انار در میان میوه ها در صدر خوراکی های سرشار از آنتی اکسیدان است. البته بعضی از این ترکیبات، عامل رنگ قرمز انار و بعضی، ترکیباتی به نام تانین ها هستند که طعم گس یا تلخ مانندی در این میوه ایجاد می کنند. در کل، انار میوه ایده آل پاییز و زمستان و سرشار از ویتامین ها و املاحی مانند B۵، B۶، C، پتاسیم، مس و... است.
هفته نامه سلامت - ترجمه مریم سادات کاظمی: انار در میان میوه ها در صدر خوراکی های سرشار از آنتی اکسیدان است. البته بعضی از این ترکیبات، عامل رنگ قرمز انار و بعضی، ترکیباتی به نام تانین ها هستند که طعم گس یا تلخ مانندی در این میوه ایجاد می کنند. در کل، انار میوه ایده آل پاییز و زمستان و سرشار از ویتامین ها و املاحی مانند B۵، B۶، C، پتاسیم، مس و... است. ما نیز در این مطلب به خواص این میوه و ارائه نکاتی برای خرید، نگهداری و دانه کردن آن پرداخته ایم.
۱. ضد سرطان
انار به عنوان منبع آنتی اکسیدانی قوی، خوراکی ایده آل برای پیشگیری از سرطان در برنامه روزانه است و حتی می تواند مانع پیشرفت بیماری شود. البته تاثیر آن در مقابله با سرطان پروستات ملموس تر است و می تواند روند تکثیر سلول های سرطانی را به یک سوم برساند. عملکرد آن نسبت به سرطان پستان و پروستات ناشی از تنظیم هورمون های استروژن است و تانین های موجود در آن با فعال شدن در سیستم گوارش در برابر سرطان کولون موثر خواهد بود. ایزوفلاون های (فیتواستروژن ها) انار نیز به کاهش سلول های سرطانی کمک می کنند و تاثیر قابل توجهی در این خصوص دارند.
۲. ضد پیری
خاصیت آنتی اکسیدانی انار این بار نیز به عنوان یک راهکار طبیعی ضدپیری بیش از پیش مورد توجه تولیدکنندگان محصولات آرایشی است. درواقع، انار بر فیبرهای پوست اثر می گذارد و حالت کشسانی بهتری به آن می بخشد.
البته 80 درصد این فواید از طریق مصرف خوراکی تامین می شود و استعمال خارجی چندان تاثیری ندارد. به این ترتیب که ماساژ موضعی روزانه آب انار رقیق شده با روغن زیتون روی پوست می تواند به برطرف شدن لکه های قهوه ای کمک کند.
3. ضدسرفه
شاید عجیب به نظر برسد، اما انار یک ماده غذایی موثر برای سرفه است. درواقع، ویتامین B6 که انار سرشار از آن است باعث تقویم سیستم ایمنی بدن می شود. به این تاثیر عالی باید خواص ضدالتهابی فلاونوییدها (نوعی از اکسیدان ها)، عملکرد ضدباکتریایی و ضدویروسی و تانین ها را نیز اضافه کرد. از این پس برای تسکین سرفه های مزمن، یک تا دو بار در روز آب انار را غرغره کنید.
4. ضدسوءهاضمه
از قدیم گفته می شد انار برای بهبود بیماری های گوارشی مفید است که البته از لحاظ علمی نیز تایید شده است. در کل، فلاونوییدها، تانین ها و فیبرها ترکیبات عالی برای سیستم گوارش هستند که ناشی از عملکرد ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدالتهابی آنهاست. به علاوه، انار می تواند به تسکین نفخ، اسهال و... کمک کند.
5. ضدچربی
انار، میوه مناسبی برای سیستم قلبی- عروقی است و از جنبه های مختلف مفید است؛ کلسترول بد خون (LDL) و فشار خون را کاهش می دهد و جریان خون را نیز بهبود می بخشد. حتی ترکیبات انار باعث می شود جذب چربی ها طی فرایند هضم کاهش پیدا کند.
6. ضدآلزایمر
مصرف منظم انار می تواند از بروز اختلالات عصبی پیشگیری کند. گرچه هنوز مطالعات دقیقی در این باره انجام نگرفته، اما به نظر می رسد تاثیر اکسیدانی انار می تواند نقش محافظتی در برابر اختلالات عصبی مرتبط با پیری و بیماری هایی مانند آلزایمر داشته باشد.
تداخل انار با داروها
طبیعی بودن خوراکی ها و خواص درمانی آنها دلیل بی احتیاطی در مصرف آنها نمی شود. به عنوان مثال، اگر فردی تحت درمان داروهای کاهنده کلسترول خون با ایه استاتین است، باید پیش از مصرف روزانه انار با پزشک معالجش مشورت کند زیرا ممکن است تاثیرات استاتین در بدن افزایش یابد و مسمومیت ایجاد شود.
بهترین روش نگهداری
انار را می توان در محیطی خنک حدود 5 درجه سانتی گراد به مدت 4 ماه نگهداری کرد. البته نباید دیگر میوه ها را کنار انار گذاشت زیرا انار گاز اتیلن آزاد می کند که باعث رسیدن سریع تر آنها می شود. همچنین در دمای معمولی محیط تا حدود 2 هفته و در جامیوه ای یخچال تا 1 ماه قابل نگهداری است. جالب است بدانید انار قابل کنسرو شدن نیست اما می توان دانه هایش را خشک یا منجمد کرد و ماه ها در ظرف دربسته نگه داشت.
5 نکته برای خرید
1 . انار کاملا گرد و بزرگ را انتخاب کنید زیرا انارهای کوچک تر معمولا کم آب تر و ترش هستند.
2. میوه سنگین نشان می دهد دانه ها کاملا آب دارند.
3 . هرچه رنگ پوست میوه تیره تر باشد، دانه ها شیرین ترند. انار کاملا رسیده پوستی به رنگ نارنجی مایل به قهوه ای تا قرمز تیره دارد.
4. وقتی آرام به پوست انار ضربه بزنید با صدایی شبیه ضربه زدن به فلز داشته باشد.
5. پوست میوه باید کاملا صاف و براق و بدون پوسیدگی باشد.
یادتان باشد که...
1. درخت انار بومی ایران و قرن ها در سراسر مدیترانه و همچنین آسیای مرکزی کشت می شد. طعم دلچسب آب انار و خاصیت عطش زدایی آن برای کاروان های تجاری که از بیابان های خشک عبور می کردند بسیار ایده آل بود.
2. این میوه توسط سربازان، کاشفان و مخاطره جویان اسپانیایی به جزایر کارائیب و آمریکای لاتین رسید.
3. درخت انار نه تنها یک درخت میوه، بلکه درختی زینتی با گل های قرمز و برگ های براق زیباست. ارتفاع آن نیز ممکن است به 6 متر برسد و امروزه در تمامی کشورها دیده می شود. البته عمر بسیار طولانی دارد و در بعضی مناطق از جمله کاخ ورسای فرانسه به دو قرن نیز می رسد.
4. در مصر باستان این میوه به عنوان نمادی از جاه طلبی یا رفاه شناخته می شد.
5. در حال حاضر تونس، ترکیه، مراکش، مصر، ایران، هند و افغانستان مهم ترین تولیدکنندگان انار در جهان و مصر و ترکیه صادرکنندگان اصلی این میوه هستند.
6. برداشت انار از نیمه شهریور آغاز می شود و تا نیمه دی ادامه دارد.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر