۹۴۴۵۵۰
۱ نظر
۵۰۶۵
۱ نظر
۵۰۶۵
پ

هر رنگ چه تاثیری بر روی اشتها دارد؟

بسیاری از ما باور داریم که به سادگی فریب نمی‌خوریم، اما حس چشایی مان خیلی ساده توسط حس بینایی فریب می‌خورد. دلیلش این است که انسان‌ها انتظار‌های خاصی از چگونگی ظاهر غذا دارند. وقتی رنگ غذا بد باشد یا با آنچه انتظار داریم فرق داشته باشد مغزمان می‌گوید حتما طعمش نیز متفاوت است.

وب‌سایت دکتر کرمانی: بسیاری از ما باور داریم که به سادگی فریب نمی‌خوریم، اما حس چشایی مان خیلی ساده توسط حس بینایی فریب می‌خورد. دلیلش این است که انسان‌ها انتظار‌های خاصی از چگونگی ظاهر غذا دارند. وقتی رنگ غذا بد باشد یا با آنچه انتظار داریم فرق داشته باشد مغزمان می‌گوید حتما طعمش نیز متفاوت است. نتایج پژوهش‌ها نشان دادند که انسان از سرنخ‌های دیداری رنگ‌ها برای شناسایی و قضاوت کیفیت و مزه آنچه می‌خورد استفاده می‌کند.

هر رنگ چه تاثیری بر روی اشتها دارد؟

غدد چشایی نقش مهمی در مشخص کردن چهار گروه اصلی مزه‌ها (شیرین، نمکی، ترش و تلخ) ایفا می‌کنند. وقتی غدد چشایی با غذا ارتباط برقرار می‌کنند سیگنال‌هایی به مغز ارسال می‌کنند تا طعم را تفسیر کنند. از آنجایی که قبل از خوردن غذا آن را می‌بینیم چشم‌ها پیش از غدد چشایی به مغز پیام می‌فرستند. در نتیجه این اتفاق روی طعم و مزه غذا اثر می‌گذارد. تاثیر رنگ‌ها بر روی اشتها تاثیر رنگ‌ها بر روی اشتها معمولا رنگ اولین عنصریست که در ظاهر غذا مورد توجه قرار می‌گیرد. انسان‌ها از ابتدا برخی رنگ‌ها را با انواع مختلفی از غذا‌ها همراه می‌بینند.

در نتیجه رنگ غذا‌ها را برابر با طعم‌هایی خاص می‌دانند. مثلا از پودینگ زرد انتظار داریم طعمی موزی یا لیمویی داشته باشد و یا ژله قرمز را برابر با طعم آلبالو، انار یا هندوانه می‌دانیم. در غذا‌های تازه مانند میوه‌ها و سبزیجات از رنگ‌ها کمک می‌گیریم تا سطح رسیدگی و تازه بودنشان را بسنجیم. امروزه برخی رنگ‌ها را به عنوان زبانی بین المللی می‌شناسند و از آن استفاده‌های زیادی می‌کنند. مثلا اگر نگاهی به رنگ فست فود‌ها و رستوران‌ها بیندازید، بیشتر آن‌ها دارای رنگ زرد و قرمز هستند.

دلیلش هم این است که این رنگه ا اشتها را افزایش می‌دهند. هنگام دیدن این رنگ‌ها نورون‌ها در بخشی از مغز به هیپوتالاموس که مسئول تنظیم اشتهاست خبر می‌دهد. اگر رنگ مدنظر مغز باشد تولید بزاق دهان افزایش می‌یابد تا برای غذا خوردن آماده شود. کسانی که سعی در کاهش یا افزایش وزن دارند با افزایش آگاهی خود از تاثیر رنگ‌ها روی اشتها می‌توانند در کنار دیگر تلاش‌های خود از این ترفند نیز استفاده کنند. در ادامه می‌خواهیم درباره رنگ‌های اشتها آور و ضد اشتها صحبت کنیم.

تاثیر رنگ‌ها بر روی اشتها؛ رنگ‌های افزایش دهنده اشتها

۱. سفید دکوراتور‌ها می‌گویند اگر فضای اطرافتان الگو‌های بسیاری دارد و ذهنتان خسته می‌شود دور خود را با رنگ سفید پر کنید تا ذهنتان تازه شود. اما این چه ربطی به غذا دارد؟ غذا‌های سفید رنگ را به سادگی برمی داریم و فراموش می‌کنیم که کالری دارند.

به همین دلیل است که در خوردن میان وعده‌هایی مانند نان سفید و پاپ کورن زیاده روی می‌کنیم. البته این رنگ می‌تواند برای کسانی که دچار کمبود وزن هستند بسیار کارساز باشد.

هر رنگ چه تاثیری بر روی اشتها دارد؟

۲. سبز زیبایی طبیعت حاصل رنگ سبز است. سبز رنگ آرامش و آسودگی است. این رنگ با تازگی، خنکی، تمیزی و رشد در ارتباط است. سبز در مغز، بدن و روح هارمونی ایجاد می‌کند و ما را به یاد بهار و شروع مجدد می‌اندازد. وقتی غذایی سبز باشد آن را سالم می‌دانیم از این رو مغز با دیدن این رنگ اشتها را افزایش می‌دهد. خوردن غذا‌هایی که رنگشان سبز است باعث می‌شود فرد بدون داشتن احساس گناه مقدار زیادی غذا بخورد؛ بنابراین سبز نیز از رنگ‌های اشتها آور به حساب می‌آید.

۳. قرمز شدت و قدرت این رنگ نه تنها باعث بالا رفتن فشار خون می‌شود بلکه سطح اشتها را نیز افزایش می‌دهد. اکثر محیط رستوران‌ها و … رنگ قرمز را دارند، چون سبب تحریک مردم به غذا خوردن می‌شود. با این حال امیدتان به رنگ قرمز را از دست ندهید می‌توانید از افزایش انرژی که رنگ قرمز ایجاد می‌کند در ورزش استفاده کنید. این یعنی هنگام انجام فعالیت‌های فیزیکی لباس قرمز رنگ استفاده کنید.

برخی باشگاه‌های ورزشی نیز دیوار‌های خود را به این رنگ در می‌آورند تا از آن به عنوان یک عامل برانگیزاننده برای ورزش بیشتر استفاده کنند.

هر رنگ چه تاثیری بر روی اشتها دارد؟

تاثیر رنگ‌ها بر روی اشتها تاثیر رنگ‌ها بر روی اشتها؛ رنگ‌های کاهش دهنده اشتها

۱. آبی رنگ آبی طبیعتی آرامش بخش دارد. پژوهشگران معتقدند این رنگ تغییرات شیمیایی در بدن ایجاد می‌کند که آرامش بخش هستند و سوخت و ساز را کاهش می‌دهند. همچنین بررسی ثابت کردند آبی رنگی ضد اشتهاست. محققان می‌گویند رنگ آبی به این دلیل ضد اشتهاست که در طبیعت به ندرت یافت می‌شود (گوشت‌ها و گیاهان). برخی از متخصصان کاهش وزن توصیه می‌کنند افراد از بشقاب‌ها و ظروف غذاخوری آبی رنگ استفاده کنند.

حتی می‌توانید نوری آبی رنگ روی یخچال بدهید تا شب‌ها از دستبرد‌های شبانه به یخچال جلوگیری کند. افرادی هم که سعی دارند وزن خود را افزایش دهند تا جای ممکن نباید از ظروف آبی استفاده کنند و یا در فضا‌هایی غذا بخورند که به این رنگ هستند.

۲. قهوه ای، خاکستری و مشکی همه این رنگ‌ها با کاهش اشتها در ارتباط هستند. به دلیل اینکه خاکستری و مشکی تصور کپک زدگی و خرابی را در ذهن فرد به وجود می‌آورند و قهوه‌ای نیز ذهن را به سمت سوختگی می‌برد. همه این موارد می‌توانند روی کاهش اشتها کمک کنند. حتما بخوانید: چطور برای ورزش و کاهش وزن به خودتون انگیزه بدید؟

هر رنگ چه تاثیری بر روی اشتها دارد؟

تاثیر رنگ‌ها بر روی اشتها تاثیر رنگ‌ها بر روی اشتها؛ رنگ‌هایی که می‌توانند به همه کمک کنند

۱. نارنجی

بسیاری از آموزش‌های جامع و جایگزین پزشکی از نارنجی به عنوان تقویت کننده انرژی استفاده می‌کنند. نارنجی رنگی مناسب برای انگیزه بخشی برای ورزش است. هنگام خواب لباس نارنجی بپوشید تا صبح‌ها هنگام دیدنش انرژی تان زیاد شود.

۲. بنفش

این طیف رنگ برای افرادی که دچار مشکل اختلال خواب هستند بسیار مناسب است. رنگ آمیزی دیوار‌های اتاق خواب به رنگ بنفش موجب تشویق فرد به خواب و آرامش گرفتن می‌شود. دفعه بعد که خواستید رخت خواب خریداری کنید رنگ بنفش را در نظر بگیرید. فراموش نکنید کمبود خواب موجب می‌شود بیشتر هوس غذا‌های شیرین و کربوهیدرات کنید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    مفید بود ممنون

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج