ازدواج های به وصال نرسیده چیست؟
عمولا به دنبال ازدواج، انتظار مقاربت بصورت طبیعی و با خواست هر دو طرف وجود دارد اما مطالعات نشان می دهد که گاه مقاربت نه تنها در اولین تلاش بلکه تا سالها به تعویق می افتد و گاه هرگز مقاربت صورت نمی پذیرد و در اصطلاح ازدواج به وصال نرسیده شکل می گیرد.
مجله سپیده دانایی: معمولا به دنبال ازدواج، انتظار مقاربت و فعالیت جنسی بصورت طبیعی و با خواست هر دو طرف وجود دارد اما مطالعات نشان می دهد که گاه مقاربت نه تنها در اولین تلاش بلکه حتی تا سال ها به تعویق می افتد و گاه هرگز مقاربت صورت نمی پذیرد و در اصطلاح ازدواج به وصال نرسیده شکل می گیرد.
از جمله مهمترین عوامل جسمانی، روانی و فرهنگی - اجتماعی دخیل در بروز اختلال ازدواج به وصال نرسیده می توان به این موارد اشاره کرد:
1- انزال زودرس
نشانه اصلی انزال زودرس، انزالی غیرقابل کنترل است که قبل از انجام گرفتن رابطه زناشویی یا مدت زمان بسیار کمی پس از آن با میزان تحریک کم و خلاف میل فرد اتفاق بیفتد. این مسئله می تواند باعث نارضایتی جنسی در هر دو طرف شده و اضطراب ناشی از این مشکل را بیشتر کند.
انزال زودرس یکی از متداولترین اختلالت جنسی در مردان است و ممکن است برای هر مردی در برهه ای از زندگی رخ دهد. اکثر موارد انزال زودرس در اثر ترکیب عوامل جسمی، روانی و فرهنگی روی می دهد. از عوامل روانی تاثیرگذار می توان به اضطراب، احساس گناه یا افسردگی اشاره کرد.
در برخی موارد، انزال زودرس ممکن است به علت عوامل جسمانی مثل مشکلات هورمونی، آسیب های جسمی یا عوارض جانبی بعضی داروها روی دهد. فشارهای اجتماعی در مورد ایجاد رابطه جنسی در زمان و شرایط خاص (مانند شب عروسی) و وجود رسومی که به موجب آن دیگران از عملکرد زناشویی همسران آگاه می شوند، از جمله عوامل فرهنگی مؤثر بر بروز این اختلال و دیگر اختلالات جنسی است. ابتلا به این عارضه منجر به بروز اختلالات روانی مانند اضطراب، افسردگی و سردی روابط همسران می شود، بنابراین درمان زودهنگام آن توصیه می شود.
۲- اختلال نعوظ
اختلال نعوظ زمانی رخ می دهد که مرد نتواند به نعوظ لازم برای رابطه جنسی برسد و یا نتواند نعوظ کامل خود را که برای رابطه جنسی لازم است، طی مقاربت حفظ کند. این اختلال شکایت اصلی بیش از ۵۰ درصد مردانی است که به دلیل کژکاری جنسی تحت درمان قرار می گیرند و شایع ترین اختلال جنسی مردان بالای ۴۰ سال است. اختلال نعوظ در سراسر عمر نادر است ولی نوع اکتسابی در ۱۰ تا ۲۰ درصد مردان گزارش شده است و میزان بروز آن با افزایش سن زیاد می شود. معمولا عوامل فیزیولوژیک و روانی در بروز این اختلال دخیل هستند.
۳- واژینیسم
واژینیم یکی از اختلالات جنسی شایع در زنان است که از عوامل اصلی ایجاد اختلال ازدواج به وصال نرسیده نیز به شمار می رود. ویژگی اصلی این اختلال انقباض غیرارادی عضلات آلت تناسبی در زن است که موجب می شود آمیزش جنسی صورت نگیرد.
این واکنش تنها به رابطه جنسی محدود نشده و ممکن است فرد هنگام مراجعه به متخصصان زنان نیز دچار این مشکل شود. این اختلال اغلب در زنان جوان، در زنانی که نسبت به عمل جنسی نگرش منفی دارند و در زنانی که سابقه تحمل بدرفتاری جنسی یا سوءاستفاده جنسی دارند، شایع تر است.
۴- میل جنسی کم کار
کمبود میل جنسی در هر دو جنس، یکی دیگر از اختلالاتی است که به ازدواج به وصال نرسیده می انجامد. ویژگی اصلی اختلال میلی جنسی کم کار کمبود یا فقدان خیالپردازی های جنسی و میل برای فعالیت جنسی است. میل جنسی کم ممکن است کلی باشد و همه شکل های فعالیت های جنسی را دربر گیرد یا ممکن است موقعیتی بوده و محدود به یک شریک جنسی یا یک فعالیت جنسی خاص باشد (مثلا فرد نسبت به آمیزش جنسی میلی نداشته باشد اما نسبت به استمناء تمایل داشته باشد.)
این افراد خود برای فعالیت جنسی پیشقدم نمی شوند و در صورت اصرار همسر ممکن است با اکراه درگیر فعالیت جنسی شوند. بیماری های جسمانی ممکن است به دلیل ضعف، درد، مشکلات مربوط به تصویر بدنی، یا نگرانی درباره زنده ماندن، تاثیر زیانباری روی میل جنسی داشته باشند. همچنین میزان افسردگی در افراد مبتلا به این اختلال بیشتر از افراد عادی است.
۵- اضطراب عملکرد جنسی
ارتباط جنسی به صورت طبیعی یک فرآیند لذتبخش است اما هنگامی که یکی از همسران یا هر دوی آنها در این مورد دچار استرس شود، رابطه جنسی جذاب خود را از دست خواهد داد. اضطراب در مورد عملکرد جنسی می تواند ابعاد مختلفی داشته باشد. رسومات مربوط به ازدواج و ترس فرد از واکنش دیگران، فشار اطرافیان برای آمیزش جنسی، نارضایتی فرد از ظاهر فیزیکی، ترس از طرد شدن، نداشتن اطلاعات کافی درباره رابطه جنسی، وجود نداشتن رابطه عاطفی بین همسران و ابتلا به اختلالات اضطرابی از جمله عواملی هستند که می توانند موجب اضطراب عملکرد جنسی شوند. هنگامی که ما مضطرب می شویم، تغییراتی در بدن ما رخ می دهند که آمیزش جنسی را ناممکن می سازند.
۶- نداشتن اطلاعات جنسی کافی
گاهی اوقات آگاهی نداشتن درباره رابطه و آمیزش جنسی موجب بروز انواع اختلالات جنسی از جمله ازدواج به وصال نرسیده می شود. برخی از جوانان سعی می کننداین خلأ را به وسیله دیدن برنامه ها و فیلم های نامناسب پر کنند، غافل از اینکه با دیدن این برنامه ها فقط به میزان اطلاعات نادرست آنها اضافه شده و احتمالا مشکلاتشان بیشتر می شود.
۷- عوامل فرهنگی و اجتماعی
قوانین سخت مذهبی، محدودیت های جنسی که توسط خانواده و جامعه اعمال می شود و همچنین رسومات خاص مربوط به اولین رابطه جنسی، مهمترین عوامل فرهنگی مرتبط با اختلال ازدواج به وصال نرسیده هستند. بعضی از والدین به منظور محافظت از فرزندان خود در برابر روابط جنسی پیش از ازدواج از اوان کودکی در مورد زشت و ناپسند بودن رابطه جنسی با فرزندان خود صحبت می کنند، در صورت تکرار این گفته ها، فرد آنها را پذیرفته و به آنها اعتقاد پیدا می کند، چنین فردی ممکن است این باور را به رابطه با همسرش نیز تعمیم داده و نتواند با وی رابطه جنسی برقرار کند. همانطور که پیش تر اشاره شد، فشارهای اجتماعی به منظور هر چه زودتر روی دادن مقاربت جنسی و اعلام آن به اطرافیان نیز می تواند به اختلالات جنسی منجر شود.
۸- نداشتن حریم خصوصی
در شهرهای کوچک و مناطق روستایی هنوز بعضی از همسران با والدین در یک خانه زندگی می کنند. زندگی در خانه مشترک، موجب می شود که زن احساس کند زندگی وی فاقد حریم خصوصی است. پژوهش ها نشان داده اند از جمله خصوصیاتی که سبب فقدان یا از دست دادن احساسات جنسی می شود، احساس نداشتن حریم خصوصی است.
۹- ترس های غیرواقعی
ترس یکی از هیجان های طبیعی است که ما تجربه می کنیم. این واکنش به ما کمک می کند هنگام مواجهه با خطر واکنش مناسب (جنگ یا گریز) نشان دهیم اما هنگامی که ترس به دلیل یک موضوع خیالی یا واقعه ای که ماهیت تهدیدکننده ای ندارد به وجود می آید، ما با ترس غیرواقع بینانه روبرو هستیم.
براساس نتایج پژوهش ها مهمترین ترس مشاهده شده مرتبط با اختلال ازدواج به وصال نرسیده در مردان ترس از ناکامی و در زنان ترس از درد به هنگام اولین مقاربت جنسی است. از آنجایی که معمولا مردان باید برای آغاز رابطه جنسی پیشقدم شوند و بیشتر کنترل، رابطه نیز در دست آنهاست، به وجود آمدن ترس از ناکامی در مردان طبیعی است. ترس از درد در زنان نیز ممکن است در اثر داستان های شنیده و باورهای غلط درباره اولین مقاربت جنسی به وجود آمده باشد.
۱۰- روابط جنسی نابهنجار پیشین
اقدام به فعالیت های جنسی غیرطبیعی پیش از ازدواج نیز می تواند موجب پایین آمدن اعتماد به نفس جنسی فرد شده و منجر به ناتوانی وی در برقراری رابطه جنسی بهنجار شود. این امر به ویژه در افرادی که به ارضای جنسی از طریق استمنا عادت کرده اند و مردانی که تجربه فعالیت جنسی همجنس گرایانه داشته اند، بیشتر مشاهده می شود.
ارسال نظر