شیوه ابتکاری برای تشخیص پانکراتیت
پانکراتیت حاد (به معنی التهاب حاد لوزالمعده) با علایم بالینی، یک سری معیارهای آزمایشگاهی و همچنین با کمک سونوگرافی، سیتی یا MRI تشخیص داده میشود. سنگ مجاری صفراوی و الکل شایعترین علل پانکراتیت حاد هستند. علل کمتر شایع آن بعضی از داروهای خاص، تروما، عفونت، واسکولیت و بعضی از سمها هستند.
علایم بالینی پانکراتیت، درد شدید در ناحیه وسط و بالای شکم یا دور ناف و تهوع و استفراغ است. درد پانکراتیت معمولا به مسکن پاسخ نمیدهد و با خوابیدن به پشت بدتر میشود. آمیلاز و لیپاز بالا جزو علایم آزمایشگاهی پانکراتیت هستند که دومی به مراتب حساستر و اختصاصیتر است.
اما آیا میشود شیوه آزمایشگاهی ارزانی برای بیمارستانهای دورافتادهای ابداع کرد که گاهی جزو هیچ ابزار تشخیصیای جز دست پزشک برای تشخیص پانکراتیت ندارند؟!
دانشمندان دانشگاه تگزاس به دنبال همین کار بودند و توانستند با استفاده از ژل، فویل آلومینیم، پروتئین شیر و یک لامپ LED ارزانقیمت، وسیله ارزانی برای این کار بسازند. این وسیله کمتر از یک دلار قیمت دارد.

قطره خونی که از بیمار گرفته شده، روی لایهای از ژلاتین و پروتئین شیر قرار داده میشود، اگر بیمار مبتلا به پانکراتیت باشد، سطح آنزیم تریپسین او آنقدر بالاست که میتواند ژلاتین را هضم کند. بعد یک قطره هیدروکسید سدیم اضافه میکنیم، اگر لایه ژلاتین به اندازه کافی تضعیف شده باشد، این قطره به لایه آلومینیمی میرسد و آن را حل میکند و همین مسئله باعث برقرار شدن یک جریان بین آنود منیزیومی و کاتدی از نمک فلزی میشود، این جریان الکتریکی هم یک لامپ LED را روشن میکند.
این آزمایش مجموعا یک ساعت طول میکشد.
منبع : ۱Pezeshk.com
ارسال نظر