اجرا کرده است؛ اما نکته مشترک همه این اجراها این است که همایون در این آثار، اشعار سعدی را به آواز ایرانی برده. «تو را نادیدن ما غم نباشد» از آلبوم «قیژک کولی»، «وه که جدا نمی‌شود نقش تو از خیال من» از آلبوم «نقش خیال» و «مگر نسیم سحر بوی زلف یار من است» از آلبوم «نسیم وصال» گوشه‌ای از سعدی‌خوانی‌های همایون را تشکیل می‌دهد.
سالار عقیلی
یک ادعا درباره سعدی؛ او ضد زن است؟

ردپای سعدی در آثار سالار عقیلی هم دیده می‌شود. هرچند این خواننده این روزها بیشتر از آثار غزل‌سرایان جوان کشورمان استفاده می‌کند، اما در کارنامه‌ هنری‌اش کم نیستند آثاری که با نام سعدی گره خورده اند. آلبوم «سایه‌های سبز» به آهنگ‌سازی «ارشد طهماسبی»، نمونه‌ای از این کارهاست. این آلبوم مانند دیگر آلبوم‌های سنتی، همراه با ساز و آواز نیست و قطعه‌های آن بر پایه تصنیف ساخته شده و بعد از هر تصنیف، قطعات تک‌نوازی در آلبوم قرار گرفته است.
حسام الدین سراج
یک ادعا درباره سعدی؛ او ضد زن است؟

حسام‌الدین سراج از آن دسته خواننده‌هایی‌ است که آثارش به شعر شاعران کلاسیک فارسی پیوند خورده است. او در آلبوم‌های «بوی بهشت»، «آینه و آه» و «شب عاشقان»، از اشعار شیخ اجل بهره برده است. همچنین، تصنیف «سرمست» ازجمله آثار سراج است که با شعر سعدی و آهنگ‏سازی این خواننده، در آلبوم «ماه نو»، در سال 83 منتشر شد. افزون بر این، «شیرین و فرهاد» از دیگر آثار شنیدنی سراج، با شعر سعدی و آهنگ‌سازی محمدجواد ضرابیان است.
علیرضا قربانی
یک ادعا درباره سعدی؛ او ضد زن است؟

نمی‌توان علیرضا قربانی را هوادار سعدی دانست و هوادار مولانا نه. اشعار آثار او، آمیخته‌ای از شعر اغلب شاعران کلاسیک ایرانی است، از حافظ، سعدی و مولانا گرفته تا ابوسعید ابوالخیر، عارف قزوینی، ابتهاج و عطار. سعی قربانی نیز بر این بوده‌است که اجراهایش روی شعر سعدی، به صورت آواز باشد. «دریای بی‌پایان» از آلبوم «دخت پری‌وار»، با آهنگ‌سازی مهیار علیزاده و تصنیف «ساقی» از آلبوم «سرو روان»، با آهنگ‌سازی علی قمصری، از سعدی‌خوانی‌های این خواننده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • مهدی سالک

    چرا از استاد دان شجریان. گلپایگانی افتخاری ایرج نام نبرده اید خصوصا استاد شجریان در مرکب خوانی

    پاسخ ها

    • نامnaser

      وقتی درسریال گاندوسعدی وخیام راموردنوازش ناجوانمردانه قرارمیدن یعنی بافرهنگ ایران مشکل دارن

  • بدون نام

    مگه سعدی تو هالیوود زندگی می کرده.سعدی بزرگترین جامعه شناس زمان خویش بود.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دقیقا اون زمان فرهنگ غالب همین بود سعدی ضد زن نبود البته خودش زن بدی گیرش افتاد یه مقدار اون هم رو اشعارش موثر بود

    • بدون نام

      جامعه شناس بودیم وقتی هنوز جامعه شناسی وجود نداشت

  • پاگنده پرسپولیسی

    شک نکید سعدی درست میگه
    هم خانوما دلیلشو میدونن هم اقایون

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اصلا در گذشته زن رو انسان نمی دونستند .الان صد ساله زنها دارند تقلا می کنند مقام انسانی پیدا کنند

    • احمد

      مصیبت از روزی شروع شد که زن ها اومدن تو بازار کار
      رفتیم بجا دختره می‌گفت من با ۱۲۰۰ هم کار میکنم گفتم بهش چرا خراب می‌کنی گفت اشکال ندارد فقط مشغول باشم بابام پول بهم میده

    • بدون نام

      استاد والایی داشتیم که میگفت هروقت دیدید کسی در حرفاش از "مطمئن باشید" استفاده کرد، بدونید که حرفاش ذره ای ارزش شنیدن نداره. انسان دانا میدونه که در مسائل اجتماعی هرگز نمیشه از یک مساله "مطمئن بود".
      شما هم اول حرفت گفتی "مطمئن باشید" :-"

    • هاله

      مریم میرزاخانی هم اشتباه کرد وارد بازار کار شد؟
      سمیرا رحیمی هم اشتباه کرد؟
      مونا جراحی ام اشتباه کرد؟
      واقعا برای تفکرتون متاسفم.
      همونقدر که یه دختر بدون فکر اقتصادی وارد بازار کار می‌شه، یه عالمه مرد هم وجود دارن که بدون فکر اقتصادی زور بیخود برای کار میزنن و درآمد هیچ.
      اینکه اون دختر خانم همچین تفکری داشته دلیل نمیشه همه‌ی جامعه‌ی خانم‌ها اینطور باشند. اما اگر ذهن تک بعد شما حالت دیگه‌ای رو نمی‌پذیره، دیگه حرفی نیست

  • بدون نام

    جدیدا هرکسی یاهرچیزی نمادایرانی_اسلامی داشته باشه بایدتواین جنگ وارونه نمایی رسانه ای موردحمله وهجوم قراربگیره

  • بی نام

    تمام کسانی که می گویند سعدی ضد زن است ایا تمام گلستان وبوستان سعدی را مطالعه کرده اند تا وقتی در مورد موضوعی مطالعه نداریم بهتر است اظهار نظر نکنیم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      احسنت. یک تکه از یک شعر رو می گیرند ملاک، جدا از این که بفهمند قبل و بعد ابیات چی.بوده

    • بدون نام

      همه مشاهیر جهان ضد زن بودند چون اصلا تاریخ مردسالارانه ست و در مردسالاری زن هیچی نبوده

    • بدون نام

      نه فقط سعدی تمام ادبیات فارسی ضد زنه .زن انسان نیست بلکه موجودی در خدمت مرده

    • بدون نام

      کاربر 12:41 و 13:51

      جامعه ی ایران اصلا مردسالاری نیست و لطفا چرت و پرت نگید ، هر موقع مسٹولیت های سخت مثل مسٹولیت مردها را پذیرفتید اونوقت به دنبال حق باشید

    • بدون نام

      مردها هر وقت فلاکتهای زنان رو کشیدند می فهمند زن بودن چه سخته

    • هاله

      ۱. مشورت با زنان تباه است و سخاوت با مفسدان گناه (سعدی)
      ۲. مرد بی‌مروت، زن است و عابد بی طمع راهزن (سعدی)
      ۳. زن از مرد موذی به، بسیار به سگ از مردم مردم آزار به (سعدی)
      مورد اول عدم مشورت مذهبیون با زنان را پیشنهاد میکند، دومی بی‌مروتی را صفتی زنانه می‌داند و سومی زنان را تنها از مردانی با صفت مذموم برتر می‌داند.
      بعد از سفری از سعدی پرسیدند خستگی سفر را چجور تحمل کردی
      گفت: تهی پای رفتن به از کفش جنگ بلای سفر به که در خانه جنگ

  • اسی

    خیلی رزیلانه است بجای پرداختن به جنبه های ادبی و خدمت به ادبیات مشاهیر مون ، برای دیده شدن بریم دنبال چیزی که نمیشه از صحت و سقمش مطمئن شد.
    این خودش نشانه بی سوادی و بی فرهنگیه وگرنه میشه در گذشته هر انسانی اشتباهاتی پیدا کرد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      جتبه های ادبیش به درد ادبیان می خورذه اونم ادیبان کلاسیک ولی اینکه میگن پند و اندرز می داده الان کارکردی نداره چون هم زنها رو جز بشر حساب نمی کرده

  • بدون نام

    سعدیا زن نکونام نمیرد هرگز....

  • فاطیما

    درست گفته بایدمردیکم غیرت داشته باشه بی غیرتی که هنرنیست غیرت وسیاست رو باهم داشته باشه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      سعدی قرنها پیش زندگی میکرده و هر آدم دانا و فهمیده ای این نکته ساده رو میفهمه که شرایط اجتماعی اون زمان فرق میکرده و ما نباید مقلد پیشینیان باشیم بلکه فقط باید نکته های درست رو برداریم و اشتباهات پیشینیان رو تکرار نکنیم.

    • بدون نام

      احسنت. مثل پدر رومینا

  • بدون نام

    دیگه سعدی هم ماله قرن ها پیش بوده خب معلومه همه چی عوض شده

    پاسخ ها

    • بدون نام

      پند و اندرزهاش هم به درد مردم همون زمان میخورده

    • حامی

      کاربر۰۱:۲۷
      مشخصه که شما اصلا راجبه سعدی بزرگ چیزی نمیدونید.حتی یک بیت از شعار ایشون رو هم مطلاعه نکردی.

  • بدون نام

    بدتون نیاد ولی همه گذشته ما، فرهنگ قدیم جامعه و ادبیات گذشته ما در این کشور همینه. ستایش مرد و مردانگی و تحقیر زن و زنانگی. نسبت دادن صفات خوب و برتر به مردان و صفات رذیلانه به زنان. نمیتونیم گذشته این کشور رو عوض کنیم فقط باید ازش عبور کنیم و فرهنگ امروز و آینده رو با آموزش درست بهتر کنیم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      آفرین. بشریت روبه رشده. قرار نیست ما تقلیدکار پیشینیان باشیم. باید فقط نکته های مثبت اونها رو برداریم و اشتباهاتشون رو بفهمیم که تکرارشون نکنیم

    • بدون نام

      الان هم در تحسین زن بهش میگن: خیلی مردی!
      مملکتی که ادیبش سعدی باشه اوضاعش از اینی که میبینی بهتر نمیشه

  • من

    به عنوان دانشجوی ادبیات میگم.. بنظرم سعدی راستگو ترین شاعر ایرانه.. هرجا لازم بوده ثروتمندو کوبیده.. هرجالازم بوده فقیر رو مقصر دونسته.. اینطوری نیست که دو بیت شعر بیاریم از ایشون بعد بگیم ضد زن هستن

    پاسخ ها

    • بدون نام

      هر جا در مورد زن گفته مزخرف گفته زنها نبودند شما هم وجود نداشتید

    • بدون نام

      سعدی شاعر بزرگ و ارزشمند ماست ولی نباید ازش بُت بسازیم. اون هم آدم بوده و در فکرش ایراداتی داشته،انسانها کامل نیستند.
      و نمیشه منکر افکار ضد زن سعدی بودی، منتها باید بدونیم که داریم از قرنها پیش حرف میزنیم و جامعه بشری اون موقع ناآگاهیها و نادانیهای بسیاری داشته..

  • بدون نام

    فقط این شعرا رو فرشته نشون ندیم. سعدی اشعار دیگه ای داره که نمیشه اصلا بیان کرد.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      آفرین، سعدی گرچه بسیار درخشانه در ادبیات و فرهنگ ایران زمین و باعث افتخار همه ماست ولی ولی اون هم آدم بوده و کلی اشتباهات فکری داشته. هیچ آدمی کامل نیست

  • بدون نام

    این مسخره بازیاییه که فمنیستا برای ابراز وجود هر دفعه به یه نفر پیله میکنن اخرشم اونقدر گند همه چی را در میارن که اتفاقا جامعه واکنش عکس نشون بده

    پاسخ ها

    • بدون نام

      چرا در برابر فهم مقاومت میکنی برادر من؟ سخته واقعیت ها رو ببنی و بپذیری؟
      سعدی که بُت نبوده، اون هم آدمی بوده که پر از اشتباهات فکری بوده. ناسلامتی داریم راجع به یک آدمی در چندصد سال قبل حرف میزنیم . اون موقع اصلا حقوق بشر مطرح نبوده در بیشتر سطوح. پس تعصب و احساسی بازی رو بذار کنار و واقعیت رو ببین.

  • محمد حسین

    شانس اوردیم سعدی در شیراز ارمیده وگرنه مثل مولانا صاحب پیدا میکرد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      والا به حافظ هم همونا میگن تورک بود با اینکه اونم تو شیراز آرمیده

  • بدون نام

    من یک زنم اگرخوب له معنی شعر دقت کنید بسیار زیبا فرموده اند اگر همسرت بره بیرون کارکند ومردبیخیال کار کردن باشد پس درخانه مثل زنها بمان

    پاسخ ها

    • هاله

      ۱. مشورت با زنان تباه است و سخاوت با مفسدان گناه (سعدی)
      ۲. مرد بی‌مروت، زن است و عابد بی طمع راهزن (سعدی)
      ۳. زن از مرد موذی به، بسیار به سگ از مردم مردم آزار به (سعدی)
      مورد اول عدم مشورت مذهبیون با زنان را پیشنهاد میکند، دومی بی‌مروتی را صفتی زنانه می‌داند و سومی زنان را تنها از مردانی با صفت مذموم برتر می‌داند.
      بعد از سفری از سعدی پرسیدند خستگی سفر را چجور تحمل کردی
      گفت: تهی پای رفتن به از کفش جنگ بلای سفر به که در خانه جنگ

  • بدون نام

    ول کنید سعدی بدبختو

  • مردم

    سعدی میفرماید:
    لاف سر پنجگی و دعوی مردی بگذار
    عاجز نفس فرو مایه،چه مردی چه زنی
    گرت از دست برآید دهنی شیرین کن
    مردی آن نیست که مشتی بزنی بر دهنی
    اینجا هم میشه گفت که ایشون به برابری بین زن و مرد اعتقاد داشتن...

    پاسخ ها

    • بدون نام

      کاملا برعکس
      میگه اگر عاجز نفس فرومایه باشی مرد بودن و زن بودنت فرقی نمیکنه و در چنین شرایطی لاف مرد بودن نزن چون عاجزی و مثل زنی

  • بدون نام

    طرف یه بیت شع هم نمیتونه بگه میگه که سعی ضد زنه
    هر روز علیه فرهنگ ایران یه چیزی درمیارن
    حاجی فیروز نماد نژاد پرستی است
    حافظ فلان است
    سعدی چنان است

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دوست عزیزم یکی از نشونه های جهالت یک ملت اینه که از گذشتگات خودشون بُت میسازن و اشتباهات گذشتگان رو انکار میکنن.
      .
      سعدی شاعر بزرگ ماست و بدون شک مایه افتخار. ولی ایشون هم آدم کاملی نبوده که، چندصد سال پیش زندگی میکرده و تعجبی نداره که افکار ضد زن هم داشته باشه قاطی افکار درستش. فرشته که نبوده، یک آدم بوده.

    • بدون نام

      راستی اگر تعصب رو کنار بذارید و ریشه های حاجی فیروز رو بخونید، استادید هنر و تاریخ میگن که حاجی فیروز از دوره قاجار وارد فرهنگ ما شده و دقیقا نمادی از تحقیر و ظلم به یک فرد رنگین پوسته.

  • بدون نام

    این برداشت های نادرست یا از روی جهالت محض است و یا مغرضانه که شق دوم محتمل تر هست . شبیه همین ایراد و ضد زن بودن را به فردوسی بزرگ نسبت میدهند ، آنهم بسیار ناشیانه و قطعاً هدف تخریب چهره این بزرگان است .

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بزرگوار چرا انقدر متعصبید؟ چرا فکر میکنید پیشینیان بدون خطا و اشتباه بودند؟
      هم فردوسی و هم سعدی بدون شک مفاخر ما هستن ولی به وضوح اشعار تحقیرآمیز نسبت به زنان دارن و نمیشه حقایق رو انکار کرد.

      .
      ولی باید درنظر بگیریم که اونها صدها سال پیش در یک جامعه ضعیف فرهنگی زندگی میکردند و اونها هم آدم بودند و متاثر از جامعه بوده اند. فرشته نبودن که از خطا و اشتباه مبرا باشند که!

  • بی نام

    آیا این درست است که با عینک امروزی بخواهیم گذشته را به بوته نقد کشیم؟ آیا در زمان سعدی کشورها پارلمان، انتخابات ، انتخابات ریاست جمهوری داشتند؟ نمی توان از دریچه ی مفاهیم و نهادهای مدرن به سنت گذشته نگریست. هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد

    پاسخ ها

    • هاله

      فردوسی دو قرن پیش از ایشان زیست، چنین تفکراتی در عقاید ایشون می‌بینید؟
      در عقاید کوروش و داریوش چنین چیزی می‌بینید؟
      قبل از اسلام ما پانزده پادشاه زن داشتیم، این عقاید بود؟
      نیازی به پارلمان نداره احترام به جنس مقابل و برابری.
      الان که مجلس و هیئت هست چقدر احترام هست؟
      به اندازه‌ی تجاوز به بچه هفده ماهه؟ کشتن دختر شانزده ساله؟

    • بدون نام

      وقتی درمونده میشید، میگید: با ملاک امروزی قضاوت نکنید
      پندیات و تعالیمش هم برای روزگار خودش خوب بوده نه الان

  • سارا

    متاسفانه فرهنگ قدیم این جوری بوده و هنوز هم هست ( البته کم تر) حالا انگار پسرا به عنوان ولیعهد تاج و تخت و سلطنت خانواده رو ادامه میدادن ....

  • بدون نام

    چه ابیات وحشتناکی ! ریما توصیه به خشونت و قتل کرده

  • بدون نام

    ادعا نیست یک واقعیت هست
    ایشون یک شخص با افکار پوسیده و قدیمی و ضد زن بودن هر کسی خوب شعر گفت بهترین و بی عیب و نقص نمیشه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      درسته سعدی و فردوسی اشعار ضد زن هم داشته اند ولی نمیشه اون 99 درصد حرف درستشون رو نادیده گرفت و چسبید به یک درصد حرف اشتباهشون.

      اونها هم انسان بودند و در یک جامعه و زمانه زدگی میکردن که تحقیر زنان عادی بوده. وطبیعیه که سعدی و فردوسی هم کمی از زمانه خودشون تاثیر گرفته باشند.
      سعدی و فردوسی هر دو از مفاخر ما هستند و شکی نیست که تاثیر زیادی در حفظ و ارتقای زبان فارسی گذاشته اند. یک جانبه نگاه نکنید به مسائل.

    • بدون نام

      شاید یکی از دلایلی که افکارشون قدیمی بوده این بوده که هفتصد سال قبل زندگی میکردنا

    • بدون نام

      مثبت اشتباه ۷۰۰ سال پیش تو اروپاش هم همین بودبعد توقع داری تو خاورمیانه سعدی چه جوری باشه

  • بدون نام

    طرف مال هفتصدسال پیش بوده چه انتطاری دارید اگه رصاخان نبود هنوز زنان ما در ان دوره می ماندند

    پاسخ ها

    • هاله

      فردوسی برای نهصد سال پیش بوده، شما چنین عقایدی در اشعارش می‌بینید؟ به سال نیست عزیز. به تفکر غلطه

    • بدون نام

      هاله جون اشعار فردوسی که حماسی و تخیلی بودن با ته مایه عرب ستیزی سعدی واقعیات و میگفت چه در باب سکوت چه در مورد مسائل اجتماعی واقعیت روز جامعه اش رو به صورت شعر به زبان میاورد

  • سعدی

    زن اگر از مرد و مرد از زن نامحرم چشمش را نبرد پایین هواها بلند میشوند و شیطان غلبه می‌کند آن وقت جزبا شرم بسیار بر شیطان غلبه محال هست این را درست گفته

  • بدون نام

    همه مردها ضد زن هستن کم و بیش، و فمینیست واکنشیه به این ضدیت تاریخی

  • م.الف.نوید

    سعدی نصیحت نشنود ور جان درین ره می رود ***صوفی گران جانی ببر ،ساقی بیار آن جام را....آلبوم در خیال استاد شجریان

  • علی

    بجای ماله کشیدن روی قضیه، خیلی با درایت بفرمائید مگر همه چیزمان از سعدی و غیر سعدی باید مطابق نظر آمریکاییهای امروز باشه؟!
    درثانی، اینهمه بیکاری و افلاس در بین ما مردان همه بخاطر این است که امروز در هر جایی نگاه می کنید فقط زنها را استخدام کرده اند؛ به هر جایی تلفن میزنی جوابتو یک زن میده، هر بانک و شرکت با درآمد خوبی را می رویم گوش تا گوش زنها را نشانده اند. آنوقت می گویند چرا ازدواج ها پا نمی گیرد؟!

  • بدون نام

    روح سعدی بزرگ، مولوی، حافظ، فردوسی و دبگر شاعران نامور و شناسنامه ایران زمین شاد.

  • یک فمنیست

    درسته سعدی و فردوسی اشعار ضدزن هم دارن ولی اشتباهه که بالای 90درصد حرفای درستشونو نادیده بگیریم و بچسبیم به یک یا دو درصد اندیشه های اشتباهشون.
    منطقی باشید.سعدی افتخارزبان فارسی و ایرانه

  • بدون نام

    درود بر سعدی بزرگ، هرچه که گفته درست گفته حضرت سعدی.

  • بدون نام

    تمام این افرادی ک ضد سعدی حرف زدن حتی کتاب بوستان و گلستان رو ب عنوان دکور هم تو کتابخونه شون ندارن و چه بسا حتی کتابی در خانه ندارن. یکبار همت کنید و تنها سه صفحه از بوستان رو بخونید بعد اظهارنظر بفرمایید
    متاسفم برای بیسوادان و کتاب نخوانهایی ک راجع ب همه چیز نظر میدن

  • بدون نام

    هدف تخریب همه شخصیت های فرهنگی است هوشیار باشید

  • بدون نام

    افتخاری است این جناب سعدی

  • بدون نام

    ابیات چرت و پرت زیاد داره:
    زنان را همین بس بوَد یک هنر
    نشینند و زایند شیران نر!

  • بدون نام

    سعدی یه شاعر اصیل و ایرانی الاصل بوده چون مثل مردهای قدیم غیرت و تعصب خاصی روی زن داشتند توی اشعارش هم به این موضوع اشاره کرده« سعدی ضد زن نیست بلکه ما بی غیرت شدیم نسبت به زنان »

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج