۱۲۸۲۷۸۱
۵۰۹۰
۵۰۹۰
پ

۹ دلیل برای اینکه دست‌هایتان همیشه می‌لرزد!

اگر به‌تازگی متوجه شده‌اید که دست‌های تان می‌لرزند، احتمالا به دنبال دلیل آن می‌گردید.

برترین‌ها: اگر به‌تازگی متوجه شده‌اید که دست‌های تان می‌لرزند، احتمالا به دنبال دلیل آن می‌گردید. اغلب اوقات مشکل خاصی وجود ندارد، اما گاهی مسئله جدی‌تر می‌شود. در این مطلب به علت‌های مختلف لرزش دست می‌پردازیم.

۹ دلیل برای اینکه دست هایتان همیشه می‌لرزد

لرزش اساسی

ترمور اسنشیال یا لرزش اساسی یک اختلال عصبی است که رایج‌ترین دلیل ثابت نماندن فنجان چای هنگام نگه داشتن آن در دست‌های تان است. در این عارضه هنگامی که دست‌های شما مشغول انجام کاری باشند، دچار لرزش می‌شوند، اما در صورت انجام ندادن کار، لرزشی مشاهده نمی‌شود. این عارضه گاهی اوقات در افراد به دلیل تغییر در یک ژن مشاهده می‌شود. درمان: اگر لرزش دست‌های تان مانع انجام کار‌های روزمره شود، ممکن است به دارو، کاردرمانی یا جراحی نیاز داشته باشید.

۹ دلیل برای اینکه دست هایتان همیشه می‌لرزد

۱. بیماری پارکینسون

وقتی این بیماری را دارید، دست‌های شما می‌لرزند، زیرا سلول‌های مغزی که به عضلات شما می‌گویند حرکت کنند، آسیب می‌بینند. این لرزش معمولاً از یک طرف شروع می‌شود، اما با گذشت زمان ممکن است به دست دیگر نیز گسترش یابد. همچنین ممکن است با سرعت کمتری حرکت یا مشاهده کنید که دست و پا‌های تان سفت شده است. درمان: درمان اصلی لرزش پارکینسون، دارو و گاهی جراحی برای کنترل بهتر عضلات است.

۲. مولتیپل اسکلروزیس (ام‌اس)

در این شرایط پوشش روی اعصاب شما که میلین نامیده می‌شود، آسیب می‌بیند. وقتی این اتفاق می‌افتد، ممکن است علایمی داشته باشید که شامل لرزش در دست یا سایر قسمت‌های بدن می‌شود.

۹ دلیل برای اینکه دست هایتان همیشه می‌لرزد

درمان: دارو متداول‌ترین روش برای درمان ام اس است. یک فیزیوتراپیست هم می‌تواند به شما کمک کند. همچنین ویتامین B ۱۲ نقش بسزایی در سالم نگه داشتن سیستم عصبی شما دارد.

۳. تیروئید بیش‌فعال (پُرکاری تیروئید)

دست‌های لرزان ممکن است نشانه پرکاری تیروئید باشد که این مسئله ضربان قلب شما را به‌سرعت بالا می‌برد. همچنین ممکن است متوجه شوید که بدون تلاش در حال لاغر شدن هستید، به نور حساس شده‌اید و در خوابیدن مشکل دارید.

یک آزمایش خون ساده به شما و پزشک‌تان کمک می‌کند که بفهمید چه خبر است. درمان: پرکاری تیروئید با مراجعه به متخصص و مصرف دارو‌های مربوط درمان می‌شود.

۴. مصرف زیاد کافئین

بدون قهوه صبحگاهی نمی‌توانید روزتان را شروع کنید؟ بسیار خب، یک یا دو فنجان بنوشید، سپس آن را کنار بگذارید تا فردا صبح. کافئین یک ماده محرک است و دریافت مقدار زیادی از آن، دست‌های شما را لرزان خواهد کرد. درمان: قهوه تنها مقصر ماجرا نیست. کافئین را می‌توان در دارو‌های سردرد بدون نسخه، شکلات و برخی نوشابه‌های گازدار هم پیدا کرد.

۹ دلیل برای اینکه دست هایتان همیشه می‌لرزد

۵. کمبود خواب و خستگی

شما نمی‌توانید به ماشین بنزین نزنید و انتظار داشته باشید کار کند. همچنین نمی‌توانید انتظار داشته باشید که مغز شما بدون خواب به همه مکان‌های مناسب پیام ارسال کند. وقتی چشم‌های تان به اندازه کافی بسته نباشند، باعث می‌شوند مغز شما به اشتباه به لرزاندن دست‌های تان بپردازد! درمان: خوشبختانه با خواب شبانه کافی و استراحت، می‌توانید ثبات را به دست‌های تان برگردانید.

۶. قند خون پایین

اعصاب و عضلات شما با قند خون تغذیه می‌شوند. وقتی آن‌ها به اندازه کافی سیر نشوند، به دست‌های شما می‌گویند که باید بلرزند. قند خون پایین می‌تواند ناشی از دیابت، دارو‌های خاص، مصرف الکل یا دریافت ناکافی غذا باشد. درمان: یک پزشک می‌تواند به شما کمک کند تا موارد فوق را مدیریت کنید. کنترل دیابت، دریافت غذای کافی و مصرف نکردن الکل به رفع این مشکل کمک می‌کند.

۷. سیگار کشیدن

اگرچه برخی از افراد سیگار می‌کشند، زیرا امیدوارند استرس‌شان را کاهش دهد، اما سیگار کشیدن می‌تواند باعث اضطراب شود. در واقع نیکوتین، داروی اعتیادآور موجود در تنباکو، وارد جریان خون می‌شود و ضربان قلب‌تان را تندتر می‌کند. درمان: با دکتر خود صحبت کنید تا در باره چگونگی ترک دخانیات ایده بگیرید.

۹ دلیل برای اینکه دست هایتان همیشه می‌لرزد

۸. استرس

وقتی موضوعی شما را تحت فشار قرار می‌دهد، مانند سخنرانی کردن یا تماشای یک فیلم ترسناک، اعصاب شما بیش از حد تحریک می‌شود و تحت تأثیر قرار می‌گیرد، دست‌های شما می‌لرزند و قلب شما به سرعت می‌تپد. درمان: وقتی استرس از بین برود، لرزش از بین می‌رود. تکنیک‌های کاهش استرس مانند تنفس عمیق یا تن آسایی را امتحان کنید.

۹. اختلالات کبدی

لرزش یکی از علایم اختلالات کبدی است، مانند بیماری ویلسون. در این شرایط ژنتیکی، تجمع مس در بدن به کبد و مغزتان آسیب می‌رساند. احساس خستگی می‌کنید و دچار یرقان خواهید شد؛ شرایطی که چشم و پوست تان زردرنگ می‌شود. درمان: پزشکان، بیماری ویلسون را با دارو و تغییر در رژیم غذایی درمان می‌کنند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج